Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : 54 λίτρα φυτεμένο - Νέο aquascape

makismakis2004
27-06-13, 17:33
Πληροφορίες
Το ενυδρείο συμμετείχε στο διαγωνισμό, βιαστικά περισσότερο ,για μια εμπειρία,αλλά μέρα με την μέρα διαβάζοντας προσπαθώ να το κάνω ακόμα καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον χρήστη Vandar για την παραχώρηση των φυτών σε άριστη κατάσταση.

Διαστάσεις: 60x30x30
Όγκος:54 λίτρα
Κατηγορία: Dutch style
Φυτά:myriophyllum sessiflora,lysimachia nummularia,echinodorus amazonicus,ludwigia repens rubin,didiplis diandra,ludwigia inclinata cuba,myriophylum mattogrossense red,rotala rotundifolia,eleocharis accicularis,rotala green, rotala magenda, Hemianthus Callitrichoides 'Cuba',Pogostermon Erectus,Lobelia Cardinalis 'Mini', cryptocorine wendii green, brown.

Ψάρια / Άλλα είδη:5 neon tetra, 5 black neon, 5 microrasbora galaxy, red shrimp
Διακοσμητικά υλικά: -
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο: Μαύρο plexiglass
Φωτισμός:1xT8 15W, 1XT5 24W
Διάρκεια φωτισμού:12 ώρες
Φιλτράρισμα:eheim 2213
Θερμοστάτης:-
Λίπανση: seachem σειρά
Παροχή CO2: 2-3 φυσ./δευτ.

Παράμετροι:

pH:6,8
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):10
Αλλαγές νερού:20 % την εβδομάδα
Θερμοκρασία:28-30 καλοκαίρι

Φωτογραφία:

plin
27-06-13, 17:58
πραγματικά πολύ όμορφο, μπράβο!

Θοδωρής Μ
27-06-13, 18:40
Όμορφα.!

Πρόσεχε όμως μην σου φύγουν οι θερμκρασίες.!

Kostas12
27-06-13, 18:40
Υπέροχο φίλε μου

makismakis2004
27-06-13, 18:43
Να είστε όλοι καλά, η θερμοκρασία δεν ξεφεύγει γιατί είναι στο σαλόνι και λειτουργεί συχνά το κλιματιστικό.

ChocolatePuma
27-06-13, 18:52
Πολύ όμορφο το ενυδρείο και τα φυτά τα "σπάνε"! :D

Με τη θερμοκρασία όμως και τα είδη που έχεις, νομίζω πως σύντομα θα έχεις προβλήματα :confused:
Η μέγιστη για τα τετρα είναι στους 28 και για τα cpd στους 26 (αν κάνω λάθος, διορθώστε με)

Επιπλέον τα τετρα θέλουν αρκετό μήκος για κολύμπι...

nazgul
27-06-13, 19:46
Πολυ ομορφο ενυδρειο με υγιεστατα φυτα!

Αλλα θα συμφωνησω και εγω για τη θερμοκρασια. Τα ειδη που εχεις δεν θελουν υψηλες θερμοκρασιες. Επισης, αν χτυπησεις 30αρια, θα δυσκολευτουν ακομα περισσοτερο με την υπαρξη CO2.

makismakis2004
27-06-13, 19:55
Να είστε όλοι καλά για τα καλά σας λόγια!!! Το ενυδρείο είναι τον περισσότερο καιρό με 26-27 βαθμούς τώρα που πιάσανε οι καλές ζέστες. Το 28-30 είναι το ανώτερο που έχει φτάσει τώρα που είχε υψηλές θερμοκρασίες κσι δεν είναι για πολύ ώρα. Μια χαρά είναι πάντως όλα και τα φυτάκια μου και τα ψαράκια μου φαίνονται μια χαρά.

ChocolatePuma
27-06-13, 20:13
Να είστε όλοι καλά για τα καλά σας λόγια!!! Το ενυδρείο είναι τον περισσότερο καιρό με 26-27 βαθμούς τώρα που πιάσανε οι καλές ζέστες. Το 28-30 είναι το ανώτερο που έχει φτάσει τώρα που είχε υψηλές θερμοκρασίες κσι δεν είναι για πολύ ώρα. Μια χαρά είναι πάντως όλα και τα φυτάκια μου και τα ψαράκια μου φαίνονται μια χαρά.

Εγώ πάντως θα επιμείνω πως 1ον η τωρινή εικόνα των ψαριών είναι ένδειξη...αλλά όχι απόδειξη πως είναι καλά και σε ένα ενυδρείο όπως ξέρεις εύκολα μεταβάλονται τα πάντα 2ον τα προφιλ του καθε ψαριου αναφέρουν τις συνθήκες που απαιτουν και πρέπει να τις προσομοιώνουμε όσο μπορούμε 3ον νομίζω πως το AC δεν αρκεί, ειδικά αν κάποιες φορές απουσιάσεις απ τον σπίτι 4ον οι μεγάλες ζέστες ακόμη δεν ξεκίνησαν

Φτιάξε ένα σύστημα ψύξης (το φόρουμ είναι γεμάτο με προτάσεις) με τη χρήση controller, κράτα τη θερμοκρασία στους 26 και μετά θα κααααααθεσεεεεεεεε :D

nazgul
28-06-13, 06:46
Θα συμφωνησω. Ειναι πολυ ωραιο ενυδρειο ωστε να ρισκαρεις για ενα τοσο απλο θεμα ;)

korasidikos
28-06-13, 06:50
πολυ ομορφο μπραβο!:smt023

makismakis2004
28-06-13, 07:54
Οk θα να είναι το επόμενο που θα φτιάξω, την θερμοκρασία. Πρόσθεσα ένα ακόμα μικρό φιλτράκι εσωτερικό για καλύτερη κυκλοφορία και ανατάραξη της επιφανείας. Τώρα όσον αφορά τον οικισμό θέλω να κρατήσω μόνο τα cpd, τα νέον θα πάνε σε ένα άλλο ενυδρείο που έχω, αλλά το πρόβλημα που έχω είναι με τα black neon, τι παγίδες έχω δοκιμάσει, δεν μπορώ να τα πιάσω με τίποτα. Έχει κανένας να προτείνει κάτι πώς θα τα πιάσω?

ChocolatePuma
28-06-13, 09:06
Οk θα να είναι το επόμενο που θα φτιάξω, την θερμοκρασία. Πρόσθεσα ένα ακόμα μικρό φιλτράκι εσωτερικό για καλύτερη κυκλοφορία και ανατάραξη της επιφανείας. Τώρα όσον αφορά τον οικισμό θέλω να κρατήσω μόνο τα cpd, τα νέον θα πάνε σε ένα άλλο ενυδρείο που έχω, αλλά το πρόβλημα που έχω είναι με τα black neon, τι παγίδες έχω δοκιμάσει, δεν μπορώ να τα πιάσω με τίποτα. Έχει κανένας να προτείνει κάτι πώς θα τα πιάσω?

Καλημέρα
Αν κρατήσεις μόνο τα cpd μπορείς να προσθέσεις μερικά ακόμη
Για τα τετρα χρειάζεσαι βοήθεια απο δεύτερο ατομο, αλλιώς θα παλεύεις μήνες :smt120

makismakis2004
28-06-13, 10:53
Μήνες παλεύω :smt022

Γιαννης Μ5
28-06-13, 11:59
Πολύ ωραίο,να το χαίρεσαι.:)

makismakis2004
29-06-13, 09:20
Εδώ (http://s1275.photobucket.com/user/makismakis2013/library/jungle%20microrasboras%2060%20ltr?sort=3&page=1) θα είναι και όλο το υλικό με πολλές φωτογραφίες απο τα ενυδρεία μου!!!

sarpijk
29-06-13, 10:40
Πολυ ωραιο πατριωτη! Γνωριζοντας ποσο δυσκολο ειναι να βρεις ενυδρειακο εξοπλισμο και ψαρια-φυτα σε μια πολη που τα πετ σοπ πουλανε βασικα τουρκοπουλες και γαλιαντρες σου αξιζει ενα μπραβο.

makismakis2004
29-06-13, 11:05
Πολυ ωραιο πατριωτη! Γνωριζοντας ποσο δυσκολο ειναι να βρεις ενυδρειακο εξοπλισμο και ψαρια-φυτα σε μια πολη που τα πετ σοπ πουλανε βασικα τουρκοπουλες και γαλιαντρες σου αξιζει ενα μπραβο.

Έχεις απόλυτο δίκαιο σ' αυτό, δυστυχώς έτσι είναι τα πράματα στην επαρχία, να σαι καλά σ'ευχαριστώ !!!

gdiamant
30-06-13, 22:00
Πανέμορφο φίλε μου!!! :) :) :)