Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ακούω Προτάσεις

paul.asty
24-05-13, 00:20
γεια σας
μετα απο 7 μηνες αποφασησα να αλλαξω ψαροσυνθεση
αυτη την στιγμη το ενυδρειο φιλοξενει 3 guppy και καμια 25 red cherry
οι γαριδες θα μεινουν σιγουρα
το ενυδρειο ειναι 30 λιτρα της Dennerle
δεν θα προτιμουσα μονομαχο
θα ηθελα κατι σε κοπαδοψαρο

nazgul
24-05-13, 00:23
Κοπαδοψαρο σε 30 λιτρα, λιγο δυσκολα να μπει. Ειναι μικρο το ενυδρειο, ακομα και για μονομαχο. Γαριδες νομιζω οτι ειναι η καλυτερη και μοναδικη, ισως, σωστη επιλογη.

paul.asty
24-05-13, 00:37
σκεφτομουνα cpd τα οποια μου εχουν προτινει και μερικοι φιλοι
τι λετε?

nazgul
24-05-13, 00:43
Στα cpds αρεσει το κολυμπι. Τουλαχιστον σε 60αρι θα πρεπει να μπουν. Για καποιο ψαρι, αν θελεις να ειναι καλα και να μην ταλαιπωρειται, ειναι πολυ λιγα τα λιτρα σου.

Billy T
24-05-13, 06:20
συμφωνώ κι εγώ με τους από πάνω.η καλύτερη λύση είναι το κάνεις ένα ωραίο γαριδάδικο με ωραία φυτά και τέτοια και όταν με το καλό μπορέσεις να πας σε ένα πιο μεγάλο ενυδρείο με περισσότερες επιλογές...

Skydiver
24-05-13, 11:10
συμφωνώ κι εγώ με τους από πάνω.η καλύτερη λύση είναι το κάνεις ένα ωραίο γαριδάδικο με ωραία φυτά και τέτοια και όταν με το καλό μπορέσεις να πας σε ένα πιο μεγάλο ενυδρείο με περισσότερες επιλογές...

+1000 :smt023

paul.asty
24-05-13, 12:37
εχω ηδη μεγαλυτερα
σε 50 λιτρα ποσο cpd μπορω να βαλω
ή τι αλλες επιλογες εχω?

nazgul
24-05-13, 12:44
Τι διαστασεις εχει? Φιλτρανση? Αφου θελεις να τα βαλεις ετσι κι αλλιως, ενα κοπαδι 7-8 ατομων και τιποτα αλλο, ειναι μια χαρα νομιζω.

Billy T
24-05-13, 14:56
και μπορεις να βαλεις και 2-3 σαλιγκαρια μεσα.(εγω θα προτιμουσα zebra snails)
-------------------------
στο 50λιτρο εννοω

ChocolatePuma
24-05-13, 16:31
και μπορεις να βαλεις και 2-3 σαλιγκαρια μεσα.(εγω θα προτιμουσα zebra snails)
-------------------------
στο 50λιτρο εννοω

Εσυ προτιμάς τα zebra αλλά αν ο φίλος προτιμήσει τα apple και βάλει 2-3 όπως του λες...κάτι μου λέει πως θα τα χάσει πολύ σύντομα μαζί με τα cpd's :smt102

Λίγη προσοχή τι προτείνουμε όλοι εμείς οι σχετικά αρχαριοι γιατί μας διαβαζουν αρκετοί ;)

paul.asty
24-05-13, 18:32
Τι διαστασεις εχει? Φιλτρανση? Αφου θελεις να τα βαλεις ετσι κι αλλιως, ενα κοπαδι 7-8 ατομων και τιποτα αλλο, ειναι μια χαρα νομιζω.
διαστασεις 52x26x36
φιλτρανση aquael turbo filter 350

Εσυ προτιμάς τα zebra αλλά αν ο φίλος προτιμήσει τα apple και βάλει 2-3 όπως του λες...κάτι μου λέει πως θα τα χάσει πολύ σύντομα μαζί με τα cpd's

Λίγη προσοχή τι προτείνουμε όλοι εμείς οι σχετικά αρχαριοι γιατί μας διαβαζουν αρκετοί
προτιμω τα apple
γιατι ομως να τα χασω?

Nick74
24-05-13, 19:20
30 λιτρα δεν ειναι ουτε για ψαρι, ουτε βεβαια για apple.
Με πολυ καλη εμπειρια και πολυ προσοχη ισως μπορεις να φτιαξεις γαριδαδικο (αν και παλι προσωπικα προτιμω κανονικα λιτρα)

ChocolatePuma
24-05-13, 20:07
διαστασεις 52x26x36
φιλτρανση aquael turbo filter 350

προτιμω τα apple
γιατι ομως να τα χασω?

Διαβασε τα άρθρα για τους αρχάριους και θα λύσεις πολλές από τις απορρίες σου

Για τα σαλιγκάρια που σε ενδιαφέρουν, διάβασε αυτά και θα καταλάβεις γιατί το 50λιτρο δεν κάνει για 2-3 apple snails ;)
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/pomacea_bridgesi.htm
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62617
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398

Billy T
24-05-13, 20:11
zebra μπορει ομως.ή παλι λαθος ειμαι?

ChocolatePuma
24-05-13, 20:18
zebra μπορει ομως.ή παλι λαθος ειμαι?

Zebra Nerite: Neritina natalensis
Κελυφος: Ομορφο στιλπνο,στρογγυλωπο. χρωμα βαθυ κιτρινο-καφετι με πυκνες σκουρες καφε εγκαρσιες ραβδωσεις.
Μεγεθος 2-3 εκ. ΡΗ 7.0-8.5, Gh 8-20, θερμοκρασια 22-26* C. Μπορουν να ζησουν και σε υφαλμυρο νερο.
Προελευση: Ν.Αφρικη, Κενυα, Τανζανια, Μοζαμβικη, Σομαλια.
Αναπαραγωγη: Δεν ειναι ερμαφροδιτο αλλα τα δυο φυλα δεν ξεχωριζουν εξωτερικα. Η αναπαραγωγη τους στο ενυδρειο γλυκου νερου ειναι αδυνατη αφου οι προνυμφες θελουν υφαλμυρο νερο για να αναπτυχθουν.
Τροφη: Κυριως αλγοφαγο,ισως το μοναδικο σαλιγγαρι που τρεφεται απο την spot πρασινη αλγη στα τζαμια. Δεν αγγιζει υγιη φυτα και αν δεν υπαρχει αρκετη αλγη στο ενυδρειο θα πρεπει να το ταιζουμε λαχανικα και ταμπλετες σπιρουλινας για να μην λιμοκτονησει.
Συμπεριφορα: Ειναι ασσος στις αποδρασεις κυριως την νυχτα, γι αυτο απαιτειται καλα κλεισμενο ενυδρειο. Χρειαζεται τουλαχιστον 20 λιτρα και καθαρο νερο με καλη οξυγονωση. Ειναι πιο κρυπτικα απο τα apple snails και προσκολλαται στις επιφανειες πολυ καλα χωρις να αφηνει ακαλυπτη την σαρκα του και τις κεραιες του. Γι αυτο το λογο αντιστεκεται καλυτερα σε επιθεσεις ψαριων που θα θελησουν να του επιτεθουν.

Θα έλεγα πως ένα..."φτάνει"
Τα περισσότερα (εννοώ ο υπερπληθυσμός), χωρίς γενικά να γνωρίζουμε τι συνθήκες απαιτούν...είναι αυτά που "βλάπτουν"

Για να επανελθουμε στην ψαροσύνθεση, ενα κοπαδι cpd's για το 50λιτρο, χωρίς όμως άλλα ψαρια...είναι μια χαρά!
(τα περί φιλτρων, θερμανσης, ψυξης...κλπ...είναι δεδομένα :smt023)