Επιστροφή στο Forum : αλγη?
boutas ski
01-06-13, 10:20
καλημερα σημερα προσεξα οτι στα ξυλα που εβαλα μεσα στο ενυδρειο (τα ξυλα τα ειχε ηδη το ενυδρειο απο το παλικαρι που το πηρα) οτι σε 2-3 σημεια εχει πιασει κατι σαν διαφανης γλιτσα ? δε ξερω πως να το προσδιορισω θα ελεγα οτι ειναι Black-Beard Algae (BBA), Red-Brush Algae αλλα δεν εχει καθολου αυτο το χρωμα ειναι διαφανα και μιας και εχω κι αλλα ξυλα στο μικρο το οποιο τρεχει μονο του ειδα και εκει εχει σε ενα δυο σημεια στα ξυλα.. εβγαλα ενα ξυλο το επιασα και ειναι διαφανο σα να εχει πολλες τριχουλες αλλα να ειναι ενα σωμα και δεν εφευγε ευκολα απο το ξυλο... τι ειναι αυτο? ειναι κατι αλλο εκτως απο αλγη?
Σκεφτομουν να κανω ενα diy co2 μηπως τωρα χρειαζεται 100% αν ειναι η παραπανω "Black-Beard Algae (BBA), Red-Brush Algae "
boutas ski
01-06-13, 10:30
οταν παω στο σπιτι θα το φωτογραφισω... λες να μην ειναι αλγη και να ειναι κατι "κακο"
Βαλε φωτο, αλλα πιθανο να ειναι και απλοι μυκητες που θα φυγουν καποια στιγμη. Πραγμα συνηθισμενο και μη βλαβερο.
boutas ski
01-06-13, 10:44
nazgul μεχρι να διαβασω ολη την προταση παγωσα στην λεξη μυκητες....!! αλλα οκ σε καμια ωρα θα παω να βγαλω....
Δεν ειναι βλαβεροι, μη φοβασαι :D
Ολες οι ριζες βγαζουν καποια στιγμη. Κανουν τον κυκλο τους και φευγουν. Αλλα και black beard μπορει να βγαλουν σε καποια σημεια. Σε δικες μου ριζες εχω σε 1-2 μερη, η οποια δεν εξαπλωνεται.
boutas ski
01-06-13, 14:25
λοιπον αυτο ειναι το "προβλημα" στο ξυλο...!
http://imageshack.us/a/img46/7606/img472u.jpg
http://imageshack.us/a/img812/4785/img471z.jpg
για μυκητα το βλεπω αλλα περιμενε κιαλλες γνωμες γιατι απτο κινητο μου δεν φαινεται κ πολυ καλα.
Για μυκητα το βλεπω και εγω. Αυτο στο ξυλο μπροστα, ετσι? Το αλλο πανω στα πισω ξυλα ειναι αμμος, απ'οτι φαινεται.
boutas ski
01-06-13, 14:39
για μυκητα το βλεπω αλλα περιμενε κιαλλες γνωμες γιατι απτο κινητο μου δεν φαινεται κ πολυ καλα.
ευχαριστω..! αμα ειναι και ακακος μυκητας ολα καλα..!!
-------------------------
Για μυκητα το βλεπω και εγω. Αυτο στο ξυλο μπροστα, ετσι? Το αλλο πανω στα πισω ξυλα ειναι αμμος, απ'οτι φαινεται.
ναι ναι 2 σημαδακι ειναι ο μυκητας.. τα αλλα ειναι αμμος...!
μπορει να βγαλει κιαλλο.αν κ λιγο περιεργο γιατι λες το ξυλο ηταν σε ενυδρειο πριν το παρεις.ξερεις ποσο καιρο;συνηθως βγαινει μια φορα στην αρχη κ μολις καθαρισει τερμα.αλλα θα φυγει μονος του.
Μπα, εμενα μου εχει ξαναβγαλει και μετα απο ενα χρονο στο νερο.
Μπα, εμενα μου εχει ξαναβγαλει και μετα απο ενα χρονο στο νερο.
ναι ε;πρωτη φορα τακουω να τυχαινει αυτο.εψαχνα καποια στιγμη να βρω ποιος μυκητας ειναι ακριβως αλλα δε μπορεσα να βρω τελικα.
boutas ski
01-06-13, 15:38
ευχαριστω παιδια παρα πολυ..!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.