PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ


Anonymous
31-01-05, 16:51
ΚΑΝΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΟΧΙ<ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΗ> :idea: :?: :!: :evil: :twisted: :roll: :wink: :cry: :oops: :P :x :shock: 8) :lol: :o :(

mikenuke
31-01-05, 18:20
http://www.greekaquarist.com/board/viewtopic.php?t=4094
ακολουθα τον συνδεσμο και τους πιο μεσα και θα καταληξεις σε ενα ωραιο pdf.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ειναι σαν να φωναζεις(εγω εδω φωναξα!)
Εχεις κανει τοσα ποστ για το ενυδρειο και το καπακι και δεν απανταει κανεις.Γιατι?επειδη τις προηγουμενες 2-3 μερες εχουνε γινει ενα σωρο συζητησεις για αναλογες κατασκευες και τα εχουνε ξαναπει τα παιδια.
Αρα δεν παιρνεις απαντησεις γιατι δεν κανεις αναζητηση στα παλια ποστ!

Παντα φιλικα! :twisted:

:lol:

Anonymous
31-01-05, 19:08
tis διαωασα και με εχουν αφησει ολεσ ακαλυπτο δυστυχωσ το γυαλινο καπακι που διαβασα σε ενα ενυρειο 100 λιτρων θα ειναι αρκετα βαρυ για να το μετακινω καθε μερα και να ταιζω το ξυλινο παλι ειναι πολυ μανουρα να φτιαχτει!φτουουουουουουουουο

Anonymous
31-01-05, 19:17
και κατι αλλο το ροντε δεν εχω καταλαβει τι ειναι

Pritanis
31-01-05, 21:15
το καπακι δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φανταζεσαι, αγοραζεις ενα καδρονι 3εκ*5εκ το κοβεις ( αν θες καλλιτεχνια κανε φαλτσα τις γωνιες και τα καρφωνεις ωστε να κανεις το τελλαρο που θα πατησει το καπακι. Το τελαρο θα εχει διαστασεις το κενο του οσο ειναι εξωτερικα το ενυδρειο απο μεσα θα καρφωσεις πηχακια που θα λειτουργησουν σαν πατουρα που θα σταματα το τελαρο στο τζαμι. Θα αγορασεις κοντρα πλακε θαλασσης σε οσα κομματια θες να ανοιγουν , σου προτεινω σε τρια ενα σε διασταση οσο το μηκος του ενυδρειου και πλατος οσο το μισο του πλατους το ενυδρειου και αλλα δυο κομματια μικροτερα για να ταϊζεις απο εκεινα. Με δυο απλους μεντεσεδες τα εννωνεις και εισαι ετοιμος. το πηχακι που θα βαλεις στο τελλαρο θα σου χρησιμευσει και για να πατησεις πανω και τη βαση απο τις λαμπες. Ολα τα ξυλα θα τα περασεις βερνικι θαλασσης για μονωση και θα τα βαψεις οτι χρωμα θες. Τα κοψιματα μπορει να στα κανει το πρακτικερ ανεξοδα αλλιως βρες μια σεγα. Δες το σχεδιακι που σου στελνω.

Anonymous
31-01-05, 22:20
αδερφε σε ευχαριστω πολυ πολυτιμες οι συμβουλεσ σου ωστοσο μου δημιουργηθηκαν καποιεσ αποριεσ

τα πηχακια που θα στηριχθουν οι λαμπεσ θα ειναι οσο το μηκοσ του ενυδρειου και καθετα στο φαρδοσ του τοποθετημενα?γιατι αν αντιλαμβανομαι το σχημα σου φαινονται καθετα στο μηκοσ δηλαδη οταν θα ανοιγω το ντουλαπακι θα τα βλεπω που νομιζω δεν ειναι ο καλυτερο

υστερα οι λαμπεσ δεν θα πρεπει να χουν καποια προστασια ωστε να μην πιτσιλιουντε και κανω κανα ηλσοκ στα ψαρια?

αυτη η κατασκευη βολευει παρισσοτερο για λαμπεσ φθοριου ε?
λογικα θα στηριξω τη βαση των λαμπων στα πηχακια

ποση θα πρεπει να ναι η αποσταση μεταξη του πηχη στηριξησ λαμπων και αυτων που θα πατανε στο τζαμι?
αμα εχεισ τπτ αλλο απο φοτο και σχηματα ευπροσδεκτο

Pritanis
01-02-05, 12:07
οσον αφορα το αισθητικο κομματι δεν ειναι καθολου ασχημα τα πηχακια τα οποια φαινονται μονο οταν ανοιγεις το καπακι. Για τις λαμπες μπορεις να το ρισκαρεις με κοινα ακροφυσια που τα πουλανε τζαμπα και να εχεις σταρτερ και μπαλαστ εξω απο το ενυδρειο ή να παρεις στεγανα ακροφυσια περιπου 10€ το ζευγαρι και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο... Τα πηχακια θα ειναι οσο το φαρδος του ενυδρειου για να στηριχθουν οι λαμπες για λογους ευκολιας αλλα και λογω υγρασιας οσο πιο μακρυ τοσο πιο χοντρο πρεπει να ειναι και πιο πιθανο να σκευρωσει απο την υγρασια. Εγω δεν πηρα ετοιμες λαμπες με βαση αλλα μονο στεγανα ακροφυσια και επιασα τις λαμπες με συρμα κηπουρικης στο σανιδακια πανευκολα και με τη δυνατοτητα να τα γλισταω πανω στα σανιδια οπως θελω για να ανοιγω χωρο οπου τον χρειζομαι.Το λυσιμο επισης ειναι πανευκολο και απο ασφαλεια δεν νομιζω μνα εχει προβλημα.

Anonymous
01-02-05, 17:47
μπορεισ να δωσεισ μια βοηθεια να φτιαξω ενα εσωτερικο βιολογικο θιλτρο γιατα εχω απελπιστει!αν κανω ενα χωρισμα το γεμισω με υλικο και ανοιξω 2 τρυπεσ κυκλοφοριασ θα δουλεβει?η κυκλοφοριση θα γινεται με το μηχανικο πωσ το βλεπεισ?

Gorgi
02-02-05, 13:03
Φιλε Vitruvian αν εμπαινες στον (ευχαριστο) κοπο να διαβασεις αυτα που πολοι απο εδω μεσα σου εχουν δειξει και αν διαβαζες πρωτα τα 31952 θεματα που εχουν συζητηθει στο board τοτε δεν θα χρειαζοταν να ρωτας συνεχεια πραγματα που εχουν απαντηθει πολακις και θα καταλαβενες καλυτερα τις ορολογιες που χρησιμοποιεις. Επισεις θα μπορουσες να σκεφτεις ΜΟΝΟΣ σου ενα σχεδιο για φιλτρο καθως μολις καταλαβεις τον τροπο που δουλευουν τα ενυδρεια μετα σου ερχονται μονες τους οι ιδεες τις οποιες μπορεις να συζητησεις με αλλους συν-χομπιστες. Αλωστε το Forum δεν υπαρχει μονο για να μορφωνει τους νεους στο χομπυ και κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να στα δωσει ολα στο πιατο. Μπορει ετσι να εχεις μαθει αλλα σου συνηστω να αλλαξεις τροπο προσεγγισης στο χομπυ, αν πραγματικα σε ενδιαφερει.

Μπορει να μην σου φενετε αλλα αυτα τα γραφω με "φιλικο" τροπο και αφορουν και αλλους που τελευταια ακολουθουν παρομοια συμπεριφορα με σενα.