Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φαγωμένη anubia

galant
26-01-05, 13:43
Παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω μία anubia η οποία ήταν σε ένα ενυδρείο όυ υπήρχε ένα severum και ένας brazilencis. Αυτοί οι 2 κύριοι λοιπόν την είχαν ξεφτυλίσει τελείως. Όλα τα δύλλα της είναι φαγωμένα. Όλα. Τώρα την έβαλα αλλού όπου υπάχουν μόνο corrys και clowns. Σε λίγο καιρό θα μπουν και κάποια platty. Υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει; Ρωτάω γιατί ξέρω ότι η anubia τρέφεται από τα φύλλά της και όχι από τις ρίζες όπως τα περισσότερα φυτά. Ή μήπως πρέπει να την ξεφορτωθώ μήπως αρχίσει να σαπίζει και είναι χειρότερα για το ενυδρείο μου;

netblues
26-01-05, 13:48
Δοσε της λιγο χρονο και θα ξαναβγαλει φυλλα.
Η ανουμπιες τραβανε θρεπτικα συστατικα απο το νερο.
Η συγκεκριμενη θα το προσπαθησει με οτι εχει απομεινει.
Δυσκολο να σαπισει, αλλα θα την δεις.
Αν αρχισει να σαπιζει δεν προκειται να σου δημιουργησει προβλημα στο ενυδρειο, φτανει να την παρατηρεις καθημερινα.

neon
26-01-05, 13:51
Εάν δεν έχει πειραχτεί ή σαπίσει η ρίζα της θα ανακάψει πιστεύω αργά αλλά σταθερά. Σε εμένα τουλάχιστον ακόμα και με μισοσαπισμένη ρίζα λόγω κατά λάθους φυτέματός της ανέκαμψε και βγάζει νέα φύλλα.
Κατά τη γνώμη μου, δίκαια χαρακτηρίζεται αθάνατο φυτό.

Μιχάλης

halvas69
26-01-05, 21:36
Θα σου πω τι είχε τύχει σε εμένα.
Είχε ο Βασίλης (Pocu) μία μικρή ανούμπια σε ενυδρείο με κιχλίδες που δεν είχε μείνει τίποτα.
Μόνο ο κεντρικός βλαστός-κορμός, ούτε κάν ρίζες και μάλιστα είχε σαπίσει η μισή και έμεινε ένα κομματι περίπου 2-3 πόντους.
Την ανούμπια....εεεεε υπόλειμα ήθελα να πω, την έβαλα στο δικό μου ενυδρείο (φυτεμένο) πάνω σε μία πέτρα.
Μετά από 3-4 μήνες...... :)

galant
27-01-05, 10:52
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Θα περιμένω κι εγώ να δω τι θα γίνει. Η ρίζα της φαίνεται να είναι μια χαρά. Δεν έχει σαπίσει σε κανένα σημείο. Οπότε θα την αφήσω μέσα στο ενυδρείο όπως είναι τώρα πάνω στο ξύλο και θα αναμένω τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

puravlos
19-06-07, 22:08
Καλησπέρα σε όλους
Επαναφέρω αυτό το παλαιότερο θέμα μιας και με αφορά.
Δοκίμασα πριν κάποιο καιρό να φυτέψω και εγώ και για αρχή πήρα μια όμορφη ανούμπια θαμνάκι που είναι και σχετικά εύκολη. Δυστυχώς όμως από δική μου απειρία δεν την είχα φυτέψει καλά (ή μάλλον την παραφύτεψα) και δεν πήγε πολύ καλά. :(
Οταν την έβγαλα διαπίστωσα ότι ένα μεγάλο μέροσ της ρίζας είχε σαπίσει. Ετσι με προσοχή καθάρισα ότι σάπιο και επειδή είχε πολλά οριζόντια τμήματα τα χώρισα για να πάρει αέρα κάπως..Τις έχω και επιπλέουν στο νερό τις ριζούλες στο πιο σκιερό μέρος του ενυδρείου. Κάποια πρόταση για να τις βοηθήσω; Η μία δεν έχει σχεδόν καθόλου ριζάκι. Να τις αφήσω απλά να επιπλέουν μέχρι να βγάλουν ρίζα?να τις βάλλω μόνες τους σε ένα βάζο?Εχω και ένα ξύλο,αλλά δε ξέρω με τι να τις δέσω, ώστε να μη τις βλάψω περισσότερο...
Επίσης στην επιφάνεια του ενυδρείου βρίσκω μερικά μικρά πρασινα δίφυλλα φυλλαράκια να επιπλέουν και μάλιστα στο χώρο πουναι το φίλτρο-θερμοστατης ένα δίφυλλο έχει γίνει 8φυλλο!! Τι δηλώνουν αυτά για το νερό?να τα αφήνω?

stav
20-06-07, 08:32
[quote=puravlos;184074]Καλησπέρα σε όλους
βοηθήσω; Η μία δεν έχει σχεδόν καθόλου ριζάκι. Να τις αφήσω απλά να επιπλέουν μέχρι να βγάλουν ρίζα?να τις βάλλω μόνες τους σε ένα βάζο?Εχω και ένα ξύλο,αλλά δε ξέρω με τι να τις δέσω, ώστε να μη τις βλάψω περισσότερο...

Να τις δεσεις με πετονια επανω στο ξυλο.

steady
20-06-07, 21:43
εγω θα λεγα καλυτερα με πρασινη η καφε κλωστουλα....
ενοεις κατι σαν νουφαρακι στην επιφανεια?

puravlos
20-06-07, 22:00
Ναι τις συγκράτισα με κλωστούλα γιατί πετονιά έχω στο εξοχικό μόνο και ίσως νάταν και δύσκολότερο το δέσιμο(αρχικά δοκίμασα με οδοντικό νήμα :) ,αλλα δε στερεωνόταν χαχα).Ελπίζω να μη βρομίσει πολύ.Πόσο πρέπει να μείνει δεμένη, πάνω κάτω?

Ναι κάτι πράσινα φυλλαράκια που επιπλέουν εννοώ,ένα έχει γίνει σχεδόν θαμνάκι:D

steady
20-06-07, 22:36
οσο χρειαστει η κλωστουλα να μεινει!μηπως το νουφαρακι ειναι αυτοhttp://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fyta/Lemna_minor.htm

puravlos
20-06-07, 22:57
Ακριβως!!

steady
20-06-07, 23:10
ξεφωτροσουτο το πειρες με καποιο φυτο μαζι αναπτυσεται γρηγορα και θα καληψει την επιφανεια πολυ γρηγορα ειναι φυτο-pest εκτος και αμα χειροκινητα το κρατας σε επιθυμητα επιπεδα

MANOS74
22-06-07, 12:25
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, βγάλτη από το νερό καθάρισέ τη λίγο κλάδεψέ τη. Μετά θα σου πρότεινα να τη δέσεις επάνω σε πέτρα ή καλυτερα σε ξύλο με μισινέζα.

Βάλτη τη σε μία γωνία του ενυδρείου και προστάτεψέ τη λίγο με καμία πέτρα ή ξύλο ώστε να μην την πειραζουν πολύ οι ``περιέργοι``.

Φωτισέ την λίγο παραπάνω αν και οι απαιτήσεις της έιναι μικρές, πιστέυω ότι θα σου δώσει χαλαρά 2 νέα φύλλα μέσα στον πρώτο μήνα. Λιγο υγρό λίπασμα θα βοηθούσε.

Ελπίζω να τα είπα καλά, αν έχω κάπου λάθος διορθώστε με γιατί δεν έιμαι και ο εμπειρότερος του forum.

MANOS 74