Επιστροφή στο Forum : Απιονισμένο νερό στο ενυδρείο
Undertaker
12-05-13, 15:11
Καλησπέρα. είμαι κάτοχος ενυδρείου 105 καθαρών λίτρων. Το έχω ενάμιση μήνα τώρα και έχει στρώσει εδώ και μια εβδομάδα. Θέλω να το κάνω κοινωνικό. Οι χθεσινές μετρήσεις μου είναι :
ΝΟ2: 0 (υγρό τεστ)
ΝΟ3: 5 (υγρό τεστ)
ΝΗ3 - ΝΗ4: 0 (υγρό τεστ)
ph: 7,2 (μετρημένο με στικάκι)
KH: 10 (μετρημένο με στικάκι)
GH: >21 (μετρημένο με στικάκι)
Επειδή τα ψαράκια που με ενδιαφέρουν (Gourami, Αρλεκίνοι και γενικά οτι ψάρι που άρεσε μέχρι στιγμής) θέλουν όξινο νερό, σκέφτηκα να χρησιμοποιώ στις εβδομαδιαίες αλλαγές νερού, σε κάποιο ποσοστό, απιονισμένο που παίρνω από γνωστή αλυσίδα σούπερ Μάρκετ, ώστε να μειώσω τη σκληρότητα σταδιακά μέχρι να τη φτάσω εκεί που πρέπει.
Ξέρω οτι θα με παραπέμπψετε όλοι σας στη λύση της τύρφης και της α/ο αλλά σας λέω από τώρα οτι για τους δικούς μου λόγους δεν πρόκειται να το κάνω.
Η ερώτησή μου λοιπόν είναι: Το απιονισμένο που ξεκίνησα ήδη να χρησιμοποιώ, θα κάνει κακό στα ψάρια μου άμεσα ή μακροπρόθεσμα ή είναι ασφαλές;
Επειδή έχω κουραστεί να ακούω για τύρφη και α/ο, θα παρακαλέσω οι τυχόν απαντήσεις σας να περιοριστούν μόνο σ' αυτό το ερώτημα.
Ευχαριστώ
ι.
Ξέρω οτι θα με παραπέμπψετε όλοι σας στη λύση της τύρφης και της α/ο αλλά σας λέω από τώρα οτι για τους δικούς μου λόγους δεν πρόκειται να το κάνω.
Ενταξει, γνωριζω πως πολλοι ανθρωποι εχουν προβλημα εκφρασης με το γραπτο λογο (κι εγω πολλες φορες ακουγομαι πολυ αποτομος), αλλα οπως και να χει σαν πολυ εγωιστικο δεν ειναι να ζητας απαντησεις οταν γραφεις μια φραση οπως την παραπανω? Αυτο πιο πολυ για -αστοχη- "απειλη" δειχνει παρα για προθεση διαλογου...
Τι θα πει οτι "λες απο τωρα πως για τους δικους σου λογους δεν προκειται να το κανεις"? :confused:
Τεσπα, ισως ηθελες να εκφραστεις διαφορετικα και να το πηρα εγω στραβα...
Οπως και να χει οι μονοι αποδεκτοι τροποι ειναι η αντιιστροφη οσμωση και η τυρφη. Το αποσταγμενο των σουπερ μαρκετ κρυβει θανατηφορους κινδυνους και ειναι ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ
Αν οπως λες ηδη ξεκινησες να το χρησιμοποιεις κανε μια καλη απολυμανση και ξεκινα απο την αρχη γιατι ηδη εβαλες στο ενυδρειο σου παθογονα που δεν εχει το νερο της βρυσης λογο χλωριωσης
Το απιονισμενο εχει το κακο οτι δεν προοριζεται για ανθρωπινη χρηση, οποτε για τη διαδικασια παραγωγης δεν ειναι κανενας σιγουρος. Προφανως δεν περναει απο αυστηρο ελεγχο. Απο την αλλη, αν η παρτιδα που θα βαλεις, εχει μεινει για ωρες στο ηλιο, ξερεις τι θα γινει στα ψαρια σου? Εγω δεν θα το εβαζα, παντως. Οσμωση και παλι οσμωση. Θα τα βγαλει τα λεφτα της και θα εισαι 100% σιγουρος για το νερο που βαζεις στο ενυδρειο σου.
Κουραμπιές
12-05-13, 15:24
Και ναχεις κουραστει, μαλλον δεν πιανεις το νοημα. Εκτος του οτι την ερωτηση την κανεις κατοπιν εορτης, και εχεις στρωσει το ενυδρειο σε σκληρο νερο και σιγα σιγα θα το μαλακωσεις οποτε να κοιτας τη βιολογια, ειναι καλοκαιρι, το απιονισμενο των σουπερ μαρκετ δεν ειναι ουτως η αλλως ποσιμο σε καμια περιπτωση, ειναι αποθηκευμενο πολλες φορες μη αεροστεγως εξω στον ηλιο, και καποιες μαρκες (ενα μελος ειχε κανει τεστ) δεν ειναι εντελως απιονισμενο. Εχουν μετρησει σκληροτητες. Και εκτος οοοολων αυτων....ειναι πανακριβο. Της ΑΟ το νερο κοστιζει 2-3 λεπτα το λιτρο και το μπιτονι ποσο κανει? Οποτε κατα τη γνωμη μου, Α/Ο θελεις, η αλλαγη ψαροσυνθεσης.
εγω για 2 χρονια εβαζα απιονισμενο απο τα λιντλ..... και δεν ειχα κανενα προβλημα......!!! ειδικα τα καλοκαιρι συμπληρωνα την απωλεια απο εξατμιση!!! αλλα και στις αλλαγες εβαζα..... αναλογια ενα προσ 3.... αν θυμαμαι καλα.....!!! απο κει και περα το σωστο ειναι να παρεις μια α/ο να ξερεις τι βαζεις μεσα στο ενυδρειο σου..... αν τα βαλεις κατω σε ενα χρονο εχεις κανει αποσβεση χρηματων......
Undertaker
12-05-13, 15:28
Ενταξει, γνωριζω πως πολλοι ανθρωποι εχουν προβλημα εκφρασης με το γραπτο λογο (κι εγω πολλες φορες ακουγομαι πολυ αποτομος), αλλα οπως και να χει σαν πολυ εγωιστικο δεν ειναι να ζητας απαντησεις οταν γραφεις μια φραση οπως την παραπανω? Αυτο πιο πολυ για -αστοχη- "απειλη" δειχνει παρα για προθεση διαλογου...
Τι θα πει οτι "λες απο τωρα πως για τους δικους σου λογους δεν προκειται να το κανεις"? :confused:
Οπως και να χει οι μονοι αποδεκτοι τροποι ειναι η αντιιστροφη οσμωση και η τυρφη. Το αποσταγμενο των σουπερ μαρκετ κρυβει θανατηφορους κινδυνους και ειναι ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ
Αν οπως λες ηδη ξεκινησες να το χρησιμοποιεις κανε μια καλη απολυμανση και ξεκινα απο την αρχη γιατι ηδη εβαλες στο ενυδρειο σου παθογονα που δεν εχει το νερο της βρυσης λογο χλωριωσης
Φίλε μου συγνώμη αν φάνηκα απότομος και μάλλον φταίω εγώ που σε οδήγησα σ' αυτό το συμπέρασμα. Απλά έχω κουραστεί τόσο καιρό που ρωτάω εδώ κι εκεί το ίδιο πράγμα και αντί κάποιος να μου απαντήσει με ενα ναι ή όχι ή με κάτι άλλο τέλος πάντων για να βγάλω ένα συμπέρασμα, όλοι μα όλοι προσπαθούν αν με πείσουν να χρησιμοποιήσω αυτά τα δύο (τυρφη ή α/ο). Πραγματικά τόσες μέρες δεν έχω πάρει απάντηση σε αυτό που ζητάω και έχω χάσει τη μπάλα. Και πάλι ζητώ συγνώμη αν φάνηκα εγωιστής ή απότομος αλλά μόνο εσείς εδώ μέσα δε φταίτε.
όλα καλά λοιπόν;....φίλοι;;; :-P
Εχουν μετρησει σκληροτητες.
εχω την εντυπωση χωρις να ειμαι απολυτως σιγουρος οτι στο απιονισμενο οι μετρησεις βγενουν οτι να ναι...... γιατι ειναι απιονισμενο !!!!!!!
καπου το ειχα διαβασει σε καποια συζητηση στο φορουμ μας
εγω για 2 χρονια εβαζα απιονισμενο απο τα λιντλ..... και δεν ειχα κανενα προβλημα......!!! ειδικα τα καλοκαιρι συμπληρωνα την απωλεια απο εξατμιση!!! αλλα και στις αλλαγες εβαζα..... αναλογια ενα προσ 3.... αν θυμαμαι καλα.....!!! απο κει και περα το σωστο ειναι να παρεις μια α/ο να ξερεις τι βαζεις μεσα στο ενυδρειο σου..... αν τα βαλεις κατω σε ενα χρονο εχεις κανει αποσβεση χρηματων......
Μια φορα ξερεις θα γινει η στραβη, οχι συνεχεια. Απο εμφιαλωμενο νερο, παντως, εχει ξεκληριστει ενυδρειο απο γνωστο μου. :rolleyes:
Φίλε μου συγνώμη αν φάνηκα απότομος και μάλλον φταίω εγώ που σε οδήγησα σ' αυτό το συμπέρασμα. Απλά έχω κουραστεί τόσο καιρό που ρωτάω εδώ κι εκεί το ίδιο πράγμα και αντί κάποιος να μου απαντήσει με ενα ναι ή όχι ή με κάτι άλλο τέλος πάντων για να βγάλω ένα συμπέρασμα, όλοι μα όλοι προσπαθούν αν με πείσουν να χρησιμοποιήσω αυτά τα δύο (τυρφη ή α/ο). Πραγματικά τόσες μέρες δεν έχω πάρει απάντηση σε αυτό που ζητάω και έχω χάσει τη μπάλα. Και πάλι ζητώ συγνώμη αν φάνηκα εγωιστής ή απότομος αλλά μόνο εσείς εδώ μέσα δε φταίτε.
όλα καλά λοιπόν;....φίλοι;;; :razz:
Απλα η ερωτηση ειναι του τυπου: "Να βαλω θερμοστατη το χειμωνα στο ενυδρειο ή να το αφησω ετσι? Εχω το τζακι και καιει ολη την ημερα". Ο σωστος τροπος ειναι ενας (στο ερωτημα σου 2 μαλιστα), με τις εναλλακτικες να κρυβουν παντα κινδυνους.
Undertaker
12-05-13, 15:33
Επιτέλους άρχισα να παίρνω απαντήσεις. Με την α/ο έχω πρόβλημα μάλλον οικολογικό. Δηλαδή αφού το έψαξα λιγάκι, είδα οτι δε μπορώ λόγω οικονομικών να πάρω μια μονάδα που να πηγαίνει σφαίρα ενώ με μια ποιο οικονομική, η απώλεια του "βρώμικου νερού" είναι πολύ μεγάλη και εδώ είναι που με χτυπάει στην οικολογική συνείδηση. Δε μου αρέσει αν πηγαίνει χαμένο το νερό. Κάποιος μου πρότεινε να το κρατάω και να το χρησιμοποιώ άλλού, σε κήπο,, γλάστρες κτλ. Ούτε το ένα έχω ούτε το άλλο. Να το βάζω σε βαρέλι και να το κάνω τι; ξέρω γω; θα γεμίζω βαρέλια και στο τέλος θα τα χύνω. Στο καζανάκι; πως θα το κάνω αυτό; Το θέμα δεν είναι να δώσω τα 60 ευρά αλλα οτι θα χάνονται τόσα λίτρα κάθε φορά και αυτό δεν το θέλω. Οχι οικονομικό πρόβλημα δηλαδή οσο οικολογικό.
όλα καλά λοιπόν;....φίλοι;;; :-P
οκ, no problem, :) αλλα οσο και να κουραζεσαι η απαντηση θα ειναι η ιδια.
Αν το προβλημα ειναι πως βλεπεις την ΑΟ σαν μια ακριβη αγορα δες το θετικο της υποθεσης οτι θα εχεις πεντακαθαρο νερακι και για μαγειρεμα και ποσιμο (ειτε απο τα προφιλτρα για ποσιμο ειτε απ την οσμωση για μαγειρεμα, καφεδες, βραστηρα κτλ)
Οπως και να χει το απιονισμενο των σουπερ μαρκετ ειναι για σιδερα και μπαταριες και η παραγωγη του δε γινεται με γνωμονα ποσιμου η ενυδριακης χρησης γι αυτο και ειναι εντελως ακαταλληλο
εχω την εντυπωση χωρις να ειμαι απολυτως σιγουρος οτι στο απιονισμενο οι μετρησεις βγενουν οτι να ναι...... γιατι ειναι απιονισμενο !!!!!!!
αυτο ισχυει για το ph οχ για τις σκληροτητες.
απιονισμενο ειναι με μεθοδο ριτηνων ανιοντων-κατιοντων (οι οποιες ειναι παν-βρωμικες απο τις πολλες χρησεις)
-------------------------
Επιτέλους άρχισα να παίρνω απαντήσεις. Με την α/ο έχω πρόβλημα μάλλον οικολογικό. Δηλαδή αφού το έψαξα λιγάκι, είδα οτι δε μπορώ λόγω οικονομικών να πάρω μια μονάδα που να πηγαίνει σφαίρα ενώ με μια ποιο οικονομική, η απώλεια του "βρώμικου νερού" είναι πολύ μεγάλη και εδώ είναι που με χτυπάει στην οικολογική συνείδηση. Δε μου αρέσει αν πηγαίνει χαμένο το νερό. Κάποιος μου πρότεινε να το κρατάω και να το χρησιμοποιώ άλλού, σε κήπο,, γλάστρες κτλ. Ούτε το ένα έχω ούτε το άλλο. Να το βάζω σε βαρέλι και να το κάνω τι; ξέρω γω; θα γεμίζω βαρέλια και στο τέλος θα τα χύνω. Στο καζανάκι; πως θα το κάνω αυτό; Το θέμα δεν είναι να δώσω τα 60 ευρά αλλα οτι θα χάνονται τόσα λίτρα κάθε φορά και αυτό δεν το θέλω. Οχι οικονομικό πρόβλημα δηλαδή οσο οικολογικό.
φιλε μου, ασχετα με τις ηλιθιοτητες που μας λενε ζουμε σε ενα πλανητη που κολυμπαει στο νερο.
Να πνιγουμε κινδυνευουμε ετσι και γινει κανα τσουναμι η αν λυωσουν τιποτα παγοι, οχι να πεθανουμε αο λειψυδρεια (μονο οι δημοσιογραφισκοι της κακιας ωρας τα λενε αυτα επειδη βολευει τα αφεντικα τους).
Πεταξε το απλα καπου, και θα βρει το δρομο του να ξαναγινει ατμος, μετα συννεφακι κτλ κτλ κτλ ;)
Undertaker
12-05-13, 15:41
Πως γίνεται μια απολύμανση; Υπάρχουν σχετικά σκευάσματα;
υπαρχουν διαφορα χημικα αλλα η απλη χλωρινη (η πρασσινη, οχι με αρωματικα κτλ) κανει μια χαρα τη δουλεια της (δε χρειαζεται πολυ ισχυρη).
Ειναι κριμα που παει ετσι χαμενο το στρωσιμο βεβαια αλλα επειδη κανεις δε μπορει να ειναι σιγουρος για το τι παθογονα εισειγαγες -πιθανων- στο ενυδρειο σου με το απιονισμενο του εμποριου καλυτρα κανε μια καλη απολυμανση και μετα πολυ καλο ξεπλυμα με νερο και ισχυρη δοση αντιχλωριου
Undertaker
12-05-13, 15:50
....μ' έστειλες! :smt101
γιατι καλε? περιμενες να σου πω καμια αλχημηστικη συνταγη? :D
μια χαρα ειναι η απλη χλωρινη αφου εξαφανιζει σχεδον τα περισσοτερα παθογονα του πλανητη (ολα μαλλον εκτος απο τους ιους που δεν εξαφανιζονται με τιποτα)
Undertaker
12-05-13, 15:59
γιατι καλε? περιμενες να σου πω καμια αλχημηστικη συνταγη? :D
μια χαρα ειναι η απλη χλωρινη αφου εξαφανιζει σχεδον τα περισσοτερα παθογονα του πλανητη (ολα μαλλον εκτος απο τους ιους που δεν εξαφανιζονται με τιποτα)
Οχι, απλά σκεπτόμενος οτι ουσιαστικά θα ξεκινήσω απ την αρχή το στρώσιμο...είναι να μη το πάθω το εγκεφαλικό; :smt088
νταξει μωρε... δεν ειναι μεγαλο προβλημα (δεστο σαν ασκηση υπομονης γιατι το χομπυ του ενυδρειου την απαιτει).
Μπορεις βεβαια και να το ρισκαρεις αλλα γιατι?
στην τελικη μπορεις να ξεκινησεις καλυτερα στρωνοντας με πιο οξινο νερο (μαλακωμα με οσμωση και οξυνση με τυρφη) ωστε να αναπτυχθουν τα σωστα βακτηρια και οχι να περιμενεις παλι... (δε χρειαζεται να κατεβεις κατω απο 6.7 αφου τα ψαρια που θα αγορασεις σε 7ph θα τα βρεις περιπου.μετα κατεβαζεις σιγα σιγα )
Undertaker
12-05-13, 16:15
Θα σου φανεί αστειο αλλά την τύρφη δε θέλω να τη χρησιμοποιήσω λόγω του χρωματος που δίνει στο νερό. Αυτή η κιτρινίλα που είναι σα καποιος να κατούρησε στο ενυδρείο, δε μου αρέσει καθόλου. Σ' αυτό την έχω την παραξενιά μου αλλά έτσι είναι. Θέλω νερό κρύσταλλο αν και ξέρω οτι άλλοι πληρώνουν για να έχουν αυτό το χρώμα. Μάλλον λοιπόν πάω για άλλη ψαροσύνθεση....ζωοτόκα!
Θα σου φανεί αστειο αλλά την τύρφη δε θέλω να τη χρησιμοποιήσω λόγω του χρωματος που δίνει στο νερό. Αυτή η κιτρινίλα που είναι σα καποιος να κατούρησε στο ενυδρείο, δε μου αρέσει καθόλου. Σ' αυτό την έχω την παραξενιά μου αλλά έτσι είναι. Θέλω νερό κρύσταλλο αν και ξέρω οτι άλλοι πληρώνουν για να έχουν αυτό το χρώμα. Μάλλον λοιπόν πάω για άλλη ψαροσύνθεση....ζωοτόκα!
αν θες γκουραμια και αρλεκινους ετσι κι αλλιως το σωστο ειναι το blackwater.
Μπορει εσυ να μην το θες αλλα τα ψαρια εχουν διαφορετικη αποψη.
Το ενυδρειο ποσα λιτρα ειναι?
Undertaker
12-05-13, 16:21
105-110 καθαρά
Πόσο έντονο χρώμα παίρνει το νερό; γίνεται ρε παιδί μου χάλι μαύρο ή ντάξ, τρώγεται;
Η ερώτησή μου λοιπόν είναι: Το απιονισμένο που ξεκίνησα ήδη να χρησιμοποιώ, θα κάνει κακό στα ψάρια μου άμεσα ή μακροπρόθεσμα ή είναι ασφαλές;
Επειδή έχω κουραστεί να ακούω για τύρφη και α/ο, θα παρακαλέσω οι τυχόν απαντήσεις σας να περιοριστούν μόνο σ' αυτό το ερώτημα.
Ευχαριστώ
Οχι, το απιονισμένο στα μπετονακια δεν ειναι ασφαλες.
Να'σαι καλα.
Απολυμανση ωστοσο μη κανεις.
105-110 καθαρά
Πόσο έντονο χρώμα παίρνει το νερό; γίνεται ρε παιδί μου χάλι μαύρο ή ντάξ, τρώγεται;
χμμμ αναλογα ποσο θες...
δεν πας και για rio negro αλλα ουτε και για κρυσταλο. (προσωπικα το κρυσταλινο παντα το απεχθανομουν γιατι μου θυμιζει αποστειρωση)
Απολυμανση ωστοσο μη κανεις.
κι αν εχει εισελθει καποιο επικινδυνο παθογονο στο ενυδρειο?
Αν μιλουσαμε για ενυδρειο που τρεχει δε θα προτεινα βεβαια απολυμανσεις κτλ, αλλα αφου ακομα στο στρωσιμο ειναι γιατι να μην προφυλαχτει?
κι αν εχει εισελθει καποιο επικινδυνο παθογονο στο ενυδρειο?
Αν μιλουσαμε για ενυδρειο που τρεχει δε θα προτεινα βεβαια απολυμανσεις κτλ, αλλα αφου ακομα στο στρωσιμο ειναι γιατι να μην προφυλαχτει?
Αν εχει εισελθει ... εισηλθε.
Μπορει να εισελθει με τον ιδιο ή μαλλον και με μεγαλυτερο αριθμο πιθανοτητων οποτεδηποτε, ακομα και με μια αλλαγη νερου, ή με εισαγωγη νεου ψαριου, ή ή ή.
Τι? θα κανουμε απολυμανη καθε τρεις και λιγο χωρις εμφανεις ενδειξεις? Αυτο μου θυμιζει κατι σαν τη "προληπτικη θεραπεια" που ακουμε κατα καιρους και ωρυόμαστε.
Undertaker
12-05-13, 20:31
Η αλήθεια είναι οτι θα το ρισκάρω και δε θα κάνω απολύμανση. Δε μπορώ να ξαναμπώ στην ίδια διαδικασία για το νέο στρώσιμο. Απλά δε θα ξαναβάλω απιονισμένο νερό και θα πάω σε αλλαγή ψαροσύνθεσης. Μια φορά έβαλα άλλωστε, να είμαι τόσο γκαντέμης πιά και να μόλυνα το νερό με τη μία;
Μετά από ώριμη σκέψη και αφού μπήκα μονόδρομο, αποφάσισα να πάρω μια μονάδα α/ο, την Aquariopure Compact R.O. system με μεμβράνη 150GPD που κοστίζει 77€. Αν μπορείτε δείτε τη στο διαδίκτυο (επειδή γράφω από κινητό δε μπορώ να σας στείλω link) και πείτε μου πόσο νερό θα χάνω για να πάρω αυτό που θέλω σε κάθε αλλαγή. Η αλλαγή θα γίνεται 30 λίτρα κάθε φορά. Τώρα το τι ποσοστό απο αυτά θα είναι όσμωσης και πόσο βρύσης σίγουρα δε μπορείτε να μου το πείτε αλλά ας πιάσουμε ένα μέσο όρο. Το ph της βρύσης μου με στικάκια είναι στο 7,6 περίπου. Θέλω να δώ πόσο "μέσα" θα βάζω τον πλανήτη κάθε βδομάδα. Μη με παρεξηγείτε που είμαι τόσο οικολόγος και με θεωρείτε υπερβολικό, απλά σεβαστείτε τις αντιλήψεις μου...είμαι λίγο γκρινιάρης σε θέματα οικολογίας!
Και το ποσο πεταει αλλα και το ποσο θα χρειαστεις για να αναμειξεις εξαρταται απο την gh σου και οχι απο το ph.
Αυτο που βγαινει απο την ΑΟ θα ειναι νερακι με μηδαμηνο ΤDS και μηδενικη GH.
Μετα απο αυτο την αναμειξη δε θα την κανεις με βαση το ph (το οποιο αν και θα παρασυρθει απο την πτωση της gh, πιθανο να χρειαστει επιπλεον ρυθμιση με λιγακι τυρφη στο φιλτρο, ειτε με ξερα φυλλα, ειτε με συνδυασμο οπως κανουμε συνηθως) αλλα με βαση τις σκληροτητες που θα κρατησεις (για αρχη οταν αγοραζεις τα ψαρια θα κρατησεις καπως υψηλοτερα και μετα σιγα σιγα χαμηλωνεις ωστε να προσαρμοστουν σωστα).
Οσο για το οικολογικο του θεματος, θεωρω τον εαυτο μου Ινδιανο, αλλα οχι προβατο ωστε να παρασυρθω απο τις προπαγανδες των δημοσιογραφων και των πολιτικαντηδων.
Το νερο, οπου κι αν βρισκεται και σε οποιαδηποτε μορφη καποια στιγμη κανει τον κυκλο του στη φυση.
Και να θελουμε να το καταστρεψουμε ειναι πρακτικα αδυνατο, τουλαχιστο με τα μεσα που διαθετει ενας απλος πολιτης, οποτε μην σε ανησυχει.
Πολυ πιο ανησυχητικο ειναι οι πραγματικες φυσικες καταστροφες που προκαλουμε στο περιβαλλον, καθως και οι εκτροπες που κανουμε προκειμενου να το εχουμε εκει που θελουμε
Εγω εχω την ιδια με πιο μικρη μεμβρανη. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αν προχωρησεις στην αγορα, θα χρειαστεις και μερικα πραγματακια ακομα, οπως flush kit, βανακι συνδεση με τη βρυση σου κλπ. Δες ενα ωραιο θεμα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=61593) που θα βρεις τα παντα. Επισης, ειναι πολυ εξυπηρετικοι στο καταστημα και θα σου λυσουν καθε απορια.
Γενικως, η μεση αναλογια μεσα στο ετος ειναι 1/3 καθαρο/"βρωμικο" νερο και αλλαζει αναλογα με την εποχη. Το χειμωνα μπορει να φτασει και 1/4 ή 1/5 στα πολλα τα κρυα. Το καλοκαιρι εως και 1/2.
επισεις για να λες 77 ευρω ενωεις πως δεν πηρες το flush kit...
κατα τη γνωμη μου καλυτερα να το παρεις κι ας πας σε μικροτερη μεμβρανη
Μη με παρεξηγείτε που είμαι τόσο οικολόγος και με θεωρείτε υπερβολικό, απλά σεβαστείτε τις αντιλήψεις μου...είμαι λίγο γκρινιάρης σε θέματα οικολογίας!
Aν σκεφτεσαι οικολογικα παρε μια οικολογικη ΑΟ που πεταει λιγοτερο νερο. (1 προς 1.5 λιτρο - αντι 1 προς 3 συνηθως)
http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29861
ή φτιαξε μια κατασκευη να στελνει το "βρωμικο" νερο στο καζανακι της τουαλλετας.
Αν εχεις καθαρο ποσιμο νερο στη βρυση (χωρις αμμωνιες νιτρικα κλπ) αλλα ειναι απλα σκληρο και δεν κανει για τα ενυδρεια μαλακου νερου, στησε κι ενα αφρικανικο και βαζε το "βρωμικο" της ΑΟ σε αυτο το ενυδρειο.
Απλα πρεπει να ειναι τριπλασιο ενυδρειο σε μεγεθος (αν παρεις απλη ΑΟ) απο το ενυδρειο μαλακου νερου, για να η πετας καθολου νερου.
Undertaker
12-05-13, 21:36
επισεις για να λες 77 ευρω ενωεις πως δεν πηρες το flush kit...
κατα τη γνωμη μου καλυτερα να το παρεις κι ας πας σε μικροτερη μεμβρανη
Το flush kit τι περισσότερο προσφέρει; Γιατί το προτείνεις;
Aν σκεφτεσαι οικολογικα παρε μια οικολογικη ΑΟ που πεταει λιγοτερο νερο. (1 προς 1.5 λιτρο - αντι 1 προς 3 συνηθως)
http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29861
ή φτιαξε μια κατασκευη να στελνει το "βρωμικο" νερο στο καζανακι της τουαλλετας.
Αν εχεις καθαρο ποσιμο νερο στη βρυση (χωρις αμμωνιες νιτρικα κλπ) αλλα ειναι απλα σκληρο και δεν κανει για τα ενυδρεια μαλακου νερου, στησε κι ενα αφρικανικο και βαζε το "βρωμικο" της ΑΟ σε αυτο το ενυδρειο.
Απλα πρεπει να ειναι τριπλασιο ενυδρειο σε μεγεθος (αν παρεις απλη ΑΟ) απο το ενυδρειο μαλακου νερου, για να η πετας καθολου νερου.
Καλή η ιδέα σου και σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά κοιτώντας την τιμή, με πόνεσαν τα μάτια...χαχαχα!
Το flush kit ουσιαστικα καθαριζει τη μεμβρανη, αφηνοντας το νερο να τρεχει με πιεση. Πριν και μετα τη χρηση, καλο ειναι να γινεται. Το χρειαζεσαι για την καλη λειτουργια της συσκευης.
Συγνωμη λιγο ασχετο αλλα επειδη το βλεπω συχνα ...
Δεν ειναι οικολογικο να ριχνουμε νερο στις αποχετευσεις? Ο φυσικος κυκλος του νερου ειναι να φτανει στη θαλασσα και απο εκει να εξατμιζεται ξανα και μετα ξανα το ιδιο!!
Απο την οσμωση βγαινει καθαρο νερο ... Αν εχουμε οικολογικες ανησυχίες θα πρεπει να σκεφτουμε τα νερα που πανε στην αποχετευση που περιεχουν λαδια, απορρυπαντικά, σαμπουαν, αφρολουτρα, χλωρινες, καθαριστικα, απονερα απο το πλυντηριο ρουχων κοκ .... Αυτο ναι να το θεωρησω οικολογικη συνείδηση ... Ο καθαρισμος δηλαδη του νερου ΠΡΙΝ το ριξουμε στην αποχετευση!!
Συγνωμη λιγο ασχετο αλλα επειδη το βλεπω συχνα ...
Δεν ειναι οικολογικο να ριχνουμε νερο στις αποχετευσεις? Ο φυσικος κυκλος του νερου ειναι να φτανει στη θαλασσα και απο εκει να εξατμιζεται ξανα και μετα ξανα το ιδιο!!
ελα ντε, αυτο ειπα δυο φορες πιο πανω...
Απο την οσμωση βγαινει καθαρο νερο ... Αν εχουμε οικολογικες ανυσηχιες θα πρεπει να σκεφτουμε τα νερα που πανε στην αποχετευση που περιεχουν λαδια, απορυπαντικα, σαμπουαν, αφρολουτρα, χλωρινες, καθαριστικα, απονερα απο το πλυντηριο ρουχων κοκ .... Αυτο ναι να το θεωρησω οικολογικη συνειδηση ... Ο καθαρισμος δηλαδη του νερου ΠΡΙΝ το ριξουμε στην αποχετευση!!
Γιωργο εδω εχω ενστασεις για το τι μπορει να κανει ο μεσος καταναλωτης σχετικα με αυτο το θεμα.
Τετοιου ειδους διαχωρισμοι ειναι αδυνατο να γινουν απο το καθε σπιτι ξεχωριστα, γι αυτο και υπαρχουν τα κεντρα επεξεργασιας λυματων.
Εδω στην Αθηνα εχουμε τη μοναδα της Ψυτταλειας που ειναι ΥΠΕΡ-συγχρονη μοναδα, προτυπο για τα μεσα Ευρωπαικα δεδομενα (πολυ θεωρητικα βεβαια, το παραγομενο νερο ειναι εφαμιλο του ποσιμου), αλλα στην υπολοιπη Ελλαδα δεν ειναι τοσο προχωρημενα τα συστηματα, και σε πολλα μερη δεν υπαρχουν καν
Η δικιά μου όσμωση το ' βρώμικο ' νερό που βγάζει λόγω του ότι έχουμε ανθοπολείο ποτίζουμε τα λουλούδια και έτσι δεν πάει χαμένο:):)
Undertaker
12-05-13, 22:02
Φίλε μου οικολογική συνείδηση δεν είναι μάλλον αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Το νερό για την αποχέτευση προορίζεται, ναι αλλά η οικολογική συνείδηση επιβάλλει να μη σκορπάς άσκοπα ένα τόσο πολίτιμο αγαθό που μπορεί σε κάποια χρόνια να είναι ακόμα και δυσεύρετο και πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν και λαοί που πεθαίνουν από την έλλειψή του (και για ανθρωπιστικούς λόγους λοιπόν αν θέλεις). Είναι ακραίες οι απόψεις μου ή νομίζω;...φιλικά πάντα!
Τετοιου ειδους διαχωρισμοι ειναι αδυνατο να γινουν απο το καθε σπιτι ξεχωριστα, γι αυτο και υπαρχουν τα κεντρα επεξεργασιας λυματωνΑσε με να γκρινιαξω ωρε για ενα πραγματικο θεμα που αφορα την οικολογια ... :smt067:smt102-+5:smt035:smt088:smt003
ChocolatePuma
12-05-13, 22:04
Φίλε μου οικολογική συνείδηση δεν είναι μάλλον αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Το νερό για την αποχέτευση προορίζεται, ναι αλλά η οικολογική συνείδηση επιβάλλει να μη σκορπάς άσκοπα ένα τόσο πολίτιμο αγαθό που μπορεί σε κάποια χρόνια να είναι ακόμα και δυσεύρετο και πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν και λαοί που πεθαίνουν από την έλλειψή του (και για ανθρωπιστικούς λόγους λοιπόν αν θέλεις). Είναι ακραίες οι απόψεις μου ή νομίζω;...φιλικά πάντα!
Να ρωτήσω κάτι μια που είμαι άσχετος με τις αντίστροφες οσμώσεις και χωρίς να θέλω να πάρει λάθος κατευθυνση το θέμα
Το νερό που θα άλλαζες ή που αλλάξεις (περίπου 30% ανά εβδομάδα) τι το κάνεις?
Μπερδευεις την οικολογια με το συμφερων του ανθρωπου!! Σε διαβεβαιω οτι τα συμφέροντα της φυσης ειναι αντιθετα απο του ανθρωπου ...
Η οικολογια δεν εχει καμια σχεση με την επιβιωση του ανθρωπου!!
Undertaker
12-05-13, 22:10
Να ρωτήσω κάτι μια που είμαι άσχετος με τις αντίστροφες οσμώσεις και χωρίς να θέλω να πάρει λάθος κατευθυνση το θέμα
Το νερό που θα άλλαζες ή που αλλάξεις (περίπου 30% ανά εβδομάδα) τι το κάνεις?
Το θεωρώ ερώτηση παγίδα αλλά θα σου απαντήσω ως εξής: το ρίχνω στην αποχέτευση αλλά προτιμώ να ρίχνω 30 λίτρα παρά 200 κάθε εβδομάδα. Είναι θέμα καθαρά επιλογών. Οι ειρωνίες λοιπόν για τις αντιλήψεις κάποιου που εμείς δεν τις έχουμε, καλό είναι να μη γίνονται. Αν δε σέβεσαι τις αντιλήψεις μου το δέχομαι, τουλάχιστον όμως μη με ειρωνευεσαι. Φιλικά
Φίλε μου οικολογική συνείδηση δεν είναι μάλλον αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Το νερό για την αποχέτευση προορίζεται, ναι αλλά η οικολογική συνείδηση επιβάλλει να μη σκορπάς άσκοπα ένα τόσο πολίτιμο αγαθό που μπορεί σε κάποια χρόνια να είναι ακόμα και δυσεύρετο
αν γινει δυσευρετο θα ειναι γιατι καποιοι θελουν να γινει δυσευρετο (η να μας πεισουν πως ειναι δυσευρετο)...
Αν το θελησουν, τοτε ακομα κι αν εχεις καβατζα ενα ακομα πλανητη γεματο ποσιμο νερο, παλι "δυσευρετο" και "πολυτιμο" θα ειναι...
και πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν και λαοί που πεθαίνουν από την έλλειψή του (και για ανθρωπιστικούς λόγους λοιπόν αν θέλεις)
φυσικο ειναι, αλλα παλι δε φταιει ο πλανητης και οι ποροι του.
Η φυση εχει νερο για να σκεπασει ολο τον πλανητη σχεδον.
Τωρα αν καποιοι θελουν να πουλανε νερο σε μπουκαλακια αυτο δεν εχει να κανει με τους φυσικους μας πορους αλλα με την ανθρωπινη διαστροφη
. Είναι ακραίες οι απόψεις μου ή νομίζω;...φιλικά πάντα!
Οι αποψεις σου κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ακριβως οικολογικες αλλα περισσοτερο προσεγγιζουν την "μοδατη οικολογια".
Δε λεω πως το κανεις επιτηδες -προφανως και εχεις ανησυχιες και σε ενδιαφερει το καλο, γι αυτο και σκεφτεσαι ετσι- ομως θα ηταν καλυτερο να ψαχτεις λιγο περισσοτερο γιατι μπορει να βλεπεις θεματα εκει που δεν υπαρχουν, και να μη βλεπεις θεματα εκει που υπαρχουν (ισως αυτος ειναι και ο ρολος της μοδατης οικολογιας, να στρεψει τα βλεματα των ανησυχων ανθρωπων σε ψευδοπροβληματα προκειμενου να μη δουν καποια υπαρκτα)
Undertaker
12-05-13, 22:12
Μπερδευεις την οικολογια με το συμφερων του ανθρωπου!! Σε διαβεβαιω οτι τα συμφέροντα της φυσης ειναι αντιθετα απο του ανθρωπου ...
Η οικολογια δεν εχει καμια σχεση με την επιβιωση του ανθρωπου!!
Φίλε μου, όπως το βλέπει κανείς. Είναι μια μεγάλη κουβέντα που δε θα έπρεπε να γίνει μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών.
οικολογικά, το νερό και να το πετάξεις, νερό θα ξαναγίνει.
όσο για τους λαούς που πεθαίνουν από την έλλειψή του, δεν αφορά στην έλλειψή του αλλά τον τρόπο εκμετάλευσής του. μην ανοίξουμε αυτό το θέμα, θα βρεις αναφορές και στο ίντερνετ, ακόμα και εδώ στο φόρουμ στα "επί παντός επιστητού".
τώρα ένα θέμα που είχε προκύψει με τα διαθέσιμα της δεξαμενής του Μαραθώνα, αφορούσε εποχές μεγάλης ανομβρίας και ήταν εντοπισμένο εδώ στην Αττική.
απ όσο έχει τύχει να γνωρίζω εσείς εκεί έχετε καταπληκτικές πηγές με το καθαρότερο νερό της Ευρώπης.
ChocolatePuma
12-05-13, 22:15
Το θεωρώ ερώτηση παγίδα αλλά θα σου απαντήσω ως εξής: το ρίχνω στην αποχέτευση αλλά προτιμώ να ρίχνω 30 λίτρα παρά 200 κάθε εβδομάδα. Είναι θέμα καθαρά επιλογών. Οι ειρωνίες λοιπόν για τις αντιλήψεις κάποιου που εμείς δεν τις έχουμε, καλό είναι να μη γίνονται. Αν δε σέβεσαι τις αντιλήψεις μου το δέχομαι, τουλάχιστον όμως μη με ειρωνευεσαι. Φιλικά
Ερωτηση ήταν, παγιδα οχι (ήδη εγραψα οτι ειμαι ασχετος με τις οσμωσεις, μαλλον δεν το διαβασες)
Ειρωνια δεν υπηρξε στο παραμικρο (ειλικρινα απορω που την ειδες?)
Εννοειται πως ολα ειναι θεμα επιλογων. Απλα δεν συμφωνω στο οτι η ποσοτητα επηρεαζει και την ποιοτητα στις επιλογες μας
Οσο για την οικολογια και την οικολογικη συνειδηση...θεωρώ πως έχεις μπερδεψει τις πραγματικες εννοιες, μ αυτα που μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε
Το φιλικα στο τελος νομιζω πλεοναζει, αν σκεφτεις τι εγραψες μερικες γραμμες πιο πανω :wink:
Το δικό μου όμως "φιλικά όλα τα παραπάνω" και το λέω και το εννοω
Undertaker
12-05-13, 22:19
Γιατί έχω μια τάση να κάνω ερωτήσεις που καταλήγουν σε άσχετα θέματα με το αρχικό ερώτημα; Σέβομαι όλες τις απόψεις ωστόσο. Ο κάθε ένας είναι διαφορετικός. Η λέξη οικολογία έχει ένα τεράστιο εύρος. Δεν είναι γυαλάκι, πλαστικό, χαρτάκι στις χρώματος τους κάδους μόνο. Είναι πολλά πράγματα. Οσο αφορά τους λαούς που δεν το έχουν, δεν είναι οικολογικό θέμα, σα σφήνα το εθιξα.
Τελικά να πάρω την όσμωση ή όχι; θα τον κάψω τον πλανήτη, να έχω τύψεις ή να μην έχω;
Εγω εχω οσμωση χωρις καμια τυψη αφου δεν κανει κακο στο περιβαλλον ...
Εχω παρει μια με διπλη μεμβρανη και εχω προσθεσει αλλη μια και η αναλογια ειναι πολυ καλη!! :p
(οσες πιο πολλες μεμβρανες συνδεμενες σε σειρα τοσο πιο λιγο νερο στην αποχετευση)
αν εχεις και ενα ενυδρειο με ψαρια "σκληρου νερου" τοτε το χρησιμοποιεις και αυτο κανοντας διπλη αλλαγη νερου και δε πετας τιποτα!!
Undertaker
12-05-13, 22:24
Ερωτηση ήταν, παγιδα οχι (ήδη εγραψα οτι ειμαι ασχετος με τις οσμωσεις, μαλλον δεν το διαβασες)
Ειρωνια δεν υπηρξε στο παραμικρο (ειλικρινα απορω που την ειδες?)
Εννοειται πως ολα ειναι θεμα επιλογων. Απλα δεν συμφωνω στο οτι η ποσοτητα επηρεαζει και την ποιοτητα στις επιλογες μας
Οσο για την οικολογια και την οικολογικη συνειδηση...θεωρώ πως έχεις μπερδεψει τις πραγματικες εννοιες, μ αυτα που μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε
Το φιλικα στο τελος νομιζω πλεοναζει, αν σκεφτεις τι εγραψες μερικες γραμμες πιο πανω :wink:
Το δικό μου όμως "φιλικά όλα τα παραπάνω" και το λέω και το εννοω
Βρε Σάκη, αν σε μάλωνα θα έγραφα με κεφαλαία ...χαχαχα, νόμισα ότι με ειρωνευτηκες γιατί βλέπεις ότι δε θέλω να σπαταλαω νερό και με την ερώτησή σου θα με οδηγούσες σε μια τέτοια απάντηση. Το "φιλικά" το εννοούσα. Να είσαι σίγουρος πως αν ποτέ σου την έλεγα, θα το καταλάβαινες. Απλά ο γραπτός λόγος έχει το μειωνέκτημα ότι δε βλέπεις τον άλλο, τις εκφράσεις του, δεν ακούς τον τονισμό των λέξεων, το ύφος κτλ.
ChocolatePuma
12-05-13, 22:33
Βρε Σάκη, αν σε μάλωνα θα έγραφα με κεφαλαία είτε κεφαλαία είτε μικρά, το ίδιο στραφι...θα πήγαιναν, δεν μπαινει θεμα μαλώματος (νομίζω???)...χαχαχα, νόμισα διαβασε την τελευταια σου προταση και θα καταλαβεις για ποιον λογο "νομισες" λαθος ότι με ειρωνευτηκες γιατί βλέπεις ότι δε θέλω να σπαταλαω νερό και με την ερώτησή σου θα με οδηγούσες σε μια τέτοια απάντηση. Το "φιλικά" το εννοούσα. Να είσαι σίγουρος πως αν ποτέ σου την έλεγα, θα το καταλάβαινες. επίσης Απλά ο γραπτός λόγος έχει το μειωνέκτημα ότι δε βλέπεις τον άλλο, τις εκφράσεις του, δεν ακούς τον τονισμό των λέξεων, το ύφος κτλ. Απλά όταν επαναλαμβανεται...δεν είναι τυχαίο...
Χάσαμε το θέμα της συζήτησης
Εφόσον δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ΑΟ και εφόσον θεωρείς τον εαυτό σου οικολόγο, επέλεξε ψαράκια που προτιμουν νερό βρύσης...;) (πρόταση ειναι, όχι ειρωνία)
Γιατί έχω μια τάση να κάνω ερωτήσεις που καταλήγουν σε άσχετα θέματα με το αρχικό ερώτημα;
γιατι αυτο ακριβως συμβαινει με το διαλογο;) και τα ομορφα θεματα ομορφα διαμελυζονται :D
Σέβομαι όλες τις απόψεις ωστόσο. Ο κάθε ένας είναι διαφορετικός. Η λέξη οικολογία έχει ένα τεράστιο εύρος. Δεν είναι γυαλάκι, πλαστικό, χαρτάκι στις χρώματος τους κάδους μόνο.
το πλαστικο καλυτερα να μην υπηρχε καν ουτε σε καδους ουτε πουθενα.
μας ελυσε βεβαια τα χερια αλλα υπηρχαν κι αλλες λυσεις
Τελικά να πάρω την όσμωση ή όχι; θα τον κάψω τον πλανήτη, να έχω τύψεις ή να μην έχω;
στο μονο που ειναι αντιοικολογικη (οπως το 90% των πραγματων που χρησιμοποιουμε) ειναι πως ειναι απο πλαστικο
Undertaker
12-05-13, 22:41
Χάσαμε το θέμα της συζήτησης
Εφόσον δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ΑΟ και εφόσον θεωρείς τον εαυτό σου οικολόγο, επέλεξε ψαράκια που προτιμουν νερό βρύσης...;) (πρόταση ειναι, όχι ειρωνία)
Θα παρω όσμωση όπως προείπα αλλά επειδή σου αρέσει να έχεις τον τελευταίο λόγο, πες μου κι εσύ μια καληνύχτα και όλα καλά.
γιατι αυτο ακριβως συμβαινει με το διαλογο;) και τα ομορφα θεματα ομορφα διαμελυζονται :D
το πλαστικο καλυτερα να μην υπηρχε καν ουτε σε καδους ουτε πουθενα.
μας ελυσε βεβαια τα χερια αλλα υπηρχαν κι αλλες λυσεις
στο μονο που ειναι αντιοικολογικη (οπως το 90% των πραγματων που χρησιμοποιουμε) ειναι πως ειναι απο πλαστικο
Είσαι αρχηγός....ΤΕΛΟΣ!
ChocolatePuma
12-05-13, 22:42
Θα παρω όσμωση όπως προείπα αλλά επειδή σου αρέσει να έχεις τον τελευταίο λόγο, πες μου κι εσύ μια καληνύχτα και όλα καλά.
Η καληνυχτα ερχεται 2η
Πρωτα θα ερθει η ευχη να σου πανε ολα καλα :D
Και να ξερεις πως αυτοι που ηδη χρησιμοποιουν ΑΟ (ισως) ειναι περισσοτερο οικολογοι κι απο σενα κι απο μενα ;)
Undertaker
12-05-13, 22:44
Η καληνυχτα ερχεται 2η
Πρωτα θα ερθει η ευχη να σου πανε ολα καλα :D
Και να ξερεις πως αυτοι που ηδη χρησιμοποιουν ΑΟ (ισως) ειναι περισσοτερο οικολογοι κι απο σενα κι απο μενα ;)
Να σαι καλά φιλαράκι. Με τις συμβουλές σας, των έμπειρων, σίγουρα όλα καλά θα μου πανε.
ChocolatePuma
12-05-13, 22:56
Να σαι καλά φιλαράκι. Με τις συμβουλές σας, των έμπειρων, σίγουρα όλα καλά θα μου πανε.
Άσε που εδώ και ώρα, φανήκαμε ποιοι δεν είμαστε Ολυμπιακοι!!! :D
Πατριδα, τελειως φιλικα, αλλα υπαρχουν καποιες αντιφασεις και κενα στις σκεψεις σου.
Θελεις να φερεσαι οικολογικα και να μη πετας νερο.
ΟΚ
Αν ειναι ετσι, και θες να κανεις και το κεφι σου με ψαρια μαλακου νερου, παρε μια οικολογικη ΑΟ και μαλιστα την πιο ακριβη, με τις 3 μεμβρανες που πεταει μισο λιτρο νερο για καθε ενα καθαρο. Και φωναξε και υδραυλικο να σου στησει συστημα να μαζευεις τκι αυτο το μισο λιτρο στο καζανακι.
Αν ομως υπαρχει ομως οικονομικο θεμα, τοτε μη θες να κανεις το κεφι σου και βαλε ψαρια σκληρου νερου. (ή ξεστησε και τελειως το ενυδρειο να μη σπαταλος καθολου νερο).
Ετσι φερεσαι "οικολογικα" οταν δεν υπαρχει χρημα.
Εχω κάνει στο παρελθόν 2 φορες χρήση απιονισμένου νερού και είχα δει οτι μετά απο λίγο καιρό (3-4 μήνες) τα ψάρια εξασθενούσαν.. τα κάρντιναλ για παράδειγμα έχαναν το έντονο κόκκινο χρώμα τους..
Αυτή μου η παρατήρηση δεν έχει κάποια σταθερή βάση η απόδειξη γιατί είναι υπόθεση εμπειρική.. αλλά καλό είναι να λέμε της εμπειρίες μας.
Undertaker
13-05-13, 10:09
Δείτε λίγο αυτή τη μονάδα :
http://waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30174
Σκέφτομαι να την πάρω με 150GPD μεμβράνη και Flush Kit. Μήπως παραείναι φθηνή και μου μείνει γρήγορα στα χέρια;
Την έχει χρησιμοποιήσει κανένας;
Εγω εχω οσμωση χωρις καμια τυψη αφου δεν κανει κακο στο περιβαλλον ...
Εχω παρει μια με διπλη μεμβρανη και εχω προσθεσει αλλη μια και η αναλογια ειναι πολυ καλη!! :p
(οσες πιο πολλες μεμβρανες συνδεμενες σε σειρα τοσο πιο λιγο νερο στην αποχετευση)
αν εχεις και ενα ενυδρειο με ψαρια "σκληρου νερου" τοτε το χρησιμοποιεις και αυτο κανοντας διπλη αλλαγη νερου και δε πετας τιποτα!!
για ποιο λογο πεταει λιγοτερο νερο?λογικα σε σειρα πεταει περρισοτερο αφου το νερο θα συνανταει περρισοτερη αντισταση:confused::confused:
εγω παντως φιλε μου απο τον σεμτεβρη στο θαλασσινο μου βαζω απιονησμενο με μπετονακι απο σ.μ και δεν εχω κανενα προβλημα.επισης θα συμφωνισω οτι εδω δεν τιθετε θεμα με το κακο νερο της οσμωσης ή του ενυδρειο λογο οτι το νερο δεν ειναι επιβαρυμενο με χημηκα πχ απορρυπαντικα και μπαινει ομαλα στον φυσηκο του κυκλο.....το οτι σε καποια μεροι του κοσμου διψανε δεν εχει να κανει με αυτον τον τομεα της οικολογιας.;);)
εν κατα κλειδι και γω θα σου προτηνα την αο αλλα αντι να παρεις την pure στα 77ε καλητερα παρε την cardinall στα 100ε και φυσηκα το φλους κιτ αλλα μπορεις να το παρεις και ποιο μετα πχ μετα την πρωτη αλλαγη μεβρανης.ωστε να μην δωσεις μαζεμενα λεφτα
Undertaker
13-05-13, 11:46
για ποιο λογο πεταει λιγοτερο νερο?λογικα σε σειρα πεταει περρισοτερο αφου το νερο θα συνανταει περρισοτερη αντισταση:confused::confused:
εγω παντως φιλε μου απο τον σεμτεβρη στο θαλασσινο μου βαζω απιονησμενο με μπετονακι απο σ.μ και δεν εχω κανενα προβλημα.επισης θα συμφωνισω οτι εδω δεν τιθετε θεμα με το κακο νερο της οσμωσης ή του ενυδρειο λογο οτι το νερο δεν ειναι επιβαρυμενο με χημηκα πχ απορρυπαντικα και μπαινει ομαλα στον φυσηκο του κυκλο.....το οτι σε καποια μεροι του κοσμου διψανε δεν εχει να κανει με αυτον τον τομεα της οικολογιας.;);)
εν κατα κλειδι και γω θα σου προτηνα την αο αλλα αντι να παρεις την pure στα 77ε καλητερα παρε την cardinall στα 100ε και φυσηκα το φλους κιτ αλλα μπορεις να το παρεις και ποιο μετα πχ μετα την πρωτη αλλαγη μεβρανης.ωστε να μην δωσεις μαζεμενα λεφτα
Βρε μανία με τα αλλά μέρη που δίνανε. Αφού είπαμε αυτό δεν είναι θέμα οικολογίας, ας το ξεχάσουμε λοιπόν. Εσύ συνεχίσεις και βάζεις απιονισμένο δηλαδή; Η cardinal που μου προτείνεις ποια είναι, είναι στο ίδιο site; Αν και δε το βλέπω γιατί ανεβαίνει λιγάκι το κοστολόγιο. Αυτή που επέλεξα δηλαδή δε λέει και πολλά;
Φιλιά στην πανέμορφη Κρήτη!!!!
Σκέφτομαι να την πάρω με 150GPD μεμβράνη και Flush Kit. Μήπως παραείναι φθηνή και μου μείνει γρήγορα στα χέρια;
Δεν παιζει κατι τετοιο.
Ολες περιπου ιδιες ειναι στην ποιοτητα κατασκευης ως προς το θεμα αντοχης.
Εγω εχω εδω και 5 χρονια την μικρη των 60 ευρω (για 500αρι ενυδρειο Αμαζονιου) και δεν εχει παθει τιποτα. Μονο προφιλτρα αλλαζω φυσικα (στην ωρα τους).
Η διαφορα στην τιμη ειναι βασικα για την αποδοση των μεμβρανων, το ποσα προφιλτρα εχει πανω, αν ειναι σε compact μορφη με φυσσιγια, ή full size με θηκες, αν εχει booster για την πιεση, μανομετρα, tds meter κλπ
Βρε μανία με τα αλλά μέρη που δίνανε. Αφού είπαμε αυτό δεν είναι θέμα οικολογίας, ας το ξεχάσουμε λοιπόν. Εσύ συνεχίσεις και βάζεις απιονισμένο δηλαδή; Η cardinal που μου προτείνεις ποια είναι, είναι στο ίδιο site; Αν και δε το βλέπω γιατί ανεβαίνει λιγάκι το κοστολόγιο. Αυτή που επέλεξα δηλαδή δε λέει και πολλά;
Φιλιά στην πανέμορφη Κρήτη!!!!
http://waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30122
ειναι σημαντηκα καλητερη κατα την αποψη μου μιας και εχει 3 σταδια πριν την μεβρανη και νερο καλητερο και μεγαλητερη ζωη της μεβρανης παντα η αποψη μου ετσι;)με την ανυδρεια το ιδιο ειπα και γω δεν ειναι αυτου του κλαδου της οικολογιας;).μια χαρα εινια και αυτη που λες απλα με λιγο παραπανω λεφτα παιρνεις μια καλητερη.
φιλια και απο μας:smt055:smt055:smt055
ααα ναι ακομα βαζω αλλα μολις μπορεσω θα ξαναπαρω μια αο καθαρα για οικονομικους λογους
Ξεχασα να πω οτι εχω παρει για να κανω τη δουλεια μου (εκτος απο καταλληλο βαρελι συλλογης νερου),
το flush kit (για να μη αποσυνδεω καθε λιγο για να κανω Flush),
ενα tds meter (http://waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29808) για να τσεκαρω ποιοτητα νερου (σε ΑΟ, βρυση και ενυδρειο)
και μια βαλβιδα (http://waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29820) που κοβει την παροχη νερου, την οποια εχω εφαρμοσει με μια τρυπα στο λαιμο του βαρελιου, για να μη εχω αγχος ποτε θα γεμισειω (αν και την εχω τοποθετησει στο μπαλκονι) για να μη τρεχει τσαμπα το νερο.
Η σοφοτερη κινηση (απο τη στιγμη που δεν εχεις την εμπειρια να ξερεις ακριβως τι θελεις) ειναι να επικοινωνησεις τηλεφωνικα με το καταστημα για να του πεις που θα συνδεσεις κλπ, και να σου στειλει τα καταλληλοτερα εξαρτηματα συνδεσης κλπ για την περιπτωση σου.
εγω τη δικη μου την εχτισα μονος μου, αφου ειχα τα προφιλτρα (αλλα χρονια χρησιμοποιουσα ριτινες -ειναι αλλος τροπος μαλακωματος αλλα μην μπλεξεις, παραειναι ασυμφορος εκτος κι αν βρεις τις ριτινες τζαμπα οπως ετυχε στη δικη μου περιπτωση) μολις μου τελειωσαν οι ριτινες πηρα μια μεμβρανη 150 GPD, την ανταλλακτικη θηκη και το flush kit και τη συνδεσα μετα τα προφιλτρα μου, τοσο απλα...
Ολες οι οσμωσεις ειναι ακριβως αυτο, δηλαδη προφιλτρα (αν τη χτισεις μονος σου χρησιμοποιεις προφιλτρα της επιλογης σου) και η μεμβρανη, οποτε διαφερουν μεταξυ τους μονο στην τιμη
Undertaker
13-05-13, 18:34
εγω τη δικη μου την εχτισα μονος μου, αφου ειχα τα προφιλτρα (αλλα χρονια χρησιμοποιουσα ριτινες -ειναι αλλος τροπος μαλακωματος αλλα μην μπλεξεις, παραειναι ασυμφορος εκτος κι αν βρεις τις ριτινες τζαμπα οπως ετυχε στη δικη μου περιπτωση) μολις μου τελειωσαν οι ριτινες πηρα μια μεμβρανη 150 GPD, την ανταλλακτικη θηκη και το flush kit και τη συνδεσα μετα τα προφιλτρα μου, τοσο απλα...
Ολες οι οσμωσεις ειναι ακριβως αυτο, δηλαδη προφιλτρα (αν τη χτισεις μονος σου χρησιμοποιεις προφιλτρα της επιλογης σου) και η μεμβρανη, οποτε διαφερουν μεταξυ τους μονο στην τιμη
Η παραγγελία έγινε λοιπόν. Αντε καλή μου επιτυχία στη συνέχεια. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τη βοήθεια. Οσα διάβασα ήταν πράγματι χρήσιμα. Τώρα θα ανοίξω και ένα θεματάκι με τίτλο ΨΑΡΟΣΎΝΘΕΣΗ για να σας τα κάνω κι εκεί τσουρέκια :rolleyes: ....ευχαριστώ και πάλι! :p
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.