Επιστροφή στο Forum : ΦΥΤΑ(πλαστικα)
Καλημερα!!! Εγω ενα προβλημα. Στα φυτα. εχουν κατι σαν μαυρι γλιτσα και αυτο το πραγμμα δεν φευγει με τιποτα, εχω βαλει ολοι μου την δυναμη να το τρυψω με το χερι και τιποτα:smt071:smt071Μηπως εσεις ξερεται καπιο κολπο για να φυγουν αφτα?
καλημερα!!!!απο την μικρη εμπειρια μου εδω στο φορουμ πλαστικα φυτα δεν μπαινουν ΠΟΤΕ στο ενυδρειο ανεβαζουν τα νιτρικα στο θεο
korasidikos
28-07-13, 08:05
θα συνφωνησω με τα παραπανω αλλα αν θελεις να καθαρισει δοκιμασε με διαλυμα χλωρινης 1/5 σε ενα κουβα τη κανονικη χλωρινη οχι την αρωματικη,αστο μεσα για λιγη ωρα και μετα το τριβεις να καθαρισει.μετα τοποθετηση σε καθαρο νερο με διπλη δοση αντιχλωριο μεχρι να μην μυριζεις τη χλωρινη!βεβαια το καλυτερο ειναι το πεταξεις και να βαλεις καποιο αληθινο φυτο που σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο ολους τους τομεις!!:rolleyes:
θα συνφωνησω με τα παραπανω αλλα αν θελεις να καθαρισει δοκιμασε με διαλυμα χλωρινης 1/5 σε ενα κουβα τη κανονικη χλωρινη οχι την αρωματικη,αστο μεσα για λιγη ωρα και μετα το τριβεις να καθαρισει.μετα τοποθετηση σε καθαρο νερο με διπλη δοση αντιχλωριο μεχρι να μην μυριζεις τη χλωρινη!βεβαια το καλυτερο ειναι το πεταξεις και να βαλεις καποιο αληθινο φυτο που σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο ολους τους τομεις!!:rolleyes:
Η χλωρινη θα ηταν το πρωτο που θα σκεφτομουν και εγω, αλλα ειναι κανενας σιγουρος οτι δεν θα φυγει το χρωμα απο το πλαστικο? :D
Ασε για το τι μπορει να βγαλει στο ενυδρειο μετα.
Και φυσικα θα συμφωνησω με τα υπολοιπα, οτι θα ηταν καλυτερο να βγαλει τα πλαστικα και σιγα-σιγα να αρχισει με αληθινα φυτα. Υπαρχουν τοσα πολλα ειδη χαμηλων απαιτησεων, ωστε ειναι κριμα να ειναι το ενυδρειο γεματο πλαστικουρες.
Η χλωρινη θα ηταν το πρωτο που θα σκεφτομουν και εγω, αλλα ειναι κανενας σιγουρος οτι δεν θα φυγει το χρωμα απο το πλαστικο? :D
Ασε για το τι μπορει να βγαλει στο ενυδρειο μετα.
Και φυσικα θα συμφωνησω με τα υπολοιπα, οτι θα ηταν καλυτερο να βγαλει τα πλαστικα και σιγα-σιγα να αρχισει με αληθινα φυτα. Υπαρχουν τοσα πολλα ειδη χαμηλων απαιτησεων, ωστε ειναι κριμα να ειναι το ενυδρειο γεματο πλαστικουρες.
Eυχαριστω πολυ, θα δω για τα αληθινα φυτα-+9
για να τα πλυνεις,βαλτα στο πλυντηριο πιατων.και μολις τα πλυνεις πετα τα κιολας γιατι δεν προσφερουν τιποτα και βαλε αληθινα:D
καλημερα!!!!απο την μικρη εμπειρια μου εδω στο φορουμ πλαστικα φυτα δεν μπαινουν ΠΟΤΕ στο ενυδρειο ανεβαζουν τα νιτρικα στο θεο
Δεν τα ανεβάζουν, απλά δεν τα ρίχνουν.
για να τα πλυνεις,βαλτα στο πλυντηριο πιατων.και μολις τα πλυνεις πετα τα κιολας γιατι δεν προσφερουν τιποτα και βαλε αληθινα:D
θα γινει και αυτο σε λιγο καιρο παιρνω εξωτερικο φιλτρο και θα κανω το ενυδρειο μου τζαμι-+9
Ζωντανά φυτά - Πλεονεκτήματα
• Απορροφούν CO2 (στο φως της ημέρας)
• Δίνουν επιπλέον O2 (στο φως της ημέρας)
• Απορροφούν τις τοξίνες
• "Στεγάζουν" ευεργετικά βακτήρια
• Λειτουργούν ως πηγή τροφής
• Αναστέλλουν (υπό προϋποθέσεις) την ανάπτυξη της άλγης
Ζωντανά φυτά - Μειονεκτήματα
• Μπορεί να προκαλέσουν ανεπάρκεια O2 τη νύχτα
• Δημιουργία αποβλήτων όταν σαπίζουν
• Πιθανή μεταφορά παρασίτων
• Δεν είναι εύκολο να καθαριστούν
• Απαιτούν καλό φωτισμό
• Ευνοούν (υπό προϋποθέσεις) την ανάπτυξη της άλγης
Ψεύτικα φυτά - Πλεονεκτήματα
• Δεν επηρεάζουν τα επίπεδα O2
• Δεν δημιουργούν απόβλητα
• Δεν μεταφέρουν παράσιτα
• Εύκολα αφαιρούνται και καθαρίζονται
• Δεν χρειάζονται ειδικό φωτισμό
Ψεύτικα φυτά - Μειονεκτήματα
• Δεν απορροφούν CO2
• Δεν αποδίδουν O2
• Δεν απορροφούν τις τοξίνες
• Δεν μεταφέρουν βακτήρια
• δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή τροφής
• δεν επηρεάζουν την ανάπτυξη της άλγης
• Μεταφέρουν τοξίνες, πιθανώς βαρέα μέταλλα και άλλα τοξικά στοιχεία
πηγη:http://aqua4fun.gr
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.