Επιστροφή στο Forum : Ηρθε η ωρα...!!
boutas ski
22-05-13, 09:11
Καλημερα για 1508 φορα στη παρεα και ευχαριστω για το κουραγιο σας και την υπομονη να απαντατε σε καθε τι που ρωταω και μου ρχεται στο κεφαλι...!! :D:D
ΛΟΙΠΟΝ
Με χαρα σας ανακοινωνω οτι απο την κυριακη θα εχω στα χερια μου το νεο ενυδρειο που πηρα απο μελος εδω το οποιο ευχαριστω πολυ.
Διαστασεις 80*30*40 και θα μπουν τα 2 χρυσοψαρα μου + ενα ακομα μαζι με το zebra σαλιγκαρακι που πηρα πριν λιγες μερες... φιλτρο eheim 2213 το οποιο το εχω ηδη να δουλευει εδω και 1 βδομαδα σχεδον στο 60αρι μαζι με το φιλτρο του 60αριου.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...
1) Χαλικι.. Χαλικι εχω αυτο που ειναι μεσα στο 60αρι αλλα ξερω πως δεν φτανει για το καινουργιο. μαζι με το ενυδρειο το παλικαρι μου εδωσε και την αμμο που ειχε μεσα κανει να την βαλω?? εστω και σαν υποστρωμα? :confused:
1Α) ελεγα πως αν βαλω την αμμο θα ειναι πιο ευκολο να φυτεψω τα φυτα που μου εδωσε ο φιλος και μετα περναω και το χαλικακι που εχω που θα ερθει και θα καλυψει ακριβως την αμμο απο πανω της. Ειναι σωστη η σκεψη μου?
2) τωρα στο 60αρι πρεπει να αλλαχθει νερο να μπω στην διαδικασια ή μια και καλη την κυριακη με την αλλαγη του ενυδρειου? Φανταζομαι ομως οτι πρεπει να την κανω την αλλαγη γιατι θα πεσουν πολλες αλλαγες στα ψαρακια... ε?
3) οσο διαρκεσει η αλλαγη "σπιτιου" τα ψαρακια θα τα βαλω σε μια λεκανη με νερο απο το ενυδρειο για να μπορεσω να παρω με ευκολια χαλικια κτλ απο το παλιο σωστα? και μετα προσαρμογη και παλι στο νεο ενυδρειο..
τωρα δε μου ηρθε κατι αλλο στο μυαλο οτι βγει θα ρωτησω παλι....
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο και τον κοπο σας...!! ;-)
1. Οχι. δεν ανακατευουμε διαφορετικου ειδους και διαμετρηματος χαλικια και αμμο.
2. Μεταφερεις ολο το νερο (και φιλτρα ψαρια φυσικα) και συμπληρωνεις με φρεσκο (αποχλωριωμενο και στην ιδια θερμοκρασια).
Θα ειναι σαν να εχεις κανει αλλαγη.
Υπολογιζω το νεο ενυδρειο γυρω στα 75 λιτρα καθαρα νερο.
Αν το παλιο ειναι 60 μικτα, θα ειναι περιπου 45 καθαρα, οποτε ειναι σαν να εχεις κανει αλλαγη 40% περιπου.
Αν το μικρο ειναι 60 λιτρα καθαρα (που δεν πιστευω γιατι τσαμπα μετακομιση θα εκανες για 15 λιτρα επιπλεον μονο), τοτε βαζεις τα 50 λιτρα νερο απο το παλιο στο καινουριο και συμπληρωνεις αλλα 25.
3. Ναι.
boutas ski
22-05-13, 09:45
δελτα το παλιο ειναι 56 νερο...!! μετρημενο ~2 λιτρα χαλικι και τα υπολοιπα τα τρωνε το φιλτρο και το κενο 1 δακτυλο
το μεγαλο γιατι να ειναι 75 λιτρα??!! το φιλτρο του ειναι εξωτερικο και οσο μας φαει το υποστρωμα παλι + το κενο που θα χει επανω..
Το μεγαλο ειναι 96 μικτα αν καταλαβα καλα (80χ30χ40)
Τεσπα μετρα διαστασεις νερου κι οχι ενυδρειου.
boutas ski
22-05-13, 09:56
ναι το ξερω..! οκ θα το μετρησω γιατι δεν ειναι εδω και εβαλα αλλον να το μετρησει εκει που ειναι οποτε οταν ερθει με το καλο θα ξερω ακριβως...
Αρα πρεπει να παω να παρω χαλικι απ οτι καταλαβα και την αμμο να την χρησιμοποιησω στο 60αρι που θελω να το κανω με endlerακια
ναι το ξερω..! οκ θα το μετρησω γιατι δεν ειναι εδω και εβαλα αλλον να το μετρησει εκει που ειναι οποτε οταν ερθει με το καλο θα ξερω ακριβως...
Αρα πρεπει να παω να παρω χαλικι απ οτι καταλαβα και την αμμο να την χρησιμοποιησω στο 60αρι που θελω να το κανω με endlerακια
ναι αστην για το 60αρι, βάλε και το παλιό και νέο όμοιο χαλίκι.
δεν βαστιέσαι εσύ βλέπω, πήρες φόρα:)
boutas ski
22-05-13, 10:04
χαχαχα ναι..!! αστα να πανε...!! και μιας και ειμαι πολυ φιλος με το αφεντικο μου ειπα οτι θα βγαλουμε τον κυβο που καναμε στο μαγαζι με τον μονομαχο και θα του φερω το ενυδρειο μου εκει οποτε μονομαχος και endlerακια μαζι οπως μου ειχε προτεινει καποιο μελος σε αναλογο θεμα που εκανα..!! και θα γινει σουπερ με ριζες φυτα κτλ και τα δυο θα τα κανω σπεσιαλ...!! :)
Aπο τα φυτα που εχεις τα περισοττερα ειναι κουφετο για το ενυδρειο με τα εντλερακια οπως και η ριζα!!Τα υπολοιπα σου τα ειπαν οι παραπανω
οποτε μονομαχος και endlerακια μαζι οπως μου ειχε προτεινει καποιο μελος σε αναλογο θεμα που εκανα
Εγω δεν το προτεινα παντως αυτο
boutas ski
22-05-13, 13:02
παιδια εδω γραφει οτι μπορω να βαλω αμμο ή λεπτο χαλικακι....
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm
τι να πιστεψω τον δελτα ή αυτο? (δελτα για να γινει κουβεντα το λεω οχι για να σε αμφισβητησω)
παιδια εδω γραφει οτι μπορω να βαλω αμμο ή λεπτο χαλικακι....
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm
τι να πιστεψω τον δελτα ή αυτο? (δελτα για να γινει κουβεντα το λεω οχι για να σε αμφισβητησω)
1. Οχι. δεν ανακατευουμε διαφορετικου ειδους και διαμετρηματος χαλικια και αμμο.
δεν σου είπε ο delta66 οτι δεν βάζουμε άμμο, σου είπε οτι δεν ανακατεύουμε κτλ. σκέτη άμμο βάλε
boutas ski
22-05-13, 14:07
οπ ναι σωστα..!! δε υπαρχει θεμα να την καταπιουν ε?? ειναι αρκετα λεπτη αμμος...
όχι την βάζουν στο στόμα και την φτύνουν
Αλλα ψαρια την βγαζουν απο τα βραγχια (αφου την εχουν φιλτραρει για τροφη)
Τα χρυσοψαρα, οπως διαβαζα σε καποιο αρθρο, εχουν καποιους αισθητηρες στο στομα τους, που ανιχνεουν την τροφη. Γιαυτο και μασουλανε συνεχως το βυθο.
Δεν εχει γινει περαιτερω ερευνα για αυτους τους αισθητηρες.
http://books.google.gr/books?id=0m0B6VCMirQC&pg=PT40&lpg=PT40&dq=goldfish+mouth+sensors&source=bl&ots=KCtb9pvrlD&sig=mqPzpCDERbDyenlElXeAsbQcbk4&hl=el&sa=X&ei=ZbecUaCOA82KOP-DgagJ&ved=0CEYQ6AEwAw
boutas ski
22-05-13, 14:19
Αλλα ψαρια την βγαζουν απο τα βραγχια (αφου την εχουν φιλτραρει για τροφη)
Τα χρυσοψαρα, οπως διαβαζα σε καποιο αρθρο, εχουν καποιους αισθητηρες στο στομα τους, που ανιχνεουν την τροφη. Γιαυτο και μασουλανε συνεχως το βυθο.
Δεν εχει γινει περαιτερω ερευνα για αυτους τους αισθητηρες.
μαιστα πολυ ενδιαφερον....!! δε μπορουμε να πουμε δηλαδη με ασφαλεια οτι την βαζουμε μεσα ε? ή οχι
Καλα, τοσο ακατανοητα γραφω? :rolleyes:
boutas ski
22-05-13, 14:35
Καλα, τοσο ακατανοητα γραφω? :rolleyes:
ναι λεω οτι αφου δεν εχει γινει ερευνα για τους αισθητηρες ισως να αποφευγαμε την χρηση της.
Θα δοκιμασω να βαλω αμμο μην αγοραζω εξτρα πραγματα. αν και μετα η αλλαγη υποστρωματος ειναι μανικι....
boutas ski
27-05-13, 10:25
Καλημερα...
Σημερα λοιπον καπου στις 5:30 το ξημερωμα πηγα να πιω νερακι και καπως ετσι αρχησαν ολα....
Το τραπεζι με το 60αρι μουσκεμα το πατωμα χαλι το ρευμα "επεσε" και η οδυσσεια ξεκινα..!!
Το ενυδρειο (60 λιτρα) εχασε καμια 5-6 λιτρα γιατι το φιλτρο για καποιον λογο αλλαξε θεση και πιστσιλουσε εξω απο το ενυδρειο, εγλυφε τοιχους το νερο και το τραπεζι φυσικα ηταν πισινα...
Ξυπνησα το ταιρι μου (Πως με αντεχει ακομα ενας Θεος ξερει...!!!) και αρχησαμε με οτι ειχαμε να μαζευουμε τα νερα, το πολυμπριζο το γυρισα αναποδα και εβγαλε ενα ποτηρι νερο..!!
Και περνουμε την αποφαση 6 παρα πλεον να στησουμε το μεγαλο.....
Πηραμε νερακι απο το 60αρι (τα ψαρακια σε λεκανη ρουχων με το ΕΝΑ χρυσοψαρο να ειναι στον πατο ...!! ) το βαλαμε στο μεγαλο βαλαμε την αμμο βαλαμε τα φυτα βαλαμε τα ξυλα το εξωτερικο φιλτρο και σιγααααα σιγα αρχησαμε να βαζουμε και προσθετο νερακι.... τελικα κατα τις 8 η ωρα το πρωι τελειωσαμε καναμε προσαρμογη τα ψαρακια και το σαλιγκαρι (Μαζι με το "αρρωστο" ??? + ενα νεο ψαρουδι που πηραμε για να ειναι 3... ) ολα καλα τα ψαρακια 2 (ενα παλιο ενα νεο ) ολα καλα κολυμπουσαν παντου το αλλο (παλιο) πατο..... δεν εχει κανενα σημαδι τιποτα απολυτως ουτε λεπια ορθια ουτε σκισμενες ουρες ουτε ουτε ουτε απλα απο χθες το βραδυ ηταν στον πατο..
Ερωτησεις....
1η τι γινεται με το ψαρακι?? (ηταν αυτο που πριν 3,5 νομιζω βδομαδες ειχε περασει ick) το σαββατο το ειχα αφησει μια χαρα..!
2η το σαλιγκαρι zebra μεσα φανταζομαι δεν εχει να φαει τιποτα δεν υπαρχουν αλγες τι κανουμε?? να το ξαναβαλω στο 60αρι το οποιο το εχω εξω στο μπαλκονι με νερο για να δω αν εχει καμια διαρροη.
-------------------------
υ.γ. το σαλιγκαρι επανηλθε πληρως μετα την αποδραση-αυτοκτονια
Καλυτερα να βαλεις στο 60αρι το ψαρακι που περασε το ινκ και να το απομονωσεις μηπως και εχει κατι και σου κολλησει και τα αλλα!!!!!!
καλημέρα,
τώρα στο 60άρι, έχεις φίλτρο? μήπως να άφηνες το άρρωστο μέσα, αν υπάρχει φίλτρο βέβαια, μέχρι να δεις πως πάει.
το σαλιγκάρι βαλ το στο μεγάλο ενυδρείο.
αν δώσει λαχανικό, φρούτο κάτι θα βρεί να φάει.
αχ stivv27 καλημέρα, μαζί γράφαμε:)
boutas ski
27-05-13, 10:48
γεια σου ρε χρηστο.! λες να το κανω ετσι ε? πφφ τι μπορει να το επιασε το ζαβο μια χαρα ηταν το σαββατο.... οταν επιστρεψω απο την δουλεια θα το βαλω στο 60αρι αλλα το 60αρι ειναι στο μπαλκονι μην εχει καμια διαρροη και ξανασφουγκαριζω παλι ξημερωματα..
θα το βλεπει το πρωι ο ηλιος απο ανατολη μεχρι 9:30 (λιγο ειναι) μετα φευγει ο ηλιος απο κει..κανει?
καλημέρα,
τώρα στο 60άρι, έχεις φίλτρο? μήπως να άφηνες το άρρωστο μέσα, αν υπάρχει φίλτρο βέβαια, μέχρι να δεις πως πάει.
το σαλιγκάρι βαλ το στο μεγάλο ενυδρείο.
αν δώσει λαχανικό, φρούτο κάτι θα βρεί να φάει.
αχ stivv27 καλημέρα, μαζί γράφαμε:)
μαρια καλημερα. μηπως ειμαι γκαντεμης?? :smt076:smt076 ολα στραβα με πανε
οκ στο 60αρι αρκει να μην υπαρχει προβλημα που θα ειναι μπαλκονι...
αμα δωσω λαχανικο πως θα το φαει θα το φανε τα αλλα τα ποντικια εκει μεσα μολις δουν λαχανικο ορμαν σαν να μην υπαρχει αυριο :smt044 σιγα μην αφησουν το σαλιγκαρι. ουτε μυρωδια δε θα παρει απο λαχανικο
το 60αρι δουλευει το φιλτρο το ειχα εκτως βεβαια για 1:30 ωρα αλλα ειναι μεσα απο το πρωι και δουλευει παλι..
Καλημερα σας!Δες αν δεν εχει καμια διαροη και βαλτο κατευθειαν μεσα με το φιλτρο που ειχες στο 60 αρι.Στο μπαλκονι αν δεν κανει πολυ κρυο το βραδυ μπορεις ανετα να το αφησεις!!
Οσο για την κοπελα σου καντης ενα καλο δωρο με αυτο που εκανε γιατι εμενα με 400λιτρα στο πατωμα τα μαζεψα μονος!!!!!
boutas ski
27-05-13, 10:54
οκ οταν γυρισω θα το βαλω στο 60αρι...
ναι το δωρακι δε το γλυτωνω με τιποτα...!! χαχαχαχα χαλαλι της....
Το ψαρακι τι μπορει να εχει ομως? καμια γνωμη? δε φανταζομαι οτι ετσι απλα του την βαρεσαι και ειναι κατω... τωρα μιλησα και στο τηλεφωνο και ακομα κατω ειναι... :( το ενυδρειο δεν εχασε νερο ακομα οποτε μπλουμ μεσα το ψαρακι...
Εξω το βραδυ καλα ειναι σημερα ας πουμε το πρωι ειχε 14 βαθμους
όχι παιδάκι μου τι γκαντέμης? έχουν ταλαιπωρηθεί τα ψαράκια και ποιος ξέρει και τι είχαν περάσει και πριν έρθουν στα χέρια σου.
αν αφήσεις το 60άρι στο μπαλκόνι, φρόντισε να το σκιάσεις κάπως. έτσι κι αλλοιώς προσωρινά θα είναι. μακάρι να μην έχουμε κι άλλα δυσάρεστα....
αν είχε μόνο 14 βαθμούς, θα έχει μεγάλη διαφορά από το δωμάτιο που ήταν πριν. μην το αφήσεις έξω. ξαναβάλε το 60άρι στο δωμάτιο. αφού είπες το νερό ήταν από το φίλτρο. στην ανάγκη στρώσε ένα μουσαμά και ακούμπησέ το στο πάτωμα.
τι να έχει? ποιος να ξέρει? κάνε αλλαγή νερού. μην ταίσεις και μην δώσεις φάρμακο ξανά. ίσως από αύριο να δούμε πως πάει, λίγο αλατάκι. έχεις?
boutas ski
27-05-13, 11:02
οκ για το 3ωρο το πρωινο που θα το χτυπαει καρφι ο ηλιος θα βαλω απο γυρω καμια κουβερτα και θα το πιασω στις καρεκλες δεν θα το ριξω πανω στο ενυδρειο, σα υποστεγω καπως λεω...
Το ψαρακι ναι μεχρι να μαθω αρκετα πραγματα απο σας τα ταλαιπωρησα... απλα ελεγα οτι αφου το μετακομισα και πλεον το χειριζομαι καλυτερα το ενυδρειο δε θα ειχα θεματα αλλα να που παλι εχουμε και δε ξερω και τι ειναι....
όχι παιδάκι μου τι γκαντέμης? έχουν ταλαιπωρηθεί τα ψαράκια και ποιος ξέρει και τι είχαν περάσει και πριν έρθουν στα χέρια σου.
αν αφήσεις το 60άρι στο μπαλκόνι, φρόντισε να το σκιάσεις κάπως. έτσι κι αλλοιώς προσωρινά θα είναι. μακάρι να μην έχουμε κι άλλα δυσάρεστα....
αν είχε μόνο 14 βαθμούς, θα έχει μεγάλη διαφορά από το δωμάτιο που ήταν πριν. μην το αφήσεις έξω. ξαναβάλε το 60άρι στο δωμάτιο. αφού είπες το νερό ήταν από το φίλτρο. στην ανάγκη στρώσε ένα μουσαμά και ακούμπησέ το στο πάτωμα.
τι να έχει? ποιος να ξέρει? κάνε αλλαγή νερού. μην ταίσεις και μην δώσεις φάρμακο ξανά. ίσως από αύριο να δούμε πως πάει, λίγο αλατάκι. έχεις?
οκ εχω και ενα θερμοστατη μεγαλο οποτε κοτσαρω κι εκεινο αν ειναι και δε θα πεσει η θερμοκρασια..
αλατακι ενυδρειακο οχι δεν πηρα (και το ειδα πριν μια βδομαδα) αλλα εχω καθαρο αλατι που ριχνω στο φαγητο (ΧΙΩΝ και μαυρη διαφημιση) νομιζω κανει ε? αμα χρειαστει αλατι να με πειτε γιατι δεν εχω κανει ξανα θεραπεια..
πρέπει να είναι χοντρό και να λέει χωρίς πρόσθετα ροής, εντελώς καθαρό.
όμως μην κάνεις κάτι, θα περιμένεις και το απόγευμα, να σου πουν και άλλοι, απλώς προετοιμάσου για το ενδεχόμενο.
το αλάτι το βρίσκεις και σε σουπερ μαρκετ
boutas ski
27-05-13, 12:30
οκ θα παω να παρω γιατι ειναι ψιλο το δικο μου... θα περιμενω να δω τι θα πουν και τα αλλα παιδια και να δω αν εχουμε και καποιο συμπτωμα....
εχω news λοιπον το ψαρακι μου λεει οτι δεν εχει δυναμη, ειναι κουρασμενο ετσι δειχνει...
ειναι αυτο που το κυνηγουσε ο αλλος. και δε ξερω αν ειναι ιδεα μου αλλο εχει μερες που νομιζω οτι η κοιλια ειναι λιιιγο φουσκωμενη...
Δεν θα μπορουσε να το βαλει η κοπελα σου στην καραντινα απο τωρα?
boutas ski
27-05-13, 14:34
δεν ειναι σπιτι τωρα εφυγε... σε ενα 40λεπτο θα το βαλω εγω
λοιπον επεστρεψα σπιτι.
Το ψαρακι παλι ειναι κατω οταν δει καποιο ψαρακι να ερχεται στο μερος του κολυμπαει χθες δε τα ταισα, σημερα το εβαλα να φανε εφαγε και αυτο κανονικα αλλα το βλεπω εξαντλημενο δεν εχει καποιο σημαδι τωρα ειδα οτι αναπνευει γρηγορα 2 ανασες το δευτερολεπτο περιπου ειναι κατι αυτο..? (μετα το φαγητο αυτο πριν δεν το εκανε)
κανε την μεταφορα αμεσα εσυ και θα σου απαντησουν οι χρυσοψαραδες!!!!
boutas ski
27-05-13, 15:14
κανε την μεταφορα αμεσα εσυ και θα σου απαντησουν οι χρυσοψαραδες!!!!
το νερο στο 60αρι ειναι 24-25 βαθμους ενω στο ενυδρειο εχω 22,0 θα εχει κανα θεμα? εννοειται προσαρμογη θα κανω αλλα αλλαξε και το πρωι νερο μην το στρεσαρω παραπανω..
υ.γ. χρηστο υπαρχει τροπος να ξεβαψουμε την πλατη που ειναι μαυρη? (οχι οτι δε με αρεσαι ή θα το κανω αλλα σε περιπτωση που) με το φωτισμο δειχνει τελεια παντως..!:smt023
μολις ειδα οτι το ψαρακι απο την αριστερη πλευρα εχει κοκκινα σα αιμα στην ουρα λιγο και πριν την ουρα στο σωμα... ??!! τι ειναι??
αρχησε να κολυμπαει παλι και τον κυνηγανε οι αλλοι...! τι παιζει? τωρα τον βγαζω
στο 60αρι προς το παρων κολυμπαει συνεχεια....
το ματιασα εκατσε κατω...
Nitrite poisoning
Symptoms: Goldfish has red streaks in tail fin; Goldfish has red blotches on body only; Goldfish has broken blood vessels; Goldfish is in distress
Nitrite; the second toxin to be converted in the nitrogen cycle. Closely related to nitrates, but symptoms don't always show until after the fact. Goldfish have no tolerance for this toxin.
Refer to:
Step 5: Water Treatment (http://goldfish-emergency.com/viewpage.php?page_id=24)
http://www.goldfish-emergency.com/viewpage.php?page_id=174
αλλαγες νερού
Οταν βαζουμε ενα ψαρι στην καραντινα καλο ειναι να το αφηνουμε σε οσο ποιο σκοτινο μερος γινετε για μην στρεσαρετε παραπανω!Ριξτου κατι απο πανω και αφησετο να υσηχασει!Αν ησουν εσυ αρρωστος θα θελες να χεις τον καθενα απο πανω σου να σε στρεσαρει?
Το χρωμα με ενα βρεγμενο σφουγγαρι φευγει πανευκολα!
Μαρια παλι μαζι??
boutas ski
27-05-13, 15:33
ok θα το σκεπασω.
Το NO2 μου ειναι μηδεν...! θα ξανακανω και το απογευμα το τεστ...
NO3 εχω 30 αλλα δεν πεφτει με τιποτα ποτε...
boutas ski
27-05-13, 16:36
Nαι.
ΝΟ3 30 στη βρυση
boutas ski
27-05-13, 16:45
Nαι. Εχω βάλει φίλτρο. Μια φορά μέτρησα το εμφιαλωμένο που έπινα και είχε 20.
Τι φιλτρο?
Τι νιτρικα εχει μετα το φιλτρο?
Στο ενυδρειο βαζεις απο το φιλτρο?
boutas ski
27-05-13, 18:33
Φίλτρο για πόσιμο νερό και απο 40 το έκανε 30. Ναι, απο αυτο βαζω.
Η άλλη λύση ειναι να μαζεψω μπουκαλια γυαλινα και να τα γεμιζω απο μια μετρημενη πηγη 9 χλμ εξω απ την Ξανθη. Αλλα ολη η Ξανθη παει και παιρνει απο κει!
και μετρησεις
ph 7,4
ammonia 0
no2 0
no3 ~40
Δεν κανει το νερο ουτε για ποσιμο ουτε για το ενυδρειο.
Το φιλτρο συτο (αν και δεν δινεις πληροφοριες) δεν επαρκει (εκ του αποτελεσματος).
boutas ski
27-05-13, 19:41
delta εδω το εμφυαλωμενο εχει 20 no3 ...!! και επώνυμο κι ολα.
και περαν της οσμωσης( δυσκολα για τωρα) αν εβαζα κερατοφυλλο θα ειχαμε καμια διαφορα ? ή τζάμπα ο κοπος
Μαλλον πρεπει να τρεχω στην πηγη και για μενα και για τα ψαρια
το ψαρακι δηλαδη μπορει να επαθε δηλητηριαση απο no3 ?? πριν δε καθοταν κατω ειχε αραξει σε ενα φυλλο. εχει σκεπαστει το ενυδρειο με σεντονι
enydreiakias
27-05-13, 20:09
Αλλαξε μαρκα εμφιαλωμενου.
Πως γινεται εκει να εχουν 20;
Ειναι θεμα συνθηκων φυλαξης; Γιατι τα εμφιαλωμενα παρτιδα παρτιδα εχουν ιδιες αναλογιες θχνοστοιχεθων κτλ
boutas ski
27-05-13, 20:14
δε ξερω το μετρησα και ενω η ετικετα αναγραφει ~10ppm αυτο ειχε 20..!! και δε τα εχω ουτε στον ηλιο ουτε πουθενα, κατω απο το νεροχυτη το βαζω... Ας ειναι θα παω να παρω νερο απο την πηγη για το ενυδρειο και για μενα, οσο αντεξω να το κανω γιατι 9 χλμ δεν ειναι και λιγα...
ο ψαρουλης ειναι κουκουλωμενος τον ειδα τωρα και ειναι αραγμενος κατω απο κατι φυτα στην επιφανια του νερου .. τουλαχιστον δεν ειναι κατω... καλο σημαδι αυτο?
αν δεν έχει φως θα κοιμάται
delta εδω το εμφυαλωμενο εχει 20 no3 ...!! και επώνυμο κι ολα.
και περαν της οσμωσης( δυσκολα για τωρα) αν εβαζα κερατοφυλλο θα ειχαμε καμια διαφορα ? ή τζάμπα ο κοπος
Μαλλον πρεπει να τρεχω στην πηγη και για μενα και για τα ψαρια
το ψαρακι δηλαδη μπορει να επαθε δηλητηριαση απο no3 ?? πριν δε καθοταν κατω ειχε αραξει σε ενα φυλλο. εχει σκεπαστει το ενυδρειο με σεντονι
Μακαρι να'ταν μονο τα νιτρικα στα εμφαλωμενα.
Εδω εχουν βρει σχδον ολες τις μαρκες, με εξασθενες χρωμιο μεσα.
Παντως 20 νιτρικα δεν πιστευω οτι εχουν.
Κανε και με κανενος γνωστου σου εκει, ενα τεστ στο ενυδρειο και τη βρυση για επαληθευση.
Το ψαρι μπορει να εχει παθει διαφορα.
boutas ski
27-05-13, 22:51
δεν εχω καποιον γνωστο με ενυδρειο εδω Ξανθη οποτε δεν εχω αλλο τροπο να μετρησω...
καλα τα εμφυαλωμενα ειναι ιστορια μεγαλη...
το ψαρακι απο την στιγμη που δεν εχει καποιο αλλο προβλημα απο μετρησεις απο ενοχλησεις ή κατι αλλο πως να αρρωστησε... εκτως αν αρρωστησε γιατι το κυνηγουσαν λιγο και δεν ηταν τελικα θεμα αναπαραγωγης... Γριφος...!!
αντε καλο βραδυ θα τα πουμε αυριο
boutas ski
29-05-13, 09:02
καλημερα παιδια
Το ψαρακι ειναι ακομα στα ιδια... για 1 λεπτο που το ειδα το πρωι γιατι επρεπε να φυγω νομιζω οτι ειναι εξαντλημενο αρκετα... εχει να φαει και μερες αν και αυτο δεν με ανησυχει γιατι αντεχει κι αλλο αταιστο... το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω καποια αλλαγη στην συμπεριφορα του αν και το εχω αφησει στην ησυχια του..
Τι να κανω τωρα νιωθω οτι ειναι σα να περιμενω να πεθανει αφου δε ξερω τι εχει και τι να κανω...
αλάτι πήρες? αν ναι, εγώ στην θέση σου, θα προχωρούσα μ αυτό
διάβασε το αντίστοιχο υπόμνημα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
και ρώτα ότι δεν καταλαβαίνεις
boutas ski
29-05-13, 09:20
maria αλατι καθαρο χωρις προσθετα ροης δεν εγραφε κανενα..! και δεν πηρα τιποτα...
βρίσκω ένα της Χιών. δεν έχω και του σακκουλάκι τώρα να δω τι γράφει ακριβώς. υπάρχουν δύο χοντρά ίσως δεν γράφει έτσι ακριβώς θα το καταλάβεις αν διαβάσεις και τα δύο. αν ξέρει κάποιος παιδιά ας το πει
boutas ski
29-05-13, 09:47
βρίσκω ένα της Χιών. δεν έχω και του σακκουλάκι τώρα να δω τι γράφει ακριβώς. υπάρχουν δύο χοντρά ίσως δεν γράφει έτσι ακριβώς θα το καταλάβεις αν διαβάσεις και τα δύο. αν ξέρει κάποιος παιδιά ας το πει
και γω ενα χιων εχω που το χρησιμοποιω για το φαγητο αλλα ειναι ψιλο...
κάτσε να βάλω κι εδώ την φωτό του σωστού αλατιού
boutas ski
29-05-13, 10:18
μαρια νεοτερη ενημερωση και απο αυτη στο π.μ. που σου εστειλα ειναι οτι κολυμπαει ανα διαστηματα αλλα για 3 δευτερολεπτα μετα κουραζεται και καθεται κατω... ΜΗΠΩΣ ειναι τιποα dropsy??
γιατί είναι πρησμένο? έχουν σηκωθεί τα λέπια? είπες οτι έχει κοκκινο σημαδάκι στην ουρά.
boutas ski
29-05-13, 10:45
θυμασαι που εγραφα οτι το κυνηγούσε ο άλλος? ε απο τότε ειναι λιγο πιο χοντρό..... λεπια ορθια δε θα ελεγα οτι εχει αλλα φαινονται οχι ομως να ειναι σαν αχινος. εχει ακομα τα κοκκινα σημαδακια στην "ριζα"της ουρας του... ξερω γω λεω για να αποκλεισω αρρωστιες... ειναι και αυτο ασπρο με διαφορα σημαδια (οχι καταλευκο σα το κουφετο) λες να ειναι ευαισθητα αυτα τα ψαρια??με αυτο το χρωμα
όχι το νερό σου φταίει.
μάλλον και για την δική σας υγεία πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα όσμωση δεν γίνεται αλλοιώς. κι εγώ σκέφτομαι για όσμωση και κοίτα κάποια φτηνή
boutas ski
29-05-13, 11:05
μαλιστα ....
Θα παω να παρω νερακι φρεσκο απο μια αλλη πηγη που βρικα εδω στο χιλιομετρο και ξερω οτι ειναι πετνακαθαρο το νερο μετρημενο και απο την Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. (ο.υ.θ σα να λεμε) και θα το βαζω και στο ενυδρειο και για ποσιμο...
στο 60αρι που το εχω το ψαρι να ριξω συμφωνα με το αρθρο παραπανω να κανω ενα υπερτονικο διάλυμα για καθε 10 λιτρα 100 gr ? δηλαδη 50 λιτρα χοντρικα 500 γρ??
δεν μπορώ να σου απαντήσω γι αυτό.
εγώ χρησιμοποιώ την ελαφριά συμβατική δοσολογία κι αυτή μου φαίνεται μόνο για μπάνιο μικρής διάρκειας.
για περίμενε delta66, Κλεόβουλο να σου πουν πιο σίγουρα ή κάποιον που να είναι σίγουρος και θετικός για την σωστή δοσολογία.
Κλεόβουλος
29-05-13, 12:30
Εγώ θα πρότεινα να βάλεις 30γρ. ανά 10 λίτρα, δηλ. 180γρ στο 60άλιτρο.
Άστο καμιά βδομάδα και βλέπεις μήπως πρέπει να κάνεις άλλη θεραπεία.
Το ζήτημα πάντως που πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι η ποιότητα του νερού.
boutas ski
29-05-13, 14:20
Ασχημα νεα (κλεοβουλε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες)
Το ψαρακι εχει πλαγιασει και μιας και ειχε εγκλωβιστει σε μια ριζα αναγκαστικα το κουνισα με την αποχη και πλεον δεν κανει καν τον κοπο να κολυμπησει...
Εχει ανασηκωμενα τα λεπια του αναπνοη πολυ αργη... Το ιδιο ακριβως μου ειχε συμβει οταν και γραφτηκα στο φορουμ (αυτος ηταν ο λογος) με ενα ιδιο λευκο (σαν αλμπινακι, δε ξερω αν φταιει η ρατσα γιατι και το αλλο dropsy ειχε..)
Αυτο απο τι μπορει να εγινε? διαβασα στα υπομνηματα οτι το dropsy δεν εχει γυρισμο... οποτε δεν εχει νοημα να του κανω μπανακι με αλατονερο... εχει παραδωθει ουτως η αλλως βεβαια... :(
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ πιο ειναι το λαθος μου... το νερο το αλλαζω ισως και σημερα να αρχισω τις αλλαγες για να φυγουν τα νιτρικα....
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ πιο ειναι το λαθος μου... το νερο το αλλαζω ισως και σημερα να αρχισω τις αλλαγες για να φυγουν τα νιτρικα....
Δεν κανει το νερο ουτε για ποσιμο ουτε για το ενυδρειο.
Tουλαχιστον αυτο
boutas ski
29-05-13, 14:30
δελτα αμα το ηξερα πιστεψε με δε θα το εκανα αλλα απο την στιγμη που το εμαθα γιαυτο ρωταω τι να κανω. το νερο της πηγης θα ειναι κομπλε και θα κανω αλλαγες απο κει 20 λιτρα την μερα.... για το μεγαλο μιλαω το οποιο εχει και εκεινο νερο απο το σπιτι...
Το λάθος στο 90% των περιπτώσεων αφορά στρεσογόνες καταστάσεις(αμμωνία ή απότομες θερμικές ή χημικές μεταβολές ή και όλα μαζί ) που οδηγούν στην εξασθένηση του ανοσοποιητικού του ψαριού και το καθιστούν ανίσχυρο σε κάθε προσβολή.
boutas ski
30-05-13, 09:08
socrati καλημερα..!
το περιεργο ειναι οτι οι αλλαγες νερου μου ειναι παντα με την ιδια θερμοκρασια με αργο ρυθμο με prime οπως μου διδαξαν τα παιδια εδω μεσα... το ενυδρειο ειναι σε μια ηρεμη γωνια του σπιτιου δεν βαζουμε χερια μεσα δεν χτυπαμε τζαμια γενικα οοολα γινονται οπως πρεπει... το μονο που μενει να διορθωσω ειναι το νερακι και εννοω να βαλω νερο χωρις πολλα νιτρικα. Αυτο ειναι και το μονο φαουλ μου νομιζω ΠΛΕΟΝ γιατι κατα το παρελθον εκανα αρκετα.... αλλα ολοι σας μου δωσατε συμβουλες και πλεον λειτουργω και γω πιο σωστα, διοτι ηταν σα να ξεκινησα απο το 0 .
Σημερα κατα 90% θα παω να παρω νερο απο την πηγη και θα αλλαζω το νερο πλεον με αυτο και οχι της βρυσης... Ομως για να πω την αληθεια περιμενω πως αλλαζοντας το νερο με σωστο δε θα εχουμε πλεον αρρωστιες και θανατους... διοτι δε νομιζω να εμεινε κατι αλλο που κανω λαθος και αν διορθωσω κι αυτο και παλι καποιο αρρωστησει τοτε τι να πω...
... το μονο που μενει να διορθωσω ειναι το νερακι και εννοω να βαλω νερο χωρις πολλα νιτρικα. Αυτο ειναι και το μονο φαουλ μου νομιζω ΠΛΕΟΝ γιατι κατα το παρελθον εκανα αρκετα....
Τα νιτρικα ειναι ενα απο τα συστατικα του νερου που μπορεις και μετρας.
Το νερο εχει πολλα συστατικα που δεν τα μετραμε ολα με τα κοινα ενυδρειακα τεστ νερου.
Οταν το νερο εχει χαρακτηριστει ως ακαταλληλο για ποση (οπως στην περιπτωση σου), δεν μπορεις να ξερεις τι αλλο κακο μπορει να περιεχει μεσα.
Μονο σε ενα χημειο μπορεις να το ελεγξεις αν πας δειγμα νερου σε συλλεκτη νερου.
boutas ski
30-05-13, 15:52
Το νερο δεν εχει χαρακτηριστει ακαταλληλο επισημως απο τους φορεις για ποση, απλα με τα δικα μου μεσα το βγαλαμε αυτο το συμπερασμα.
Δηλαδη ολοι εχετε προβληματα κατα καιρους με ψαρακια διοτι ποτε δεν ξερει ο καθενας την ποιοτητα νερου του, εκτως αν αναλυθει σε χημειο... Αρα ολοι αντιμετωπιζουμε κατα καιρους ασθενειες κτλ....
τι έγινε τελικά με το ψάρι? έβαλες το αλάτι? πως πάει?
boutas ski
30-05-13, 18:13
χθες ξεψυχησε στα "χερια" μου..... δε προλαβα να κανω κατι μολις πηγα να του βαλω αλατι το ειδα οτι ξεψυχουσε.
κρίμα, κρίμα...
τώρα στο μεγάλο, μέχρι να δεις τι θα κάνεις με το νερό, να κάνεις μικρές αλλαγές και διπλό αντιχλώριο
boutas ski
30-05-13, 21:50
σημερα αν παω το βραδυ (δεν προλαβα με την δουλεια ) μετα τις 9 στην πηγη να παρω νερο και το αλλαξω 20 λιτρα για σημερα και αυριο αλλα τοσα μεχρι να πεσει οσο πεσει...
κρίμα, κρίμα...
κριμα δε λες τιποτα.... :(:(:( θα το στρωσω το ατιμο που θα με παει
Λοιπον εχω νεα..!!
βρηκα στα 800 μετρα απο το σπιτι μου πηγη απο το βουνο το οποιο εχει νερακι με τις παρακατω μετρησεις
ph 6.4
ammonia 0
no2 0
no3 0 ..!!! 8-)8-)8-)8-)8-)
τι να κανω να αρχισω να αλλαζω νερο καθε μερα απο κει νερακι ?? 20% (20 λιτρα)
τι ΡΗ έχεις στο ενυδρείο? το νερό της πηγής είναι πόσιμο?
Μερικες μετρησεις που γινονται για ελεγχο του νερου.
Εκτος απο αυτα, υπαρχουν επισης και για παθογονα (εντεροκοκκοι κλπ), οπως και δηλητηρια αρσενικο κλπ, βαρεα μεταλλα
Εντωμεταξυ, ποσιμο νερο κατα το νομο, μπορει να ειναι και αυτο με 50ppm νιτρικα.
Κανενας ομως απο αυτους που ψηφισανε το νομο δεν θα εδινε πανω απο 10ppm στο παιδι του (για να ακριβολογω ουτε με 1ppm δεν θα εδινε :))
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-z414-rik17-scannedimage-2_zps2e679f1b.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_eZKc05TvZ00/S-XCEhJZcoI/AAAAAAAAHEM/OVtI_8l0DvM/s1600/img703.jpg
boutas ski
30-05-13, 23:23
ph ενυδρειου 7,4
κοιτα η πηγη αυτη ειναι απο την δευαξ χτισμενη αρα και ποσιμη αλλα δε ξερω παραπανω στοιχεια... τωρα τι να σου πω παραπανω δε ξερω.. δηλαδη δεν κανει να το βαλω στο ενυδρειο...
Eγω απλα (ξανα)ειπα οτι μονο με μετρηση pH NO2 NO3 NΗ3, δεν μπορεις να ξερεις οτι ενα νερο ειναι ποσιμο.
Επισης δεν αναφερεις GH KH TDS.
Κι απο αυτα εξαρτωνται οι καταλληλοι παραμετροι νερου για ενα ψαρι.
boutas ski
30-05-13, 23:31
τα gh kh tds πως τα μετρας ??! τοσα τεστ ουτε σε μας δεν κανουμε για την υγεια μας..!!
εχει μια αλλη σε ενα χωριο 9 χλμ μακρια που ξερω οτι ειναι ποσιμο το νερο αρκετοι παιρνουν απο κει
τα gh kh tds πως τα μετρας ??! τοσα τεστ ουτε σε μας δεν κανουμε για την υγεια μας..!!
Δεν ετυχε να ψοφαμε στα καλα καθουμενα και να ψαχνουμε να βρουμε τι φταιει :rolleyes:
ΥΓ εξετασεις αιμα ουρα προληπτικα δεν κανουμε καμια φορα?
boutas ski
31-05-13, 01:19
ε κανουμε ρε συ δελτα αλλα τι αλλο να κανω γι αυτα τα ψαρακια δηλαδη..!! ( καλυτερα γατες και σκυλια να ειχα παλι που δεν αρρωστενουν τοσο ευκολα, σε μενα δεν ετυχε ποτε..!)
αν δηλαδη βρω ποσιμο με 0 νιτρικα θα μαστε ενταξει??
επειδή βλέπω οτι ο boutas ski περιέρχεται σε απόγνωση από τις συνεχείς απώλειες και το ακατάλληλο νερό, σκέφτομαι και ρωτάω....
θα μπορούσε προσωρινά να κάνει αλλαγές με το νερό της πηγής εφ' όσον είναι πόσιμο, προσθέτοντας καλού κακού άνθρακα στο φίλτρο του?
και ποια είναι η ιδανική και μόνιμη λύση στο πρόβλημά του?
θα μπορούσε προσωρινά να κάνει αλλαγές με το νερό της πηγής εφ' όσον είναι πόσιμο, προσθέτοντας καλού κακού άνθρακα στο φίλτρο του?
εγω αυτο θα εκανα για αρχη.αλλα το νερο να περναει απο ανθρακα και απο ζεολιθο πριν μπει στο ενυδρειο.(προετοιμασια δηλαδη)
φιλτρο ΑΟ.
πολύ ωραία, ευχαριστώ για την απάντηση:)
αφού είναι πριν βάλεις το νερό στο ενυδρείο θα χρειαστείς πλαστικό δοχείο τουλάχιστον 30λ , μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παλιό φίλτρο του μικρού ενυδρείου για την προετοιμασία του νερού της αλλαγής και βέβαια να προμηθευτείς άνθρακα και ζεόλιθο να βάλεις στο φίλτρο.
άντε καλή επιτυχία!!!
επειδή βλέπω οτι ο boutas ski περιέρχεται σε απόγνωση από τις συνεχείς απώλειες και το ακατάλληλο νερό, σκέφτομαι και ρωτάω....
Μαρια, μπορει ρισκαρωντας να δοκιμασει οτι θελει.
Το θεμα ειναι οτι ρωταει το ιδιο πραγμα συνεχως και του εχω απαντησει με δεκα διαφορετικους τροπους μηπως και το καταλαβει.
Δεν μπορει να ξερει αν το νερο ειναι ΟΚ για χρηση, μετρωντας μονο ΝΟ3 NO2 NH3 pH .
Μπορει καποιος να του απαντησει οτι "ναι ειναι ενταξει το νερο"?
Ιδανικη και μονιμη λυση δεν υπαρχει για κανενας μας που χρησιμοποιει νερο χωρις να ελεγχονται ολα τα στοιχεια του.
Σε ολους μας μπορει στο νερο που χρησιμοποιουμε καποια στιγμη να βρεθει καποιο τοξικο στοιχειο.
Στο νερο της υδρευσης που γινεται επεξεργασια και απολυμανση ειναι μηδαμινό το ρισκο, σε νερο γεωτρησεων, πηγων, βροχινο κλπ ειναι πολυ μεγαλυτερο ομως. Γιαυτο και γινεται ελεγχος συνεχως.
Η μονη ιδανικη λυση για ολους ειναι το φιλτρο της αντιστροφης οσμωσης που κραταει τα παντα (που κι αυτο ομως θελει σωστη συντηρηση και ελεγχο - φυσικα πολυ πιο ευκολα με ενα tds meter).
Οποιος εχει μικρο ρισκο να εχει προβλημα το νερο του, τοτε δεν το χρειαζεται.
Απλα δεν ειναι τα πραγματα?
Μαρια, μπορει ρισκαρωντας να δοκιμασει οτι θελει.
Το θεμα ειναι οτι ρωταει το ιδιο πραγμα συνεχως και του εχω απαντησει με δεκα διαφορετικους τροπους μηπως και το καταλαβει.
Δεν μπορει να ξερει αν το νερο ειναι ΟΚ για χρηση, μετρωντας μονο ΝΟ3 NO2 NH3 pH .
Ιδανικη και μονιμη λυση δεν υπαρχει για κανενας μας που χρησιμοποιει νερο χωρις να ελεγχονται ολα τα στοιχεια του.
Σε ολους μας μπορει στο νερο που χρησιμοποιουμε καποια στιγμη να βρεθει καποιο τοξικο στοιχειο.
Στο νερο της υδρευσης που γινεται επεξεργασια και απολυμανση ειναι μηδαμινό το ρισκο, σε νερο γεωτρησεων, πηγων, βροχινο κλπ ειναι πολυ μεγαλυτερο ομως. Γιαυτο και γινεται ελεγχος συνεχως.
Η μονη ιδανικη λυση για ολους ειναι το φιλτρο της αντιστροφης οσμωσης που κραταει τα παντα (που κι αυτο ομως θελει σωστη συντηρηση και ελεγχο - φυσικα πολυ πιο ευκολα με ενα tds meter).
καλημέρα, ευχαριστώ!!!
απ ότι μου είπε με πμ, θα μετρηθεί το νερό της πηγής.
εγώ έλεγα να χρησιμοποιήσει προσωρινά το νερό της ύδρευσης που μέχρις ενός σημείου έχει υποστεί καθαρισμό αφού διατίθεται για πόσιμο με την προσθήκη καθαριστικών στο φίλτρο όπως άνθρακα και ζεόλιθο που είπε kgf12345.
εγω πχ δεν χρησιμοποιώ όσμωση στα χρυσόψαρά μου απλά το προετοιμάζω 24ώρες πριν. είναι και γκαντεμιά αυτό με το νερό της βρύσης του...
έχει ταλαιπωρηθεί και στεναχωριέμαι γιατί το παλεύει όσο μπορεί...
αναρρωτιέμαι άλλα άτομα από την περιοχή δεν έχουμε στο φόρουμ να μας πουν τι κάνουν εκείνοι?
μπορει ρισκαρωντας να δοκιμασει οτι θελει.
+1
και για να μην παρεξηγηθω,κυριολεκτουσα οταν ειπα παραπανω οτι αυτο θα εκανα στην αρχη. αλλα αφου υπαρχουν ηδη δυο θανατοι,το καλυτερο ειναι να παρει μια ΑΟ και να μην πειραματιστει αλλο με τα νερα.
πιστεύετε οτι πρέπει να χρησιμοποιεί ιδανικά νερό από σκέτη όσμωση?
θα πρέπει να προσθέτει κάτι?
boutas ski
31-05-13, 09:43
λοιπον μου ειπαν απο την δ.ε.υ.α.ξ οτι θα ερθουν απο δευτερα να μετρησουν στο σπιτι μου το νερο... Καλο αυτο...
οσο αναφορα την πηγη μου ειπε οτι καμια πηγη στην ελλαδα δεν ειναι ποσιμη γιατι δεν πεφτει χλωριο μεσα..
για τον τροπο με τον ζεολιθο και τον ανθρακα βαζω λοιπον σε ενα 30αρι μπετονι νερο και μεσα το φιλτρο με ολα αυτα τα υλικα για ποση ωρα ?
για την α.ο. που λεμε αλλα προς το παρον δεν μπορω να μπω και σε αυτο το εξοδο καταλαβα οτι ναι μεν καθαριζει τα παντα αλλα θελει μιση ωρα να τραβαει νερο για να βγαλει "καλο" νερο και το νερο που θα τρεχει τι θα το κανω πεταμα?? κατι ειχα διαβασει να συνδεσω λαστιχο και να τρεχει σε κουβα ή στο μπαλκονι στα φυτα κ.α. αλλα οσο πιο κρυο μετα γινεται το νερο τοσο πιο δυσκολα δουλευει δηλαδη το χειμωνα το νερο εδω ειναι κρυσταλλο τι γινεται τοτε? και το να "πεταω"- ξοδευω τοσο νερο δεν θα ελεγα οτι το βλεπω και πολυ σωστο.... και αν θελω να πιω νερο για μενα τι θα πρεπει να κανω να περιμενω 30 λεπτα να δουλευει η οσμωση και μετα να πιω?
παντως θελει αρκετα πραγματα και εκει κατι μετρητες ,μεμβρανες κτλ
και κατι ακομα... ΔΕΝ υπαρχει αλλος τροπος να παιρνω το νερο της βρυσης και να ριχνω καπως τα νιτρικα που μονο αυτο ειναι το ζητουμενο?? (τουλαχιστον απο το νερο της βρυσης) εκτως Α.Ο. αυτο με το ζεολιθο αρκει και το ανθρακα??
αν ακολουθησεις αυτο τον τροπο(που δεν ειναι εγγυημενος) θα πρεπει να βαζεις το νερο σε βαρελι προετοιμασιας.τα υλικα θα τα βαλεις σε φιλτρο και το φιλτρο στο βαρελι.και θα το αφηνεις να δουλεψει μια μερα τουλαχιστον.
μακροπροθεσμα ομως μια αντιστροφη οσμωση θα σου βγει πολυ πιο φτηνα και το αποτελεσμα θα ειναι εγγυημενο.και θα εχεις και εσυ ποσιμο νερο στο σπιτι.
θα τα δωσεις μια φορα τα λεφτα και θα λυσεις το προβλημα του νερου κ για τα ψαρια κ για σενα.
το ζητουμενο οπως σου ειπε και ο delta απο πανω επανειλημενα,ΔΕΝ ειναι ΜΟΝΟ τα νιτρικα.ειναι οτι μπορει ναχεις και χιλια δυο αλλα σκ...α στο νερο;)
οσο για τη θερμοκρασια και το "efficiency" της ΑΟ,μπορεις να παρεις αντιστροφη οσμωση που μπαινει στη βρυση.αναλογα το μοντελο που θα παρεις και τον αριθμο μεμβρανων που θα εχει θα εχεις και λιγοτερη απωλεια νερου.μπορεις επισης το "βρωμικο" της ΑΟ να το χρησιμοποιησεις οπως ειπες για ποτισμα,πλυσιμο,στο καζανακι,κλπ για να μην πηγαινει χαμενο.μπορεις ακομα να το χρησιμοποιησεις και για τις αλλαγες σου.να κανεις μιξη δηλαδη καθαρου με βρωμικο της ΑΟ,εφοσον δεις οτι το βρωμικο της ΑΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΓΟΝΑ.
κατα τα αλλα,ειναι καθαρο νερο(αφου περναει απο τα προφιλτρα της ΑΟ)απλα θαναι σκληρο.
αυτο που θα εκανα εγω στη θεση σου,θα ητανε ειτε:
1)να παιρνω μονο το καθαρο νερο της ΑΟ και να προσθετω συμπληρωματα για να δινω στα νερο τα χαρακτηριστικα που θελω,
2)να παιρνω το καθαρο της ΑΟ και το βρωμικο αφου εχει προφιλτραριστει στην ΑΟ να το περναω απο ζεολιθο,να κανω μιξη και να το χρησιμοποιω για τις αλλαγες.
φυσικα ο πρωτος τροπος εχει πολυ μικροτερο ρισκο,εως μηδαμινο.
boutas ski
31-05-13, 10:11
αν ακολουθησεις αυτο τον τροπο(που δεν ειναι εγγυημενος) θα πρεπει να βαζεις το νερο σε βαρελι προετοιμασιας.τα υλικα θα τα βαλεις σε φιλτρο και το φιλτρο στο βαρελι.και θα το αφηνεις να δουλεψει μια μερα τουλαχιστον.
με αυτον τον τροπο θα κατεβουν τα υπερβολικα νιτρικα ? +οτι αλλο εχει μεσα? σορρυ που ρωταω 100.000 φορες
μακροπροθεσμα ομως μαι αντιστροφη οσμωση θα σου βγει πολυ πιο φτηνα και το αποτελεσμα θα ειναι εγγυημενο.και θα εχεις και εσυ ποσιμο νερο στο σπιτι.
μονοδρομος το καταλαβαινω... μπορεις εσυ ή καποιος να μου πει πια ακριβως συσκευη και τι εργαλεια πρεπει να αγορασθουν για να δουμε το συνολικο κοστος της "επενδυσης" ?
θα τα δωσεις μια φορα τα λεφτα και θα λυσεις το προβλημα του νερου κ για τα ψαρια κ για σενα.
το ζητουμενο οπως σου ειπε και ο delta απο πανω,επανειλημενα,ΔΕΝ ειναι ΜΟΝΟ τα νιτρικα.ειναι οτι μπορει ναχεις και χιλια δυο αλλα σκ...α στο νερο;)
οκ αλλα η Δημοτικη Επιχειρηση Υδρευσης Αποχετευσης Ξανθης (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. ) επεμενε οτι δεν υπαρχει θεμα στο νερο της βρυσης (οχι οτι ασπαζομαι τα λογια του) δεν εχει αλλο μελος απο Ξανθη να μας βοηθησει να μας πει τι κανει αυτος..!
οσο για τη θερμοκρασια και το "efficiency" δηλαδη ??της ΑΟ,μπορεις να παρεις αντιστροφη οσμωση που μπαινει στη βρυση.αναλογα το μοντελο που θα παρεις και τον αριθμο μεμβρανων αν εχεις κατι στο νου σου πες μου αυτο θα ηταν καλη λυση που θα εχει θα εχεις και λιγοτερη απωλεια νερου.μπορεις επισης το "βρωμικο" της ΑΟ να το χρησιμοποιησεις οπως ειπες για ποτισμα,πλυσιμο,στο καζανακι,κλπ για να μην πηγαινει χαμενο.μπορεις ακομα να το χρησιμοποιησεις και για τις αλλαγες σου.να κανεις μιξη δηλαδη καθαρου με βρωμικο της ΑΟ,εφοσον δεις οτι το βρωμικο της ΑΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΓΟΝΑ. αυτο πως το ελεγχουμε???
κατα τα αλλα,ειναι καθαρο νερο(αφου περναει απο τα προφιλτρα της ΑΟ)απλα θαναι σκληρο.
σκληρο δηλαδη ποσο περιπου (αοριστη ερωτηση αλλα αμα μπορεις :grin: )
παιδια κατι τετοιο θα εκανε στην περιπτωση μου? δειχνει πιο απλο και χωρις να θελει πολλα πολλα εξαρτηματα ( κανω λαθος?? ) http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30106 αν ναι πιο απο τα 3 φιλτρα- μεμβρανες που λεει να επιλεξουμε??
Ο ενεργος ανθρακας δεν κατακρατα νιτρικα και παθογονα.
Κατακρατα καποια χημικα, οχι ολα και οχι ολα στον ιδιο βαθμο.
Άλλα καλα, άλλα μετρια, άλλα λιγο και άλλα καθολου.
Το φιλτρο ανθρακα, ειναι για περιοχες οπου το νερο ειναι καλης ποιοτητας, ποσιμο και απλα θελουμε να το κανουμε ακομα πιο καθαρο και βασικα να αφαιρεσουμε το χλωριο που μπαινει για απολυμανση και τυχων βαρεα μεταλλα.
Εδω οι χημικες ουσιες που κατακρατουν η Αντιστροφη Οσμωση και ο ενεργος ανθρακας, οπως και το ποσοστο προσροφησης τους
ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΡΟΦΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ACETIC ACID (οξικό οξύ)
ACETIC ANHYDRIDE (οξικος ανυδριτης)
ACRYLIC ACID (ακρυλικό οξύ)
ACRYLONITRILE (Ακρυλονιτρίλιο)
AMYL ACETATE (οξικός αμυλεστήρ)
AMYL ALCOHOL (αμυλαλκοόλη)
AMYL ETHER (αμυλοαιθέρας)
ANILINE (ανιλίνη)
BROMINE (βρώμιο)
BUTYL ACETATE (οξικό βουτύλιο)
BUTYL ALCOHOL (Βουτανόλη)
BUTYL CELLOSOLVE (Βουτοξυ-αιθανόλη 2- )
BUTYL CHLORIDE (n-βουτυλεστέρας χλωριούχο)
BUTYL ETHER (βουτυλοαιθέρας)
BUTYRIC ACID (βουτυρικό οξύ)
CAPRYLIC ACID (καπριλικό οξύ)
CARBOLIC ACID (καρβολικό οξύ)
CARBON TETRACHLORIDE (Τετραχλωράνθρακας)
CELLOSOLVE (Αιθοξυαιθανόλη 2- )
CELLOSOLVE ACETATE
CHLOROBENZENE (Χλωροβενζόλιο)
CHLOROBUTADIENE (χλωροβουταδιένιο)
CHLOROFORM (χλωροφόρμιο)
CHLORONITROPROPANE (χλωρονιτροπροπάνιο)
CHLOROPICRIN (χλωροπικρίνη)
CREOSOTE (κρεόζωτο)
OCTALENE
CRESOL (κρεσόλη)
CROTONALDEHYDE
CYCLOHEXANOL (Υδροβρώμιο)
CYCLOHEXANONE (κυκλοεξανόνη)
DECANE (Δεκάνιο)
DIBROMOMETHANE (Διβρομεθάνη)
DICHLOROBENZENE (Διχλωροβενζόλιο ο- )
DICHLOROETHANE (Διχλωροαιθάνιο 1,1- )
DICHLOROETHYLENE (Διχλωρο-αιθυλένιο 1,2- )
DICHLOROETHYL ETHER (Δις 2-χλωροαιθυλο αιθέρας)
DICHLORONITROETHANE
DICHLOROPROPANE (Διχλωρο-προπάνιο 1,2- )
DIETHYL KETONE (Διαιθυλοκετόνη)
DIMETHYLANILINE (διμεθυλανιλίνη)
DIMETHYLSULPHATE (Διμεθυλο θειική)
DIOXANE (διοξάνιο)
DIPROPYL KETONE
ETHYL ACETATE (Οξικόs αιθυλεστέρας)
ETHYL ACRYLATE (Ακρυλικός αιθυλεστέρας)
ETHYL BENZENE (Αιθυλοβενζόλιο)
ETHYL MERCAPTAN (Αιθυλομερκαπτάνη)
ETHYL SILICATE (ΑΙΘΥΛΙΚΗ πυριτικό)
ETHYLENE CHLORHYDRIN (Αιθυλενοχλωροϋδρίνη)
ETHYLENE DICHLORIDE (Αιθυλενοδιχλωρίδιο)
HEPTANE επτάνιο)
HEPTYLENE
INDOLE (Ινδόλη)
IODINE (Ιώδιο)
IODOFORM (Ιωδοφόρμιο)
ISOPHORONE
ISOPROPYL ACETATE (οξική ισοπροπυλική)
ISOPROPYL ETHER (ισοπροπυλικός αιθέρας )
KEROSENE (Κηροζίνη)
LACTIC ACID (Γαλακτικό οξύ)
MENTHOL (Μινθόλη)
MESITYL OXIDE
METHYL ACRYLATE (Ακρυλικός μεθυλεστέρας)
METHYL BUTYL KETONE
METHYL CELLOSOLVE
METHYL CELLOSOLVE ACETATE
METHYL ETHYL KETONE
METHYL ISOBUTYL KETONE (Methyl ισοβουτυλική)
METHYLCYCLOHEXANE CAMPHOR (κάμφορα)
METHYLCYCLOHEXANOL
MONOCHLOROBENZENE (Μονοχλωροβενζόλιο)
NAPTHA (COAL TAR) (Νάφθα λιθανθρακόπισσας)
NAPTHA (PETROLEUM) (νάφθα πετρελαιου)
NAPHTHALENE (Ναφθαλίνη)
NICOTINE (νικοτίνη)
NITRO BENZENE (Νιτροβενζόλιο)
NITROETHANE
NITROGLYCERINE (Νιτρογλυκερίνη)
NITROPROPANE (νιτροπροπάνιο)
NITROTOLUENE
NONANE (Εννεάνιο)
OCTANE (οκτάνιο)
OZONE (Όζον)
PARADICHLOROBENZENE (παραδιχλωροβενζόλιο)
PENTANONE
PERCHLOROETHYLENE (τετραχλωραιθυλένιο)
PHENOL (Φαινόλη)
PROPIONIC ACID (προπιονικό οξύ)
PROPYL ACETATE (Προπυλεστέρας οξικό)
PROPYL ALCOHOL (προπυλική αλκοόλη)
PROPYL CHLORIDE (προπυλο χλωριούχο)
PROPYL ETHER (αιθέρα πρόπυλο)
PROPYL MERCAPTAN (προπυλ μερκαπτάνη)
PUTRESCINE (Πουτρεσκίνης)
PYRIDINE (Πυριδίνη)
SCATOLE
STYRENE MONOMER (Στυρόλιο)
TETRACHLOROETHANE (Τετραχλωροαιθάνιο)
TETRACHLOROETHYLENE (Τετραχλωροαιθυλένιο)
TOLUENE (Τολουόλιο)
TOLUIDINE (τολουϊδίνη)
TRICHLORETHYLENE (τριχλωροαιθυλένιο)
TURPENTINE (Νέφτι)
UREA (Ουρία)
URIC ACID (Ουρικό οξύ)
VALERIC ACID (Βαλεριανικό οξύ)
VALERICALDEHYDE
XYLENE (ξυλόλιο)
ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΡΟΦΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ACETONE (ασετόν)
ACETYLENE (ασετυλίνη)
ACROLEIN (ακρολεϊνη)
ANAESTHETICS (αναισθητικό)
BENZENE (βενζόλη)
BUTADIENE (βουταδιένιο)
BUTYRALDEHYDE (βουτανάλ)
CARBON DISULPHIDE (Διθειάνθρακας)
CHLORINE (χλώριο)
CYCLOHEXENE
DICHLORODIFLUOROMETHANE (Διχλωρο-διφθορο μεθάνιο)
DICHLOROMONOFLUOROETHANE (Διχλωροφθορο μεθάνιο)
DICHLOROTETRAFLUOROETHANE (Διχλωροτετραφθοροαιθάνιο)
DIETHYL AMINE (Διαιθυλαμίνη)
ETHER (Αιθέρας)
ETHYL ALCOHOL (Αιθανόλη)
ETHYL AMINE (Αιθυλαμίνη)
ETHYL BROMIDE (Αιθυλοβρωμίδιο)
ETHYL CHLORIDE (Αιθυλοχλωρίδιο)
ETHYL ETHER (Αιθυλαιθέρας)
ETHYL FORMATE (Αιθυλική μυρμηκικού)
ETHYLENE OXIDE (Αιθυλενοξείδιο)
FLUOROTRICHLOROMETHANE (Τριχλωροφθορομεθάνιο)
FORMIC ACID (Μυρμηκικό οξύ)
HEXANE (Εξάνιο)
HEXYLENE
HEXYNE (Εξίνιο)
HYDROGEN IODIDE (Υδρογόνο ιωδιούχο)
ISOPRENE (Ισοπρένιο)
ISOPROPYL ALCOHOL (Ισοπροπυλική αλκοόλη)
METHYL ACETATE (Οξικό μεθύλιο)
METHYL ALCOHOL (μεθανόλη)
METHYL BROMIDE (Βρωμιούχο μεθύλιο)
METHYL ETHER (μεθυλικός αιθέρας)
METHYL FORMATE
METHYL MERCAPTAN (μεθυλομερκαπτάνη)
MONOFLUOROTRICHLOROMETHANE (Τριχλωροφθορομεθάνιο)
NITROMETHANE (Νιτρομεθάνιο)
PENTANE (Πεντάνιο)
PENTYLENE
PENTYNE
PHOSGENE (Φωσγένιο)
PROPIONALDEHYDE (Προπιοναλδεύδη)
VINYL CHLORIDE (Χλωριούχου βινυλίου)
ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΡΟΦΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ACETALDEHYDE (ακεταλδεϋδη)
AMMONIA (αμμωνία)
BUTANE (βουτάνιο)
BUTANONE (μεθυλαιθυλοκετόνη)
BUTYLENE (βουτυλένιο)
BUTYNE
FORMALDEHYDE (Φορμαλδεΰδη)
HYDROGEN BROMIDE (βρωμιούχο υδρογόνο)
HYDROGEN CHLORIDE (υδροχλώριο)
HYDROGEN CYANIDE (Υδροκυάνιο)
HYDROGEN FLUORIDE (Υδροφθόριο)
HYDROGEN SELENIDE
HYDROGEN SULPHIDE (Υδρογόνου σουλφίδιο)
METHYL CHLORIDE (Χλωρομεθάνιο)
NITROGEN DIOXIDE (διοξείδιο του αζώτου)
PROPANE (προπάνιο)
PROPYLENE (προπυλένιο)
PROPYNE
SULPHUR DIOXIDE (Διοξείδιο του θείου)
SULPHUR TRIOXIDE (Τριοξείδιο του θείου)
ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΡΟΦΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
CARBON DIOXIDE (διοξείδιο του άνθρακα)
CARBON MONOXIDE (Μονοξείδιο του άνθρακα)
ETHANE (Αιθάνιο)
ETHYLENE (Αιθυλένιο)
HYDROGEN (υδρογόνο)
METHANE (μεθάνιο)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΟΣΜΩΣΗ
Η Αντιστροφη Οσμωση θα αφαιρέσει (ολα τα παραπανω φυσικα αφου το νερο περναει πρωτα απο ενεργο ανθρακα πριν φτασει στη μεμβρανη) και περισσότερο από το 98% των οργανικών χημικών ουσιών από το νερό όπως THMs (χλωροφόρμιο), DBCP, lindane, ΣΕΚ (τριχλωροαιθυλένιο), PCEs (tetrachloroethylene), carbontetrachloride χλώριο και άλλα οπως αρσενικό, βάριο, κάδμιο, εξασθενες χρωμιο, τρισθενες χρωμιο, χαλκο, βακτηρια, κυστες, θολουρα.
Giardia lamblia (μαστιγοφορο πρωτόζωο παράσιτο της Γιαρδιας) 100%
Criptosporidium cysts (πρωτόζωο παράσιτο της Κρυπτοσποριδιασης) 100%
DDT (φυτοφαρμακο) >99.9%
PCB (διοξινη) >99.9%
E.coli bacteria (κολοβακτηρίδιο) >99.9%
Fecal bacteria (κολοβακτηρίδιο) >99.9%
Lindane (νευροτοξινη) >99.9%
Salmonella typhi (αρνητικό κατά Gram παθογονο βακτήριο του τυφοειδη πυρετου) >99.9%
Vibrio cholerae (αρνητικό κατά Gram παθογονο βακτήριο της χολερας) >99.9%
Shigella dysenteriae (θετικό κατά Gram παθογονο βακτήριο δυσεντεριας) >99.9%
Serratia marcescens (αρνητικό κατά Gram παθογονο βακτήριο των ενδονοσοκομειακες λοιμωξεων) >99.9%
Toluene (χρωστικη) >99.9%
Sodium Fluoride NaF (φθοριουχο νατριο) 99%
Calcium Cloride CaCl2 (χλωριούχο ασβέστιο) 99%
Sodium Chloride NaCl (το επιτραπεζιο αλατι) 99%
Sucrose (ζαχαρη, οργανικη χημικη ενωση) 99%
Magnesium Cloride MgCl2 (χλωριούχο μαγνήσιο) 99%
Nickel Sulfate NiSO4 (θειικο νικελιο) >99%
Copper Sulfate CuSO4 (θειικος χαλκος ή γαλαζόπετρα) >99%
Lactic Acid pH5 (γαλακτικο οξυ) 99%
Glucose (σακχαρο, οργανικη ενωση) 98%
Sodium Nitrate NaNO3 (νιτρικό ασβέστιο) 97-99%
Chlorinated Pesticides (χλωριωμένα φυτοφάρμακα ή οργανοχλωρίδια) 99.9%
Silica SiO2 (διοξείδιο του πυριτίου, quartz, χαλαζίας) 98%
Sodium (νάτριο ) 95-99%
Nickel Ni (νικελιο)95-99%
Chloride Cl- (χλωριδιο) 99.9%
Radioactivity (Ραδιενέργεια) 95-99%
Potassium K (καλιο) 92-99%
Zinc Zn (ψευδάργυρος) 95-99%
Bicarbonate HCO3- (διττανθρακικα) 99%
Sulfate SO4 (θειικα) 95-99%
Calcium Ca (ασβεστιο) 95-99%
Strontium Sr (στροντιο) 95-99%
Nitrate ΝΟ3 (νιτρικό άλας) 90-99%
Ferrocyanide[Fe(CN)]6 4- (Σιδηροκυανιούχο ιόν) 96-99%
Magnesium Mg (μαγνησιο) 95-99%
Cadmium Cd (καδμιο) 95-99%
Fluoride F (φθοριο) 90-95%
Arsenic +3 As(III) (αρσενικό) 95-99%
Iron Fe (σιδηρος) 95-99%
Silver Ag (αργυρος, ασημι) 95-99%
Silicate [SiF6]2- Πυριτικό άλας 95-99%
Arsenic +5 As(V) (αρσενικό) 95-99%
Aluminum Al (αργίλιο, αλουμινιο) 95-99%
Mercury Hg (υδράργυρος) 95-99%
Phosphate PO4(3-) (φωσφορικό άλας) 95-99%
Lead Pb (μόλυβδος) 95-99%
Ammonium ΝΗ4+ (αμμωνιο) 95-99%
Barium Ba (βαριο) 95-99%
Chromate CrO4-2 (χρωμικα οξεα) 95-99%
Copper Cu (χαλκός) 95-99%
αυτο που εβαλες στο λινκ ειναι φιλτρο ανθρακα.εσενα δε σε καλυπτει μονο αυτο αφου εχεις τοσα προβληματα στο νερο.-η οσμωση αναλογα τι θα παρεις παντα-θα ερθει περιπου στα ιδια λεφτα.
το καλυτερο ειναι να παρεις ενα τηλεφωνο στη waterwaves κ θα σε κατατοπισουν καλυτερα αποτι κ να σου πω εγω.επισης κανε μια αναζητηση εδω μεσα με τις λεξεις "οσμωτικη ερωτηση" και ΑΟ,και θα βρεις πολυ χρησιμα θεματα.
οσο για το ποσο σκληρο θαναι το "βρωμικο" της ΑΟ σου δεν μπορω να σου απαντησω.αυτο θα το δεις με μετρηση σκληροτητας.ετσι κιαλλιως,αφου θες ενυδρειο,θα πρεπει να προμηθευτεις και τα απαραιτητα τεστ οτι κ αν αποφασισεις να κανεις.
Παιδια αυτα ολα οσα λεμε, ειναι υποθετικα.
Μπορει το νερο να ειναι μια χαρα.
Στηριζομαστε και τα λεμε μονο στο στοιχειο που μας εδωσε οτι δεν υπαρχει καποιος εμφανης λογος που χανει ψαρια, βγαζουν ich, παθαινουν Pop eye, βγαινουν τα σαλιγκαρια απο το ενυδρειο κλπ και υποθετουμε οτι η φιλτρανση και συντηρηση του ενυδρειου αλλαγες κλπ, γινονται σωστα.
Αυτο που πρεπεις να κανεις ειναι να περιμενεις να σου ελεγξει η εταιρεια
υδρευσης το νερο και μετα αποφασιζεις τι θα κανεις.
boutas ski
31-05-13, 16:40
Παιδια αυτα ολα οσα λεμε, ειναι υποθετικα.
Μπορει το νερο να ειναι μια χαρα.
Στηριζομαστε και τα λεμε μονο στο στοιχειο που μας εδωσε οτι δεν υπαρχει καποιος εμφανης λογος που χανει ψαρια, βγαζουν ich αυτο εγινε γιατι το ενυδρειο πρωτα το ειχα πανω σε συρταριερα απο ρουχα... ολη την ωρα χτυπουσαν τα συρταρια αυτο πιστευω απο μονο του φτανει για να παθει κατι το ψαρι, παθαινουν Pop eyeδεν ειχα ποτε. χιλοδονελα ηταν και ηταν γιατι ειχε καταρευσει το ψαρι..., βγαινουν τα σαλιγκαρια λογικο το βρησκω μια φορα βγηκε και το καπακι δεν ηταν καλοκλεισμενο.. απο το ενυδρειο κλπ και υποθετουμε οτι η φιλτρανση και συντηρηση του ενυδρειου αλλαγες κλπ, γινονται σωστα.
το οτι εκανα πολλα λαθη κατα το παρελθον δεν σημαινει οτι εξακολουθω και τα κανω... αλλαξα μερος εστισα μεγαλυτερο κανω σωστες αλλαγες νερου ολα γινονται σωστα, θερμοκρασιες πραιμ ολα..
Αυτο που πρεπεις να κανεις ειναι να περιμενεις να σου ελεγξει η εταιρεια
υδρευσης το νερο και μετα αποφασιζεις τι θα κανεις.
σιγουρα..
λοιπον διαβασα τα υπομνηματα και καποια αλλα θεματα για την οσμωση αλλα αυτο που δεν καταλαβα ειναι πως δουλευει και εννοω οτι απο την μια τραβαει νερο και απο την αλλη το χωριζει σε 2 καθαρο και βρωμικο ετσι?? εμεις κραταμε το καθαρο με το οποιο αλλαζουμε το νερο στο ενυδρειο... Αν θελουμε να πιουμε απο κει νερο τι κανουμε?? περιμενουμε 30' ωρα και ολο αυτο το νερο να τρεχει (βρωμικο) και μετα κραταμε νερο για ποσιμο?? (πχ το αποθηκευω σε μπουκαλια και το βαζω στο ψυγειο.. οοοοολο αυτο το βρωμικο νερο που φανταζομαι ειναι ακρετο αφου δουλευει 1/3 καθαρο βρωμικο που το βαζουμε το εχουμε διπλα πχ το μηχανημα Α.Ο. στο νιπτηρα και το ριχνει εκει?? κανα βιντεο τετοιο υπαρχει να καταλαβω πως δουλευει?
λοιπον διαβασα τα υπομνηματα και καποια αλλα θεματα για την οσμωση αλλα αυτο που δεν καταλαβα ειναι πως δουλευει και εννοω οτι απο την μια τραβαει νερο και απο την αλλη το χωριζει σε 2 καθαρο και βρωμικο ετσι??
ναι.
εμεις κραταμε το καθαρο με το οποιο αλλαζουμε το νερο στο ενυδρειο...
ναι
Αν θελουμε να πιουμε απο κει νερο τι κανουμε?? περιμενουμε 30' ωρα και ολο αυτο το νερο να τρεχει (βρωμικο) και μετα κραταμε νερο για ποσιμο?? (πχ το αποθηκευω σε μπουκαλια και το βαζω στο ψυγειο.. οοοοολο αυτο το βρωμικο νερο που φανταζομαι ειναι ακρετο αφου δουλευει 1/3 καθαρο βρωμικο που το βαζουμε το εχουμε διπλα πχ το μηχανημα Α.Ο. στο νιπτηρα και το ριχνει εκει??
καπως ετσι.αλλα,αν βαλεις πανω απο μια μεμβρανη αυτη η σχεση 1/3 αλλαζει.με 2 και 3 μεμβρανες φτανεις να εχεις σχεση ακομα και 1/1
τα συστηματα ΑΟ για ποσιμο νερο ομως(αυτα που μπαινουν κατω απτο νιπτηρα) δουλευουνε λιγο διαφορετικα και οχι ακριβως ετσι,οσον αφορα την αναμονη και τα σταδια φιλτρανσης.(σε αυτα μπαινει αλλο ενα σταδιο "φιλτρανσης" στο τελος που εμπλουτιζει το νερο και το ξανακανει ποσιμο.γιατι οταν βγαινει απτη μεμβρανη το νερο ειναι "γυμνο" απο οποιοδηποτε στοιχειο("καλο" και "κακο")
αυτο μπορει να γινει και στις ενυδρειακες ΑΟ.
κανα βιντεο τετοιο υπαρχει να καταλαβω πως δουλευει?
υπαρχουνε οι ενυδρειακες(compact (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=189)και full size (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=190))
υπαρχουνε οι ενυδρειακες οικολογικες (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29861)
υπαρχει συστημα για να μετατρεψεις (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=197)τις ενυδρειακες σε οικιακες
και υπαρχουνε και οι οικιακες (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=165)
η μετατροπη μιας ΑΟ σε οικολογικη η/και σε οικιακη,δεν ειναι αναγκη να γινει αμεσως με την αγορα της,μπορεις να προσθεσεις μεμβρανη η το συστημα μετατροπης αργοτερα,αν θες να κρατησεις χαμηλοτερο το αρχικο κοστος.
ετσι κιαλλιως το νερο που "χανεις" σε βρωμικο ειναι πολυ φτηνοτερο μακροπροθεσμα σε σχεση με τα λεφτα που χαλας για νερα σε μπουκαλια,απιονισμενα,κοστη μεταφορας που κανεις για να παρεις νερο απο αλλου κλπ...
αυτο ισχυει ακομα και αν παρεις μια απλη ενυδρειακη με 50αρα μεμβρανη.και με το νερο που εχεις εσυ εκει πανω,σε 6 μηνες θα ταχει βγαλει τα λεφτα της.
οπως και να το δεις συμφερει.αλλα σου ξαναλεω,να κανεις ενα τηλεφωνο στη waterwaves,να τους πεις το προβλημα σου (και για το ποσιμο και για το ενυδρειο)και αυτοι θα σε κατατοπισουνε.μπαινουν κιεδω μεσα τα παιδια απτο καταστημα συχνα και ξερουν τι παιζεται,δεν ειναι ασχετοι.
boutas ski
31-05-13, 17:52
για να μιλαμε και με αριθμους.... με 50 ευρω αγοραζω αυτην την οσμωση.. http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30174 + το φλασ κιτ εξτρα 9 ευρω
πιο πανω λες : τα συστηματα ΑΟ για ποσιμο νερο ομως(αυτα που μπαινουν κατω απτο νιπτηρα) δουλευουνε λιγο διαφορετικα και οχι ακριβως ετσι,οσον αφορα την αναμονη και τα σταδια φιλτρανσης.(σε αυτα μπαινει αλλο ενα σταδιο "φιλτρανσης" στο τελος που εμπλουτιζει το νερο και το ξανακανει ποσιμο.γιατι οταν βγαινει απτη μεμβρανη το νερο ειναι "γυμνο" απο οποιοδηποτε στοιχειο("καλο" και "κακο")
αυτο μπορει να γινει και στις ενυδρειακες ΑΟ. δηλαδη για να καταλαβω αφου βαλω το παραπανω συστημα το νερο μου δεν θα ειναι ποσιμο??!! θα πρεπει να παρω εξτρα φιλτρο για να γινει ποσιμο?? αρα ξεφευγουμε σε τιμη 120+ απο οτι ειδα για κατι οικιακα οπου φανταζομαι κανει και για ενυδρειο και για ποσιμο...
και κατι τελευταιο το νερο αφου η οσμωση το κανει "γυμνο" τα ψαρια δε τα πειραζει ?? ή δεν κανουμε αλλαγες ποτε με 100% νερο οσμωσης ? ετσι ωστε να παρει και λιγο απο το αλλο νερο που εχει και καλα και κακα. αν ναι σε τι ποσοστο πρεπει να γινει το "μειγμα" 50 -50 ? οποτε αυτο μπορει να γινει και στο ποσιμο?
θα τους στειλω ενα email να με βοηθησουν τα παιδια στο καταστημα σιγουρα απλα για να κατανοησω και 5 πραγματα πρωτα ρωταω και δω...!!
ναι.αν παρεις την απλη ενυδρειακη(την πιο φτηνη)δεν θα ειναι ποσιμο το νερο.θα πρεπει να βαλεις κ την τελικη μοναδα επανεμπλουτισμου του νερου.
για τα ψαρια δεν σε ενοχλει γιατι μπορεις να κανεις μιξη καθαρο με βρωμικο ΑΟ εφοσον στο ξαναλεω τα προφιλτρα της ΑΟ κρατανε ολες τις υπολοιπες βρωμιες που εχει το νερο της βρυσης σου.(αν εχει)
δηλαδη αν στο νερο σου εχεις κατι που το προφιλτρο ανθρακα και sediment που θαχει η ΑΟ δεν ειναι ικανα να το κρατησουνε,τοτε το βρωμικο της ΑΟ θα εξακολουθει ναναι ακαταλληλο.
σε αυτη την περιπτωση οσον αφορα τα ψαρια,χρησιμοποιεις το καθαρο της ΑΟ και σκευασματα ετοιμα τα οποια εμπλουτιζουνε το νερο και του δινουν τα χαρακτηριστικα που θελεις.
ο delta σου εβαλε λιστα πιο πισω με το τι κραταει καθε φιλτρο.
το τι ποσοστο μιξης θα κανεις για τα ψαρια σου,εξαρταται απτο το τι χρειαζονται τα ψαρια(διαβαζεις το προφιλ τους),τι σκληροτητα εχει το νερο στη βρυση σου και τι σκληροτητα θαχει το βρωμικο της ΑΟ.παιρνεις τεστ κ το μετρας.κ μετα πειραματιζεσαι με τη μιξη για να πετυχεις αυτο που θες.δεν ειναι δυσκολο ουτε τοσο πολυπλοκο οσο ακουγεται.ολοι ετσι κανουμε.
Κοιτα πρωτα τι θα βρουν στο νερο αυτοι που θα ερθουν.
Θα παρουν δειγμα να κανουν τεστ? Θα σου δωσουν αποτελεσματα? ή θα ερθουν θα γεμισουν ενα ποτηρι και θα το κοιταξουν στον Ηλιο? :)
Και μετα βλεπεις.
boutas ski
31-05-13, 21:57
οκ εν αναμονη λοιπον ..!! ευχαριστω και τους δυο...! δελτα δε ξερω καταρχας μονο και μονο που με ειπε θα ρθουμε να μετρησουμε μου εκανε τρομερη εντυπωση..!! kfg12345 οκ καταλαβα τι μου λες, θα σας ρωτησω και παλι οταν φτασουμε σε αυτο το σημειο...!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.