PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξυλα απο αμπελι ?

theodor77
08-08-13, 19:21
Καλησπέρα σε ολα τα μέλη για ακόμα μια φορά .
Τον τελευταίο καιρό έψαχνα να βρω κάνα ομορφο ( στα δικα μου ματια ) ξύλο για να βάλω σε ενα ενυδρείο .
Τελικα βρηκα σε ενα χωραφι 3 κορμους απο αμπελι και τα πήρα .
Τα ξεφλούδισα προσεχτικά , εκοψα τα κομμάτια που δεν μου αρέσανε και καποια στιγμη εφτασα στο θεμα του βρασιματος .
Τα εβαλα σε ενα καθαρο καζανι και τα εβρασα για περιπου 4-5 ωρες σε νερο με αλατι .
Μετα αφου τα ξεπλυνα καλα τα εβαλα σε ενα αλλο βαρελι πλαστικο με καθαρο νερο για να βγαλουνε ολες τις χρωστικες που τυχόν είχανε .
Δεν βγαλανε απολυτος τιποτα , το νερο ειναι πεντακαθαρο και συν τις αλλης μεσα σε ελαχιστες ωρες καθισανε στον πάτο .
Τωρα αυτα ειναι ετοιμα να μπουμε στο ενυδρειο η πρεπει οπωσδήποτε να τα βάλω και στον φούρνο και μετά ξανά στο βαρέλι με το νερό ?

Ευχαριστώ πολύ .

pantelos
08-08-13, 19:24
καλησπερα φιλε μου!!αν εχουν ηδη βουλιαξει κιολας εισαι πολυ τυχερος....εμενα κανουν να μου βουλιαξουν ολοκληρες εβδομαδες μπορει και μηνες καθε φορα που βρισκω ενα καινουργιο ξυλο που μου αρεσει.... εγω πρωσοπικα εχω χρισιμοποιεισει πολλες φορες και ξυλα απο αμπελι και αλλα ξυλα απο την φυση.... δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα....περιμενε απαντισεις και απο τους ποιο εμπειρουσ αν θες!!! αυτα1!!! φιλικα παντα!!! :D:D:D

sarpijk
08-08-13, 19:26
Εχει ξανασυζητηθει (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27424&highlight=%E1%F0%EF%F6%EB%EF%E9%F9%F3%E7+%EA%EB%E7 %EC%E1%F4%EF%E2%E5%F1%E3%F9%ED).

theodor77
08-08-13, 19:28
Αν και εκανα αναζητηση δεν το βρηκα .
Ευχαριστω πολυ φιλε sarpijk , παρακαλω καποιος να διαγραψει το post μου μην πιανει άδικα χώρο .