Επιστροφή στο Forum : καθαρισμος σιποραξ
thanasis76
23-06-13, 23:06
καλησπερα παιδια. πειτε μου κατι....
επιδη πρωτη φορα εχω βαλει να βρασω και να καθαρισω το σιποραξ,
οταν το βραζεται γινετε παλι λευκο? η παραμενει καφετι , απο τα βακτηρια και την βρωμα...???
ποση ωρα το βραζεται??? κανα κολπο να καθαρισει καλα??? ξυδι μεσα??? η κατι αλλο??
Εγω δεν το βραζω.
Τα ξεπλενω πρωτα καλα και μετα τα αφηνω σε νερο/χλωρινη για 2-3 μερες.
Γινονται κατασπρα, αλλα και σε μενα σε καποια κομματια μενουν λιγα σκουρα σημαδια. Και τα καινουρια ομως εχουν νομιζω (αν θυμαμαι καλα) τετοια σημαδια
εγω βραζω, μενει αρκετη καφετιλα σε καποια σημεια
thanasis76
23-06-13, 23:12
επιδη τα εβρασα τα μισα και βραζω τα υπολοιπα αλλα δεν καθαριζουν και πολυ, γι αυτο ρωτησα....
με την χλωρινη καθαριζουν οι ποροι, η απλα ασπριζουν επιφανειακα...???
Σκοτωνει τα παντα.
Ποσο βαθεια ομως παει δεν ξερω.
Για αυτο το αφηνω για μερες.
Ετσι φαινεται με το ματι παντως.
thanasis76
23-06-13, 23:18
Σκοτωνει τα παντα.
Ποσο βαθεια ομως παει δεν ξερω.
Για αυτο το αφηνω για μερες.
Ετσι φαινεται με το ματι παντως.
οκ. οποτε μετα το βρασιμο δεν χανω κατι να το κανω... γιατι καμια 20αρια κιλα σιποραξ κριμα ειναι να μην τα βαλω στο νεο ενυδρειο...:D:D:D
ευχαριστωωωωωωωωωωωωωω
Εγώ το βάζω σε διάλυμα 2/3 νερό 1/3 υδροχλωρικό οξύ (κεζάπ) το αφήνω 1 μέρα, μετά το ξεπλένω καλά κάτω απο την βρύση, το αφήνω άλλη μία μέρα σε σκέτο καθαρό νερό για να φύγει οτι οξύ έχει μείνει και είναι καθαρό και λευκό. το οξύ απο ότι ξέρω σκοτώνει τα βακτήρια κ.λ.π. αλλά καθαρίζει και τα άλατα που μπορεί να έχουν μαζευτεί...
thanasis76
25-06-13, 08:38
Εγώ το βάζω σε διάλυμα 2/3 νερό 1/3 υδροχλωρικό οξύ (κεζάπ) το αφήνω 1 μέρα, μετά το ξεπλένω καλά κάτω απο την βρύση, το αφήνω άλλη μία μέρα σε σκέτο καθαρό νερό για να φύγει οτι οξύ έχει μείνει και είναι καθαρό και λευκό. το οξύ απο ότι ξέρω σκοτώνει τα βακτήρια κ.λ.π. αλλά καθαρίζει και τα άλατα που μπορεί να έχουν μαζευτεί...
σε ευχαριστω!!! τα εχω βαλει απο χθες στην χλωρινη... ;);)
kixlidatos
26-06-13, 08:34
Δεν εχω αποψη αν ειναι σωστο η λαθος,αλλα ξερω οτι το υδροχλωρικο (κεζαπ) λιωνει πετρες,οποτε δεν θα το δοκιμαζα
thanasis76
26-06-13, 09:58
Δεν εχω αποψη αν ειναι σωστο η λαθος,αλλα ξερω οτι το υδροχλωρικο (κεζαπ) λιωνει πετρες,οποτε δεν θα το δοκιμαζα
ισως να εχεις δικιο, αναλογα το υλικο παει. παντος εγω τα εβρασα κανα 15λεπτο και απο χθες ειναι στην χλωρινη. αυριο θα πλυθουν καλα καλα και θα μεινουν αλλη μια μερα σε καθαρο νερο και αντιχλωριο...:D:D
Κλεόβουλος
26-06-13, 12:52
ισως να εχεις δικιο, αναλογα το υλικο παει. παντος εγω τα εβρασα κανα 15λεπτο και απο χθες ειναι στην χλωρινη. αυριο θα πλυθουν καλα καλα και θα μεινουν αλλη μια μερα σε καθαρο νερο και αντιχλωριο...:D:D
έκανες ότι έπρεπε ;)
thanasis76
26-06-13, 13:02
έκανες ότι έπρεπε ;)
ωραια!!! γιατι 20 κιλα σιποραξ δεν ειναι για να πανε χαμενα....:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.