Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Απορίες για γαρίδες

Netrino
28-06-13, 14:06
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν μπορώ να βάλω γαρίδες σε ενυδρείο που τρέχει με καρδηναλιους,ροδόστομους και ένα σκαλάρι,χωρις να κινδυνέυουν.Επίσης εάν υπάρχει προβλήμα με το ph στο 6,8 και στο οτι δν έχω moss,γκαζον και ο πάτος μου είναι λευκή λεπτόκοκη άμμος.Αν μπορώ να βάλω τελικά.τι ειδος προτίνετε??

johnb
28-06-13, 14:13
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν μπορώ να βάλω γαρίδες σε ενυδρείο που τρέχει με καρδηναλιους,ροδόστομους και ένα σκαλάρι,χωρις να κινδυνέυουν.Επίσης εάν υπάρχει προβλήμα με το ph στο 6,8 και στο οτι δν έχω moss,γκαζον και ο πάτος μου είναι λευκή λεπτόκοκη άμμος.Αν μπορώ να βάλω τελικά.τι ειδος προτίνετε??

το σκαλαρι πιστευω να τις εκτιμισει δεοντος!:rolleyes:

Netrino
28-06-13, 14:18
το σκαλαρι πιστευω να τις εκτιμισει δεοντος!:rolleyes:

Οκ κατάλαβα!!!Οπότε άκυρη η σκέψη μου!!

johnb
28-06-13, 14:23
Οκ κατάλαβα!!!Οπότε άκυρη η σκέψη μου!!

αν βγαλεις το σκαλαρι δεν πιστευω να εχεις προβλημα με τα αλλα ψαρια...
το οτι δεν εχεις μοςς δεν ειναι τοσο σημαντικο θεμα..

οι γαριδες θελουν στρωμενο βυθο(τουλάχιστον 2 μηνες να τρεχει)...το ενυδρειο σου ποσο καιρο τρεχει?

delta66
28-06-13, 14:24
Μικρες γαριδες μονο σε species tank ή σε κοινωνικο με αποκλειστικα φυτοφαγα ψαρια (πχ Otocinclus) ή με πολυ μικρο στομα (πχ Iriatherina werneri)

Netrino
28-06-13, 16:22
Το ενυδρείο τρέχει πολύ καιρο,δν εχω θέμα με αυτό!Το σκαλάρι καποια μέρα θα το δώσω μολις βρω κάποιον,αλλά και τα tetras είναι λίγο ψιλογαιδουράκια,αν αναπαραχτουν οι γαρίδες τα μωρά δν θα την γλιτώσουν έχω την εντύπωση...!!
Μια σκέψη έκανα,και ήθελα μερικές γνώμες,μην κάνω καμία μακακια!!

ChocolatePuma
28-06-13, 16:33
Το ενυδρείο τρέχει πολύ καιρο,δν εχω θέμα με αυτό!Το σκαλάρι καποια μέρα θα το δώσω μολις βρω κάποιον,αλλά και τα tetras είναι λίγο ψιλογαιδουράκια,αν αναπαραχτουν οι γαρίδες τα μωρά δν θα την γλιτώσουν έχω την εντύπωση...!!
Μια σκέψη έκανα,και ήθελα μερικές γνώμες,μην κάνω καμία μακακια!!

Η δική μου μικρή εμπειρία λέει πως για τα περισσότερα ψάρια ισχύει το : είναι μέχρι να δοκιμάσουν την πρώτη.
Είτε για τον γόνο είτε για τις ενήλικες. Απλά ο γόνος είναι πιο εύκολο να πιαστεί

Συμφωνώ πλέον απόλυτα με όσους "φωνάζουν" τόσο καιρό : Μήν βάζετε γαρίδες με οποιαδήποτε ψάρια και προτιμήστε τα αποκλειστικά γαριδάδικα

nazgul
28-06-13, 20:03
Επισης νομιζω οτι ελαχιστα ειναι εκεινα τα ειδη που μπορουν να θεωρηθουν ασφαλεις συγκατοικοι για γαριδες, ποσο μαλλον για μικροσωμα ειδη. Αν υπαρχουν ψαρια στο ενυδρειο, οι γαριδες παντα θα ειναι επιφυλακτικες και θα εχουν για σιγουρια καποιες κρυψωνες. Αν δεν υπαρχουν ψαρια, θα ειναι ανεμελες και παντου στο ενυδρειο. Τοσο απλα.