PDA

Επιστροφή στο Forum : αλγη


χοχλακας φωτης
04-02-05, 11:36
εχει λιγο καιρο που σε ολο το βραχο μου εχει βγει μια πρασινη αλγη σαν τριχα,την κοβω αλλα ξαναμεγαλωνει,τι να κανω για να την βγαλω τελειως?

manosdr
04-02-05, 13:04
Φώτη πρέπει να δείς τις συνθήκες του νερού σου και ειδικά τα φωσφορικά.
Εάν είναι πάνω από 0,1 πρέπει να βάλεις καινούργιο και περισσότερο καλό
αντιφώσφορο στο φίλτρο σου και σε 2 εβδομάδες θα βελτιωθεί η κατάσταση.

χοχλακας φωτης
04-02-05, 19:26
οντως ειναι πανω απο 0,1!ευχαριστω.

Vasilis
06-02-05, 02:41
μεγαλε 3 ερωτησεις:με τι νερο γεμισες το ενυδρειο,μηπως δεν αφησες το βραχο χωρις φως οσο θα επρεπε οταν ξεκιναγες το ενυδρειο κ βασικα ποσο καιρο λειτουργει με βραχο το ενυδρειο???
επειδη ειχα κ εγω το ιδιο προβλημα για τους παραπανω λογους για αυτο σε ρωτησα...παντως τη λυση την βρικα με το να βγαλω το βραχο απο το ενυδρειο βαζοντας τον σε ενα μεγαλο πλαστικο κουβα με νερο απο το ενυδρειο κ ενα κυκλοφοριτη κ μεσα σε 20 μερες ειδα να μην υπαρχει ιχνος αλγης κ επιπλεον παρα πολλα χρωματα.

χοχλακας φωτης
06-02-05, 17:51
τον βραχο τον εχω 1,5χρονο και τα φωτα ανοιγουν καθε μερα με χρονοδιακοπτη!ποιο αντι φωσφορο να βαλω?ειχα παρει το phos-zorb αλλα δεν ειχα καλα αποτελεσματα!το νερο ειναι δυστυχος βρυσης :( δεν ηρθε ακομα η r/o μου...την περιμενω τον αλλο μηνα :!:

Vasilis
06-02-05, 18:34
οταν εβαλες το βραχο ειχες αναμενο το φως η το αφησες για καμια εβδομαδα χωρις φως???phos-zorb εβαλα κ εγω στο παλιο μου αλλα τιποτα...το προβλημα ηταν το νερο βρυσης κ το φως το οποιο το ειχα αναμενο απο την αρχη.......εγω σου ειπα...σε κουβα με κυκλοφοριτη κ τερμα η αλγη!!!!

manosdr
06-02-05, 20:12
Εχω δοκιμάσει το Phosvec της Sera,το Phos-Zorb και το Green-X και νομίζω ότι δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές.

Discos
07-02-05, 11:00
παντως τη λυση την βρικα με το να βγαλω το βραχο απο το ενυδρειο βαζοντας τον σε ενα μεγαλο πλαστικο κουβα με νερο απο το ενυδρειο κ ενα κυκλοφοριτη κ μεσα σε 20 μερες ειδα να μην υπαρχει ιχνος αλγης κ επιπλεον παρα πολλα χρωματα.

Αυτο Βασιλη ειναι ενα απο τα "μυστικα" του να "ξεμπουκωνεις" τον βραχο σου και να τον καθαριζεις απο τις αλγες. Ειναι αποδεδειγμενα ο καλυτερος τροπος. Σωστος :wink:

Vasilis
07-02-05, 16:26
μαριε ευχαριστω για τα καλα λογια...μιας κ που ειμαι αρχαριος παντως κατι αρχιζω να μαθαινω!!πηρα κ βιβλιαρακι...κατι κανουμε για να μην πεταμε χρηματα.... :wink:
παντως για την πατεντα με το βραχο δεν ειναι κ ευκολο για ολους γιατι αμα εχεις το ενυδρειο με τα παντα μεσα αντε βγαλτα...διοτι αναστατωνεις τα ψαρια κλπ....εμενα με βοηθεισε ομως γιατι επρεπε να βγαλλω το βραχο μιας κ που το θελω ετοιμο για να μπει στο καινουργιο...!!! :D :D :wink: