Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Labidos με Saulosi [τελικά Acei]

st@vros
26-06-13, 15:39
Γεια σας φίλοι,ήρθε στην κατοχή μου ένα ενυδρείο με διαστάσεις 1,00 χ 0,37 χ 0,48 και επειδή μου αρέσουν πολύ οι labido και τα saulosi,έλεγα να το τολμήσω...Το θέμα μου είναι αν μπορούν να συνυπάρξουν σε αυτές τις διαστάσεις 5 από το κάθε είδος μαζί.Αν όχι θα ήταν χρήσιμες οι προτάσεις σας για την ψαροσύνθεση μου πάντα στον κόσμο των κιχλίδων.Σας ευχαριστώ

Κλεόβουλος
26-06-13, 17:40
Στα 170 λίτρα μικτά δεν θα πρότεινα πάνω από ένα είδος.
Προτίμησε τα saulosi που έχουν διχρωμία και γίνονται μικρότερα σε τελικό μέγεθος ;)
Έχεις βρει ψάρια? προσπάθησε να βρεις καθαρά saulosi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=61917

st@vros
26-06-13, 19:39
Στα 170 λίτρα μικτά δεν θα πρότεινα πάνω από ένα είδος.
Προτίμησε τα saulosi που έχουν διχρωμία και γίνονται μικρότερα σε τελικό μέγεθος ;)
Έχεις βρει ψάρια? προσπάθησε να βρεις καθαρά saulosi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=61917

σε ευχαριστώ Κλεόβουλε,ψάρια όχι ακόμη δεν έχω καν ψάξει αφού τώρα θα ξεκινήσω την κατασκευή του επίπλου μετά θα ασχοληθώ με τον βιότοπο και μετά τα ψαράκια...

Κλεόβουλος
26-06-13, 19:41
Άντε καλή αρχή.....και μην αγοράσεις κάτι πριν μας ρωτήσεις ;)

egeorgiou
26-06-13, 21:01
Σε αυτά τα λίτρα 1 από τα 2 είδη που λες ή επιλέγεις διπλανή λίμνη.

Ειδικά για τον συνδυασμό που αναφέρεις υπάρχει ολόκληρο θέμα για το αν τα δυο αυτά ήδη έχουν την τάση να υβριδίζουν.

st@vros
26-06-13, 23:05
Σε αυτά τα λίτρα 1 από τα 2 είδη που λες ή επιλέγεις διπλανή λίμνη.

Ειδικά για τον συνδυασμό που αναφέρεις υπάρχει ολόκληρο θέμα για το αν τα δυο αυτά ήδη έχουν την τάση να υβριδίζουν.

σε ευχαριστω φιλε μου,αν μπορεις πες μου καποια ψαροσυνθεση απο την διπαλνη λιμνη...

st@vros
07-08-13, 22:28
παιδια μαζεψα πετρες απο θαλασσα και τις τσεκαρα οτι ειναι ασβεστολιθικες,η ερωτηση ειναι πως και ποσο επηρεαζεται το ph;δλδ οσο πιο πολλες πετρες τοσο πιο πολυ ανεβαινει η το ιδιο κανει ειτε μπει μια ειτε παραπανω ασβεστολιθικες πετρες;

Κλεόβουλος
08-08-13, 06:11
Βάλε όσες πέτρες χρειάζονται και μην ανησυχείς για το ph.
Εκτός του ότι χρειάζεσαι ψηλό Ph, δεν πάει έτσι όπως λες αλλά και με το νερό του δικτύου (τι μετρήσεις έχεις?) δεν θα κάνουν και πολλά.

st@vros
08-08-13, 16:33
Βάλε όσες πέτρες χρειάζονται και μην ανησυχείς για το ph.
Εκτός του ότι χρειάζεσαι ψηλό Ph, δεν πάει έτσι όπως λες αλλά και με το νερό του δικτύου (τι μετρήσεις έχεις?) δεν θα κάνουν και πολλά.

τελευταια που μετρησα πριν ξεστησω το παλιο ενυδρειο ηταν 8 αν θυμαμαι καλα...

Κλεόβουλος
08-08-13, 20:04
Εντάξει είσαι...προχώρα το ;)

st@vros
09-08-13, 13:52
Εντάξει είσαι...προχώρα το ;)
κατι ακομα πηγα σημερα σε ενα πετ σοπ και ειδα μαυρη χαλαζιακη αμμο και μου αρεσε,ενω μεχρι σημερα ειχα στο μυαλο μου να βαλω αμμο θαλασσης.Το θεμα ειναι η χαλαζιακη κανει;ειχα διαβασει οτι οι κιχλιδες θελουν αμμο για να καθαριζουν τα βραγχια τους και την χαλαζιακη την ειδα καπως αν και ηταν η μικροτερη κοκκομετρια που υπαρχει...τι λες χαλαζιακη ή θαλλασης;

ChocolatePuma
09-08-13, 15:52
Αν πάντως θέλεις κάτι φθηνό, κάνε μια επίσκεψη σε καταστήματα που πουλάνε υλικά για κήπους

Δεν ξέρω τι κοκκομμετρία ψάχνεις, αλλά σίγουρα θα δεις πολλά και διάφορα στα συγκεκριμένα καταστήματα
Χαλαζιακή μαύρη
Χαλαζιακή μπεζ
Ποταμίσια άμμο
κλπ

Κλεόβουλος
09-08-13, 16:35
Τα μαύρα, πράσινα,θαλασσί και ροζ....
δεν ταιριάζουν με τον βιότοπο αυτών των ψαριών, δεν μ' αρέσουν αισθητικά αλλά υπάρχει περίπτωση να επηρεάσουν και τον χρωματισμό κάποιων ψαριών (πχ τα λαμπίντο να έχουν μουντό, σκούρο χρώμα) ;)
Προτείνω να βάλεις ψιλή άμμο θαλάσσης (δωρεάν και στον κατάλληλο χρωματισμό). Από καθαρή παραλία και καλό πλύσιμο.

st@vros
09-08-13, 18:08
Αν πάντως θέλεις κάτι φθηνό, κάνε μια επίσκεψη σε καταστήματα που πουλάνε υλικά για κήπους

Δεν ξέρω τι κοκκομμετρία ψάχνεις, αλλά σίγουρα θα δεις πολλά και διάφορα στα συγκεκριμένα καταστήματα
Χαλαζιακή μαύρη
Χαλαζιακή μπεζ
Ποταμίσια άμμο
κλπθα πεταχτω καποια στιγμη αυριο,αν και η ποταμισια δεν κανει γιατι απο οσο εχω ακουσει πετρωνει...το θεμα ειναι αν ξεχωριζει η ποταμισια απο την θαλασσινη αμμο.Ευχαριστω
-------------------------
Τα μαύρα, πράσινα,θαλασσί και ροζ....
δεν ταιριάζουν με τον βιότοπο αυτών των ψαριών, δεν μ' αρέσουν αισθητικά αλλά υπάρχει περίπτωση να επηρεάσουν και τον χρωματισμό κάποιων ψαριών (πχ τα λαμπίντο να έχουν μουντό, σκούρο χρώμα) ;)
Προτείνω να βάλεις ψιλή άμμο θαλάσσης (δωρεάν και στον κατάλληλο χρωματισμό). Από καθαρή παραλία και καλό πλύσιμο.
τωρα δεν εχω δυνατοτητα να παω σε καποια καθαρη παραλια,οποτε μαλλον θα παω σε μαντρα.Οπως ειπα και πιο πανω μονο ελπιζω να εχει διαφορα η αμμο θαλλασης απο την ποταμισια.μηπως ξερεις Κλεοβουλε;

Κλεόβουλος
09-08-13, 18:58
Κάποια στιγμή που χρησιμοποίησα ποταμίσια (ίσως επειδή ήταν πολύ ψιλή) μου φαινόταν σαν λάσπη και δεν μ' άρεσε οπτικά.
Υπάρχει περίπτωση από άποψη σύστασης να υπάρχει διαφορά ποταμίσιας-θαλασσινής (για τέτοιο ενυδρείο δεν μας απασχολεί). Η ποταμίσια μπορεί να είναι χαλαζιακής (ή πυριτικής) προέλευσης ενώ η θαλασσινή είναι κυρίως ασβεστολιθική.

st@vros
09-08-13, 20:04
Κάποια στιγμή που χρησιμοποίησα ποταμίσια (ίσως επειδή ήταν πολύ ψιλή) μου φαινόταν σαν λάσπη και δεν μ' άρεσε οπτικά.
Υπάρχει περίπτωση από άποψη σύστασης να υπάρχει διαφορά ποταμίσιας-θαλασσινής (για τέτοιο ενυδρείο δεν μας απασχολεί). Η ποταμίσια μπορεί να είναι χαλαζιακής (ή πυριτικής) προέλευσης ενώ η θαλασσινή είναι κυρίως ασβεστολιθική.

οποτε παω στην μαντρα και ζηταω αμμο θαλασσης και ελπιζω στην εντιμοτητα του πωλητη...απλα απο οτι καταλαβα η αμμος θαλασσης ειναι πιο ψιλη απο την ποταμισια;

Κλεόβουλος
09-08-13, 20:15
Δεν είναι απαραίτητο.
Πάρε μια ψιλή (σαν ζάχαρη, όχι πούδρα) σε μπεζάκι και είσαι οκ (δεν πειράζει είπαμε αν είναι ποταμίσια ή θαλασσινή, στην περίπτωση μας) ;)

st@vros
09-08-13, 21:25
Δεν είναι απαραίτητο.
Πάρε μια ψιλή (σαν ζάχαρη, όχι πούδρα) σε μπεζάκι και είσαι οκ (δεν πειράζει είπαμε αν είναι ποταμίσια ή θαλασσινή, στην περίπτωση μας) ;)
οκ,σε ευχαριστω πολυ...

egeorgiou
09-08-13, 22:27
Τώρα που είσαι στην αρχή έχε στο μυαλό σου:

- στην άμμο που θα βάλεις τελικά ότι χοντρόκοκκο υπάρχει θα έρθει στην επιφάνεια >> η άμμος θέλει πέρα από το καλό πλύσιμο και κοσκίνισμα για να βγάλεις πετραδάκια ή αν αναμείξεις υλικά τα χοντρόκοκκο θα έρθουν πάνω.

- στην Αφρική θέλεις αλκαλικό και σκληρό νεράκι. Μια ελπίδα για να κάνεις buffering είναι με το υπόστρωμα. Αν ξεκίναγα τώρα να στήνω ενυδρείο ένα 20κιλο ψιλόκοκκο (sugar) τριμμένο κοράλλι θα το αγόραζα και θα το έβαζα πρώτη στρώση. Ποιό φτηνά θα σου έρθει αυτό παρά με τα μείγματα epsom salt και σόδας. Για τον ίδιο λόγο δε θα έβαζα χαλαζιακή με τίποτα. Η άμμος θαλάσσης αν έχει σίδηρο έχει μεγάλες πιθανότητες να σε ταλαιπωρήσει μετά με BGA. Οπότε φρόντισε να δεις τι θα πάρεις ή να έχεις χαμηλά καλή κυκλοφορία.

- Οι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις της άμμου αντανακλούν το φως και στρεσάρουν τα ψάρια πέρα από τη βρωμιά που φαίνεται αμέσως. Μπεζ όπως και στις λίμνες εκεί που υπάρχει άμμος.

Καλό κουράγιο στο κουβάλημα και στα πλυσίματα.

st@vros
09-08-13, 22:38
Τώρα που είσαι στην αρχή έχε στο μυαλό σου:

- στην άμμο που θα βάλεις τελικά ότι χοντρόκοκκο υπάρχει θα έρθει στην επιφάνεια >> η άμμος θέλει πέρα από το καλό πλύσιμο και κοσκίνισμα για να βγάλεις πετραδάκια ή αν αναμείξεις υλικά τα χοντρόκοκκο θα έρθουν πάνω.

- στην Αφρική θέλεις αλκαλικό και σκληρό νεράκι. Μια ελπίδα για να κάνεις buffering είναι με το υπόστρωμα. Αν ξεκίναγα τώρα να στήνω ενυδρείο ένα 20κιλο ψιλόκοκκο (sugar) τριμμένο κοράλλι θα το αγόραζα και θα το έβαζα πρώτη στρώση. Ποιό φτηνά θα σου έρθει αυτό παρά με τα μείγματα epsom salt και σόδας. Για τον ίδιο λόγο δε θα έβαζα χαλαζιακή με τίποτα. Η άμμος θαλάσσης αν έχει σίδηρο έχει μεγάλες πιθανότητες να σε ταλαιπωρήσει μετά με BGA. Οπότε φρόντισε να δεις τι θα πάρεις ή να έχεις χαμηλά καλή κυκλοφορία.

- Οι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις της άμμου αντανακλούν το φως και στρεσάρουν τα ψάρια πέρα από τη βρωμιά που φαίνεται αμέσως. Μπεζ όπως και στις λίμνες εκεί που υπάρχει άμμος.

Καλό κουράγιο στο κουβάλημα και στα πλυσίματα.
δλδ να βαλω συνδιασμο 20κιλο ψιλοκοκκο και αμμο θαλασσης;Μπερδευτηκα να σου πω την αληθεια...

egeorgiou
10-08-13, 08:20
Αν βρεις τριμμένο ψιλόκοκκο κοράλι (μικρότερης κοκκομετρίας από την άμμο θαλάσσης) το βάζεις πρώτη στρώση στο βυθό σου. Να είναι το ποιο κάτω στρώμα δηλαδή.

st@vros
10-08-13, 13:24
σε οσες μαντρε πηγα ειχαν ποταμισια αμμο και ολοι μου ειπαν οτι εχει απαγορευτει η θαλασσινη να πωλειται,ετσι αναγκαστικα πηρτα ποταμισια,τωρα θα την ξεπλυνω 4-5 φορες και προχωραω...

ChocolatePuma
10-08-13, 13:30
σε οσες μαντρε πηγα ειχαν ποταμισια αμμο και ολοι μου ειπαν οτι εχει απαγορευτει η θαλασσινη να πωλειται,ετσι αναγκαστικα πηρτα ποταμισια,τωρα θα την ξεπλυνω 4-5 φορες με θαλασσινο νερο και προχωραω...

Σταυρο απ τα λίγα που ξέρω, νομίζω 4-5 είναι λίγες
Θα το δεις κι εσυ στην πορεία
10-15...και βάλεεεε

st@vros
10-08-13, 13:34
Σταυρο απ τα λίγα που ξέρω, νομίζω 4-5 είναι λίγες
Θα το δεις κι εσυ στην πορεία
10-15...και βάλεεεε
πωπω κι εγω νομιζω οτι ειμαι οκ...10-15 και μετα φιλτρο με ανθρακα για 2-3 μερες σωστα;
Αληθεια το πλυσιμο πως γινετε;Την βαζω σε εναν κουβα και ροχνω νερο συνεχεια;

egeorgiou
10-08-13, 19:39
Η δουλειά καλύτερα να γίνει κάπου που να μη σου βουλώσει την αποχέτευση. Αυλή, πεζοδρόμιο τέτοια πράματα. Αν έχεις και κανά λάστιχο πρόχειρο με ζεστό νερό για ψυχολογικούς λόγους για το πρώτο ξέπλυμα ακόμα καλύτερα.

http://www.cichlid-forum.com/videos/rinsing_sand.php

Την τελευταία φορά που έπλυνα άμμο το έκανα σε κουβαδάκι παιδικό για τι θάλασσα. Νομίζω ότι τελείωσα νωρίτερα και καθαρότερα έτσι.

Βάζεις νερό ανακατεύεις, χύνεις το νερό και ξαναμανα μέχρι να είναι καθαρό αυτό που βγάζεις.

Καλά κουράγια

st@vros
10-08-13, 20:38
Η δουλειά καλύτερα να γίνει κάπου που να μη σου βουλώσει την αποχέτευση. Αυλή, πεζοδρόμιο τέτοια πράματα. Αν έχεις και κανά λάστιχο πρόχειρο με ζεστό νερό για ψυχολογικούς λόγους για το πρώτο ξέπλυμα ακόμα καλύτερα.

http://www.cichlid-forum.com/videos/rinsing_sand.php

Την τελευταία φορά που έπλυνα άμμο το έκανα σε κουβαδάκι παιδικό για τι θάλασσα. Νομίζω ότι τελείωσα νωρίτερα και καθαρότερα έτσι.

Βάζεις νερό ανακατεύεις, χύνεις το νερό και ξαναμανα μέχρι να είναι καθαρό αυτό που βγάζεις.

Καλά κουράγια
α ωραια εχω την πισινουλα του μικρου,θα την γεμισω αμμο και ξεπλυμα.Αυριο ξεκιναω...Σε ευχαριστω

st@vros
15-08-13, 14:39
λοιπον νομιζω οτι πλεον ειμαι ετοιμος...εγινε στησιμο στους βραχους και τωρα θα μπει η ποταμισια η αμμος.Θεμα τωρα...Θα λειψω απο αυριο για δυο εβδομαδες και ενας παλιος συνχομπιστας μου προτεινε να:
1]Αφησω σημερα το εσωτερικο φιλτρο με ανθρακα...
2]Απο αυριο και μεχρι να γυρισω (01/09) να βαλω 2 λιτρα χλωρινης ωστε να σκοτωσει οτιδηποτε μπορει να εχουν τα βραχια απο την θαλασσα και η αμμος...
3]Γυρνοντας να αδειασω το ενυδρειο με την χλωρινη να το ξαναγεμισω και να του αδειασω ενα μπουκαλι αντιχλωριο για 2 μερες...
4]Να αδειασω διπλη-τριπλη ποσοτητα βακτηριων...ωστε να ξεκινησω το στρωσιμο και με μπολι.
Τι λετε συμφωνειτε;
Παρακαλω αμεσα αν γινεται γιατι αυριο τετοια ωρα θα ειμαι εν πλω για Αιγινα.

egeorgiou
15-08-13, 16:42
Βάλε άνθρακα και τον βγάζεις όταν γυρίσεις.
Όταν γυρίσεις βάζεις μπόλι και ξεκινάς.

st@vros
15-08-13, 16:53
Βάλε άνθρακα και τον βγάζεις όταν γυρίσεις.
Όταν γυρίσεις βάζεις μπόλι και ξεκινάς.

ωραια ανθρακα εχω δλδ δυο βδομαδες αν μεινει το φιλτρο με ανθρακα δεν εχω προβλημα;Ο αλλος μου ελεγε χλωρινες γιατι ισχυριζοταν οτι οι πετρες και η αμμος θα βγαλουν πραγμα,και επειδη δεν εχω εμπιστοσυνη και στο ξεπλυμα που εκανα με τρομοκρατησε ειναι η αληθεια,ο ανθρακας θα κανει δουλεια λες;

Κλεόβουλος
15-08-13, 17:09
Αρκεί ο άνθρακας.
Βάλε καμιά φωτο να δούμε το στήσιμο ;)

st@vros
15-08-13, 17:23
Αρκεί ο άνθρακας.
Βάλε καμιά φωτο να δούμε το στήσιμο ;)

λοιπον τωρα που γραφω το γεμιζω νερο με αντλια θα ανεβασω μια χωρις αμμο με σκετο στησιμο πετρας και θα ηθελα την αποψη σας...
http://img856.imageshack.us/img856/829/r5eq.jpg

Κλεόβουλος
15-08-13, 17:42
Νομίζω θα χρειαστείς κι άλλες πέτρες.
Το στήσιμο σε κάποια σημεία το βλέπω επίφοβο. Σιγουρέψου για την σταθερότητα φροντίζοντας οι πέτρες να "κουμπώνουν" μεταξύ τους.
Θα χρειαστεί να προσπαθήσεις πολλές φορές αλλά πάρε υπόψη σου ότι τα ψάρια θα σκάβουν την άμμο και το οικοδόμημα θα δοκιμάζεται ;)

st@vros
15-08-13, 17:46
Νομίζω θα χρειαστείς κι άλλες πέτρες.
Το στήσιμο σε κάποια σημεία το βλέπω επίφοβο. Σιγουρέψου για την σταθερότητα φροντίζοντας οι πέτρες να "κουμπώνουν" μεταξύ τους.
Θα χρειαστεί να προσπαθήσεις πολλές φορές αλλά πάρε υπόψη σου ότι τα ψάρια θα σκάβουν την άμμο και το οικοδόμημα θα δοκιμάζεται ;)στην δεξια πλευρα οι πανω πετρες ειναι κολλημενες το ιδιο και στις πανω πετρες απο την αλλη πλευρα,επειδη κι εγω φοβαμαι μην εχω καμια στραβη απο σκαψιμο τις μεγαλες πετρες και βαριες τις εβαλα ως βαση,επισης φοβαμαι να βαλω κι αλλες λογω βαρους,αλλωστε εκει θα μπει ενα το πολυ δυο χαρεμια (2m+6f) saulosi,λογικα οι κρυψωνες θα φτανουν...

saxlina
17-08-13, 18:46
καλησπερα φιλε καλη αρχη ....δεν σε προλαβα για την αμμο αλλα αποσο ξερω στην πορεια πετρωνει....
βεβαι τα ψαρια θα σκαβουν συνεχεια οποτε θα μας πεις εσυ κατα ποσο ισχυει...
οι συμβουλοι σου ειναι απο τους καλυτερους οποτε δεν εχω να προσθεσω κατι εκτος απο το να σχολιασω την χαζομαρα του γνωστου σου που σου ειπε για χλωρινη 2 ΛΙΤΡΑ!!!!
ΕΔΩ ριχνουμε αντιχλωρια συνεχεια στις αλλαγες και αυτος σου ειπε τετοιο πραγμα???
κοιτα αν ειναι να καθαρισεις την αμμο και τις πετρες ξεπλημα και βραστο νερο φτανει αλλα πριν μπουν στο ενυδρειο,απο κει και περα ο ανθρακας θα κανει την δουλεια του αλλα οχι πανω απο 2 εβδομαδες μετα αποσο ξερω ειναι αχρηστος...
λιγη βιολογια αν εχεις ή στυψε σφουγγαρι καποιου φιλου με στρωμενο ενυδρειο και εισαι ετοιμος...;)

exelix
17-08-13, 19:29
Τη χλωρίνη δεν την είπε για να τη ρίξει μαζί με τα ψάρια, αλλά ως τρόπο απολύμανσης πριν μπουν αυτά.

saxlina
17-08-13, 19:49
ναι ενταξει το καταλαβα εννοειται , αλλα πολυ κουφο μου φαααανηκε!!!:confused:

exelix
17-08-13, 19:54
Κοίτα εδώ και θα σου περάσει!:)

http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672072&postcount=13

saxlina
19-08-13, 22:42
Ok!ok!να ρωτήσω κάτι,τα απατά που μένουν στα τζάμια λόγω τις εξάτμισης το καλοκαιράκι, πώς τα βγάζουνε;με τον μαγνήτη δεν γίνεται εννοείται,ξυστρα δεν βαζω με τίποτα,
ξύδι σε σφουγγάρι;θα επιδράσει τα ψάρια;;;
Ok!ok!να ρωτήσω κάτι,τα άλατα που μένουν στα τζάμια λόγω τις εξάτμισης το καλοκαιράκι, πώς τα βγάζουνε;με τον μαγνήτη δεν γίνεται εννοείται,ξυστρα δεν βαζω με τίποτα,
ξύδι σε σφουγγάρι;θα επιρεάσει τα ψάρια;;;

exelix
19-08-13, 23:55
Ξεκίνα απαλά με το σφουγγαράκι και σιγά σιγά θα φύγουν. Εγώ και με την πράσινη πλευρά που τα κάνω προσεκτικά βρέχοντάς το συνέχεια δεν έχω κάνει ποτέ γρατζουνιά. Υπάρχουν και τα σφουγγάρια που είναι για γυαλικά (με μπλε το σκληρό συνήθως), απλά κοίτα μην έχουν και κανένα φάρμακο. Άμα δε σου κάτσει έτσι το βλέπεις και για ξιδάκι (κατεβάζεις τη στάθμη και προσέχεις να μη στάζει μέσα, όχι ότι είναι και δηλητήριο βέβαια).

saxlina
20-08-13, 12:46
οκ ευχαριστω πολλλλλυυυυυυυ!!!!!!!!!!!+-3

st@vros
23-08-13, 14:38
παιδια συγνωμη που δεν απαντησα αλλα οπως ειχα πει ημουν Αιγινα και μολις επεστρεψα,θα παρω αυριο το εξωτερικο φιλτρο και καπακια μπολι απο φιλτρο ενος φιλου και βλεποντας και κανοντας...να ειστε καλα ολοι για τις συμβουλες σας,ελπιζω να κανω κατι καλο...

Αααα,εννοειται οτι θα μπουν και μια βαλισνερια με μια ανουμπια...

st@vros
06-09-13, 16:16
λοιπόν πήρα το εξωτερικό φίλτρο εχθές της Elite το Crystal Flo 80,επειδή πρώτη φορά θα το ενεργοποιήσω και το εγχειρίδιο δεν είναι στα Ελληνικά,θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να με καθοδηγήσει βήμα βήμα (από το πως ανοίγω την συσκευασία ένα πράγμα :D) για να νιώσω μια κάποια ασφάλεια.Να σας πω ότι έχει 4 καλαθάκια από κάτω προς τα πάνω έχει σφουγγάρι μαύρο,άνθρακα,ένα σακουλάκι με μάλλον κομμάτια ελαφρόπετρας και πάνω πάνω κάτι μαύρα πλαστικά στρογγυλά.Σας ευχαριστώ!!!

Κλεόβουλος
06-09-13, 17:54
Ουγγαρέζικα ξέρεις? :D
[/url]TOfqnQCq_sE

st@vros
06-09-13, 20:10
Ουγγαρέζικα ξέρεις? :D
[/url]TOfqnQCq_sE

Κλεοβουλε σε ευχαριστω το ειδα μερικες ερωτησεις ισως και χαζες,λοιπον τα υλικα προφανως τα βγαζω απο τα σακουλακια,μετα οταν το συνδεσω το γεμιζω απο την τρυπα με νερο βρυσης,αυτο που δειχνει σε εικονα οτι ριχνουμε ειναι τα βακτηρια;επισης το γεμιζουμε μεχρι πανω ή συγκεκριμενα λιτρα θα προσθεσω;αυτα για αρχη...

Κλεόβουλος
06-09-13, 20:15
προφανώς τα υλικά τα βγάζεις απο τα σακκουλάκια :D

Το φίλτρο δεν το είχα ποτέ για να σε βοηθήσω περισσότερο.
Ρώτα τον Nick74 που είναι και fun ;)

st@vros
07-09-13, 19:23
προφανώς τα υλικά τα βγάζεις απο τα σακκουλάκια :D

Το φίλτρο δεν το είχα ποτέ για να σε βοηθήσω περισσότερο.
Ρώτα τον Nick74 που είναι και fun ;)

οκ,τελικα με επιασε η μουρλα και το εβαλα εχθες τα ξημερωματα,δυνατη ροη και εντελως αθορυβο,εκαν κατι που ειχα διαβασει και δεν ξερω αν ειναι σωστο,αλλαξα στο καλαθακι τον ανθρακα και εκοψα καλαμακια κι εβαλα ετσι η σειρα απο κατω προς τα πανω ειναι...

σφουγγαρι κατω κατω,καλαμακια απο πανω,μετα αυτο το κατι σαν ελαφροπετρα πιο πανω και στην κορυφη λευκο σουγγαρι με κατι μαυρες πλαστικες μπιλιες...Εκανα σωστα;

st@vros
18-09-13, 11:59
εκανα καποιες πρωτες μετρησεις και εβγαλα

Ph : 8.5
Gh : 11 dGh
Kh : 8 dKh

σε λιγο θα κανω αμμωνιας,και νιτρικα-νιτρωδη...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nh3/Nh4 : 0 mg/l
No2 : 0 mg/l
No3 : 1 mg/l

για πειτε μου τι κανω τωρα λογικα πρεπει να ανεβασω λιγο Kh και νιτρικα,αλλα πως;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολα τα τεστ ειναι τα υγρα της Sera εκτος των No2 & No3Που ειναι τα υγρα της Marine
εκανα καποιες πρωτες μετρησεις και εβγαλα

Gh : 11 dGh
Kh : 8 dKh

σε λιγο θα κανω αμμωνιας,και νιτρικα-νιτρωδη...

Nh3/Nh4 : 0 mg/l
No2 : 0 mg/l
No3 : 1 mg/l

για πειτε μου τι κανω τωρα λογικα πρεπει να ανεβασω λιγο Kh και νιτρικα,αλλα πως;
Ολα τα τεστ ειναι τα υγρα της Sera εκτος των No2 & No3Που ειναι τα υγρα της Marineκαποιος,κατι;:?

Κλεόβουλος
18-09-13, 12:10
Έχεις ψάρια μέσα?
Αν οι μετρήσεις είναι σωστές, μη πειράζεις τίποτα.

st@vros
18-09-13, 12:14
Έχεις ψάρια μέσα?
Αν οι μετρήσεις είναι σωστές, μη πειράζεις τίποτα.

οχι δεν εχω αλλα σκοπευω να βαλω...οι μετρησεις για κιχλιδες μαλαουι ειναι ενταξει δλδ ή να περιμενω;

Κλεόβουλος
18-09-13, 12:20
Εντάξει είναι οι μετρήσεις.
Πως έστρωσες? Μέχρι να βάλεις ψάρια πρέπει να διατηρείς τη βιολογία.

st@vros
18-09-13, 12:44
Εντάξει είναι οι μετρήσεις.
Πως έστρωσες? Μέχρι να βάλεις ψάρια πρέπει να διατηρείς τη βιολογία.εβαλα αντιχλωριο και βακτηρια αναλογα με τα λιτρα τπτ αλλο,αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αντε να εχει περασει μια βδομαδα απο τοτε,ποτε προλαβε κι εστρωσε :?;Βεβαια εδω και ενα μηνα ετρεχε το ενυδρειο με ενα εσωτερικο φιλτρο και εριχνα τροφη αλλα ειχα κανει το λαθος και νομιζα οτι ειχα βαλει αντιχλωριο και βακτηρια αλλα χαμενος σε ολες τις δουλειες δεν τα ειχα βαλει :rolleyes: και τα προσθεσα πριν μια βδομαδα οπως ειπα.Πως διατηρω την βιολογια;

Κλεόβουλος
18-09-13, 13:08
Είσαι στη τελευταία φάση του στρωσίματος πιστεύω.
Συνέχισε να ρίχνεις λίγη τροφή (ή άφηνε την σ' ένα διχτάκι στο ενυδρείο) σαν πηγή αμμωνίας. Συνέχισε μετρήσεις και όταν τα νιτρικά ΝΟ3 ανέβουν λίγο ακόμη και αμμωνία, νιτρώδη παραμένουν μηδενικά, είσαι έτοιμος να βάλεις τα πρώτα 1-2 ψάρια.

st@vros
18-09-13, 13:15
Είσαι στη τελευταία φάση του στρωσίματος πιστεύω.
Συνέχισε να ρίχνεις λίγη τροφή (ή άφηνε την σ' ένα διχτάκι στο ενυδρείο) σαν πηγή αμμωνίας. Συνέχισε μετρήσεις και όταν τα νιτρικά ΝΟ3 ανέβουν λίγο ακόμη και αμμωνία, νιτρώδη παραμένουν μηδενικά, είσαι έτοιμος να βάλεις τα πρώτα 1-2 ψάρια.οκ σε ευχαριστω πολυ τωρα σχετικα με τον αριμο της εισαγωγης των πρωτων ψαριων,βρηκα απο Θεσσαλονικη ενα παλικαρι που πουλαει κατι acei,εγω ηθελα ενα χαρεμακι 1m+4f αλλα επειδη ειναι μικρα σε μεγεθος δεν μπορει να τα ξεχωρισει και μου προτεινε να μου στειλει 8-10 ατομα ωστε να τα ξεχωρισω εγω...Τι κανω;

Κλεόβουλος
18-09-13, 13:23
Το ενυδρείο σου είναι μικρό για acei.
Σου πρότεινα ήδη τα saulosi (επειδή έχουν διχρωμία και επειδή δεν χωράει 2ο είδος)αλλά αν δεν βρίσκεις ψάξε και για Ps.johanni.
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=760
Πάρε απ' αυτά 5-6 μικρά και εύκολα και σύντομα θα ξεχωρίσεις 1 αρσ. και όσα περισσότερα θηλυκά μπορείς.

st@vros
18-09-13, 13:46
Το ενυδρείο σου είναι μικρό για acei.
Σου πρότεινα ήδη τα saulosi (επειδή έχουν διχρωμία και επειδή δεν χωράει 2ο είδος)αλλά αν δεν βρίσκεις ψάξε και για Ps.johanni.
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=760
Πάρε απ' αυτά 5-6 μικρά και εύκολα και σύντομα θα ξεχωρίσεις 1 αρσ. και όσα περισσότερα θηλυκά μπορείς.

οκ μολις τωρα το ειδα οποτε ακυρο το pm μου,το aqadvisor το ξερεις;

Κλεόβουλος
18-09-13, 17:30
Το ξέρω. Μη το δίνεις και πολλή σημασία.;)

st@vros
18-09-13, 17:34
Το ξέρω. Μη το δίνεις και πολλή σημασία.;)
οκ,εκανα και παλι μετρησεις 3 ωρες μετα απο οταν εριξα τροφη και ειναι ακριβως ιδιες...

st@vros
22-09-13, 23:55
δυο πετρες που ειχα απο το παλιο ενυδρειο μου εμφανισαν πρασιναδα η οποια δεν μου μοιαζει για αλγη τι λετε;
Στις δυο πρωτες φωτο ειναι οι πετρες και στην αλλες δυο αυτες που ειναι απο την παραλια μαζεμενες και δεν εχουν τπτ...
1]http://img9.imageshack.us/img9/1918/b80n.jpg
2]http://img856.imageshack.us/img856/1920/45xa.jpg
3]http://img5.imageshack.us/img5/8360/343i.jpg
4]http://img823.imageshack.us/img823/1135/inmz.jpg

Κλεόβουλος
23-09-13, 20:52
Αφού δεν έχεις ψάρια ακόμη μέσα,
δεν ρίχνεις μια συσκότιση?
Αν είναι σαν γλίτσα στην υφή μάλλον είναι κυανό.

egeorgiou
23-09-13, 21:17

+ βγάλε και τις πέτρες και πέρασε τες με αξυζενέ. Όταν στεγνώσουν καθάρισμα και πάλι μέσα.

Αν είναι αυτό που σου λέει ο Κλεόβουλος θέλεις καλύτερη και περισσότερη κυκλοφορία στο νερό.

st@vros
23-09-13, 21:22

οχι δεν ειναι σαν γλιτσα Κλεοβουλε καμια σχεση,σαν να ειναι πρασινος ο βραχος ειναι στην αφη του...το ιδιο παθαινα και οταν το ειχα στο προηγουμενο ενυδρειο...
+ βγάλε και τις πέτρες και πέρασε τες με αξυζενέ. Όταν στεγνώσουν καθάρισμα και πάλι μέσα.

Αν είναι αυτό που σου λέει ο Κλεόβουλος θέλεις καλύτερη και περισσότερη κυκλοφορία στο νερό.
αν ηταν θεμα κυκλοφοριας δεν θα το ειχα και στις αλλες πετρες;παρολα αυτα θα προσθεσω και εναν κυκοφορητη για αναταραξη...

egeorgiou
23-09-13, 21:29
Αν δεν είναι σα γλίτσα με κρούστα μπορεί να είναι μια άκακη πράσινη άλγη που θα κάνει τον κύκλο της.
Το μυαλό στο κακό παει πάντα :smt061

Δε βγάζεις καμμιά photo ακόμα;

st@vros
23-09-13, 21:34
Αν δεν είναι σα γλίτσα με κρούστα μπορεί να είναι μια άκακη πράσινη άλγη που θα κάνει τον κύκλο της.
Το μυαλό στο κακό παει πάντα :smt061

Δε βγάζεις καμμιά photo ακόμα;

Δυστηχως δεν μπορω να βγαλω κατι καλυτερο,παντως 100% δεν ειναι σαν γλιτσα,ειναι οπως λεω δλδ στην αφη ειναι οπως ολη η πετρα απλα εχει πρασινο χρωμα...Παιζει να γινεται ολο αυτο επειδη ειναι κοντα στην λαμπα στους 3-4 ποντους αποσταση περιπου.

st@vros
27-09-13, 00:17
μια εβδομαδα μετα τις τελευταιες μου μετρησεις και ολα παραμενουν σταθερα...
ΝΗ3/ΝΗ4: 0 mg/l
No3: 0 mg/l
No2: <1 mg/l
Gh : 12 dGh
Kh : 6 dKh (προσθεσα 2ml βελτιωτικο Kh για να το ανεβασω)

τι λετε ειμαι ετοιμος;

st@vros
21-11-13, 17:13
Μετα απο 5 μηνες ηρθε η ωρα να σας παρουσιασω το ενυδρειο μου το οποιο ακομη θελει προσθηκες,ας ξεκινησω...

Όγκος: 180 lt
Διαστάσεις : 100 x 38 x 50
Φυτά: Ψάχνω να βάλω 3-4 βαλισνέριες και μια ανούμπια...
Ψάρια / Άλλα είδη: 8 pseudotropheus Acei τα πήρα μικρά και περιμένω να χωρίσω φύλλο ώστε να κρατήσω 1m + 3fm
Διακοσμητικά υλικά: Πέτρες μαζεμένες από παραλία στην Αίγινα και ποταμίσια άμμος θα προστεθούν και αυτές οι 3 οι όποιες έχουν βραστεί άπλα επειδή μύριζαν κάπως (τις είχαν σε κήπο) τις έχω μέσα στο νερό με χλώριο και περιμένω http://img577.imageshack.us/img577/5642/85z7.jpg
Φόντο: Γαλάζιο
Φωτισμός: 1 Sylvania GRO - LUX (F30W/GRO)
Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες
Φιλτράρισμα: Elite Crystal - Flo 80
Θερμοστάτης: Elite 150W
Λίπανση:---
Παροχή CO2:---

Παράμετροι:ι

pH: 8.6
Γενική σκληρότητα: (GH): 12dGh
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 8dKh
Αμμωνία (ΝΗ3): 0mg/l
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0mg/l
Νιτρικά (ΝΟ3): 5 mg/l
Αλλαγές νερού: 30% κάθε βδομάδα
Θερμοκρασία: 26° C

Αλλες παρατηρησεις: Το ενυδρείο δεν είναι και το πλέον κατάλληλο για το συγκεκριμένο είδος,αλλά είμαι ερωτευμένος μαζί τους και προσπαθώ *όσο μπορώ τουλάχιστον να τους παρέχω ιδανικές συνθήκες...
Ακολουθούν φώτο από κινητό...
http://img443.imageshack.us/img443/4598/vw7t.jpg

http://img843.imageshack.us/img843/9625/so7n.jpg

http://img708.imageshack.us/img708/3993/pj1d.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/5298/urzy.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/5914/9qjv.jpg

Κλεόβουλος
21-11-13, 18:26
Να το χαίρεσαι Σταύρο!
Τις νέες πέτρες πολύ καλό πλύσιμο μετά, γιατί τις βλέπω και πορώδεις.
Αυτό που φαίνεται πίσω από τον θερμαντήρα τι είναι?

st@vros
21-11-13, 18:35
Να το χαίρεσαι Σταύρο!
Τις νέες πέτρες πολύ καλό πλύσιμο μετά, γιατί τις βλέπω και πορώδεις.
Αυτό που φαίνεται πίσω από τον θερμαντήρα τι είναι?Σε ευχαριστω Κλεοβουλε...
Οι νεες πετρες παιζει και να μην μπουν τελικα γιατι πριν λιγο μιλησα με τον φιλο που μου τις εδωσε και του ειπα οτι ψιλομυριζουν και μου ειπε οτι τις ειχε περασει ενα χερι με βερνικι αλλα δεν ειχε φανει να το απορροφα.Δεν θελω να το ρισκαρω.
Αυτο πισω απο τον θερμοστατη ειναι απο το εσωτερικο φιλτρο που ειχα στο παλιο και μου ειπε ενας συνχομπιστας να το βαλω για αναταραξη της επιφανειςα...Να το βγαλω;

Κλεόβουλος
21-11-13, 18:41
Να μη τις βάλεις αν έχουν βερνίκια.
Το φιλτράκι άστο (γιατί δεν βάζεις και τον κάδο του για μηχανικό φιλτράρισμα?) όλο και κάπου βοηθάει.

st@vros
21-11-13, 18:52
Να μη τις βάλεις αν έχουν βερνίκια.
Το φιλτράκι άστο (γιατί δεν βάζεις και τον κάδο του για μηχανικό φιλτράρισμα?) όλο και κάπου βοηθάει.

Ειχα σκοπο να παρω εναν κυκλοφορητη sun-sun http://www.petsupermarket.gr/2916/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%C E%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D.html γιατι αν εβαζα ολοκληρο το εσωτερικο θα εκλεινε τον χωρο...Εσυ προτεινεις να το βαλω;Τι πρεπει να εχει το κουτι γιατι τα πεταξα...

Κλεόβουλος
21-11-13, 19:06
Αν πέταξες τον κάδο του, άστο έτσι.
Κι αυτό που δείχνεις το ίδιο πράγμα είναι. ;)
Αν έχεις τον κάδο του βάλε σφουγγάρι ή ενυδρειακό βαμβάκι και κάθε βδομάδα καθάριζε το -άλλαζε το. Έτσι θα ελαφρύνεις το φορτίο του εξωτερικού φίλτρου και θα ενισχύσεις το μηχανικό καθάρισμα.

st@vros
21-11-13, 19:10
Αν πέταξες τον κάδο του, άστο έτσι.
Κι αυτό που δείχνεις το ίδιο πράγμα είναι. ;)
Αν έχεις τον κάδο του βάλε σφουγγάρι ή ενυδρειακό βαμβάκι και κάθε βδομάδα καθάριζε το -άλλαζε το. Έτσι θα ελαφρύνεις το φορτίο του εξωτερικού φίλτρου και θα ενισχύσεις το μηχανικό καθάρισμα.τον καδο τον εχω τα εσωτερικα του πεταξα...

_tm_
21-11-13, 21:46
ωραιος!
αντε και στα δικα μας!!

st@vros
28-11-13, 21:05
ενας συνχομπιστας πουλαει wave maker 3000lt και ειχα απορια εδω και καιρο αν χρειαζομαι κατι τετοιο.Τι λετε οι πιο εμπειροι;

Κλεόβουλος
28-11-13, 21:29
Δεν σου αρκεί η κυκλοφορία που έχεις?
Το θεωρώ υπερβολή για το ενυδρείο σου.

st@vros
28-11-13, 21:40
Δεν σου αρκεί η κυκλοφορία που έχεις?
Το θεωρώ υπερβολή για το ενυδρείο σου.
επειδη η κυκλοφορια που λενε τα φιλτρα δεν ειναι ρεαλιστικα γι αυτο ρωταω,το φιλτρο μου λεει κυκλοφορια 820 λιτρα...

Κλεόβουλος
28-11-13, 21:44
Εσύ θα κρίνεις αν είναι ικανοποιητική η κυκλοφορία στο ενυδρείο σου.Αν μένουν υπολείμματα τροφής κλπ στο βυθό και δεν καταλήγουν στο φίλτρο σου τότε χρειάζεσαι ενίσχυση.

st@vros
28-11-13, 22:47
Εσύ θα κρίνεις αν είναι ικανοποιητική η κυκλοφορία στο ενυδρείο σου.Αν μένουν υπολείμματα τροφής κλπ στο βυθό και δεν καταλήγουν στο φίλτρο σου τότε χρειάζεσαι ενίσχυση.
να σαι καλα κατι ακομη ποσα λιτρα κυκλοφοριας πρεπει να εχει το wave maker ή δεν παιζει ρολο αφου θα ειναι βοηθητικο;

Παναγιώτης Κ
29-11-13, 00:20
Πολύ ωραίο το ενυδρείο και τα ψάρια σου!
Τελικά καταστάλαξες σε acei έ?
Οπότε λογικά πρέπει να αλλάξει και ο τίτλος!;):D

Αν βλέπεις ότι το φίλτρο δεν αποδίδει την ροή που θες, τότε βάλε ένα κυκλοφοριτή το πολύ 1000λ/ω.
Σαν αυτούς:
http://www.petsupermarket.gr/5975/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-sea-aquarium-circulation-pump-cp1-35w.html
http://www.petsupermarket.gr/2901/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/resun-1000lh-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%C E%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%C E%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D.html
Και αν βάλεις βάλτον απο την άλλη μεριά που είναι το σπρέι μπαρ του φίλτρου ώστε να δημιουργηθεί μια κυκλική ροή σαν πλυντήριο.

st@vros
29-11-13, 00:38
Πολύ ωραίο το ενυδρείο και τα ψάρια σου!
Τελικά καταστάλαξες σε acei έ?
Οπότε λογικά πρέπει να αλλάξει και ο τίτλος!;):D

Αν βλέπεις ότι το φίλτρο δεν αποδίδει την ροή που θες, τότε βάλε ένα κυκλοφοριτή το πολύ 1000λ/ω.
Σαν αυτούς:
http://www.petsupermarket.gr/5975/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-sea-aquarium-circulation-pump-cp1-35w.html
http://www.petsupermarket.gr/2901/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/resun-1000lh-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%C E%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%C E%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D.html
Και αν βάλεις βάλτον απο την άλλη μεριά που είναι το σπρέι μπαρ του φίλτρου ώστε να δημιουργηθεί μια κυκλική ροή σαν πλυντήριο.Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για τις συμβουλες μαλλον θα βαλω κι εναν κυκλοφορητη για να ειμαι ηρεμος.Τα acei μια που τα ειδα και μια που τα ερωτευτηκα,καποια στιγμη θα γινει και μια αλλαγη στο aquascape οπως λεει και ενας φιλος παραπανω ωστε να ικανοποιηθουν λογω μεγεθους αυτα που θα κρατησω.Να σαι καλα και παλι ευχαριστω.

genecr
29-11-13, 11:08

τον συγκεκριμένο πλέον δεν τον προτείνω γιατί έχει μεταλικο αξονάκι και όχι κεραμικό. Τον άνοιξα να τον καθαρίσω και δεν το πίστευα...

Παναγιώτης Κ
29-11-13, 14:24
τον συγκεκριμένο πλέον δεν τον προτείνω γιατί έχει μεταλικο αξονάκι και όχι κεραμικό. Τον άνοιξα να τον καθαρίσω και δεν το πίστευα...
Ε και? Ακόμα καλύτερα. Eίναι πιο αντοχής. Και οι tunze κυκλοφοριτές έχουν μεταλικό αξονάκι και είναι αντοχής σε αντίθεση με τους κοραλια που σπάνε για την πλάκα.

genecr
29-11-13, 17:02
μέταλλο στο ενυδρείο;;

st@vros
29-11-13, 22:20
αληθεια μπορει να αλλαξει ο τιτλος σε ps.acei οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω;

Παναγιώτης Κ
29-11-13, 23:37
μέταλλο στο ενυδρείο;;
Τι πιστεύεις? Για να το έβαλε η εταιρεία σημαίνει ότι αφήνει ουσίες στο νερό?

genecr
30-11-13, 10:44
μετά απο 1 χρονο χρήσης δεν το βλέπω να έχει οξυδωθεί αλλά καλου κακου σε ενυδρειο δεν το ξαναβάζω

Παναγιώτης Κ
30-11-13, 12:14
μετά απο 1 χρονο χρήσης δεν το βλέπω να έχει οξυδωθεί αλλά καλου κακου σε ενυδρειο δεν το ξαναβάζω
Oι κατασκευαστές έχουν μελετήσει τι υλικό να βάλουν ώστε να μην αφήνει ουσίες στο νερό. Πλέον οι περισσότεροι κυκλοφοριτές έχουν μεταλλικά αξονάκια.

Κλεόβουλος
30-11-13, 13:16
Oι κατασκευαστές έχουν μελετήσει τι υλικό να βάλουν ώστε να μην αφήνει ουσίες στο νερό. Πλέον οι περισσότεροι κυκλοφοριτές έχουν μεταλλικά αξονάκια.

Σπαμάρουμε στο θέμα του Σταύρου αλλά επειδή το θίξαμε να πω
πως τα περισσότερα μέταλλα οξειδώνονται σε συνθήκες ενυδρείου (όχι ο χρυσός και το παλλάδιο αν θυμάμαι καλά).
Οι αξιόπιστες εταιρίες που έχουν μεταλλικά αξονάκια χρησιμοποιούν κράμα τιτανίου ή ανοξείδωτου χάλυβα που είναι πολύ ανθεκτικά στην οξείδωση.
Ένα κόλπο για να δούμε αν το μέταλλο θα οξειδωθεί κάποια στιγμή είναι να δούμε αν το έλκει ένας μαγνήτης.;)

Παναγιώτης Κ
30-11-13, 14:55
Σπαμάρουμε στο θέμα του Σταύρου αλλά επειδή το θίξαμε να πω
πως τα περισσότερα μέταλλα οξειδώνονται σε συνθήκες ενυδρείου (όχι ο χρυσός και το παλλάδιο αν θυμάμαι καλά).
Οι αξιόπιστες εταιρίες που έχουν μεταλλικά αξονάκια χρησιμοποιούν κράμα τιτανίου ή ανοξείδωτου χάλυβα που είναι πολύ ανθεκτικά στην οξείδωση.
Ένα κόλπο για να δούμε αν το μέταλλο θα οξειδωθεί κάποια στιγμή είναι να δούμε αν το έλκει ένας μαγνήτης.;):smt023

st@vros
30-11-13, 16:19
μονο σπαμ δεν ειναι οι αποψεις σας,ειναι πολυ χρησιμα οσα λετε και βοηθουν...

st@vros
03-12-13, 15:13
Λοιπον επανερχομαι με νεα απορια,εφτασε η ωρα να αλλα την λαμπα φθοριου που εχω η οποια ειναι μια SYLVANIA 30W GRO-LUX,κι ελεγα να βαλω μια τετοια http://bizweb.lightingexpert.gr/data/ecs/products/98e74434b04d4a9d97ada1379aa1f686/100_0571_L.JPG η οποια ειναι για κρυφο φωτισμο σε κουζινες και μου ειπε ο μαγαζατορας οτι ειναι και αδιαβροχη.Ολο αυτο ουσιαστικα γινεται επειδη δεν εχω ανακλαστηρα και δεν μπορω να βρω εδω κοντα.Μαλιστα μου ειπε ο τυπος οτι οσο θα μου κοστισει ο ανακλαστηρας κοστιζει και η λαμπα που μου προτεινε με την βαση της.Τι λετε;

Παναγιώτης Κ
03-12-13, 15:15
Πόσα βατ είναι η λάμπα που σου πρότεινε?

st@vros
03-12-13, 15:24
Πόσα βατ είναι η λάμπα που σου πρότεινε?

21W...αλλα λογικα θα μπορω να βρω και με 30W,οχι;

Παναγιώτης Κ
03-12-13, 15:29
21W...αλλα λογικα θα μπορω να βρω και με 30W,οχι;
Γιατί δεν ξαναβάζεις πάλι ίδια 30ρα λάμπα?

st@vros
03-12-13, 15:35
Γιατί δεν ξαναβάζεις πάλι ίδια 30ρα λάμπα?
δεν εχω ανακλαστηρα και δεν βρισκω...ξερεις μηπως απο που μπορω να βρω;

Παναγιώτης Κ
03-12-13, 16:40
δεν εχω ανακλαστηρα και δεν βρισκω...ξερεις μηπως απο που μπορω να βρω;
Τι έγινε αυτός που είχες? Ή δεν είχες?
Μπορείς να βρεις εδώ:
http://aquario.gr/fotismos/reflectors.html
Εδώ:
http://petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=9&show=grid
Και εδώ:
http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/fotismos

st@vros
03-12-13, 17:23
Τι έγινε αυτός που είχες? Ή δεν είχες?
Μπορείς να βρεις εδώ:
http://aquario.gr/fotismos/reflectors.html
Εδώ:
http://petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=9&show=grid
Και εδώ:
http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/fotismos

Δεν είχα.Σε ευχαριστώ.

st@vros
30-12-13, 17:06
Χρονια πολλα σε ολους και καλη χρονια να εχουμε...
Το εξωτερικο φιλτρο καθε ποτε θελει καθαρισμα;Επειδη ειναι το πρωτο που εχω μπορει καποιος να με καθοδηγησει στο τροπο καθαρισμου του,εχω το ELITE CRYSTAL FLO 80

Παναγιώτης Κ
30-12-13, 17:23
Δεν θέλει καθάρισμα. Θα το καθαρίσεις μόνο αν δεις να πέφτει η ροή του.
Αν πέσει η ροή, τότε το ανοίγεις και καθαρίζεις(ξεπλένεις) στην βρύση μόνο τα σφουγγάρια(τα μηχανικά υλικά) και τα ξαναβάζεις μέσα. Τα βιολογικά δεν τα πειράζεις.

st@vros
30-12-13, 17:50
Δεν θέλει καθάρισμα. Θα το καθαρίσεις μόνο αν δεις να πέφτει η ροή του.
Αν πέσει η ροή, τότε το ανοίγεις και καθαρίζεις(ξεπλένεις) στην βρύση μόνο τα σφουγγάρια(τα μηχανικά υλικά) και τα ξαναβάζεις μέσα. Τα βιολογικά δεν τα πειράζεις.

στην βρυση;
να σαι καλα Παναγιωτη...

Κλεόβουλος
30-12-13, 17:59
Τα (κυρίως) μηχανικά υλικά (όπως τα σφουγγάρια) μπορείς να τα ξεπλένεις με νερό βρύσης και το ενυδρειακό βαμβάκι, αν έχεις, το αλλάζεις. Το βιολογικό υλικό το ξεπλένεις ελαφρά σε νερό της αλλαγής να φύγουν τα χοντρά (μετά από καιρό όταν στομώσει πολύ θα χρειαστεί τμηματικά ή να το αντικαταστήσεις ή να το βράσεις/ξεπλύνεις καλά).

Τα ψάρια πως πάνε?

st@vros
30-12-13, 20:08
Τα (κυρίως) μηχανικά υλικά (όπως τα σφουγγάρια) μπορείς να τα ξεπλένεις με νερό βρύσης και το ενυδρειακό βαμβάκι, αν έχεις, το αλλάζεις. Το βιολογικό υλικό το ξεπλένεις ελαφρά σε νερό της αλλαγής να φύγουν τα χοντρά (μετά από καιρό όταν στομώσει πολύ θα χρειαστεί τμηματικά ή να το αντικαταστήσεις ή να το βράσεις/ξεπλύνεις καλά).

Τα ψάρια πως πάνε?
Θα ανεβασω φωτο σε λιγο Κλεοβουλε,πανε μια χαρα,βλεπω ενα που ξεχωριζει σε μεγεθος και μαλλον ειναι αρσενικος μιας και εχει επιλεξει μια φωλια και δεν πλησιαζουν τα αλλα,και ολα τα υπολοιπα ειναι μικροτερα του.Ζουν ολα αρμονικα δεν βλεπω μαχες,λες να ειμαι τοσο τυχερος και να εχω 1 αρσενικο και 7 θυληκα;
Με το φιλτρο εχω ψιλομπερδευτει μιας και δεν θυμαμι τι ακριβως εχω...Οταν το ανοιξω θα σας ξαναπω.Παντως πρεπει να πεσει η ροη του για να το καθαρισω γιατι μεχρι τωρα δινει μια χαρα και το νερο κρυσταλλο.

Παναγιώτης Κ
30-12-13, 21:52
Θα ανεβασω φωτο σε λιγο Κλεοβουλε,πανε μια χαρα,βλεπω ενα που ξεχωριζει σε μεγεθος και μαλλον ειναι αρσενικος μιας και εχει επιλεξει μια φωλια και δεν πλησιαζουν τα αλλα,και ολα τα υπολοιπα ειναι μικροτερα του.Ζουν ολα αρμονικα δεν βλεπω μαχες,λες να ειμαι τοσο τυχερος και να εχω 1 αρσενικο και 7 θυληκα;
Με το φιλτρο εχω ψιλομπερδευτει μιας και δεν θυμαμι τι ακριβως εχω...Οταν το ανοιξω θα σας ξαναπω.Παντως πρεπει να πεσει η ροη του για να το καθαρισω γιατι μεχρι τωρα δινει μια χαρα και το νερο κρυσταλλο.
Με την αφρική δεν είσαι ποτέ σίγουρος. Αν δεν το δεις να μπουκώνεται μην είσαι σίγουρος. Το φίλτρο σου σταμάτα το και δες τι έχει μέσα. Αν δεν έχει βιολογικό υλικό θα σου πρότεινα να βάλλεις στο μισό βιολογικό και στο μισό σφουγγάρια. Μετά θα είσαι οκ. Μην το αμελείς.

st@vros
31-12-13, 16:33
Το ενυδρείο και τα ψαρια όπως ήταν πριν :
1] http://img202.imageshack.us/img202/9062/cjit.jpg
2] http://img11.imageshack.us/img11/2508/3o5k.jpg

κι εδώ με την προσθήκη 4 vallisneria και την αλλαγή στις πέτρες :
1] http://img593.imageshack.us/img593/139/90bl.jpg
2] http://img811.imageshack.us/img811/7619/bame.jpg

3] http://img838.imageshack.us/img838/5745/nvmz.jpg

4] http://img839.imageshack.us/img839/8296/ep6y.jpg

Οποιοδήποτε σχόλιο/συμβουλή καλοδεχούμενα,απλά να σας πω ότι δεν δίνω περισσότερο ύψος στις πέτρες διότι το πλάτος του ενυδρείου είναι μικρό και δεν έχω χώρο για να φτιάξω μια ικανοποιητική βάση με τις πέτρες,δεν ξέρω αν σας έδωσα να καταλάβετε.

Παναγιώτης Κ
31-12-13, 17:36
Ωραίο.
Για το στήσιμο οκ, ούτως η άλλος μια χαρά είναι για τα ψαράκια σου.

st@vros
01-01-14, 16:45
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2014,έμενα στραβά με ξεκίνησε πάντως αφού σήμερα είδα το ένα να έχει μια κοκκινίλα σαν γδάρσιμο στην βάση του πτερύγιου του,δέχτηκε επίθεση μήπως;Τι μπορεί να είναι;
Σημείωση ότι είναι ένα από τα δυο μικρότερα που υπάρχουν σε μέγεθος,κινείται μια χαρά και έχει φυσιολογική συμπεριφορά μέχρι τώρα...
http://img13.imageshack.us/img13/8700/g8bz.jpg

Παναγιώτης Κ
01-01-14, 21:39
Αυτό πως το παρατηρείς σε συμπεριφορά? Τρώει?
Μέτρα λίγο αμμωνία.

Υπάρχουν άλλα που το κυνηγάνε?

st@vros
01-01-14, 22:01
Αυτό πως το παρατηρείς σε συμπεριφορά? Τρώει?
Μέτρα λίγο αμμωνία.

Υπάρχουν άλλα που το κυνηγάνε?

Παναγιωτη κολυμπαει κανονικοτατα,τρωει,μολις τα ταισα και πηγαινε πρωτο και αμμωνια εχω 0...

Παναγιώτης Κ
02-01-14, 01:08
Παναγιωτη κολυμπαει κανονικοτατα,τρωει,μολις τα ταισα και πηγαινε πρωτο και αμμωνια εχω 0...
Τότε κάτι άλλο είναι. Μην σε ανησυχεί προς το παρών.
Έχεις δει να το κυνηγάει κάποιο?

st@vros
04-01-14, 00:17
Τότε κάτι άλλο είναι. Μην σε ανησυχεί προς το παρών.
Έχεις δει να το κυνηγάει κάποιο?

Όχι Παναγιώτη δεν το κυνηγάνε,ίσα ίσα που είναι μαζί με τα άλλα και το έχω τσεκάρει να κυνηγάει κιόλας ένα που είναι στο ίδιο μέγεθος.
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/african_info_greek4.html
Αν και το ψάρι έχει φυσιολογική συμπεριφορά,αυτό το άρθρο με προβλημάτισε και συγκεκριμένα η παράγραφος 2 και 4,η 4 είναι προφανές το γιατί. Η παράγραφος 2 με προβλημάτισε γιατί την ίδια μέρα που είδα το σημάδι στο ψάρι είδα και ένα άλλο να τρίβεται στην άμμο. Το σημάδι στο ψάρι μου είναι σαν πληγή,τι μου προτείνεται να κάνω και τι αγωγή να ακολουθήσω (αν πρέπει να ακολουθήσω);

Παναγιώτης Κ
04-01-14, 01:15
To ψάρι είναι 3 μέρες τώρα έτσι.
ΑΝ δεν βλέπεις κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του και πάνε όλα ρολόι τότε ίσως κάπου σε κάποια πέτρα να χτύπησε.
Αυτο που λές με τα ξυσίματα δεν είναι κάτι περίεργο στην αφρική και ειδικά στην malawi. Θα παρατηρείς κάπου κάπου να ξύνονται στις πέτρες ή χτυπόντας και ξύνοντας κατα κάποιο τρόπο. Αυτό πολλές φορές δεν γίνεται γιατί θέλουν να ξυθούν, αλλά επικοινωνούν μεταξύ τους με ήχους και κινήσεις.
Αν θές τάισε τα για λίγες μέρες σκόρδο στην τροφή τους. Τίποτα άλλο. Αν παρατηρήσεις κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά τους τότε καλό είναι να μας πεις.

st@vros
04-01-14, 02:25
To ψάρι είναι 3 μέρες τώρα έτσι.
ΑΝ δεν βλέπεις κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του και πάνε όλα ρολόι τότε ίσως κάπου σε κάποια πέτρα να χτύπησε.
Αυτο που λές με τα ξυσίματα δεν είναι κάτι περίεργο στην αφρική και ειδικά στην malawi. Θα παρατηρείς κάπου κάπου να ξύνονται στις πέτρες ή χτυπόντας και ξύνοντας κατα κάποιο τρόπο. Αυτό πολλές φορές δεν γίνεται γιατί θέλουν να ξυθούν, αλλά επικοινωνούν μεταξύ τους με ήχους και κινήσεις.
Αν θές τάισε τα για λίγες μέρες σκόρδο στην τροφή τους. Τίποτα άλλο. Αν παρατηρήσεις κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά τους τότε καλό είναι να μας πεις.Ακριβως δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα του ειναι κινητικο και στην τροφη απο τα πρωτα,βεβαια αμα σβηνουν φωτα πεφτει κυνηγι αλλα οχι μονο προς αυτο,γενικα το ενα κυνηγαει το αλλο.Αυτο με το σκορδο αν θες πες μου που βοηθαει και πως το δινω για να εχω μια εικονα.

egeorgiou
04-01-14, 08:19
Η πληγή πως εξελίχθηκε στις 3 ημέρες;

st@vros
04-01-14, 10:25
Η πληγή πως εξελίχθηκε στις 3 ημέρες;
η πληγη ειναι στασιμη δεν εχει μεγαλωσει και εχει βγαλει σαν μια λευκη πετσα απο πανω,θα ανεβασω φωτο το μεσημερι.

Κλεόβουλος
04-01-14, 11:36
Εγώ θα πρότεινα μια αγωγή με Melafix (ίσως και σε συνδυασμό με Pimafix).
Βλέπω μια ανοιχτή πληγή που (ανεξάρτητα από το τι την προκάλεσε) μπορεί να εξελιχθεί άσχημα.

Παναγιώτης Κ
04-01-14, 11:53
Ακριβως δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα του ειναι κινητικο και στην τροφη απο τα πρωτα,βεβαια αμα σβηνουν φωτα πεφτει κυνηγι αλλα οχι μονο προς αυτο,γενικα το ενα κυνηγαει το αλλο.Αυτο με το σκορδο αν θες πες μου που βοηθαει και πως το δινω για να εχω μια εικονα.
Με το σκόρδο μπορείς να πάρεις κάποιο σκεύασμα του εμπορίου όπως το garlic guard της seachem, αλλά μπορεις να στουμπήσεις ένα σκόρδο, να το βάλλεις σε ένα σφηνοπότηρο, να βάλλεις λίγο νεράκι και εκεί μέσα εμποτίζεις την τροφή σου.

Και στις 2 περιπτώσεις δεν ρίχνεις το ζουμί, αλλά μόνο εμποτίζεις την τροφή σου για 30 δευτερόλεπτα περίπου.

Αν θές να κάνεις το κάτι παραπάνω κάνε και αυτό που σου είπε ο κλεόβουλος.;)

st@vros
04-01-14, 12:54
Παιδια συγνωμη αν σας κουραζω σημερα με σβηστο το φως ακομη και η πληγη του φαινεται καλυτερα.Αλλα θα περιμενω να ανοιξει το φως και θα σας πω.
Με το σκορδο δεν πολυκαταλαβα,και οι θεραπειες που λεει ο Κλεοβουλος δεν τις βλεπω στο petsupermarket,τις φτιαχνω μονος;

Κλεόβουλος
04-01-14, 12:59
http://www.apifishcare.com/product.php?id=629#.UsfpfdJdXqo
http://www.apifishcare.com/product.php?id=630#.Usfpl9JdXqo

Παναγιώτης Κ
04-01-14, 13:05
Παιδια συγνωμη αν σας κουραζω σημερα με σβηστο το φως ακομη και η πληγη του φαινεται καλυτερα.Αλλα θα περιμενω να ανοιξει το φως και θα σας πω.
Με το σκορδο δεν πολυκαταλαβα,και οι θεραπειες που λεει ο Κλεοβουλος δεν τις βλεπω στο petsupermarket,τις φτιαχνω μονος;
http://aquario.gr/catalogsearch/result/?q=melafix
http://www.petcumulus.gr/shop-categories/psaria-farmaka-api
http://www.aquamasters.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=318

Mε το σκόρδο απλά εμποτίζεις την τροφή και μετά τους την δίνεις. Την μουλιάζεις. Τι δεν καταλαβαίνεις?

st@vros
04-01-14, 13:13
http://www.apifishcare.com/product.php?id=629#.UsfpfdJdXqo
http://www.apifishcare.com/product.php?id=630#.Usfpl9JdXqo

Ευχαριστω Κλεοβουλε,θα βγω στην γυρα να το βρω αφου διαδικτυακα θα καθυστερησει να ερθει,το βαζω στο ενυδρειο που ειναι ολα μαζι ή το απομονωνω το ψαρι;
http://aquario.gr/catalogsearch/result/?q=melafix
http://www.petcumulus.gr/shop-categories/psaria-farmaka-api
http://www.aquamasters.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=318

Mε το σκόρδο απλά εμποτίζεις την τροφή και μετά τους την δίνεις. Την μουλιάζεις. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Ευχαριστω Παναγιωτη το aquario με βολευει,να δω αν θα προλαβω να παω αλλιως απο Τριτη κι ελπιζω να μην ειναι αργα μεχρι τοτε...

Κλεόβουλος
04-01-14, 13:22
το βαζω στο ενυδρειο που ειναι ολα μαζι ή το απομονωνω το ψαρι;

είναι σκευάσματα που δεν επηρεάζουν την βιολογία και θα μπορούσες να τα βάλεις και στο κυρίως ενυδρείο

st@vros
04-01-14, 13:25
είναι σκευάσματα που δεν επηρεάζουν την βιολογία και θα μπορούσες να τα βάλεις και στο κυρίως ενυδρείο

Ωραια σας ευχαριστω...Οπως ειπα και παραπανω ελπιζω να προλαβω σημερα αλλιως παμε απο Τριτη ,αφου μεσολαβουν τα Φωτα.
Για οτι νεοτερο θα ξαναγραψω,καλο τριημερο σας ευχομαι.

egeorgiou
04-01-14, 13:55
Εγώ θα πρότεινα μια αγωγή με Melafix (ίσως και σε συνδυασμό με Pimafix).
Βλέπω μια ανοιχτή πληγή που (ανεξάρτητα από το τι την προκάλεσε) μπορεί να εξελιχθεί άσχημα.

- ξεκινάς με Melafix (δόση ότι λέει η συσκευασία για καθαρά λίτρα)
- αν έχεις αντιχλώριο που ενισχύει την αναδημιουργία της βλένας (πχ Seachem Prime) βάλε μια πρόσθετη δόση
- αν δεν υποχωρήσει στον κύκλο της θεραπείας του melafix συνέχισε με συνδιασμό melafix/primafix

Το πρόβλημα σου, είναι μιας και δεν έχει υποχωρήσει η πληγή, είναι οι δευτερεύουσες μολύνσεις.

st@vros
04-01-14, 14:35
- ξεκινάς με Melafix (δόση ότι λέει η συσκευασία για καθαρά λίτρα)
- αν έχεις αντιχλώριο που ενισχύει την αναδημιουργία της βλένας (πχ Seachem Prime) βάλε μια πρόσθετη δόση
- αν δεν υποχωρήσει στον κύκλο της θεραπείας του melafix συνέχισε με συνδιασμό melafix/primafix

Το πρόβλημα σου, είναι μιας και δεν έχει υποχωρήσει η πληγή, είναι οι δευτερεύουσες μολύνσεις.

Πηγα και τα πηρα γυρνωντας δυστηχως θυμηθηκα οτι δεν εχω αντιχλωριο απο Τριτη τωρα,λοιπον στο καταστημα ο πωλητης δεν ηξερε την δοσολογια οταν προκειται για συνδιασμο των 2,στα μπουκαλακια λεει 5ml γιακαθε 38lt,εγω εχω μικτα 180 λογικα καθαρα να ειναι 150,αρα θελω 20 ml απο το καθε ενα ή ειναι διαφορετικα;

egeorgiou
04-01-14, 15:21
Δε θα ξεκίναγα και τα δυο μαζί.
Πρώτα το melafix.

Αν έβλεπα επιδείνωση θα άρχιζα και το primafix.
Είναι και τα δύο ήπια σκευάσματα.
Το καθένα έχει τη δόση του.

st@vros
04-01-14, 15:33
Δε θα ξεκίναγα και τα δυο μαζί.
Πρώτα το melafix.

Αν έβλεπα επιδείνωση θα άρχιζα και το primafix.
Είναι και τα δύο ήπια σκευάσματα.
Το καθένα έχει τη δόση του.
οποτε βαζω 20ml melafix για 7 μερες και βλεποντας και κανοντας;
Ριχνω δλδ 4 καπακια ετσι χυμα;

egeorgiou
04-01-14, 15:39
όσο αντιστοιχεί στα καθαρά λίτρα σου
Το διαλύεις μέσα στο ενυδρείο.
Κάνεις και την αλλαγή που λένε οι οδηγίες.

Από συνήθεια όποτε βάζω φάρμακα βάζω και λίγο epsom και μια αεραντλία.

st@vros
04-01-14, 15:41
όσο αντιστοιχεί στα καθαρά λίτρα σου
Το διαλύεις μέσα στο ενυδρείο.
Κάνεις και την αλλαγή που λένε οι οδηγίες.

Από συνήθεια όποτε βάζω φάρμακα βάζω και λίγο epsom και μια αεραντλία.

Για να μην σας κουραζω αλλο δεν εχω ουτε αεραντλια ουτε κατι αλλο,αλλαγη δεν λεει καπου στο μπουκαλακι μπορεις να μου πεις τι εννοεις;

egeorgiou
04-01-14, 15:45
Treats: 5ml treats 10 U.S. gallons of water
Directions: Shake well. Remove activated carbon if possible. Add 5ml per 10 U.S. gallons of aquarium water.
Disease or wound treatment: Dose daily for 7 days. After 7 days, make a 25% water change. Continue treatment, if necessary.

από τις οδηγίες - πρέπει να τις έχει και στο μπουκάλι
Βάζεις 7 ημέρες συνεχόμενα ότι αντιστοιχεί στα καθαρά λίτρα σου.
Στην επόμενη κάνεις 25% αλλαγή νερού.

st@vros
04-01-14, 15:57
Treats: 5ml treats 10 U.S. gallons of water
Directions: Shake well. Remove activated carbon if possible. Add 5ml per 10 U.S. gallons of aquarium water.
Disease or wound treatment: Dose daily for 7 days. After 7 days, make a 25% water change. Continue treatment, if necessary.

από τις οδηγίες - πρέπει να τις έχει και στο μπουκάλι
Βάζεις 7 ημέρες συνεχόμενα ότι αντιστοιχεί στα καθαρά λίτρα σου.
Στην επόμενη κάνεις 25% αλλαγή νερού.

Αυτο το εγραφε στο pimafix,κατι αλλο το οποιο με αγχωσε,εχει προειδοποιηση οτι περιεχει μια χημικη ουσια η οποια στην Αμερικη θεωρειται επικινδυνη για καρκο ή καρκινογεννεσεις ή κατι τετοιο τελος παντων,ειναι τοσο επικινδυνο; γιατι εχω και δυο πιτσιρικια.

egeorgiou
04-01-14, 16:20
http://www.apifishcare.com/product.php?id=629#.UsgTk7TcCgV

Υπάρχει θέμα με overdose κάπου το είχα διαβάσει (να μη γίνετε με overdose).

Τώρα για το θέμα με καρκίνους - σε πόσα φάρμακα δεν αναγράφει κάτι παρόμοιο; Φυσικό εκχύλισμα είναι και τα δυο (melafix/primafix) = τσαγάκια.

Στο ενυδρείο θα το βάλεις. Ότι περισσέψει το κρατάς σε μέρος που δεν το βλέπει ο ήλιος. Εγώ το είχα στο ψυγείο (και εγώ 2 παιδάκια έχω) και του συμπεριφέρεσαι σαν φάρμακο - να μην έχουν πρόσβαση τα παιδιά.
Το νερό των αλλαγών όταν έχεις προσθέσει φάρμακα δεν χρησιμοποιείται για καμία χρήση (πότισμα κλπ)

st@vros
04-01-14, 19:43
Κάτι που ξέχασα να ρωτήσω,ταΐζω κανονικά;

Κλεόβουλος
04-01-14, 19:49
ναι...

st@vros
08-01-14, 22:01
Ολα του γαμου δυσκολα...
Λοιπον κανω την θεραπεια με melafix και το ψαρι παει καλα,βεβαια ποτε δεν αλλαξε συμπεριφορα,απλα η πληγη δειχνει να επουλωνεται.
Τωρα ομως βλεπω την ροη του εξωτερικου σχεδον ανυπαρκτη και πρεπει να το καθαρισω,η ερωτηση ειναι αν θα πρεπει να τελειωσω την αγωγη (δλδ μεχρι και την Παρασκευη) πρωτα ή να το καθαρισω αυριο;

Παναγιώτης Κ
09-01-14, 00:13
Ολα του γαμου δυσκολα...
Λοιπον κανω την θεραπεια με melafix και το ψαρι παει καλα,βεβαια ποτε δεν αλλαξε συμπεριφορα,απλα η πληγη δειχνει να επουλωνεται.
Τωρα ομως βλεπω την ροη του εξωτερικου σχεδον ανυπαρκτη και πρεπει να το καθαρισω,η ερωτηση ειναι αν θα πρεπει να τελειωσω την αγωγη (δλδ μεχρι και την Παρασκευη) πρωτα ή να το καθαρισω αυριο;
Το melafix όπως και το pimafix δεν επηρεάζουν την βιολογία σου.
Οπότε μπορείς να το καθαρίσεις.
Καθάρισε το, αλλά μην καθαρίσεις τα βιολογικά υλικά. Μόνο τα μηχανικά.

st@vros
09-01-14, 01:47
Το melafix όπως και το pimafix δεν επηρεάζουν την βιολογία σου.
Οπότε μπορείς να το καθαρίσεις.
Καθάρισε το, αλλά μην καθαρίσεις τα βιολογικά υλικά. Μόνο τα μηχανικά.

έχει 4 καλαθάκια από κάτω προς τα πάνω έχει ,στο κάτω κάτω σφουγγάρι μαύρο,στο από πανω εκοψα καλαμάκια,στο επόμενα εχει βιολογικο υλικο φιλτραρισματος σαν το μακαρονι αλλα δεν ειναι μακαρονι και πάνω πάνω βιοσφαιρες,να προσθεσω και ενα κουτι 200ml,siporax...
Αν καταλαβα καλα καθαριζω μονο το σφουγγαρι σωστα;Το σιποραξ να το προσθεσω ή αργοτερα;

Κλεόβουλος
09-01-14, 09:38
Πέτα τα καλαμάκια και βάλε σιποράξ, άλλαξε και το ενυδρειακό βαμβάκι (που λογικά έχει πάνω πάνω).

Παναγιώτης Κ
09-01-14, 10:34
Πέτα τα καλαμάκια και βάλε σιποράξ, άλλαξε και το ενυδρειακό βαμβάκι (που λογικά έχει πάνω πάνω).
+1, και επίσης, δες αν έχει πιάσει μούργα μέσα στις βάνες ή εκεί που τραβάει το νερό στην κεφαλή.

st@vros
09-01-14, 14:24
μεσα στα βανακια ή και στα λαστιχα που κυκλοφορει το νερο,απο και προς το ενυδρειο; γιατι εκει εχω δει μαυριλα...

Παναγιώτης Κ
09-01-14, 15:04
Ναι. Δές αν εμποδίζεται η ροή και έχει στομώσει.

st@vros
15-01-14, 23:48
Το ψαράκι μου ευτυχώς αποθεραπεύτηκε,έκανα την αλλαγή 25% και καθάρισα και το εξωτερικό φίλτρο,βαμβάκι δεν άλλαξα μιας και δεν πρόλαβα να πάω να πάρω (η ροή είναι κάπως καλύτερη άλλα όχι όπως ήταν αρχικά ίσως όταν αλλάξω και το βαμβάκι επανέρθει)
Όλα κυλούν μια χαρά και πάλι λοιπόν και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους όσους ανταπικριθήκατε στα ερωτήματα μου και με συμβουλέψατε :smt100:smt100:smt100:smt100

Παναγιώτης Κ
16-01-14, 10:20
Το ψαράκι μου ευτυχώς αποθεραπεύτηκε,έκανα την αλλαγή 25% και καθάρισα και το εξωτερικό φίλτρο,βαμβάκι δεν άλλαξα μιας και δεν πρόλαβα να πάω να πάρω (η ροή είναι κάπως καλύτερη άλλα όχι όπως ήταν αρχικά ίσως όταν αλλάξω και το βαμβάκι επανέρθει)
Όλα κυλούν μια χαρά και πάλι λοιπόν και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους όσους ανταπικριθήκατε στα ερωτήματα μου και με συμβουλέψατε :smt100:smt100:smt100:smt100
Πολύ χαίρομαι για την κατάλληξη!
Να είσαι και συ καλά και να χαίρεσαι τα ψαράκια σου!:)

ΥΓ: Βαμβάκι για ποιο λόγο βάζεις? Το φίλτρο τι έχει μέσα?

st@vros
22-01-14, 20:43
Πολύ χαίρομαι για την κατάλληξη!
Να είσαι και συ καλά και να χαίρεσαι τα ψαράκια σου!:)

ΥΓ: Βαμβάκι για ποιο λόγο βάζεις? Το φίλτρο τι έχει μέσα?
το φιλτρο εχει απο κατω προς τα πανω,ενα καλαθι με ενα μαυρο σφουγγαρι,απο πανω εβαλα το μακαρονι,απο πανω ενα διχτυ που εχει κατι ασπρα σαν χαλικακια και πιο πανω ενα ασπρο σαν βαμβακι με τις βιομπαλες,να βγαλω το βαμβακι και να αφησω μονο τις βιομπαλες λες;

Παναγιώτης Κ
23-01-14, 00:02
το φιλτρο εχει απο κατω προς τα πανω,ενα καλαθι με ενα μαυρο σφουγγαρι,απο πανω εβαλα το μακαρονι,απο πανω ενα διχτυ που εχει κατι ασπρα σαν χαλικακια και πιο πανω ενα ασπρο σαν βαμβακι με τις βιομπαλες,να βγαλω το βαμβακι και να αφησω μονο τις βιομπαλες λες;
Ναι. Επίσης, τι χαλίκια είναι αυτά που λές? Ζεολιθος?

st@vros
23-01-14, 01:09
Ναι. Επίσης, τι χαλίκια είναι αυτά που λές? Ζεολιθος?
Παναγιώτη γράψε λάθος amonia remover είναι,το βαμβάκι το έβγαλα και τώρα η σειρά στο φίλτρο είναι ως έξης http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/18/p3np.jpg

Παναγιώτης Κ
23-01-14, 11:00
Παναγιώτη γράψε λάθος amonia remover είναι,το βαμβάκι το έβγαλα και τώρα η σειρά στο φίλτρο είναι ως έξης http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/18/p3np.jpg
Τι ειναι τo foam? Ενυδρειακό βαμβάκι ή σφουγγάρι?
Τα υλικά του φίλτρου σου κάντα 2. Αφουγγάρια και σιποραξ.

Κάτω σφουγγάρια, στην μέση σιποράξ, και πάνω σφουγγάρια. Σαντουιτς δηλαδή.

st@vros
23-01-14, 17:19
Τι ειναι τo foam? Ενυδρειακό βαμβάκι ή σφουγγάρι?
Έτσι είναι http://www.absolute-koi.com/images/categories/C319.jpg

Δηλαδη κραταω τα 4 καλαθια απλα στο κατω και στο πανω θα βαλω αυτο το μαυρο σφουγγαρι και στα δυο μεσαια σιποραξ μακαρονι,σε τι ποσοτητα πρεπει να ειναι για τα λιτρα μου;
Η βιομπαλες και το amonia remover φουντο;

Παναγιώτης Κ
24-01-14, 09:11
Έτσι είναι http://www.absolute-koi.com/images/categories/C319.jpg

Δηλαδη κραταω τα 4 καλαθια απλα στο κατω και στο πανω θα βαλω αυτο το μαυρο σφουγγαρι και στα δυο μεσαια σιποραξ μακαρονι,σε τι ποσοτητα πρεπει να ειναι για τα λιτρα μου;
Η βιομπαλες και το amonia remover φουντο;
Κάτω και πάνω σφουγγάρι, μέση σιποραξ, και αν θες στο 3ο βάλε και λίγες βιόμπαλες.

st@vros
24-01-14, 11:14
Κάτω και πάνω σφουγγάρι, μέση σιποραξ, και αν θες στο 3ο βάλε και λίγες βιόμπαλες.

Ωραία αυτό θα κάνω μέσα στον μήνα που θα το ξανακαθαρίσω,θέλει συγκεκριμένη ποσότητα βιομπάλες και σιποράξ ανά λίτρα και αν ναι ποια είναι η αναλογία;
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και συγνώμη αν σας ζαλίζω με τις τόσες ερωτήσεις μου αλλά δεν είχα ξανά ασχοληθεί τόσο ζεστά με το χόμπι και θέλω ότι κάνω να το κάνω όσο πιο σωστά γίνεται αυτή την φορά.

Κλεόβουλος
24-01-14, 11:55
Συγκεκριμένη αναλογία δεν υπάρχει γιατί η απαιτούμενη ποσότητα βιολογικού υλικού/βιολογίας είναι συνάρτηση του αριθμού των ζωντανών/μεγέθους τους/διατροφής κλπ...και των παραγόμενων ρύπων.
Εσύ είσαι καλυμμένος ;)

st@vros
24-01-14, 12:43
Συγκεκριμένη αναλογία δεν υπάρχει γιατί η απαιτούμενη ποσότητα βιολογικού υλικού/βιολογίας είναι συνάρτηση του αριθμού των ζωντανών/μεγέθους τους/διατροφής κλπ...και των παραγόμενων ρύπων.
Εσύ είσαι καλυμμένος ;)Ευχαριστώ για την απάντηση Κλεόβουλε ρώτησα μήπως το μπουκώσω και έτσι μειώσω και την κυκλοφορία/ροή του νερού...οπότε θα αφαιρέσω το ammonia remover και θα κατεβάσω τις βιομπάλες στο καλάθι πάνω από το μακαρόνι και πάνω πάνω θα βάλω κι εκεί το μαύρο σφουγγάρι...Υπάρχουν χύμα ή πρέπει να αγοράσω συγκεκριμένη μάρκα;
Η μια απάντηση σας γεννάει μια νέα απορία μου όπως καταλαβαίνετε δύσκολα θα σας αφήσω σε ησυχία :p

Παναγιώτης Κ
24-01-14, 12:51
Υπάρχουν χύμα ή πρέπει να αγοράσω συγκεκριμένη μάρκα;
http://www.petcumulus.gr/shop-products/psaria-ulika-filtrwn-sera/sera-siporax-1-litre-chuma

Πάρε και συσκευασμένο αν θες. Το ίδιο είναι.

Κλεόβουλος
24-01-14, 13:04
Στη θέση σου θα αφαιρούσα και τις βιόμπαλες (κάνουν δουλειά, αλλά σε σαμπ) και ανάμεσα στα σφουγγάρια θα έβαζα το πορώδες βιολογικό.
Βιολογικά που χρησιμοποιώ και θεωρώ είναι απ' τα αποδοτικότερα (ωφέλιμη επιφάνεια αποικίσιμη από βακτήρια) είναι
siporax (αυτό υπάρχει και χύμα) http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/ylika-filtroy-2980/product/serasiporax-professional-15-mm.html
substart https://www.eheim.com/en_GB/products/filter-media/biological/substrat
ελαφρόπετρα http://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290
matrix http://www.seachem.com/Products/product_pages/Matrix.html
υπάρχουν βέβαια κι άλλα που δεν έχω δοκιμάσει.

st@vros
24-01-14, 13:09
Στη θέση σου θα αφαιρούσα και τις βιόμπαλες (κάνουν δουλειά, αλλά σε σαμπ) και ανάμεσα στα σφουγγάρια θα έβαζα το πορώδες βιολογικό.
Βιολογικά που χρησιμοποιώ και θεωρώ είναι απ' τα αποδοτικότερα (ωφέλιμη επιφάνεια αποικίσιμη από βακτήρια) είναι
siporax (αυτό υπάρχει και χύμα) http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/ylika-filtroy-2980/product/serasiporax-professional-15-mm.html
substart https://www.eheim.com/en_GB/products/filter-media/biological/substrat
ελαφρόπετρα http://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290
matrix http://www.seachem.com/Products/product_pages/Matrix.html

το πρώτο υπάρχει ήδη αλλά είναι μόνο 200ml μάλλον θα προσθέσω κι άλλο και τις βιομπάλες θα τις αντικαταστήσω με ελαφρόπετρα λόγω οικονομικότερης λύσης...θα πάρω τόση ποσότητα ώστε να γεμίσει το μισό καλάθι.

Παναγιώτης Κ
24-01-14, 13:21
το πρώτο υπάρχει ήδη αλλά είναι μόνο 200ml μάλλον θα προσθέσω κι άλλο και τις βιομπάλες θα τις αντικαταστήσω με ελαφρόπετρα λόγω οικονομικότερης λύσης...θα πάρω τόση ποσότητα ώστε να γεμίσει το μισό καλάθι.
:smt023:smt023

Κλεόβουλος
24-01-14, 13:22
Δες κι εδώ για την προετοιμασία της
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=782491&postcount=29

st@vros
24-01-14, 13:40
Δες κι εδώ για την προετοιμασία της
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=782491&postcount=29

ωραια,σε ευχαριστω...

st@vros
07-02-14, 16:59
καλησπέρα επειδή η GRO-LUX T8 30W που έχει το ενυδρείο θέλει αντικατάσταση,σκέφτομαι να βάλω στην θέση της μια φθορίου cool-white 30W για να είναι λίγο πιο φωτεινό,να το τολμήσω ή θέλει ειδική λάμπα το ενυδρείο;

Κλεόβουλος
07-02-14, 18:39
Aν είναι Τ8 και ίδια διάσταση
δοκίμασε την και νομίζω θα φαίνεται και πιο έντονο το μπλε των acei.

st@vros
07-02-14, 19:10
δοκίμασε την και νομίζω θα φαίνεται και πιο έντονο το μπλε των acei.

Έχει ακριβώς ίδιες διαστάσεις,ίδια watt και είναι Τ8...Αύριο πρακτικερ για λάμπα και ελαφρόπετρα λοιπόν.Κάτι ακόμη...θέλει κάποια ετοιμασία η εισαγωγή φυτών στο ενυδρείο?

Κλεόβουλος
07-02-14, 19:23
Αν τα φυτά προέρχονται από ενυδρείο απ' όπου υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί κάποια ασθένεια (ή ακόμη και σαλλιγκάρια που δεν θέλουμε)
τότε κάνουμε απολύμανση.
Ο Σπύρος δίνει τις οδηγίες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44812&highlight=%E1%F0%EF%EB%FD%EC%E1%ED%F3%E7+%F6%F5%F4 %FE%ED

st@vros
07-02-14, 19:26
Αν τα φυτά προέρχονται από ενυδρείο απ' όπου υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί κάποια ασθένεια (ή ακόμη και σαλλιγκάρια που δεν θέλουμε)
τότε κάνουμε απολύμανση.
Ο Σπύρος δίνει τις οδηγίες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44812&highlight=%E1%F0%EF%EB%FD%EC%E1%ED%F3%E7+%F6%F5%F4 %FE%ED

Είναι από άλλο ενυδρείο που δεν ξέρω,οποτε θα ακολουθήσω τις οδηγιες

st@vros
09-02-14, 20:13
πηρα την λαμπα φθοριου,προσπαθω να βγαλω την αλλη απο τα μαυρα που εχει σαν αυτα http://www.legrandbleu-vpc.com/2324-4871-fiche/ballast-t5-2x39w.jpg,υπαρχει καποιος τροπος που βγαζω την λαμπα απο εκει;

Κλεόβουλος
09-02-14, 20:15
Εκεί πάνω κουμπώνει η λάμπα. Τα τραβάς.

st@vros
09-02-14, 23:52
Εκεί πάνω κουμπώνει η λάμπα. Τα τραβάς.

α,δεν εχει θεμα δλδ αν τι ζορισω γιατι το βλεπω ζορικο...
τρομερή επιστήμη τελικά η αλλαγή λάμπας :p

ανάβοντας την,την είδα κάπως πιο έντονη αν και είναι ίδια watt με την προηγούμενη,άπλα ήταν SYLVANIA GROLUX ενώ αυτή που έβαλα τώρα απλή φθορίου cool white.Λέτε να τα επηρεάσει αρνητικά όλο αυτό;

Παναγιώτης Κ
10-02-14, 00:07
α,δεν εχει θεμα δλδ αν τι ζορισω γιατι το βλεπω ζορικο...
τρομερή επιστήμη τελικά η αλλαγή λάμπας :p

ανάβοντας την,την είδα κάπως πιο έντονη αν και είναι ίδια watt με την προηγούμενη,άπλα ήταν SYLVANIA GROLUX ενώ αυτή που έβαλα τώρα απλή φθορίου cool white.Λέτε να τα επηρεάσει αρνητικά όλο αυτό;
όχι, γιατί αρνητικά; Μια χαρά είναι.;)

st@vros
10-02-14, 00:15
όχι, γιατί αρνητικά; Μια χαρά είναι.;)
να σκέφτομαι ότι επειδή η προηγούμενη είχε για αρκετό καιρό μειωμένη απόδοση μήπως τώρα που έγινε πιο φωτεινό το ενυδρείο τα στρεσάρει.Βέβαια από την άλλη και τα 30W είναι έτσι κι αλλιώς λίγα για τα λίτρα μου,τι να πω θα δείξει...:confused:

Παναγιώτης Κ
10-02-14, 00:17
να σκέφτομαι ότι επειδή η προηγούμενη είχε για αρκετό καιρό μειωμένη απόδοση μήπως τώρα που έγινε πιο φωτεινό το ενυδρείο τα στρεσάρει.Βέβαια από την άλλη και τα 30W είναι έτσι κι αλλιώς λίγα για τα λίτρα μου,τι να πω θα δείξει...:confused:
Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να τα στρεσάρει. Το πολύ πολύ να τους έρθει παράξενος ο φωτισμός για κάποιες μέρες αν όντως άλλαξε πολύ.
Τίποτα ιδιαίτερο.;)

st@vros
14-02-14, 14:53
δοκίμασε την και νομίζω θα φαίνεται και πιο έντονο το μπλε των acei.τελικά το χρώμα τον ψαριών όχι άπλα δεν φαίνεται πιο έντονα,αλλά το ακριβώς αντίθετο για να το δεις πρέπει να πας από κοντά,σκέφτομαι άμεση αλλαγή με αυτή την λάμπα http://www.petsupermarket.gr/3250/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/hagen-marine-glo-t8-30watts895mm.html

egeorgiou
14-02-14, 21:25
Αφού πας να αγοράσεις καινούργια θα σου πρότεινα την Sylvania Aquastar.
Οικονομικότερη και 10Κ.
Αν έχεις θέμα να τη βρεις υπάρχει ένα μαγαζί στη Νίκαια που είχε μπει στη φασαρία και έκανε εισαγωγή για εμένα το Σεπτέμβρη που πέρασε.

st@vros
14-02-14, 22:22
Αφού πας να αγοράσεις καινούργια θα σου πρότεινα την Sylvania Aquastar.
Οικονομικότερη και 10Κ.
Αν έχεις θέμα να τη βρεις υπάρχει ένα μαγαζί στη Νίκαια που είχε μπει στη φασαρία και έκανε εισαγωγή για εμένα το Σεπτέμβρη που πέρασε.
Ώπα,για πες που είναι γιατί μένω Κορυδαλλό και είναι κοντά,αν μπορείς να μου πεις και την τιμή :)

egeorgiou
14-02-14, 22:44
http://www.baibakis.gr/

Πάρε τηλέφωνο πριν πας γιατί το απόθεμα στο site δεν είναι επίκαιρο.
Sylvania Aquastar T8 30W είχε φέρει.

Είναι ένα θέμα οι λάμπες πλέον. Για να σκεφτείς GRO LUX είχα πάρει από άλλον στον Ν. Κόσμο.

st@vros
20-02-14, 00:07
http://www.baibakis.gr/

Πάρε τηλέφωνο πριν πας γιατί το απόθεμα στο site δεν είναι επίκαιρο.
Sylvania Aquastar T8 30W είχε φέρει.

Είναι ένα θέμα οι λάμπες πλέον. Για να σκεφτείς GRO LUX είχα πάρει από άλλον στον Ν. Κόσμο.
Πήγα πήρα την λάμπα την είχε τελικά 10,60€ (πληροφοριακά για όποιον ενδιαφέρεται) και όπως σου είπα και στο πμ είναι σαν να άλλαξα ενυδρείο και ψάρια,καμία σχέση,ορίστε μερικές φώτο οι οποίες λόγω λήψης από κινητό δεν το κολακεύουν...

Παναγιώτης Κ
20-02-14, 12:54
Πολύ καλό αποτέλεσμα!
Πανέμορφα ψάρια!!!!

egeorgiou
20-02-14, 13:05
Ωραία έδειξαν.
Βαρύ χέρι στο τάισμα βλέπω.
Όχι από την τροφή που είναι στην άμμο αλλά από τις παραφουσκωμένες κοιλίτσες.

st@vros
20-02-14, 14:22
Ωραία έδειξαν.
Βαρύ χέρι στο τάισμα βλέπω.
Όχι από την τροφή που είναι στην άμμο αλλά από τις παραφουσκωμένες κοιλίτσες.

Θα το προσέξω αυτό που λες αν και η αλήθεια είναι ότι τα ταισα εκείνη την στιγμή για να βγουν έξω...από κοντά δεν φαίνονται τόσο πολύ φουσκωμένα πάντως...
Πολύ καλό αποτέλεσμα!
Πανέμορφα ψάρια!!!!

Να 'σαι καλά Παναγιώτη...
ξεκίνησα εδώ και μια εβδομάδα να τα ταΐζω τα μπιλάκια της NLS (τόσο καιρό έδινα φυλλαράκια),δυο φορές την ημέρα η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνουν να τα φάνε όλα πριν πέσουν στην άμμο,και δυο φορές την εβδομάδα δίνω και φυλλαράκια της Tetra Phyll,κάθε Πέμπτη τους κάνω νηστεία...Υπάρχει κάποιος τρόπος,κάποιο μυστικό στο τρόπο που τα ταΐζω;

Παναγιώτης Κ
21-02-14, 14:27
Τα πελετ με ρέγουλα(λερώνουν πολύ).
Κατα τα άλλα ταίζεις όπως θες. Το καλύτερο είναι 2,3 μικρά γεύματα την ημερα.

Νηστεία όχι μην τους κάνεις. Κρίμα είναι.

st@vros
21-02-14, 16:30
Κατα τα άλλα ταίζεις όπως θες. Το καλύτερο είναι 2,3 μικρά γεύματα την ημερα.

Νηστεία όχι μην τους κάνεις. Κρίμα είναι.ναι αλλα την μερα εκεινη ριχνουν τρελο καθαρισμα στην αμμο :p

Κλεόβουλος
21-02-14, 18:48
.......................
Νηστεία όχι μην τους κάνεις. Κρίμα είναι.
Διαφωνώ.:rolleyes:
-τα πελετ λερώνουν πολύ λιγότερο από τα flakes και διαλύονται πιο αργά στο νερό.
-η νηστεία είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε να καθαρίσει το πεπτικό τους. Ούτε στη φύση βρίσκουν κάθε μέρα τροφή στην ποσότητα και στην πρωτεϊνική πληρότητα των τροφών που τους δίνουμε.

egeorgiou
21-02-14, 19:39
Τα πελετ με ρέγουλα(λερώνουν πολύ). - συμφωνώ με Κλεό

Κατα τα άλλα ταίζεις όπως θες. Το καλύτερο είναι 2,3 μικρά γεύματα την ημερα. - -+13-+13-+13

Νηστεία όχι μην τους κάνεις. Κρίμα είναι. - συμφωνώ με Κλεό

Επίσης επειδή παίζει τα ποιο ντροπαλά ψαράκια να τρώνε λιγότερο καλό είναι να ρίχνεις τροφή σε περισσότερα από ένα μέρη για να τρώνε και τα ποιο χαμηλά σε ιεραρχία.

Απλά όταν έχεις γόνο μέσα το 1mm πέλετ της NLS δε θα φτάσει ποτέ σε αυτά.

st@vros
21-02-14, 20:31
Επίσης επειδή παίζει τα ποιο ντροπαλά ψαράκια να τρώνε λιγότερο καλό είναι να ρίχνεις τροφή σε περισσότερα από ένα μέρη για να τρώνε και τα ποιο χαμηλά σε ιεραρχία.

Απλά όταν έχεις γόνο μέσα το 1mm πέλετ της NLS δε θα φτάσει ποτέ σε αυτά.γι αυτο ριχνω λιγο παραπανω,γιατι βλεπω 1-2 δεν προλαβαινουν και τσιμπανε μετα οτι μενει απο κατω,τι να κανω πειτε εναν τροπο να ταιζω ρε παιδια,ποσα λεπτα να διαρκει το ταισμα;

Παναγιώτης Κ
21-02-14, 21:36
Διαφωνώ.:rolleyes:
-τα πελετ λερώνουν πολύ λιγότερο από τα flakes και διαλύονται πιο αργά στο νερό.
-η νηστεία είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε να καθαρίσει το πεπτικό τους. Ούτε στη φύση βρίσκουν κάθε μέρα τροφή στην ποσότητα και στην πρωτεϊνική πληρότητα των τροφών που τους δίνουμε.
Για τα πελετ συμφωνώ, αλλά δεν ήθελα να πω αυτό. Ίσως να μην το διατύπωσα λεπτομερώς. Εννοώ ότι τα ψάρια λερώνουν όταν τρώνε πελετς.

όσο για τη νηστεία, συμφωνώ ότι στην φύση δεν βρίσκουν κάθε μέρα φαγητό όπως και πολλά άλλα όντα, αλλά εφόσον τα έχουμε υπο την φροντίδα μας εφείλουμε να τα περιποιούμαστε.
Σίγουρα καθένας βέβαια κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο για τα ζωντανά του.
Προσωπικά δεν είναι ποτέ κάτι αρνητικό στην υγεία τους στο καθημερινό συχνό τάισμα.
Και αυτό που θα πω τώρα μπορεί να φανεί κάπως, αλλά ας μπούμε για λίγο στη θέση τους και θα καταλάβουμε. Ας φανταστούμε να καθόμασταν για 1 μέρα νηστικοί. Το ότι κάθονται στην φύση νηστικά λόγω ότι δεν βρίσκουν τα τραφούν, δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν.
Όπως είπα και πιο πάνω, ο καθένας ακολουθεί ότι νομίζει καλύτερο.
Άλλωστε φορουμ είμαστε και ακούγονται πολλές γνώμες.:)
Αυτό ισχύει όταν η κυκλοφορία είναι κλειστή. Όταν δεν είναι είναι το ίδιο και το αυτό.

Κλεόβουλος
21-02-14, 22:12
Για τα πελετ συμφωνώ, αλλά δεν ήθελα να πω αυτό. Ίσως να μην το διατύπωσα λεπτομερώς. Εννοώ ότι τα ψάρια λερώνουν όταν τρώνε πελετς.

όσο για τη νηστεία, συμφωνώ ότι στην φύση δεν βρίσκουν κάθε μέρα φαγητό όπως και πολλά άλλα όντα, αλλά εφόσον τα έχουμε υπο την φροντίδα μας εφείλουμε να τα περιποιούμαστε.
Σίγουρα καθένας βέβαια κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο για τα ζωντανά του.
Προσωπικά δεν είναι ποτέ κάτι αρνητικό στην υγεία τους στο καθημερινό συχνό τάισμα.
Και αυτό που θα πω τώρα μπορεί να φανεί κάπως, αλλά ας μπούμε για λίγο στη θέση τους και θα καταλάβουμε. Ας φανταστούμε να καθόμασταν για 1 μέρα νηστικοί. Το ότι κάθονται στην φύση νηστικά λόγω ότι δεν βρίσκουν τα τραφούν, δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν.
Όπως είπα και πιο πάνω, ο καθένας ακολουθεί ότι νομίζει καλύτερο.
Άλλωστε φορουμ είμαστε και ακούγονται πολλές γνώμες.:)

Ναι βρε Παναγιώτη ο καθένας τη γνώμη του λέει (και πάντα χωρίς παρεξήγηση) ειδικά σε τέτοια θέματα ;).
Να επιχειρηματολογήσω γιατί δεν πρέπει να το βλέπουμε "ανθρωποκεντρικά" ("κρίμα είναι","δεν πρέπει να τ' αφήνουμε νηστικά" κλπ):
-στη φύση το μεγαλύτερο ποσοστό της τροφής τους είναι χαμηλής θρεπτικής αξίας ή αρκετά δύσπεπτη (φύκη/άλγες, "Aufwuchs" δηλ. την ύλη που καλύπτει τους βράχους και περιέχει πρασινάδα, πολλούς ζωικούς μικροοργανισμούς κλπ).
-στη φύση δεν θα δεις, αυτό που είναι συνηθισμένη εικόνα στα ενυδρεία,παχύσαρκα ψάρια.
-η υπερβολική τροφή που το ψάρι δεν καταφέρνει να μεταβολίσει (εδώ είναι αυτό που λες ότι λερώνουν περισσότερο τα ψάρια λόγω πέλετ) είτε την αποβάλλει είτε την αποθηκεύει σαν λίπος. Αυτό επιβαρύνει το ήπαρ και άλλα όργανα και μειώνει το προσδόκιμο της ζωής τους.
-η νηστεία (στους ανθρώπους έχει καθιερωθεί ακόμα και μέσω των θρησκειών) αποτοξινώνει τον οργανισμό και μη ξεχνάς ότι μερικά από τα ψάρια μας (στοματοεπωάζοντα) δεν τρώνε για πάνω από 20 μέρες χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Στο ερώτημα (και του Σταύρου) "πόσο λοιπόν να ταΐζω?" εγώ νομίζω
μικρές ποσότητες 2 έως 4 φορές τη μέρα, τόση όση θα καταναλωθεί σε λιγότερο από μισό λεπτό και τα ψάρια να μη φαίνονται "μπουκωμένα" αλλά να εξακολουθούν να "ζητάνε" τροφή.

egeorgiou
21-02-14, 22:21
Τα mbuna ζητάνε πάντα φαγητό.
Τα κυρίαρχα είναι αυτά που ανεβαίνουν ποιο ψηλά περιμένοντας το φαγητό και ξεκινάν την κατανάλωση πρώτα στην τροφή που πέφτει.
Μέχρι να μετακινηθεί η τροφή στο υπόλοιπο ενυδρείο έχουν καταναλώσει ήδη αρκετή.
Για αυτό εγώ ρίχνω πρώτα σε δύο μέρη τροφή (στη μια γωνία και στη μέση) αυξάνοντας την πιθανότητα τα χαμηλά στην ιεραρχία και τα μικρότερα να βρουν τροφή.

Επίσης επειδή πάντα υπάρχει πιτσιρικαρία στα ενυδρεία μου τα ταϊσματα γίνονται με πέλλετ/φλέικς εναλλάξ.

st@vros
21-02-14, 22:47
πολυ ωραια συζητηση παιδια,σας ευχαριστω πολυ γιατι μεσα απο αυτες τις κουβεντες βγαινουν χρησιμα συμπερασματα...

saxlina
03-03-14, 01:58
Να σας πω τκαι την δικη μου ταπεινη γνωμη σαν νεοτατος που ειμαι μπροστα σας....
επειδη εχω αρκετα μεγεθη στο ενυδρειο 4-5 εκ, 8-9 εκ 12-16 εκ, βλεπω οτι τα μικρα σαν φοβισμενα που ειναι δεν βγαινουν στην αρχη στην επιφανεια αλλα περιμενουν την τροφη να ερθει σχεδον σαυτα στο μερος που κρυβονται οποτε , ταιζω stiks κυριως γευμα το ποιο επιπλεει και χορταινει τα μεγαλα, και σαν δευτερο γευμα ταιζω φυλλαρακι to οποιο βουλιαζει η επιπλεει αναλογα τα κομματια και τρωνε οοοοοοοοολλα αφου με την κυκλοφορια του νερου παει παντου...
Επισης εχω κανει μιξ στο σακουλακι της αποξυραμμενης προνυμφης λιγα βυθιζομενα πελετ σπιρουλινα φορτε τα οποια ταιζω σαν δευτερο γευμα δυο φορες την εβδομαδα...
και μιξ γαριδα πελλετ με φυλλαρακι δυο αλλες μερες...
οποτε και ποικιλια εχουν τα ψαρια και τρωνε ολα μικρα και μεγαλα...
γενικα ομως δεν ταιζω πολυ, γι αυτο ισως και δαγκωνουν λιγο τις βαλτσινεριες...δεν πειραζει ομως το εχω παρει αποφαση...ας τρωνε οτι θελουν!
δεν εχω χασει παντως ψαρι απο διατροφη τα μολις 2μιση χρονια που εχω κιχλιδες...

st@vros
07-05-14, 18:21
έχω την εντύπωση ότι από εχθές έχω μια μπουκώμενη κοπέλια,θα προσπαθήσω αργότερα να ανεβάσω φώτο για να μου πείτε εαν όντως είναι μπουκωμένη,αρκεί να βγει γιατί την βλέπω πιο πολύ καβατζωμένη σε κρυψώνες...

st@vros
07-05-14, 20:32
οι καλύτερες που μπόρεσα να βγάλω σήμερα,τι λέτε είναι μπουκωμένη;

egeorgiou
07-05-14, 20:40
Όσο δεν πάει άλλο.
Με το καλό.

st@vros
07-05-14, 20:45
Όσο δεν πάει άλλο.
Με το καλό.

πωπωπω,απιστευτο,πολυ χαιρομαι...
τι κανω τωρα;
ποσο καιρο τα κραταει στο στομα,να πω εδω οτι η συγκεκριμενη κοπελια ειναι δευτερη φορα που την βλεπω ετσι αλλα τοτε ξεπρηστηκε πολυ γρηγορα,τωρα την παρατηρησα εχθες...
λοιπον τι κανω,δωστε μου συμβουλες γιατι ειμαι πρωταρης ;)

pas4
08-05-14, 00:08
Σίγουρα είναι ''μπουκωμένη'' !!! Πολλές φορές συμβαίνει για διάφορους λόγους να καταπιούν τα αυγά. Ίσως αυτή τη φορά όμως να μη συμβεί! Από όσο μπορώ να καταλάβω από το μέγεθός της μπορεί να σου βγάλει 30 - 40 μικρά! Τώρα αν έχεις πολλές πέτρες και καλές κρυψώνες μπορείς να την αφήσεις και σε 17 ημέρες περίπου θα αρχίσει να ελευθερώνει μικρά. Έτσι όπως γίνεται και στη φύση θα ζήσουν τα πιο γερά και τα πιο τυχερά. Αλλιώς μπορείς να βγάλεις χωρίς να στρεσάρεις πολύ το θηλυκό και να το βάλεις σε άλλο ενυδρείο μόνο του π.χ. σε ένα 20λιτρο που θα το έχεις γεμίσει με νερό από το κυρίως ενυδρείο. Για να έχεις ακόμα περισσότερες τύχες να σου ζήσουν όλα τα μικρά μπορείς την μεταφορά του θηλυκού να την κάνεις αφού τουλάχιστον βγάλουν ''ουρίτσες'' τα αυγά της, κατά την 12-14 ημέρα, μια και τότε πλέον δεν τα καταπίνει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

st@vros
08-05-14, 11:26
Σίγουρα είναι ''μπουκωμένη'' !!! Πολλές φορές συμβαίνει για διάφορους λόγους να καταπιούν τα αυγά. Ίσως αυτή τη φορά όμως να μη συμβεί! Από όσο μπορώ να καταλάβω από το μέγεθός της μπορεί να σου βγάλει 30 - 40 μικρά! Τώρα αν έχεις πολλές πέτρες και καλές κρυψώνες μπορείς να την αφήσεις και σε 17 ημέρες περίπου θα αρχίσει να ελευθερώνει μικρά. Έτσι όπως γίνεται και στη φύση θα ζήσουν τα πιο γερά και τα πιο τυχερά. Αλλιώς μπορείς να βγάλεις χωρίς να στρεσάρεις πολύ το θηλυκό και να το βάλεις σε άλλο ενυδρείο μόνο του π.χ. σε ένα 20λιτρο που θα το έχεις γεμίσει με νερό από το κυρίως ενυδρείο. Για να έχεις ακόμα περισσότερες τύχες να σου ζήσουν όλα τα μικρά μπορείς την μεταφορά του θηλυκού να την κάνεις αφού τουλάχιστον βγάλουν ''ουρίτσες'' τα αυγά της, κατά την 12-14 ημέρα, μια και τότε πλέον δεν τα καταπίνει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Σε ευχαριστώ Πασχάλη,τα δικά σου καμάρια είναι...
Να βάλω κανένα τούλι στο φίλτρο,τι λες;

st@vros
11-05-14, 21:35
Η ψαρίνα μου παραμένει φουλ μπουκωμένη από την Τρίτη,ερωτήσεις...
1]Κάνω αλλαγές νερού + καθαρισμό βυθού και αν ναι με ποιον τρόπο ώστε να μην την στρεσάρω και τα χάσω;
2]Την βλέπω να μην πολύτρωει δλδ αν και βγαίνει τρώει ότι αφήνουν τα άλλα και δεν είναι και πολλά,να ανησυχώ τι πρέπει να κάνω;
3]Τούλι στο φίλτρο βάζω;
4]Να προσθέσω πέτρες για περισσότερες κρυψώνες για τα μικρά ή θα την στρεσάρω και πάλι;

Σας ευχαριστώ

Κλεόβουλος
12-05-14, 07:51
Καταρχάς....πολύχρονος :smt113

1.κανονικά τις αλλαγές νερού -μην ανακατεύεις τον βυθό
2.μπορεί να μη τρώει καθόλου για 3 βδομάδες
3.βάλε κάτι τέτοιο https://www.eheim.com/en_GB/products/filter-media/filter-cartridges/filter-cartridges_aquaball_60-180_biopower_filter-cartridges αν και τα μικρά mbuna δύσκολα θα τα τραβήξει το φίλτρο
4.θα έλεγα να μη πολυβάζεις χέρια

με το καλό!

st@vros
12-05-14, 08:58
Καταρχάς....πολύχρονος :smt113

1.κανονικά τις αλλαγές νερού -μην ανακατεύεις τον βυθό Να βγάλω νερό δλδ από την εξαγωγή του φίλτρου δλδ...
2.μπορεί να μη τρώει καθόλου για 3 βδομάδες
3.βάλε κάτι τέτοιο https://www.eheim.com/en_GB/products/filter-media/filter-cartridges/filter-cartridges_aquaball_60-180_biopower_filter-cartridges αν και τα μικρά mbuna δύσκολα θα τα τραβήξει το φίλτρο αφού δεν έχουν φόβο δεν θα το ρισκάρω για να είμαι πιστός και στην από κάτω συμβουλή σου...:mrgreen:
4.θα έλεγα να μη πολυβάζεις χέρια οκ δεν προσθέτω τπτ...

με το καλό!σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή Κλεόβουλε ότι επιθυμείς με υγεία για εσένα και τους αγαπημένους σου ανθρώπους!!!...

st@vros
15-05-14, 20:11
ποσο μπορει να μου κοστισει η μεταφορα ενος ενυδρειου με μεταφορικη απο Γιαννιτσα,εχετε ιδεα;που μπορω να απευθυνθω;

Κλεόβουλος
15-05-14, 20:27
Κάνε μια ερώτηση σε κάποια μεταφορική που έρχεται από Γιαννιτσά-Αθήνα
πχ http://www.metakomisismetafores.gr/metafores-pellas-metafora-pella-pellis.html

st@vros
17-05-14, 01:00
Δυστυχώς με το χθεσινό πατατράκ που έπαθα με το φίλτρο φαίνεται πως στρέσαρα απίστευτα τα ψάρια με αποτέλεσμα την μπουκωμένη μου να την δω κανονικά,ακόμη και τα υπόλοιπα σήμερα έχουν χάσει λίγο από το χρώμα τους,ελπίζω να επανέλθουν...
Σκέφτομαι ότι είναι ευκαιρία να προσθέσω πέτρες και να αλλάξω λίγο το aquascape ώστε να δημιουργήσω δυο στοίβες με πέτρες και να δημιουργήσω περισσότερες κρυψώνες για πιθανές επερχόμενες γέννες.Τι λέτε να το κάνω ή θα τα στείλω;

st@vros
04-06-14, 00:19
τα ψαράκια είναι μια χαρά και το Σάββατο που πέρασε άλλαξα και την διάταξη στις πέτρες και μου αρέσει περισσότερο...
Ερώτηση,ένας ξάδερφος μου είναι ψαροντουφεκάς και μου είπε ότι μπορεί να μου φέρει όση τραγάνα (ή κάπως έτσι :rolleyes:) θέλω,και σκεφτόμουν να άλλαξω όλες τις πέτρες με αυτήν,τι λέτε;
Ερώτηση Νο2 θα φτιάξω καπάκι για να μπορέσω να εφαρμόσω και ανεμιστηράκια λόγω καλοκαιριού σε συνδυασμό με τον stc-1000,το πλέξι το απορρίπτω λόγω κόστους και είμαι μεταξύ τζαμιού (έχω 2 κομμάτια) και ξύλου,τι προτείνετε και αν έχετε να μου δείξετε σχέδια και τρόπο που θα το κάνω.Σας ευχαριστώ,ακολουθούν φώτο με τις αλλαγές και τους έρωτες μου...

Μετρήσεις :
NH4/NH3 : 0 mg/l (υγρά sera)
NO2 : 0 mg/l (υγρά aquili)
NO3 : 5 mg/l (υγρά aquili)
Ph : ανάμεσα στο 8,5 με στο 9.0 (υγρά sera)
Kh : 8°dKh (υγρά sera)
Gh : 9° dGh (υγρά sera)

Κλεόβουλος
07-06-14, 10:56
Μη βάλεις τραγάνες...αυτές μια χαρά είναι ;)

st@vros
07-06-14, 11:51
Μη βάλεις τραγάνες...αυτές μια χαρά είναι ;)

ok,σε ευχαριστώ Κλεόβουλε