Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Η πιο αξιοπιστη μετρηση ph

nicpapa
23-05-13, 22:01
Λοιπον εχω στην κατοχη μου το ph controller 201 και εχω βάλει ηλέκτροδιο american marine pintpoitn προσφατα αλλαγμενο ( 2 μηνες)

Μετρησεις...
ph controller 5.8
tetra ph test 7
Api ph tes 6.4-6.8
Ph meter , απο ebay 7,2
Καλιμπαρισμένα τα ηλεκτροδια με καινουρια υγρά ...
Βγαλτε ακρη τι ph εχω??? :D

ελιοτ
23-05-13, 22:06
παρε καποιο διαλυμα απο φαρμακειο π.χ. καποιον φυσικο ορο, που να ξερεις το ph του ετσι ωστε να δεις ποιο απο ολα ειναι το σωστοτερο.

sailor247
23-05-13, 22:07
Λοιπον εχω στην κατοχη μου το ph controller 201 και εχω βάλει ηλέκτροδιο american marine pintpoitn προσφατα αλλαγμενο ( 2 μηνες)

Μετρησεις...
ph controller 5.8
tetra ph test 7
Api ph tes 6.4-6.8
Ph meter , απο ebay 7,2
Βγαλτε ακρη τι ph εχω??? :Dποιο μετραει ακριβως το ph του υγρου καλιμπραρισματος?

poet
23-05-13, 22:07

Μετρησεις...
ph controller 5.8
tetra ph test 7
Api ph tes 6.4-6.8
Ph meter , απο ebay 7,2
Βγαλτε ακρη τι ph εχω??? :D:smt030:smt030:smt030:smt107:smt103:smt035:smt03 3:smt031

Γιαννης Μ5
23-05-13, 22:12
Εχεις επιλογες,αναλογα το ενυδρειο,να διαλεξεις και το ph.:smt043:smt043:smt043
Πιασε το αυγο και....

nikolaosbouk
23-05-13, 22:16
Μήπως έμεινε καθόλου το ηλεκροδιο χωρίς υγρασία και στέγνωσε?

nicpapa
23-05-13, 22:22
Μήπως έμεινε καθόλου το ηλεκροδιο χωρίς υγρασία και στέγνωσε?

Οχι δεν εμεινε ποτε στεγνο ακομα και στις αλλαγες το εχω πιο κάτω ωστε να μην στεγνωσει..
To ηλεκτροδιο το προηγουμενο με χρηση 1,5 χρονου μου εκανε ακριβως τα ίδια νουμερα... και το αλλαξα για αυτόν τον λόγο...
Το ενυδρειο μέσα εχει crs ...
Ειχα δοκιμασει σε ενα φιλο που εχει american marine controller και ειχε αποκλισει 02,0,4 προς υψηλότερο ph.
Δεν μπορω να το καταλάβω αφου μετράει σωστα τα διαλυματα 4 και 7 πως γινεται να μετράει λαθος στο ενυδρειο? :confused:

nazgul
23-05-13, 22:44
Δεν μπορω να το καταλάβω αφου μετράει σωστα τα διαλυματα 4 και 7 πως γινεται να μετράει λαθος στο ενυδρειο? :confused:

Οταν βαζεις τα υγρα, σου βγαζει ακριβως το νουμερο, ή απλα βαζεις τα υγρα και καλα καλιμπραριζεται μονο του συμφωνα με αυτα? Γιατι μερικα ph μετρα λειτουργουν ετσι. Στη δευτερη περιπτωση, σιγουρα δεν ξερεις αν προσεγγισε σωστα την τιμη του υγρου.

nicpapa
23-05-13, 22:50
Οχι το καλιμπραρεις εσυ ...
Αυτα που χρησιμοποιω ειναι ο ph
http://www.ebay.com/itm/Digital-Portable-pH-CO2-Controller-Meter-Aquarium-0-14-pH-110V-or-220V-PH-201-/230982711771?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement _Equipment_ET&hash=item35c7a479db

το αλλο ειναι αυτό ...

http://www.ebay.com/itm/Digital-pH-Meter-Tester-Pocket-Pen-for-Aquarium-Pool-Water-school-laboratory-US-/151046246201

nazgul
23-05-13, 22:53
:smt102 Με το ph δεν εχω βγαλει ακρη ποτε να πω την αληθεια, γιατι με οτι εχω μετρησει, οπως και εσυ, ακριβη μετρηση δεν πηρα.

nicpapa
23-05-13, 22:57
:smt102 Με το ph δεν εχω βγαλει ακρη ποτε να πω την αληθεια, γιατι με οτι εχω μετρησει, οπως και εσυ, ακριβη μετρηση δεν πηρα.

Μαλιστα... ομως υπάρχει ενα προβλημα πως μπορω να καταφερω να φέρω το ph το σωστό ph στο 6,3 -6,5 με χρηση co2 αν τοκαθένα μου λεει διαφορετικά???
Το ενυδρειο εχει kh 0-1 δεν σηκώνει περιθωρια λάθους... :confused:

exelix
23-05-13, 23:10
Νίκο τις δοκιμές τις κάνεις μετρώντας ταυτόχρονα και με τα δύο πεχάμετρα δίπλα δίπλα; Το κίτρινο πόσο καιρό το έχεις; Δοκίμασε να βγάλεις τις πρίζες από όλα τα υπόλοιπα (φώτα, θερμαντήρες, φίλτρα, τα πάντα) στο ενυδρείο και ξαναμέτρα και κάνε και μια μέτρηση και σε ένα ποτήρι με νερό του ενυδρείου.

nikolaosbouk
23-05-13, 23:13
Έχεις εσωτερικό φίλτρο η κανένα κυκλοφορητη μέσα στο νερό? Πάρε δείγμα και μέτρα μέσα σε ένα ποτήρι ανακατεύοντας αργά με Τον αισθητήρα το νερό
Εμένα στο θαλασσινό που έιχα μεγάλη κυκλοφορία μου έδειχνε μεγάλες αποκλίσεις

nicpapa
23-05-13, 23:22
Έχεις εσωτερικό φίλτρο η κανένα κυκλοφορητη μέσα στο νερό? Πάρε δείγμα και μέτρα μέσα σε ένα ποτήρι ανακατεύοντας αργά με Τον αισθητήρα το νερό
Εμένα στο θαλασσινό που έιχα μεγάλη κυκλοφορία μου έδειχνε μεγάλες αποκλίσεις

Εχω της hagen κυκλοφορητη οπου στελνει στο diy φίλτρο, αλλα κυκλοφορια δεν εχει σχεδόν καθολου...

Δεν εχω δοκιμάσει εκτος ενυδρειου ... θα δοκιμασω.

Ειχα δοκιμασει και σε άλλο ενυδρειο τον 201 στο φυτεμενο μου οπου ελεγε 5.4 , το οποιο ειναι αδυνατο!!!!
Γιατι kh εχω 4 με ph 5.4 βγαινει co2 > 120 το οποιο αποκλειεται τα ψαρια θα ειχαν ταξιδεψει,....
Οποτε κατι τρεχει με τον controller?

vaspiou
23-05-13, 23:33
αν μπορείς κάνε αυτό που λέει ο Στελιος.......εχει ενα point...

nikolaosbouk
23-05-13, 23:38
Κάνε αυτό που σου λέω εγώ και ο στελιος και αν δεν...μάλλον έχεις θέμα με το κοντρολερ:-(

nicpapa
23-05-13, 23:39
ok θα το δοκιμάσω αν και δεν νομιζω να εχει τοση αποκλιση με τα φώτα και την ανλία..

klipitiklopos
24-05-13, 00:48
Επισης κοιτα να μην "τρεχει" παραλληλα το καλωδιο του ηλεκτροδιου, με καποιο καλωδιο που τροφοδοτειται με 230v.
Στο καλιμπραρισμα, οταν το βουτας στα υγρα, περιμενεις να σταθεροποιηθει η ενδειξη;
Επαναλαμβανεις το καλιμπραρισμα απο 4 σε 7 και αναποδα για 3-4 φορες;
Οταν στο τελος το βουτας στο ενυδρειο, περιμενεις λιγο μεχρι να σταθεροποιηθει η τιμη;
Ο χρονος αυτος ειναι αναλογος της παλαιοτητας του ηλεκτροδιου.

nicpapa
24-05-13, 16:56
Λοιπον παρελαβα το κανουριο τεστ της api , το αλλο τελειωσε και ειχα μάλλον χαλασει οποτε παμε παλι..

Τεστ απι 6,4
Τεστ με ηλεκτροδιο american marine 6 ,01 εκτος ενυδρειου
Το δοκιμασα σε φιλο που εχει ολο το πακέτο american marine αποκλιση ο δικος μου 0,2 χαμηλοτερο...
Καλιμπραρισμένο με καινουρια υγρα...
Καλιμπραρα και τον κινεζο το κιτρνινο που εχω 5,5 ... Αυτο παει για πεταμα...
Περιπου χρονο το εχω... Αν και αυτο ρε παιδια καλιμπραρω στο 7 μετα μετράω σε ενα διαλυμα με ph 4 και το διαβαζει σωστά..

Οποτε νομιζω να πηγαινω με τα τεστ της Api ...

Με λιγο ψαξιμο διαβασα καπου οτι δεν μπορει το ph μετρο να μετρησει σωστα σε kh 0-1, ισχυει κατι τετοιο ?

Θα κάνω καποια τεστ σε πιο σκληρο νερακι να δω... :confused: