Επιστροφή στο Forum : η μικρη μου tanganyika-neolamprologus multifasciatus
Ηρθε η ωρα να παρουσιασω το ενυδρειο των multies μου.
Πληροφορίες
Διαστάσεις:80x30x40
Όγκος:96lt
Κατηγορία:tanganyika
Φυτά:valisneria
Ψάρια / Άλλα είδη:neolamprologus multifasciatus
Διακοσμητικά υλικά:πετρες,χαλαζιακη αμμος
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:μαυρο φοντο ενυδρειου
Φωτισμός:μπαρες λεντ aqualum
Διάρκεια φωτισμού:7 ωρες
Φιλτράρισμα:eheim 2215
Θερμοστάτης:fluval 150w
Λίπανση:-
Παροχή CO2:-
Παράμετροι:
pH:8,3
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):18
Αλλαγές νερού:καμια ακομα
Θερμοκρασία:26
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:
Κλεόβουλος
14-05-13, 13:21
Να τα χαίρεσαι το κελυφάτο σου :)
(στο είπα ότι μ' αρέσει πολύ ο βραχό-τοιχος σου?)
Να τα χαίρεσαι το κελυφάτο σου :)
(στο είπα ότι μ' αρέσει πολύ ο βραχό-τοιχος σου?)ευχαριστω πολυ!!!κι εμενα μου αρεσςι πολυ αυτη γωνια.μου εκατσαν ωραια οι πετρες.το κακο ειναι οτι μαλλον αρεσει και στα ψαρακια μου και δεν τα βλεπω να κανουν κινηση για τα κοχυλια.
snakepanos
14-05-13, 13:53
Ωραιο το ενυδρειο σου ,,ωραια και τα κοχυλια,,αλλα με τοσες ομορφες σπηλιες θα τους αρέσουν περισσότερο η τρυπες παρα τα κοχύλια.
Γιαυτο βαζουν πετρες συμπαγείς χωρις τρυπες για να πανε στα κοχυλια.
Αλλα εμενα με αρεσει πολυ ετσι οπως ειναι ,,αμα δεν σε χαλαει εσενα που πανε εκει τα ψαρια ,,αστο οπως ειναι κουκλα ειναι.
Ωραιο το ενυδρειο σου ,,ωραια και τα κοχυλια,,αλλα με τοσες ομορφες σπηλιες θα τους αρέσουν περισσότερο η τρυπες παρα τα κοχύλια.
Γιαυτο βαζουν πετρες συμπαγείς χωρις τρυπες για να πανε στα κοχυλια.
Αλλα εμενα με αρεσει πολυ ετσι οπως ειναι ,,αμα δεν σε χαλαει εσενα που πανε εκει τα ψαρια ,,αστο οπως ειναι κουκλα ειναι.εμενα δεν με χαλαει καθολου.μου αρεσει το ενυδρειο ετσι οπως εγινε.εγω τους εδωσα οτι καλυτερο μπορουσα τωρα ας βολευτουν οπως θελουν.το θεμα ειναι να νιωθουν καλα
πολύ ωραίο στήσιμο!!! μ αρέσει η αισθητική του, να το χαίρεσαι!
πολυ ωραιος ο βιοτοπος σου μπραβο!!!!
commandersotos
14-05-13, 15:16
Να τα....τα καμαρια!!!!!
Να τα χαιρεσε!!!!
Αντε και καλους απογονους!!!!!!
:D:D:D:D:D
pallaviaris
14-05-13, 17:35
φοβερο !!!!
Ακομα πιο ομορφο απο οτι το φανταζομουν .
Μπραβο καλη επιλογη..
Εχουν να πεσουν γεννες με τοσο χωρο εκει μεσα...να τα χαιρεσαι!
Να τα....τα καμαρια!!!!!
Να τα χαιρεσε!!!!
Αντε και καλους απογονους!!!!!!
:D:D:D:D:Dτα ειδες πως τα χω τα καμαρια σου???:pευχαριστω πολυ σωτηρη.τελικα θελαν την τροφη που τους εδινες.με το που τους εριξα καναν σαν τρελα
πολύ ωραίο στήσιμο μου αρέσει πολύ :)
τα ψαράκια είναι στρεσαρισμένα ακόμα γιαυτό και η συμπεριφορά αυτή. και σε εμένα στην αρχή κάποια προτιμούσαν τις πέτρες, αλλά τελικά κατέληξαν στα κοχύλια :D
Μπραβο sailor πολυ ωραιο το εφτιαξες το ενυδρειο σου. Τελικα βρηκες τα μουλτι;) ! πολυ καλυτερα απο τις αλλες κιχλιδες :) που σκεφτοσουν .
Οι θυληκες πραεκοξ που μου εδωσες τρωνε πολυ κυνηγι απο τα αγορια! Οταν βρω θα βαλω κανα δυο ακομα κοριτσια για να χαλαρωσει λιγο η κατασταση...
Μπραβο sailor πολυ ωραιο το εφτιαξες το ενυδρειο σου. Τελικα βρηκες τα μουλτι;) ! πολυ καλυτερα απο τις αλλες κιχλιδες :) που σκεφτοσουν .
Οι θυληκες πραεκοξ που μου εδωσες τρωνε πολυ κυνηγι απο τα αγορια! Οταν βρω θα βαλω κανα δυο ακομα κοριτσια για να χαλαρωσει λιγο η κατασταση...Ευτυχως μετα απο πολυ ψαξιμο σε πετ σοπ και αγγελιες βρηκα τον comandersoto που ξεστηνε το ενυδρειο του με τα multies και πηρα μερικα.Παρτους μερικες θυληκες γιατι τις εχω καλοαναθρεμενες απο πολυ μικρες.Με γαλλικα και πιανο τις ειχα:D.
commandersotos
16-05-13, 11:39
τα ειδες πως τα χω τα καμαρια σου???:pευχαριστω πολυ σωτηρη.τελικα θελαν την τροφη που τους εδινες.με το που τους εριξα καναν σαν τρελα
Αρχοντες ειναι...μολις ξεκινησοθυν να γεννανε θα γινει χαμος με τοσο κοχυλι...την εχουν συνηθησει αυτη την τροφη...τωρα αν θες να ταισεις κατι αλλο κανε το σταδιακα....:cool:
gianniwpopi
16-05-13, 11:44
Αρχοντες ειναι...μολις ξεκινησοθυν να γεννανε θα γινει χαμος με τοσο κοχυλι...την εχουν συνηθησει αυτη την τροφη...τωρα αν θες να ταισεις κατι αλλο κανε το σταδιακα....:cool:
την πηρα και εγω αυτην την τροφη και τους εριξα χτες... ολη κατω εμεινε:(
εμενα φαγανε και καλα τριμμενη krill flake της TROPICAL σημερα.αυτην εδω http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1735
gianniwpopi
16-05-13, 17:57
Αυτήν της jbl την φάγανε; Εμένα όχι. Προς το παρόν βρωμιζει ο βυθοσ μου με αφαγωτη τροφή.
Κλεόβουλος
16-05-13, 18:02
Παλληκάρια αφήστε τα ψαράκια 2-3 μέρες νηστικά και μετά με ελαφρύ χέρι τάισμα.
Τα multies δεν θεωρούνται εκλεκτικά στο φαγητό τους ;)
Καθολου εκλεκτικα θα ελεγα. Νομιζω εχω αναφερει σε αλλο θεμα, οτι μεχρι και τις ταμπλετες βυθου για τα σαλιγκαρια μου τρωνε, περα απο τα δικα τους.
Απλα προσπαθηστε να δινετε πλουσια σε πρωτεϊνη τροφη και οχι μονο flakes. Grindal, κατεψυγμενη artemia, daphnia, ειναι εξαιρετικες επιλογες. Οταν προσαρμοστουν και αρχισουν να τρωνε, δεν θα τα προλαβαινετε! ;)
Αυτήν της jbl την φάγανε; Εμένα όχι. Προς το παρόν βρωμιζει ο βυθοσ μου με αφαγωτη τροφή.φαγανε αλλα οχι ολα και οχι πολυ τροφη.Εγω σημερα εκανα μια αλλαγη καθως ειχε μεινει τροφη στην αμμο και ειχε δημιουργηθει πρωτεινικο φιλμ στην επιφανεια.Εν τω μεταξυ απο τα 10 ψαρακια αυτα που ειναι συνεχως ορατα και στα κοχυλια ειναι 4-5 θυληκες και ενας αρσενικος ο οποιος φαινεται να ειναι το κυριαρχο αρσενικο καθως κυνηγαει τους αλλους και ειναι ο μονος που κοβει βολτες σε ολο το ενυδρειο.εν τω μεταξυ εχω κατεψυγμενη δαφνια.ποσο να τους βαλω για 10 ψαρακια?μισο κυβακι ειναι καλα?
Οχι τοσο πολυ βρε. Σκεψου εγω για 6 πολυ φαγανα που εχω, ξυνω ισα-ισα ενα κομματακι με το μαχαιρι. 1/10 περιπου βαλε και βλεπεις πως πηγαινει. Αν το εξαφανισουν αμεσως, βαλε λιγο ακομα.
Οχι τοσο πολυ βρε. Σκεψου εγω για 6 πολυ φαγανα που εχω, ξυνω ισα-ισα ενα κομματακι με το μαχαιρι. 1/10 περιπου βαλε και βλεπεις πως πηγαινει. Αν το εξαφανισουν αμεσως, βαλε λιγο ακομα.α ok!παλι καλα που ρωτησα γιατι παλι αλλαγη θα εκανα:p
Θα βρεις τους ρυθμους τους ετσι κι αλλιως και θα καταλαβαινεις ποσο θελουν με τον καιρο. Αρκει να βλεπεις να καταναλωνεται γρηγορα η τροφη και να μην μενει στο βυθο τελικα.
-------------------------
Δες και αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70755). Μην πετας το κυβακι ετσι παγωμενο μεσα τιποτα.
Θα βρεις τους ρυθμους τους ετσι κι αλλιως και θα καταλαβαινεις ποσο θελουν με τον καιρο. Αρκει να βλεπεις να καταναλωνεται γρηγορα η τροφη και να μην μενει στο βυθο τελικα.
Δες και αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70755). Μην πετας το κυβακι ετσι παγωμενο μεσα τιποτα.το εχω διαβασει και ξερω να ταιζω κατεψυγμενη απλα δεν εχω συνηθισει την ποσοτητα σε αυτα τα ψαρακια.αποξηραμενα bloodworms που εχω υπαρχει περιπτωση να τρωνε?
Bloodworms κατεψυγμενα μια χαρα τα τρωνε τα δικα μου. Δοκιμαζεις και βλεπεις.
γιωργαρε μπραβο μια χαρα εκατσαν και οι πετρες και τα κοχυλια:smt023:smt023:smt023:smt023
με το που τελιωσω και εγω το 100αρι που θελω θα ανεβασω φωτο:rolleyes:
σωτηρη τελικα ειδες σε τι χερια τα εμπιστευτηκες ετσι???:smt023:smt023:smt023
παιδια τα μισα ψαρια δειχνουν να εγκλιματιστηκαν καλα.ενας αρσενικος με 4 θυληκες.το προβλημα ειναι ομως οτι τα υπολοιπα ειναι διαρκως πισω απο τα βραχια.ετσι ενω τα πρωτα 5 κυκλοφορουν ανετα στο ενυδρειο και τα βλεπω που τρωνε με τα υπολοιπα δεν ξερω τι γινεται.Να φταιει ο αρσενικος που ειναι στην πλευρα των κοχυλιων?Να εψαχνα για julidochromis που ετσι κι αλλιως σκεφτομαι να βαλω αργοτερα ωστε να τα διωξουν απο τις πετρες να πανε στα κοχυλια?
Κλεόβουλος
20-05-13, 19:43
Χαλάρωσε κι άστα να βρουν τον δρόμο τους ;)
(να μη σου πω ότι πρώτα θα γεννήσουν αυτά που δεν βλέπεις :p)
Αφησε τα να κανουν αυτο που θελουν. Τι σε πειραζει?
Εμενα το ενα δεν μπαινει ποτε σε κοχυλι, τα αλλα μονο για υπνο. Ασε τη φυση να κανει αυτο που θελει, ξερει καλυτερα.
Αφησε τα να κανουν αυτο που θελουν. Τι σε πειραζει?
Εμενα το ενα δεν μπαινει ποτε σε κοχυλι, τα αλλα μονο για υπνο. Ασε τη φυση να κανει αυτο που θελει, ξερει καλυτερα.Δεν με πειραζει.απλα τα 5 που ειναι εκει στις πετρες δεν τα εχω δει ποτε να βγαινουν για φαγητο και λεω μηπως δεν τρωνε η ειναι τρομοκρατημενα απο το αλλο αρσενικο
Αυτο θελει παρατηρηση, θα συμφωνησω. Μπορει η τρομοκρατια του κυριαρχου αρσενικου να τα εχει στειλει στις πετρες. Αλλα καποια στιγμη σιγουρα θα παρουν τα πανω τους και θα βγουνε, δως τους λιγο χρονο.
(πραγματικα δεν μπορω να πιστεψω οτι αυτα τα ψωμολυσσασμενα ψαρακια δεν βγαινουν για φαγητο!)
Αυτο θελει παρατηρηση, θα συμφωνησω. Μπορει η τρομοκρατια του κυριαρχου αρσενικου να τα εχει στειλει στις πετρες. Αλλα καποια στιγμη σιγουρα θα παρουν τα πανω τους και θα βγουνε, δως τους λιγο χρονο.
(πραγματικα δεν μπορω να πιστεψω οτι αυτα τα ψωμολυσσασμενα ψαρακια δεν βγαινουν για φαγητο!)κι ομως!δεν τα εχω δει ποτε να βγαινουν για φαγητο.ετσι χθες αναγκαστηκα και εριξα τροφη πισω απο τις πετρες.ειδικα το ενα θυληκο φαινεται πολυ λεπτο.τα υπολοιπα φαινονται νορμαλ
Τοτε πρεπει να προσπαθησεις να ριχνεις τροφη στις πετρες. Εκει θα μπορεσουν να φανε, πιστευω. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις κατι ωστε να τα διωξεις απο εκει, αυτα εχουν κανει την ιεραρχια τους.
Τοτε πρεπει να προσπαθησεις να ριχνεις τροφη στις πετρες. Εκει θα μπορεσουν να φανε, πιστευω. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις κατι ωστε να τα διωξεις απο εκει, αυτα εχουν κανει την ιεραρχια τους.Οποτε τα αφηνω και βλεπουμε.Ελπιζω αν αργοτερα βρω τελικα και βαλω julidochromis να μην εχω προβλημα.
μπραβο πολλη καλο να το χαιρεσαι.
μήπως να έβαζες κάποιες πέτρες μεταξύ των κοχυλιών για να δημιουργηθούν ξεχωριστές περιοχές :confused:
ίσως ο αρσενικός του χαρεμιού να θεωρεί όλο το shell bed δικό του...
μήπως να έβαζες κάποιες πέτρες μεταξύ των κοχυλιών για να δημιουργηθούν ξεχωριστές περιοχές :confused:
ίσως ο αρσενικός του χαρεμιού να θεωρεί όλο το shell bed δικό του...Θα το προσπαθησω κι'αυτο γιατι κατι τετοιο υποψιαζομαι κι εγω.
Οριστε και ενα σημερινο βιντεο απο το μουλτο-ενυδρειο μου.βεβαια η ληψη ειναι απο κινητο και η μουσικη επενδυση απο bob σφουγγαρακη που εβλεπε η μικρη μου. http://youtu.be/5Im1PSTitGE
Κλεόβουλος
24-05-13, 07:27
Ωραίο το βιντεάκι....τα λέμε αύριο Καλαμάρη :D:D
οι ανασκαφες ξεκινησαν και συνεχιζονται.....
τελικα μετα απο αναζητηση βρεθηκαν απο συμφορουμιτη και θα προστεθουν αυριο μικρα julidochromis ornatus ωστε να καταφερω να βγαλω ζευγαρι.χρειαζεται να αλλαξω κατι στο ενυδρειο για να τα δεχθει?
Κλεόβουλος
31-05-13, 21:25
Μην αλλάζεις τίποτα. Θα βρουν τις άκρες τους ;)
Μην αλλάζεις τίποτα. Θα βρουν τις άκρες τους ;)ωραια!!!ευχαριστω!!μολις προσαρμοσθουν και τα νεα ψαρακια θα επανελθω..
Τελικα χθες μπηκαν στο ενυδρειο 4 μικρα julidochromis ornatus.Εφαγαν απιστευτο κυνηγητο απο τα multies.Αναγκαστηκα και απομονωσα σε γενηστρα τα 2 απο τα 4 multies που υπηρχαν στο ενυδρειο μηπως καταφερω να δωσω λιγο χωρο στις πετρες στα julies.η συνεχεια θα δειξει πως θα παει...
Κλεόβουλος
02-06-13, 17:43
Ξαναβάλε τα μούλτις στο ενυδρείο(σε "γεννήστρα" πλαστική τα 'βαλες?) .
Είπαμε, άστα να βρούνε τις άκρες τους. Λογικό είναι να υπάρξουν κάποιες αψιμαχίες τις πρώτες μέρες αλλά δεν νομίζω να κινδυνεύει κάποιο.
Τι μέγεθος έχουν τα ornatus? Τα έβαλες με σβηστά φώτα?
Ξαναβάλε τα μούλτις στο ενυδρείο(σε "γεννήστρα" πλαστική τα 'βαλες?) .
Είπαμε, άστα να βρούνε τις άκρες τους. Λογικό είναι να υπάρξουν κάποιες αψιμαχίες τις πρώτες μέρες αλλά δεν νομίζω να κινδυνεύει κάποιο.
Τι μέγεθος έχουν τα ornatus? Τα έβαλες με σβηστά φώτα?Ναι σε μια πλαστικη τα εβαλα καθως δεν ειχα καποιο ενυδρειο για να τα βαλω.Τα ornatus ειναι μικρα γυρω στους 3 ποντους,4 το μεγαλυτερο.Το κακο ειναι οτι τα multies δεν τα αφηναν να πανε ουτε στις πετρες αφου και αυτες τις εχουν κανει δικες τους.Με σβηστα φωτα τα εβαλα.Φοβαμαι μηπως εχω υπεραριθμα αρσενικα γι'αυτο τα εβγαλα
Κλεόβουλος
02-06-13, 20:14
Μη τα ταλαιπωρείς στο πλαστικό. Βάλτα πίσω και άφησε τα φώτα σβηστά μιά μέρα να ισορροπήσουν.
Απομάκρυνε αν θέλεις και λίγο τα κελύφη από τις πέτρες.
Τα αρσενικά μεταξύ τους ανταγωνίζονται κυρίως και ο υπεράριθμος συνήθως καταλήγει ψηλά στη γωνία .
Μη τα ταλαιπωρείς στο πλαστικό. Βάλτα πίσω και άφησε τα φώτα σβηστά μιά μέρα να ισορροπήσουν.
Απομάκρυνε αν θέλεις και λίγο τα κελύφη από τις πέτρες.
Τα αρσενικά μεταξύ τους ανταγωνίζονται κυρίως και ο υπεράριθμος συνήθως καταλήγει ψηλά στη γωνία .Τα εβγαλα απο την γενηστρα και ελπιζω να παει καλα.Τα κελυφη δεν θελω να τα απομακρυνω καθως καποιες θυληκες εχουν σκαψει αρκετα και εχουν φτιαξει τους κρατηρες με τα κελυφη τους.κριμα να τους τα χαλασω πιστευω.
εχουμε γεννααααααα!!!!μολις εριξα τροφη ειδα να βγαινει ενα μωρο απο το κοχυλι και να κυνηγαει να φαει!!!
εχουμε γεννααααααα!!!!μολις εριξα τροφη ειδα να βγαινει ενα μωρο απο το κοχυλι και να κυνηγαει να φαει!!!:smt045:smt045:smt045:D:D:smt031:smt030-+9:smt068:smt023:smt023:smt023..μπραβο ρε γιωργαρε...να δω τι θα κανεις τωρα....αντε με το καλο!!!
κοιταγα να δω μηπως εχει κι αλλα αλλα δεν φαινεται κανενα.να εμεινε μονο ενα?Μιχαλη τωρα σειρα σου!!!
να και ενα βιντεακι απο το μωρο μουλτι και την μαμα του. http://imageshack.us/clip/my-videos/832/7aowmpglgztisaohcrrqae.mp4/
gianniwpopi
07-06-13, 15:55
πολυ ωραιο... εγω μετρησα τρια μωρα
Ωραιο, πολυ ωραιο:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
μετα απο αρκετο καιρο το πηρα αποφαση να βγαλω νεες φωτο με την κατασταση του ενυδρειου και τα νεα μελη που προστεθηκαν στην αποικια μετα απο τις γεννες
Tanganyiκας
26-07-13, 09:18
Μια χαρα ειναι η ομαδα ομορφη,τα juli μεγαλωνουν;
μεγαλωνουν και μου φαινεται οτι σχηματιστηκε ενα ζευγαρι.ενα αρσενικο και ενα θυληκο ειναι στην ιδια φωλια αναμεσα στις πετρες.θα δειξει!
Μετα απο καιρο επιτελους εβγαλα φωτο απο το ενυδρειο.Αυτη την στιγμη εχει γεμισει απο μωρα multies και julie ornatus.Επιφυλασομαι για βιντεο με τα μικρα
Πανεμορφο
Βιντεακι με τα μικρα μη αργισεις να βαλεις :D
Tanganyiκας
12-10-13, 19:17
Μπραβο ρε Γιωργαρε.Εγω ειχα την τυχη να δω τα εγγονια μου απο κοντα!:D
ChocolatePuma
12-10-13, 19:25
Μετα απο καιρο επιτελους εβγαλα φωτο απο το ενυδρειο.Αυτη την στιγμη εχει γεμισει απο μωρα multies και julie ornatus.Επιφυλασομαι για βιντεο με τα μικρα
Να τα χαιρεσαι!!!
Ανω κάτω τον κάνουν τον βυθό....ε?:smt041
Ανω κατω δεν λες τιποτα!Εχουν βγαλει ολη την αμμο στα πλαγια και πισω και εχουν μεινει τα κοχυλια στο τζαμι!Γιωργη τα εγγονακια σου μεγαλωνουν και αρχιζουν να κανουν τσαρκες
Οριστε και ενα βιντεο με τα μωρα μου!!! http://www.youtube.com/watch?v=dZ6VtWCWspo&feature=youtu.be
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.