Επιστροφή στο Forum : R.O.
Kαλησπερα παιδια...σημερα εβαλα σε λειτουργια(επιτελους) την καινουρια μου RO που πηρα απτην ro-man.gr.H συναρμολογιση εγινε με τη βοηθεια του Σταυρου και του tarek.(thanks guys :? ) ηθελε ομως και κατι δουλιτσες που με ψιλο ταλαιπωρησαν αλλα τα καταφερα.τωρα παμε στη λειτουργια της...την αφησα κανενα 2ωρο να δουλεψει οπως λενε μεσα οι οδηγεις...Με την ευκαιρια μετρησα κ το εξης...Το καλο νερο γεμισε 1μισο λιτρο σε 10 λεπτα κ το αχρηστο το ιδιο σε 3μιση λεπτα το 1/3 περιπου δηλαδη.κιεχω τηνν εξης ερωτηση...Οταν θα γεμιζω το 200lt βαρελι μου θα πεταω και 600lt νερο???!!! :shock:
Προς το παρον δεν εχω παρει ακομα μετρητη tds.Υπαρχει καποιος τροπος να υπολογιζω την αναλογια νερου που θα ριχνω απο RO και απο βρυση η να το κανω στο περιπου???(στα 60lt που θα αλλαζω εβδομαδιαιως να βαζω 40ro kai 20 βρυση πχ?).
Σε λιγες μερες αν ολα πανε καλα με την κατασκευη του asteri θα παρω αυτη με το ph/co2/temp controler.Αν εχω αυτη θα με εξυπηρετει με τις μετρησεις-αναλογιες η θα πρεπει ουτως η αλλως να παρω και μια συσκευη για TDS???
Αυτες ειναι προς στιγμην οι αποριες μου...αν εχω κιαλλες θα επανελθω...Προς στιγμην περιμενω τις απαντησεις σας... :wink:
Ενα αγωγιμόμετρο για αρχή το χρειάζεζαι. Μπορείς να δεις κάτι φτηνό από κει που πήρες την RO.
Ετσι ειναι θα πετας 600 λιτρα.
Η αλλη λυση ειναι να χρησιμοποιεις το νερο για ποτισματα φυτων κηπου,να το δινεις να πινουν τα ζωακια σου ισως,και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.
Το προγραμμα aquarix εχει δυνατοτητα υπολογισμου αναλογιας γιαμιξη RO-βρυσης. Σιγουρα ομως θα υπαρχουν κι αλλα προγραμματακια σε ενυδρειακα σαιτ αμα ψαξεις.
και που ειναι αυτο το προγραμμα aquarix???
www.aquarix.de για την δεμο εκδοση του, η οποια ισως να περιλαμβανει και το εργαλειο για την μιξη.
H αληθεια ειναι οτι δεν τα παω και πολυ καλα με τα pc και τα προγραμματα αφου ειμαι λιγο ασχετος στο ειδος.Τα Αγγλικα μου ειναι λιγακι λειψα :oops: ποσο μαλλον τα Γερμανικα μου :roll:.Οποτε καταλαβαινεις... Ευχαριστω παντως. :wink:
Ενα αγωγιμόμετρο για αρχή το χρειάζεζαι. Μπορείς να δεις κάτι φτηνό από κει που πήρες την RO.
Υπαρχουν καποια φθηνα εκει αλλα για να στειλουν Ελλαδα κρατανε για το shiping 27 λιρεσ επιπλεον.οποτε δε συμφερει για μια παραγγελια 20 λιρων... Eχει κανεις υποψιν κανενα φθηνο TDSmeter???
να το δινεις να πινουν τα ζωακια σου ισως,
Sorry αλλα διαφωνω. δεν θα εδινα σκληρο νερο στα ζωα μου.
Στη χειρωτερη περιπτωση πετα το.
Ειναι αρκετα λιτρα αλλα νομιζω μιλαμε για 1-2 ευρω υποθεση στους 2 μηνες.
27 λιρες shipping για ενα TDS meter δεν ακουγεται σωστο.
Ειναι ομως ιδανικο για γλαστρες και φυτα....
Ασε που αν μιλαμε για ζωα... 600 λιτρα μονο κοπαδι απο αγελαδες το πινει σε μια εβδομαδα.....
:D :D :D :D
27 λιρες shipping για ενα TDS meter δεν ακουγεται σωστο. Εστειλα mail στην RO-MAN και μου ειπαν οτι οι 27 λιρες ηταν λογο του μεγεθους του πακετου της ro.Για το tds δεν υπαρχει επιβαρυνση.
Μηπως ξερετε ομως και κανενα φθηνο να κυκλοφορει στην Ελλαδα για να μην παραγγελνω?
Και κατι αλλο...
H RO που πηρα εχει ενα βανακι στο σωληνακι που φευγει το αχρηστο νερο...οταν το κλεινω βγαζει λιγοτερο αχρηστο.οταν "μαζευω" νερο ομως να το εχω ανοιχτο η κλειστο?Και ποια η χρισιμοτητα του???
Κλειστο το βανακι.
Ο λογος υπαρξης του ειναι για να το ανοιγεις που και που ωστε να καθαριζει η μεμβρανη απο οτι εχει συσσωρευθει, επεκτεινοντας την διαρκεια ζωης της.
Το βιδωνεις μεχρι το σημειο πριν αρχισει να σφιγγει.
Το βιδωνεις μεχρι το σημειο πριν αρχισει να σφιγγει.
Δεν ειναι βιδωτο...ειναι ενα βανακι σαν τη βανα της βρυσης το οποιο και τερμα κλειστο να ειναι βγαινει το αχρηστο νερο αλλα σε μικροτερη ποσοτητα...
Τωρα μεχρι να παρω TDS η αναλογια 40lt RO και 20 lt βρυσης στο περιπου ειναι καλα???
netblues...thanks για τα σαλιγγαρια... :wink:
Τωρα μεχρι να παρω TDS η αναλογια 40lt RO και 20 lt βρυσης στο περιπου ειναι καλα???
Εξαρτάται από το τι νερό βρύσης έχεις και τι νερό θέλεις να "πετύχεις" στο ενυδρείο...
Αν ας πούμε θέλεις στο ενυδρείο να έχεις ΚΗ=4... και η βρύση σου έχει ΚΗ=12... ναι, καλά είναι 40lt RO και 20 lt βρυσης στο περιπου...
Αλλιώς, μετράς την ΚΗ της βρύσης, αποφαζίζεις τι ΚΗ θέλεις να έχει το ενυδρείο και υπολογίζεις ανάλογα...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.