Επιστροφή στο Forum : Γεννα altolamprologus calvus black pearl
Καλημερα,σημερα το πρωι που ξυπνησα με μεγαλη μου χαρα:smt026 ειδα οτι γεννησαν τελικα,το θεμα μου ειναι οτι αντι να γεννησουν στο κοχυλι προτιμησαν να σκαψουν σε μια πετρα και να τα γεννησουν εκει τα αυγα,γιατι εγινε αυτο δεν ξερω,παντος η θηλυκια ειναι εκει συνεχεια και τα αεριζει και ο αρσενικος περιπολει γυρω απο την πετρα,δυστυχως λογο υποχρεωσεων δεν προλαβα να τα χωρισω να τα βαλω δηλαδη μονα τους οπως ειχα σκοπο να κανω απο την αρχη,και τα εχω στο κυριος ενυδρειο με τα τροφεους,εχω πιθανοτητες να επιβιωσει κανενα?,και σε ποσες μερες σκαν τα αυγα?
Κλεόβουλος
18-05-13, 11:31
:) είδες που ήταν έτοιμα?
Δεν είναι περίεργο που γέννησαν στην πέτρα.
Τ' αυγά σκάνε σε 2-3 μέρες.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν πιθανότητες να επιζήσει κανένα
και ο πιο επικίνδυνος να τα φάει είναι ο αρσενικός. Ποτέ δεν ξέρεις όμως ;)
Αντε Κλεοβουλε θα γινεις παππους:DΕφτιαξα ενα αυτοσχεδιο κονταρι καθρευτη για να μπορεσω να δω πισω απο την πετρα και οχι μονο ειδα αλλα μπορεσα να φωτογραφισω κιολας,παρακατω σας παραθετω φωτογραφια με αυγα καλβων:p εγω παντος πρωτη φορα βλεπω:rolleyes:και ειναι πολλααααααααα!
Κλεόβουλος
18-05-13, 12:16
Είσαι φοβερός +-3
Τα θηλυκά μπορούν να κάνουν καμιά 200αριά αυγά.
Παναγιώτης Κ
18-05-13, 13:03
Μπράβο! Άντε καλώς να τα δεχτείς! Ελπίζω να επιβιώσουν!
να σου ζησουν!!!πολυ καλη η πατεντα!
να σου ζησουν!!!πολυ καλη η πατεντα!
ευχαριστω,ε δεν ειναι και καμια τρομερη πατεντα,ενα κονταρι απο σουιφερ απο αυτο που ξεσκονιζουν οι γυναικες το σπιτι,παιρνεις ενα καθρευτακι απο αυτο που εχουν προχειρο οι γυναικες στην τσαντα τους και το πιανεις με ενα λαστιχο μπροστα,προσοχη μην σας παρει χαμπαρι ομως:D
ευχαριστω,ε δεν ειναι και καμια τρομερη πατεντα,ενα κονταρι απο σουιφερ απο αυτο που ξεσκονιζουν οι γυναικες το σπιτι,παιρνεις ενα καθρευτακι απο αυτο που εχουν προχειρο οι γυναικες στην τσαντα τους και το πιανεις με ενα λαστιχο μπροστα,προσοχη μην σας παρει χαμπαρι ομως:Dκαι το ξυλο μετα ποιος το τρωει???:D:D:D
ευχαριστω,ε δεν ειναι και καμια τρομερη πατεντα,ενα κονταρι απο σουιφερ απο αυτο που ξεσκονιζουν οι γυναικες το σπιτι,παιρνεις ενα καθρευτακι απο αυτο που εχουν προχειρο οι γυναικες στην τσαντα τους και το πιανεις με ενα λαστιχο μπροστα,προσοχη μην σας παρει χαμπαρι ομως:D
και μετα σε παιρνουν αυτες στο κυνηγι....
Αμα σε παρει χαμπαρι σε βλεπω να τρως ομελετα με αυγα καλβων!!!!
Τριτη μερα σημερα και η θηλυκια αεριζει τα αυγα,κοιταξα παλι και δεν ειδα ουτε ενα ασπρο(χαλασμενο) αυγο,πιστευω οτι ειμαστε σε καλο δρομο,μεχρι το βραδυ να σκασουν μυτη ουριτσες:)
-------------------------
Kλεοβουλε τιποτα ακομα τωρα εχουν ακριβως 60 ωρες και ακομα να εκκολαυθουν λες να ειναι αγονιμοποιητα?
Παναγιώτης Κ
20-05-13, 21:08
Δεν νομίζω. Για να τα αερίζει κια για να μην έχουν ασπρίσει σημαίνει ότι έγινε η δουλειά!
Όπου να'ναι θα δεις ουρίτσες!
Κλεόβουλος
21-05-13, 07:40
Kλεοβουλε τιποτα ακομα τωρα εχουν ακριβως 60 ωρες και ακομα να εκκολαυθουν λες να ειναι αγονιμοποιητα?
Υπομονή....είπα ότι εκκολάπτονται σε 2-3 μέρες αλλά δεν είχα την ευκαιρία να μετρήσω ποτέ εγώ με ακρίβεια, έτσι αναφέρεται στη βιβλιογραφία.
Εσύ θα πεις με ακρίβεια δευτερολέπτου :p
Μη τα ενοχλείς τώρα και μην κάνεις καμιά μεγάλη αλλαγή νερού.
Καλημερα,επιτελους ουριτσες:p το θεμα ειναι οτι δεν ειναι ολα τα αυγα ειναι πολυ λιγοτερα η εκτος και εαν δεν ειδα καλα,καθως πηγα να τα κοιταξω επεσαν 2 αυγα κατω και απο πισω ειχαν μια μικρη ουριτσα που κουνιοτανε γρηγορα:D η μανα τα εβαλε στο στωμα λετε να τα εφαγε?,τωρα το ερωτημα μου ειναι τι να κανω,σκεφτηκα να τα κανω αναροφυση με ενα λαστοιχο και να τα βαλω σε μια γεννηστρα που επιπλεει στο κυριως ενυδρειο,γινεται κατι τετοιο η θα ειναι μοιραια κινηση για τα μικρα?
Κλεόβουλος
21-05-13, 09:43
Άρα ήταν σωστός ο χρόνος εκκόλαψης που ανέφερα.;)
Κάπου εκεί είναι και τα υπόλοιπα αλλά δεν τα βλέπεις.
Τα "αυγά με την ουρίτσα" είναι τα ψαράκια που έχουν ακόμη τον λεκιθικό σάκο.
Όταν αυτός απορροφηθεί τότε θ' αρχίσουν να τρέφονται κανονικά.
Η μάνα μάλλον τα μετέφερε σε πιο ασφαλές σημείο (το αρσενικό είναι επικίνδυνο να τα φάει).
"Γεννήστρα" που επιπλέει δεν θα το πρότεινα.
Αν έχεις ένα μικρό ενυδρειάκι βάλτα εκεί με νερό από το μεγάλο.
Δεν μπορώ να προβλέψω ποσοστό επιτυχίας γιατί είναι και πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές.
Να τα μεταφερω σημερα η να περιμενω κανα 2 μερες ακομα,εχω ενα ενυδρειακι 30 λιτρα πιστευω μια χαρα θα ειναι εκει,με τον τροπο της αναροφησης ομως θα γινει δουλεια δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο για να τα πιασω?
Παναγιώτης Κ
21-05-13, 10:04
Γιατί δεν τα αφήνεις εκεί να δεις πως θα εξελιχθούν και αν δεις ότι δεν επιβιώνουν στην επόμενη γέννα να τα βάλλεις σε άλλο ενυδρείο.
Δεν ξερω τι να κανω εχω μπερδευτει:confused:Μαλον θα τα μεταφερω σε κανα 2-3 μερες να εχουν μεγαλωσει λιγο γιατι βλεπω οτι χρειαζονται ακομα την βοηθεια απο την θηλυκια,τα αεριζει ακομα που σημαινει οτι αμα τα μεταφερω τωρα το ποιο πιθανον ειναι να παθουν fungus
Κλεόβουλος
21-05-13, 10:29
Να τα μεταφερω σημερα η να περιμενω κανα 2 μερες ακομα,εχω ενα ενυδρειακι 30 λιτρα πιστευω μια χαρα θα ειναι εκει,με τον τροπο της αναροφησης ομως θα γινει δουλεια δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο για να τα πιασω?
Πιάστα όσο είναι συγκεντρωμένα. Αν απομακρυνθούν αδύνατο. Βάλε και μια αεραντλία στο μικρό να τα "αναδεύει".
Με αναρρόφηση έχω πάρει μικρά χωρίς πρόβλημα.
Γιατί δεν τα αφήνεις εκεί να δεις πως θα εξελιχθούν και αν δεις ότι δεν επιβιώνουν στην επόμενη γέννα να τα βάλλεις σε άλλο ενυδρείο.
Παναγιώτη πιστεύω ότι δεν θα επιβιώσει κανένα. Απ' όσο έχω δει τα μικρά καλβάκια δεν κρύβονται αλλά σέρνονται στον βυθό και είναι εύκολος στόχος.
Άσε που μεγαλώνουν πολυυυύ αργά.
Λοιπόν πήγα να τα κάνω αναροφηση αλλα το μετάνιωσα τα ψαράκια ειναι πολυ μικρά μονο οι ουριτσες φενονται ειναι καμια 40αρια σίγουρα,θα τα αφήσω κανά δυο μέρες ακόμα και μετα θα τα χώρισω σε πόσες μέρες ειναι σε θέση να τραφουν και να κολυμπούν μόνα τους;
Κλεόβουλος
21-05-13, 16:49
Σε δέκα περ. μέρες θα έχουν χάσει τον σάκο και θ΄αρχίσουν μόνα τους να τρέφονται. Ετοιμάσου για αρτέμια ή πάρε καμιά καλή τροφή σε σκόνη.
Σε δέκα περ. μέρες θα έχουν χάσει τον σάκο και θ΄αρχίσουν μόνα τους να τρέφονται. Ετοιμάσου για αρτέμια ή πάρε καμιά καλή τροφή σε σκόνη.
Αρτεμια δεν εχω φτιάξει ποτε πως γίνονται;
Κλεόβουλος
21-05-13, 20:00
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28756&highlight=%E1%F1%F4%DD%EC%E9%E1
Υπάρχει και έτοιμη.
Μπορείς να δίνεις και τροφή σε σκόνη στην αρχή και τριμμένο φυλλαράκι αργότερα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28756&highlight=%E1%F1%F4%DD%EC%E9%E1
Υπάρχει και έτοιμη.
Μπορείς να δίνεις και τροφή σε σκόνη στην αρχή και τριμμένο φυλλαράκι αργότερα.
Ευχαριστω Κλεοβουλε
Καλησπέρα,λοιπόν τα έκανα αναρωφηση με μεγάλη επιτυχία,αλλα επειδή ήταν πολυ μικρα και φοβήθηκα μην με τις αλλαγές μην πΑθουν τίποτα τα έβαλα σε μια γενιστρα μεχρι να πάρουν τα πάνω τους, αφού πρώτα την επεξεργασθηκα λίγο,γιατι οι τρύπες ήταν μεγάλες για τα καλβακια τα οποία ειναι 50 στ σύνολο!τωρα περιμένουμε να μεγαλώσουνε αργααααααααα:D
Καλησπέρα,λοιπόν τα έκανα αναρωφηση με μεγάλη επιτυχία,αλλα επειδή ήταν πολυ μικρα και φοβήθηκα μην με τις αλλαγές μην πΑθουν τίποτα τα έβαλα σε μια γενιστρα μεχρι να πάρουν τα πάνω τους, αφού πρώτα την επεξεργασθηκα λίγο,γιατι οι τρύπες ήταν μεγάλες για τα καλβακια τα οποία ειναι 50 στ σύνολο!τωρα περιμένουμε να μεγαλώσουνε αργααααααααα:D
Και μια φωτογραφία που φενονται καλύτερα,σαν εξωγήινοι ειναι:D
Κλεόβουλος
22-05-13, 18:23
Τι γεννήστρα είναι? απ' αυτές με το διχτάκι που επιπλέουν?
Τότε βάλε απο κάτω μια αεραντλία σε χαμηλή ένταση να τα αναδεύει ελαφρά μέχρι να χάσουν τον σάκο.
Τι γεννήστρα είναι? απ' αυτές με το διχτάκι που επιπλέουν?
Τότε βάλε απο κάτω μια αεραντλία σε χαμηλή ένταση να τα αναδεύει ελαφρά μέχρι να χάσουν τον σάκο.
Ναι τέτοια ειναι,τωρα θα βαλω αεροπετρα απο κάτω να τα αναδευει δεν πιστεύω να έπαθαν τίποτα τα εχω απο το πρωί έτσι;
Κλεόβουλος
22-05-13, 18:41
Κάνα τέτοιο χρειαζόσουν https://www.google.gr/search?q=diy+fish+egg+tumbler&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=nvScUajkAcSh0QXot4DADw&ved=0CCoQsAQ&biw=1024&bih=616
αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις κι εκεί.
Μακάρι!ο χρόνος θα δείξει!Σε ευχαριστω Κλεοβουλε για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες τα ψαράκια όταν με το καλό μεγαλώσουνε θα τα δωρισω σε άτομα απο το φόρουμ που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν αυτό το καταπληκτικό είδος της λίμνης τανγκανικα
Σημερα ειναι προγραματισμενη η αλλαγη νερου,να κανω η οχι,30% κανω καθε 15 μερες
Κλεόβουλος
23-05-13, 12:34
Να κάνεις αλλά προσοχή στις παραμέτρους και βάλε αντιχλώριο με aloe vera αν έχεις.
Ολα ενταξει εκανα και αλλαγη τα καλβακια μεγαλωνουν μερα με την μερα ειναι φοβερο θεαμα:)Και επειδη ξερω οτι σας αρεσουν τα βιντεο οριστε και ενα βιωτεακι;) http://www.youtube.com/watch?v=meeNTf33R-E
Κλεόβουλος
23-05-13, 17:37
Νίκο δώσε λίγη ένταση στην αεραντλία ή ανέβασε την λίγο πιο κοντά στο διχτάκι.
Βασικα το βιντεο ειναι τραβηγμενο πρωτου βαλω την αεραντλια:D
Κλεόβουλος
23-05-13, 18:05
:lol:
Παναγιώτης Κ
23-05-13, 20:12
Ωραίο οι μικροί! Καλή επιτυχία στο μεγάλωμα τους!
Ωραίο είδος και αξίζει να διαδωθεί!
Παιδιά καλημέρα σημερα δυστυχώς ενα καλβακι δεν τα κατάφερε,το θέμα ειναι γιατι ειναι φυσιολογικό να απεβιωνουν μερικά η πρεπει να ανησυχώ;
Παναγιώτης Κ
24-05-13, 11:59
Φυσιολογικό είναι. Δεν θα επιβιώσουν όλα!
Κοίτα να υπάρχει καλή οξυγόνωση και επαρκής τροφή σε συνδιασμό με καλή ποιότητα νερού και θα ανταμειφθείς!
τωρα που ξανακοιταξα βρηκα και αλλο νεκρο το οποι φενεται να ειχε μια δυσμορφια στο σωμα του,μαλον ετσι ειναι τα πιο γερα επιβιωνουν,ξεκαθαριζεται η κατασταση μαλον τωρα
Κλεόβουλος
24-05-13, 12:30
Μη στενοχωριέσαι. Το ποσοστό επιβίωσης στα καλβάκια δεν είναι πολύ μεγάλο έτσι κι αλλιώς αφού είναι πολύ ευαίσθητα ειδικά τους πρώτους μήνες.
Κάτι που πρέπει να έχεις υπόψη σου για την συνέχεια είναι, ότι αν είναι σε μικρό χώρο υπάρχουν και φαινόμενα κανιβαλισμού.
Εσενα κλεοβουλε ποσα επιβιωσαν απο αυτα που γεννησαν πρωτου μου τα στειλεις?Απο ενα βιντεακι που ειδα στο youtube εγγραφε οτι απο τα 47 επιβιωσαν
τα 15 μονο
Κλεόβουλος
24-05-13, 13:11
Εγώ όταν στα έστειλα δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι γέννησαν :(
Το ενυδρείο τους λοιπόν ξεστήθηκε ολόκληρο (άφησα μόνο άμμο και 1/3 νερού), έκανα σκούπα...με λίγα λόγια πανικός....και σε όλη αυτή τη διαδικασία πάλι δεν πρόσεξα τίποτα (δεν φορούσα και τα πρεσβυωπίας :)).
Μετά έβαλα κελύφη μαζί με ένα χαρεμάκι N.similis. Όταν άρχισα να παρακολουθώ τα τελευταία, πρόσεξα κάτι "πραγματάκια" να κινούνται :rolleyes:
Εκεί παραμένουν μέχρι σήμερα και μετράω 6-7 μικρά.
Καλημερα,τα καλβακια πανε καλα:) μεταφερθηκαν σε ανυδρειο 30 λιτρων,τωρα το ερωτημα μου ειναι ποτε να αρχισω να ταιζω?ειναι στην 9 μερα σημερα και ειναι οπως στην φωτο απο κατω
Κλεόβουλος
28-05-13, 16:20
Απ' όσο μπορώ να δω είναι έτοιμα για φαΐ ;)
Παναγιώτης Κ
28-05-13, 17:08
Τακτικές μετρήσεις στο χώρο τους απο δω και πέρα.
Καλησπερα στην παρεα,τα ψαρακια ειναι 30 στον αριθμο μεγαλωσαν αισθητα και ειναι υγιεστατα,τα ταιζω τελικα με αρτεμια γιατι την τροφη δεν την ετρωγαν ολη και σηκωναι αμμωνια,ολα κυλανε ομαλα:smt045
καλή συνέχεια με τα ψαράκια σου :p
αν μπορείς βάλε κάποιο βιντεο να τα δούμε εν δράσει την ώρα ταίσματος.
το ζευγάρι τι μέγεθος έχουν;
Παναγιώτης Κ
05-06-13, 14:43
Μπράβο φίλε μου!
καλή συνέχεια με τα ψαράκια σου :p
αν μπορείς βάλε κάποιο βιντεο να τα δούμε εν δράσει την ώρα ταίσματος.
το ζευγάρι τι μέγεθος έχουν;
Μπορει να μην ειναι δικο μου το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=LSTFKaCmng0 αλλα διχνει ακριβως το πως τρωνε,το ζευγαρι ειναι μεγαλουτσικο 3 χρονων και ο αρσενικος αγγιζει τα 10 εκατοστα!
Και μερικες φωτο απο τους γοννεις,δεξια ο αρσενικος και αριστερα η θηλυκια,αυριο θα βγαλω και φωτογραφιες και τα μικρα,τωρα που εχω την καμερα θα τραβηξω και βιντεο την ωρα που τα ταιζω αρτεμια:D
Παναγιώτης Κ
06-06-13, 15:12
Tρομερά ψάρια!
Περιμένουμε κανα βιντεάκι με τα μικρά!
πανέμορφο το ζευγάρι, να σου ζήσουν!!!
Καλησπερα στην παρεα και καλο καλοκαιρι να χουμε,λοιπον αφου το ζητησατε +-8 παρακατω ενα βιντεακι απο τα καλβακια τα οποια εχουν κλεισει σχεδον ενα μηνα απο την γεννηση τους την ωρα που τα ταιζω με αρτεμια;)
http://www.youtube.com/watch?v=bEvdK_l0ySE
Κλεόβουλος
17-06-13, 19:12
Μια χαρά :)
Γεια σας παιδια,καλο μηνα και καλο φθινοπωρο να εχουμε,πιστευω μετα απο τρεις μηνες αναμονης ηρθε η ωρα για ενα update,στο παρακατω βιντεο θα δειτε τα καλβακια σημερα πλεων 3 μηνων,εχουν μεινει 12 απο 30 και ειναι υγιεστατα
enjoy!:smt025
http://www.youtube.com/watch?v=on3eztJAQN0
Παναγιώτης Κ
08-10-13, 15:06
Γεια σας παιδια,καλο μηνα και καλο φθινοπωρο να εχουμε,πιστευω μετα απο τρεις μηνες αναμονης ηρθε η ωρα για ενα update,στο παρακατω βιντεο θα δειτε τα καλβακια σημερα πλεων 3 μηνων,εχουν μεινει 12 απο 30 και ειναι υγιεστατα
enjoy!:smt025
http://www.youtube.com/watch?v=on3eztJAQN0
Ωραία τα μικρά!!
Πώς πάνε?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.