Επιστροφή στο Forum : 1η Δόκιμη για Θαλασσινό ενυδρείο 180L Coral Reef Απόψεις και Βοήθεια
cploutarchou
26-06-13, 02:15
Ενυδρειο : JUWEL® Aquarium | Rio 180 Click Here (http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Rio-Line/Rio-180-black.html#!juwel-000000000000004700)
Chiller : Chiller Coralife Energy Savers ACL36062 Chiller 1/4hp Click Here (http://www.amazon.com/Coralife-Energy-Savers-ACL36062-Chiller/dp/B005YF36V6)
Filter : Tunze Comline® Streamfilter 3163 Click Here (http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=TR&user_tunzeprod_pi1%5Bpredid%5D=-infoxunter065)
Skimmer : Comline® DOC Skimmer 9004 Click Here (http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=KR&user_tunzeprod_pi1%5Bpredid%5D=-infoxunter003)
Circulation Pump :2x Turbelle® nanostream® 6025 (6025.000) Click Here (http://http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=US&user_tunzeprod_pi1%5Bpredid%5D=-infoxunter052)
Lighting : Wave Point T5 HO Lighting Fixtures Click Here (http://www.wave-point.com/Lighting_folder/Fixture4LampMain.html)
2 x 54w lamps: SUN WAVE -Super Daylight 12,000k
1 x 54w lamps : BLUE WAVE -Super Blue Actinic 460
1 x 54w Lamp : CORAL WAVE -Coral Growth Accelerator
10 Κιλά Νεκρό Βράχο σχεδιάζω και 10 Live Και Πιο μετά Κοραλία.
Παιδιά θέλω την γνώμη σας σε ότι άφορα τα χαρακτηριστικά τον προϊόντων που έχω αγοράσει τα πήρα μετά από 6 μήνες όλα ότι χρειάζομαι για το πρώτο μου marine ενυδρείο.
Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας στο πως θα στήσω το ενυδρείο αλλά σε τι είδους Κοραλία μπορώ να βάλω και με τι ψαριά κάνουν. Ενημερωτικά μου αρέσουν τα έντονα χρώματα.
Καλημέρα κ καλή αρχή να έχεις στον κόσμο της θάλασσας. Θα σου πρότεινα όσο ειναι αρχή ακόμα να φτιάξεις ένα σαμπ να κρυψεις τον εξοπλισμό σου. Το εσωτερικό φίλτρο δεν το χρειάζεσαι κ θα ειναι κ άσχημο μέσα στο ενυδρειο. Στο σαμπ μπορει να δουλέψει μια χαρα. Το skimmer ειναι οριακό για τα λίτρα σου κ αν το στοκαρεις δεν θα ειναι αρκετό. Η κυκλοφορία επίσης δεν ειναι αρκετη κ μάλλον θα χρειαστείς 1 κ αργότερα όταν μεγαλώσουν τα κοραλια κ 2η 6025. Οι λάμπες σου καλές ειναι για αρχή, αργότερα ψάχνεσαι για πιο επώνυμες.
Απο κοράλια τι σκέφτεσαι να βάλεις; Σκληρά- μαλακά; Στα σκληρά θα χρειαστείς reactor ασβεστιου η δοσομετρικη.
Ψάρια υπάρχουν διάφορα μικροψαρα που όταν θα στρωθεί θα το συζητήσουμε. Καλη αρχή κ πάλι!
Crazy_Beaver
26-06-13, 10:36
Συμφωνώ με τον φίλο από πάνω!
Καλή επιτυχία!
nikolaosbouk
27-06-13, 19:14
Καλως ηρθες και απο εμενα φιλε μου.
Οπως ειπε και ο φιλος ο golf το σκιμμερ σου ειναι οριακο(Το σκιμμερ στο θαλλασινο ειναι το Α και το Ω) γιαυτο καλο ειναι να πας για μεγαλυτερο.
Οσο για το sump και κατα την δικη μου γνωμη πρεπει να κανεις γιατι σου λυνει τα χερια αλλα σου αυξανει και τα λιτρα στο ενυδρειο σου, οπως και την σταθεροτητα στους παραμετρους στο συστημα σου.
Αρκετοι συνχομπιστες ξεκινησαν με γαιδουρια εξωτερικα φιλτρα αλλα καποια στιγμη τα ακυρωσαν και πηγαν σε sump.;)
να κανω μια ερωτηση .... τι αλλαγες νερου προτεινετε σε αυτο το συστημα ?
cploutarchou
29-06-13, 02:18
Ok παιδια αλλαγη Skimmer σε Comline DOC Skimmer 9011 link Here (http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=CY&user_tunzeprod_pi1%5Bpredid%5D=-infoxunter028)
Επισης απο οτι διαβασα η tunze ειναι για επαγγελματιες χομπιστες πια η γνωμη σας για αυτην τη εταιρια.
Επισισης στο φιλτρο μου εχω βαλει Silphos 750 ml (25.4 oz.)
(0920.000)
For long-term phosphate and silicate removal with high bonding capacity; Fe based.
Filter fleece
carbon
10 κιλα νεκρο βραχο
ακομα 5 νεκρο τισ επομενες μερεσ και 5 Ζωντανο
Απο Test Kits τη συνηστατε,εχω βρει της Salifer.
Σκεφτομε να παρο:
Salifert Calcium Test Kit
Salifert Copper Test Kit
Salifert KH/Alkalinity Test Kit
Salifert Nitrite Test Kit
Salifert Ammonia Test Kit
Τη Χρειαζομε για πρωτο σταδιο ?
Eπισης για Βακτηρια πηρα Brightwell Aquatics MicroBacter7 - Complete Bioculture for Marine and FW
Καλημέρα. Οι επώνυμες εταιρείες λίγο πολυ όλες καλές ειναι. Αναλόγως τα χρήματα σου αποφασίζεις. Υπάρχουν πολλα κορυφαία skimmer κ απο άλλες εταιρείες. Μπορείς να δεις πάνω κάτω τι χρησιμοποιούν κ οι άλλοι κ ποσο ευχαριστημένοι ειναι.
Θα χρειαστείς οπωσδήποτε κυκλοφορία κ άλλη. Δεν μας είπες αν θα βάλεις σκληρα- μαλακά ή mixed κοραλια.
Απο τεστακια η salifert ειναι κορυφαια. Αντικατέστησε το copper με φωσφορικα τεστ.
nikolaosbouk
30-06-13, 01:31
να κανω μια ερωτηση .... τι αλλαγες νερου προτεινετε σε αυτο το συστημα ?
10% εβδομαδιαια;)
nikolaosbouk
30-06-13, 01:41
Ok παιδια αλλαγη Skimmer σε Comline DOC Skimmer 9011 link Here (http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=CY&user_tunzeprod_pi1%5Bpredid%5D=-infoxunter028) (139, 0, 0)"]Πολυ καλο ειναι αλλα δες και το Deltec mce 400 ή 600 που ειναι απο τα καλυτερα.
Επισης απο οτι διαβασα η tunze ειναι για επαγγελματιες χομπιστες πια η γνωμη σας για αυτην τη εταιρια. Πολυ καλη εταιρια.Υπαρχουν ομως και αλλες.
Επισισης στο φιλτρο μου εχω βαλει Silphos 750 ml (25.4 oz.)
(0920.000)
For long-term phosphate and silicate removal with high bonding capacity; Fe based.
Filter fleece
carbon
10 κιλα νεκρο βραχο
ακομα 5 νεκρο τισ επομενες μερεσ και 5 Ζωντανο
Απο Test Kits τη συνηστατε,εχω βρει της Salifer.
Σκεφτομε να παρο:
Salifert Calcium Test Kit
Salifert Copper Test Kit Ειναι πολυ νωρις ακομη για να το μετρας.
Salifert KH/Alkalinity Test Kit
Salifert Nitrite Test Kit
Salifert Ammonia Test Kit
Τη Χρειαζομε για πρωτο σταδιο ?
Eπισης για Βακτηρια πηρα Brightwell Aquatics MicroBacter7 - Complete Bioculture for Marine and FW Τα βακτηρια δεν ειναι υποχρεωτικα, επικουρικα τα βαζουν καποιοι χομπιστες.(θελουν προσοχη για να μην σου κανουν bacteria bloom).
Με καθαρη αμμωνια θα ξεκινησεις το στρώσιμο?
Ριακτορα αντιφοσφωρου να παρεις για να μην μπλεξεις με τις αλγες!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.