PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλγη σε apple snail!

ChocolatePuma
07-06-13, 13:10
Ίσως το θέμα ακούγεται παράξενο

Χθες ήμουν στο σπίτι ενός φίλου. Έχει ένα 30λιτρο ενυδρείο

Το apple snail του, το οποίο ήταν σχεδόν λευκό...χθες που το είδα είχε γίνει σχεδόν πράσινο

Στο ερώτημα πως, τι και γιατί...μου είπε πως το ενυδρείο πριν καιρό είχε πιάσει άλγη, η οποία "πέρασε" και στο κέλυφος

Ισως να είναι κάτι "φυσιολογικό", δεν το ξέρω
Το ερώτημα είναι : Κινδυνεύει το σαλιγκάρι εφόσον μείνει μόνιμα έτσι ή πρέπει κάτι να κάνει?

Το ενυδρείο πλέον δεν έχει κάποια ένδειξη άλγης

exelix
07-06-13, 13:42
Μπορεί να βάλει ένα zebra nerite για να τη φάει, αλλά μπορεί μετά να γεννήσει και πάνω του! (true story!):p Δεν έχει θέμα, βέβαια αν του βγάλει bba μην το ψεκάσει με excel, κρίμα είναι!:D

ChocolatePuma
07-06-13, 13:46
Μπορεί να βάλει ένα zebra nerite για να τη φάει, αλλά μπορεί μετά να γεννήσει και πάνω του! (true story!):p Δεν έχει θέμα, βέβαια αν του βγάλει bba μην το ψεκάσει με excel, κρίμα είναι!:D

Χιουμορίζεις ε??? :p
Κι ομως σε προλαβαν οι καταστασεις! Αφησε το apple snail να γεννήσει... ευτυχώς απ τα δύο τσαμπια, μόνο το ένα εβγαλε σαλιγκαράκια...και τώρα χαρίζει οπου βρει

Ευχαριστω για την απαντηση, θα του τα πω γιατί είχε αγχωθεί :D

exelix
07-06-13, 13:49
Βασικά διακωμωδώ την πραγματικότητα! Δε θυμάμαι αν έχω κάπου και ντοκουμέντα με το nerite να γεννάει πάνω στο κέλυφος του apple.

ChocolatePuma
07-06-13, 13:51
Βασικά διακωμωδώ την πραγματικότητα! Δε θυμάμαι αν έχω κάπου και ντοκουμέντα με το nerite να γεννάει πάνω στο κέλυφος του apple.

Τι ακριβώς γέννησε ? apple nerite? :p
Η αληθεια είναι πως πλέον με τέτοιο χρώμα, σχεδόν δεν φαίνεται ανάμεσα στα φυτα! Η απόλυτη "κάλυψη - απόκρυψη"!

Για nerite του ειπα ήδη. Θαυματουργά σαλιγκάρια!

delta66
07-06-13, 14:06
Applesnails και Δισκοι ειναι συνηθες φαινομενο να πιανουν αλγη :D

exelix
07-06-13, 14:30
Ναι, κάνε παιχνιδάκια με τον Fan να κυκλοφορεί στα μέρη μας!:D

Stivv27
07-06-13, 14:55
+1000 και μην ξεχναμε τους βραδυποδες που πιανουν βρυα!!!

Nick74
07-06-13, 14:55

αλλα τα παρακατιανα apple snails ποιανουν κοινη αλγη ενω οι δισκοι γαλαζοαιμματη :D
Προφανως ειναι το πρωτοκολο του παλατιου βεβαια που επιβαλει να στεκονται ετσι ακινητοι :D:smt077

nazgul
07-06-13, 15:36
Συμβαινει. Παλιοτερα που ειχα apple snail και pleco, ο pleco πηγαινε περνουσα καμια βολτα απο το καβουκι του σαλιγκαρου ;)

ChocolatePuma
07-06-13, 16:22
Κανονίστε να μεταφερθει το θεμα στους "Δίσκους"...και να ψάχνομαι! :p :smt066

Ευχαριστώ Θοδωρή για την απάντηση :D