Επιστροφή στο Forum : Zebra nerite βγήκε βόλτα
χθες το πρωί 8 και κάτι.. όλα στο ενυδρείο ήταν μια χαρά.. όταν γύρισα το μεσημέρι κατά της 2 ... βρήκα το ένα σαλιγκάρι στο πάτωμα να κόβει βόλτες...:(
αμέσως το έβαλα στο ενυδρείο και μετά απο ένα τέταρτο βγήκε απο το κέλυφος του και ήταν μια χαρά μέχρι και σήμερα ειναι εντάξει.. είχα φοβηθεί μην είχε πάθει αφυδάτωση λόγο και του καλοκαιριού .. δεν ξέρω και πόση ώρα μπορεί να ήταν έξω και περπάτησε έξω περί τα 2-3 μέτρα ...
τα έχω 2 χρόνια πρώτη φόρα μου συνέβη ...
μπορει ναθελε να παει μεχρι το ψυγειο να κοιταξει:Dαφου ζει τι αγχωνεσαι?αστο να κανει καμια βολτα:D
παντως για zebra δεν τοχω ξανακουσει αυτο:D
ChocolatePuma
23-07-13, 10:49
Το ενυδρειο έχει καπάκι με κενά η ειναι χωρίς καπάκι;
έχει καπάκι αλλά έχει και ανοίγματα 4 εκατοστών στην πίσω πλευρά για τα καλώδια..
Λες να έψαχνε κανένα μεζεδάκι στο ψυγείο..:p
εκτός και αν ήθελε να γίνει κατεψυγμένο...
Πιθανον ειναι να μη του αρεσει κατι στο νερο ή να μην εχει κατι που χρειαζεται στο ενυδρειο.
Μου εχει βγει κι εμενα zebra.
Ηταν φορτωμενο το ενυδρειο και δεν ειχε φαι.
Το εσωσε ο σκυλος (με ειδοποιησε)
τι θα μπορούσα να τα δώσω για φαί? λαχανικά?
τα έχω σχεδόν 2 χρόνια και τρώνε την άλγη απο όλες της επιφάνειες του ενυδρείου.. μου καθαρίζουν και λίγο τα τζάμια.
και το ένα απο τα δύο που έχω γεννάει κατά διαστήματα αυγά αλλά ποτέ δεν βγήκαν σαλιγκαράκια ....
Λαχανικα, καμια ταμπλετα σπιρουλινας, ειναι καλες τροφες για τα σαλιγκαρια σου. Μικρα σαλικαρακια μην περιμενεις να δεις, επειδη για την εκκολαψη των αυγων απαιτειται υφαλμυρο νερο.
και οι βόλτες συνεχίζονται...... χθες βρήκα πάλι το ενα να κάνει βόλτα γύρω από την τηλεόραση... πρέπει να περπάτησε 3-4 μέτρα... δεν ξέρω πόση ώρα μπορεί να ήταν έξω, μπορεί να περπάτησε και 6 μέτρα.. μόλις το είδα το έβαλα αμέσως μέσα στο ενυδρείο, ειναι μια χαρά.
λαχανικά θα αρχίσω να τα δίνω.. μήπως και ψάχνει τροφή...
ChocolatePuma
01-08-13, 19:49
και οι βόλτες συνεχίζονται...... χθες βρήκα πάλι το ενα να κάνει βόλτα γύρω από την τηλεόραση... πρέπει να περπάτησε 3-4 μέτρα... δεν ξέρω πόση ώρα μπορεί να ήταν έξω, μπορεί να περπάτησε και 6 μέτρα.. μόλις το είδα το έβαλα αμέσως μέσα στο ενυδρείο, ειναι μια χαρά.
λαχανικά θα αρχίσω να τα δίνω.. μήπως και ψάχνει τροφή...
Είτε πεινάει και ψάχνει το ψυγείο, είτε ήθελε να δει τβ! :D
Πέρα απ την πλάκα...πόσα σαλιγάρια έχει μέσα το ενυδρείο?
Δύο έχω... σχεδόν 2 χρόνια..
απο τον Αύγουστο και μετά δεν ξανά βγήκαν βόλτα..
τα έχω σχεδόν 2,5 χρόνια, δεν ξέρω και σε τι ηλικία τα πήρα...
πόσα χρόνια ζούνε στο ενυδρείο?
όσοι έχετε η είχατε πόσα χρόνια σας ζήσανε?
για να τα αναπαράγω πρέπει να τα μεταφέρω σε ενυδρείο μόνα τους με υφάλμυρο νερό και τι άλλο θα πρέπει να προσέξω?
Το εσωσε ο σκυλος (με ειδοποιησε)
Αυτή η Νταίζη είναι απίστευτη!! :smt054 και χομπίστας και από πάνω!
Που να δείτε Apple snail να έχει βγει και να έχει πάει στο μπολ με τα μπισκότα που ήταν δίπλα στο ενυδρείο και να τα έχει τσακίσει, μάλλον θα του άρεσαν τα πτι-μπερ
Που να δείτε Apple snail να έχει βγει και να έχει πάει στο μπολ με τα μπισκότα που ήταν δίπλα στο ενυδρείο και να τα έχει τσακίσει, μάλλον θα του άρεσαν τα πτι-μπερ
xaxaxa τι άλλο θα ακούσουμε :p σου έχει συμβεί εσένα?
xaxaxa τι άλλο θα ακούσουμε :p σου έχει συμβεί εσένα?
Χάρισα ενα Apple snail σε ένα φίλο και την άλλη μέρα ήθελε να μου το δώσει πίσω γιατι το βρήκε η γυναίκα του πάνω στα μπισκότα. Τον έπεισα να κλείνει το καπάκι
ChocolatePuma
13-05-14, 16:54
Χάρισα ενα Apple snail σε ένα φίλο και την άλλη μέρα ήθελε να μου το δώσει πίσω γιατι το βρήκε η γυναίκα του πάνω στα μπισκότα. Τον έπεισα να κλείνει το καπάκι
Πάλι καλά που δεν σου έφερε τη γυναίκα του και να κρατήσει το σαλιγκάρι!!! :D
Απαπαπαπα, μία έχω και μου φτάνει :D
:smt044:smt044:smt044
...το φαντάζομαι..!!!
τα έχω σχεδόν 2,5 χρόνια, δεν ξέρω και σε τι ηλικία τα πήρα...
πόσα χρόνια ζούνε στο ενυδρείο?
όσοι έχετε η είχατε πόσα χρόνια σας ζήσανε?
Εχω δυο γυρω στα 5 χρονια
SUPER!! 5 χρόνια!!!
..και για να τα πολλαπλασιάσω? το ένα μόνο μου γεννάει αυγά ίσως έχω ζευγάρι..:p
Δεν ειναι και τοσο ευκολο.
http://www.applesnail.net/forum3/viewtopic.php?f=30&t=18327
http://www.planetinverts.com/zebra_nerite_snail.html
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110903203426AApOLlX
Μάλιστα... κανείς δεν ξέρει τι ''ακριβώς'' χρειάζεται για επιτυχή αναπαραγωγή...
μου έκανε εντύπωση σε μια σελίδα που έλεγε οτι κάποιοι το κατάφεραν αλλά τα μωρά σαλιγκαράκια τους δεν ζήσανε πολύ...:(
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.