Επιστροφή στο Forum : θερμοστατης και αλλα
Παιδια επειδη εχω μπερδευτει πολυ με το τι πρεπει να κανουμε σε κατασταση καυσωνα και πως να ρυθμιζω θερμοκρασια κτλ σας παρακαλω ξεμπερδεψτε με λιγο.
Το ενυδρειο μου ειναι σε μερος που δεν το βλεπει ποτε ο ηλιος(οπως και ολη την συγκεκριμενη πλευρα του σπιτιου αλλωστε)πραγμα που σημαινει οτι και μερα μεσημερι εχω σκια στο σπιτι αρκετη οποτε και δροσια σχετικα(ακομα)
το air condition εμας δουλευει non stop ολο το καλοκαιρι με εξαιρεση τις μερες που παμε διακοπες.
αυτη τη στιγμη με τα φωτα αναμενα εχω μεσα στο ενυδρειο 26 βαθμους.
θερμοστατη δεν εχω σβησει γιατι δεν ξερω ποσο θα κατεβει χωρις αυτον και φοβαμαι
τον εχω ρυθμισει στους 24 και παρολαυτα ανα διαστηματα αναβει για λιγο.κουλο δεν ειναι?γιατι αναβει?
Για ψυξη δεν μπορω με τιποτα να τοποθετησω τα ανεμιστηρακια που λετε γιατι δεν θα τα καταφερω ποτε.
εχω ενα ανεμιστηρα μικρο ο οποιος εχει βαση και αν χρειαστει θα τον βαλω να χτυπαει ανοιγωντας το ενα φυλλο του καπακιου αναγκαστικα.
θελω να μου πειτε λοιπον ποτε σβηνουμε θερμοστατη?
αν τον αφησω στις 24 για παν ενδεχομενο πειραζεις?
αν καποιος λειψει για 2 εβδομαδες με τις αλλαγες νερου και την εξατμιση τι γινεται αραγε?
To θερμοστατη δεν χρειαζεται να τον βγαλεις, αρκει να ειναι σωστα ρυθμισμενος. Προσωπικα τον εχω και το καλοκαιρι, για να μην πεσει η θερμοκρασια. Δεν ειναι ολες οι μερες το ιδιο ζεστες, ετσι κι αλλιως.
Τωρα για την ψυξη, θα σου ελεγα να το προσπαθησεις με τα ανεμιστηρακια. Δεν ειναι τιποτα τρομερο κι ας μην εχεις ασχοληθει ξανα με κατι αναλογο. Περα του οτι δεν θα υπαρχει σταθερη θερμοκρασια στο ενυδρειο το καλοκαιρι με το κλιματιστικο, οταν θα λειπεις τι θα γινει? Θα βρασουν τα ψαρια.
Με την εξατμιση, πρεπει να φροντισεις να πηγαινει καποιος στο σπιτι οταν λειπεις. Δεν υπαρχει αλλος τροπος, αλλιως μπορει να δημιουργηθει τεραστιο προβλημα. Εγω συνηθως στελνω καποιον ανα τρεις ημερες να δει αν ολα ειναι καλα και να συμπληρωσει νερο που εχω ηδη ετοιμο.
Το θεμα με τα ανεμιστηρακια μου φαινεται οχι απλα βουνο,ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
Θα το ηθελα παρα πολυ να το κανω για να ξεμπερδευω αλλα μονη μου αποκλειεται και ο αντρας μου αυτη τη περιοδο ειδικα δε προκειται να με βοηθησει δυστηχως.
τον θερμοστατη τον κατεβασα και αλλο λιγο γιατι τωρα το πρωι που μετρησα χωρις φωτα ειχα 26 και κατι.
Δεν εχω καταλαβει ομως γιατι ενω ειναι ρυθμισμενος πιο κατω απο τη θερμοκρασια που τελικα εχει το ενυδρειο εξακολουθει να αναβει για δευτερολεπτα.
Αυτο με τον ετοιμο κουβα αλλαγης θα το κανω,μου εδωσες ιδεα.Τουλαχιστον καποιος να συμπληρωνει νερο ναι.
Αληθεια οσοι δεν εχουν καποιον τι κανουν αραγε?:confused:
Ο φοβος μου ειναι κατα τον αυγουστο που θα λειψουμε 2 βδομαδες εξωτερικο...εκει δεν ξερω τι θα κανω με το νερο.
ερωτηση:τα ανεμιστηρακια pc ειναι ενα μεγεθος?χωρανε σε ολα τα καπακια αραγε?
Το θεμα με τα ανεμιστηρακια μου φαινεται οχι απλα βουνο,ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
Θα το ηθελα παρα πολυ να το κανω για να ξεμπερδευω αλλα μονη μου αποκλειεται και ο αντρας μου αυτη τη περιοδο ειδικα δε προκειται να με βοηθησει δυστηχως.
Να τον αναγκασεις!χαχα! (μονο η δικια μου ξερει πως να το κανει??:D)
τον θερμοστατη τον κατεβασα και αλλο λιγο γιατι τωρα το πρωι που μετρησα χωρις φωτα ειχα 26 και κατι.
Δεν εχω καταλαβει ομως γιατι ενω ειναι ρυθμισμενος πιο κατω απο τη θερμοκρασια που τελικα εχει το ενυδρειο εξακολουθει να αναβει για δευτερολεπτα.
Οι θερμοστατες να ξερεις οτι τις περισσοτερες φορες δεν ειναι καλιμπραρισμενοι. Δηλαδη, μπορει να τον εχεις ρυθμισει να ανοιγει στους 26, αλλα αυτον να ανοιγει στους 28. Πρεπει να διασταυρωσεις με αξιοπιστο θερμομετρο σε ποια θερμοκρασια ειναι ρυθμισμενος. Αν το κανεις αυτο, ρυθμισε τον στην ελαχιστη θερμοκρασια που θελεις, αναλογα με τα ψαρια σου. Συνηθως 24-25 ειναι καλα για τα περισσοτερα τροπικα ειδη. Μην πιασει κρυο κανενα βραδυ, ποτε δεν ξερεις.
Αυτο με τον ετοιμο κουβα αλλαγης θα το κανω,μου εδωσες ιδεα.Τουλαχιστον καποιος να συμπληρωνει νερο ναι.
Δεν υπαρχει αλλη λυση, δυστυχως, αν δεν υπαρχει αυτοματη αναπληρωση (ελαχιστοι εχουν). Αυτο πρεπει να το εχουν φροντισει ολοι σε τετοια περιπτωση.
Αληθεια οσοι δεν εχουν καποιον τι κανουν αραγε?:confused:
Βρισκουν το ενυδρειο αδειο οταν γυρισουν και το φιλτρο (αν ειναι εσωτερικο) καμενο! :D
Ο φοβος μου ειναι κατα τον αυγουστο που θα λειψουμε 2 βδομαδες εξωτερικο...εκει δεν ξερω τι θα κανω με το νερο.
ερωτηση:τα ανεμιστηρακια pc ειναι ενα μεγεθος?χωρανε σε ολα τα καπακια αραγε?
Τα ανεμιστηρακια εχουν διαφορα μεγεθη: 4χ4cm ,8χ8, 12χ12...τα 8χ8 ειναι μια καλη επιλογη για μικρα ενυδρεια.
Αυτα.
μωρε μπορω να τον πεισω πιστευω αλλα πρωτον ειναι δυσκολη περιοδος γιαυτον τωρα και δευτερον θα γκρινιαξει πολυ πρωτα και την δεδομενη περιοδο δεν αντεχω και εγω:lol:
ευτυχως εχουμε καλα παλικαρια εδω και μολις προσφερθηκε καποιος να μου το φτιαξει κατι που το προτιμω εφοσον ειστε γνωστες.
Ωραια. Ετσι ξεμπερδευεις! ;)
Ναι.Ξεκιναω αγορες .Να ειστε καλα βρε παιδια και ενα μεγαλο ευχαριστω στο παλικαρι το οποιο προσφερθηκε να μου το φτιαξει.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.