PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με ριζα

nikos93
12-05-13, 11:39
Για σας εχω αγορασει απτο pet shop μια ριζα η οποια επιπλεει και την εχω στηριξει με πετρες για να καθεται κατω μπορειτε να μου πειτε ποσο θα χρειαστει περιπου για να κατσει κατω χωρις πετρες ιδου και οι φωτογραφιες

chrisvari
12-05-13, 11:43
Για σας εχω αγορασει απτο pet shop μια ριζα η οποια επιπλεει και την εχω στηριξει με πετρες για να καθεται κατω μπορειτε να μου πειτε ποσο θα χρειαστει περιπου για να κατσει κατω χωρις πετρες ιδου και οι φωτογραφιες

Εμένα μια πιο μικρή ρίζα που έχω,έκανε 3 βδομάδες να κάτσει.Αυτή μπορεί να κάνει και κανά μήνα.Την έβρασες καθόλου πριν την βάλεις μέσα?

nikos93
12-05-13, 11:54
την εβρασα λιγο,περιπου τι μιση δεν εχω καμια τοσο μεγαλη κατσαρολα για να τι βρασω ολοκληρη τωρα τι να κανω για να το επισπευσω;;

chrisvari
12-05-13, 12:07
την εβρασα λιγο,περιπου τι μιση δεν εχω καμια τοσο μεγαλη κατσαρολα για να τι βρασω ολοκληρη τωρα τι να κανω για να το επισπευσω;;

Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις τίποτα.Απλά υπομονή

ChocolatePuma
12-05-13, 12:17
Αν σκοπεύεις να δεσεις πανω της, moss ή κάποια ανούμπια, μπορείς να το κάνεις και τώρα, για να κερδισεις λιγο χρονο και να δεις το ενυδρειο σου να ομορφαινει, εφόσον :
1. Εχεις τις καταλληλες συνθηκες
2. Εχεις επιλεξει την ακριβη θεση της ριζας στο ενυδρειο

Κατά τα άλλα...υπομονη...μέχρι να "βαρυνει"

Edit : Σκέψου μήπως είναι καλυτερα να την γυρίζεις ορθια (90 μοίρες σε σχέση με όπως την έχεις τώρα) - Μια ιδέα λέω

nikos93
12-05-13, 12:23
αμα την εβραζα για αρκετη ωρα οσο χαραει μεσα στη κατσαρολα αυτο θα βοηθουσε καθολου η και παλι θα περιμενω;;;μα καλα για αυτα τα πραγματα δεν πρεπει να φροντιζουν τα pet shop να ειναι ειδη μουλιασμενα δηλαδη εδωσα ποσα λευτα για να περιμενω ενα μηνα;;;

nikolakis94
12-05-13, 12:29
Δεν νομιζω να εχουν καμια υποχρεωση τα πετ σοπ να εχουν μουλιασμενες τις ριζες.Δυστυχως πρεπει να περιμενεις.

Nick74
12-05-13, 12:33
εμενα μια λιγο μεγαλουτσικη ριζα μου εκανε πανω απο 2 μηνες (μπορει και 3, δεν ημουν αγχωμενος για να μετραω μερες) για να βουλιαξει, παρολο που την ειχα δεσει σε ενα μεγαλο βαρυ κομματι μοπανι.
Γενικα στα ενυδρεια θελει υπομονη. Αν δεν εχεις θα ζεις σε μονιμο αγχος και θα προκαλεις διαρκως προβληματα στο μικροσκοπικο ευαισθητο οικοσυστημα.
Αντι να αγχωνεσαι λοιπον για το ποτε θα βουλιαξει η ριζα αστη ελευθερη (η δεμενη αν εισαι 100% σιγουρος οτι μπορεις να το κανεις με απολυτη ασφαλεια γιατι αν λυθει και εκτονωθει απο την ανωση υπαρχει πιθανοτητα ακομα και να σπασει το ενυδρειο) κι ασε τα πραγματα να κανουν τον κυκλο τους

nikos93
12-05-13, 12:44
Δεν νομιζω να εχουν καμια υποχρεωση τα πετ σοπ να εχουν μουλιασμενες τις ριζες.Δυστυχως πρεπει να περιμενεις.

πηστευω πως θα επρεπε απο τι στιγμη που το κιλο ειχε 26 ευρω αν θυμαμαι καλα τελος παντον θα κανω υπομονη
-------------------------
εμενα μια λιγο μεγαλουτσικη ριζα μου εκανε πανω απο 2 μηνες (μπορει και 3, δεν ημουν αγχωμενος για να μετραω μερες) για να βουλιαξει, παρολο που την ειχα δεσει σε ενα μεγαλο βαρυ κομματι μοπανι.
Γενικα στα ενυδρεια θελει υπομονη. Αν δεν εχεις θα ζεις σε μονιμο αγχος και θα προκαλεις διαρκως προβληματα στο μικροσκοπικο ευαισθητο οικοσυστημα.
Αντι να αγχωνεσαι λοιπον για το ποτε θα βουλιαξει η ριζα αστη ελευθερη (η δεμενη αν εισαι 100% σιγουρος οτι μπορεις να το κανεις με απολυτη ασφαλεια γιατι αν λυθει και εκτονωθει απο την ανωση υπαρχει πιθανοτητα ακομα και να σπασει το ενυδρειο) κι ασε τα πραγματα να κανουν τον κυκλο τους

μωρε υπομονη εχω ετσι και αλλιος με το αγχος οπως λες δεν γινεται τιποτα αλλα αυτο που ειπα και πριν αν την εβραζα σε ενα σημειο δηλαδη οσο χωραει στη κατσαρολα θα καταφερνα τιποτα;;

ChocolatePuma
12-05-13, 12:51
πηστευω πως θα επρεπε απο τι στιγμη που το κιλο ειχε 26 ευρω αν θυμαμαι καλα τελος παντον θα κανω υπομονη

μωρε υπομονη εχω ετσι και αλλιος με το αγχος οπως λες δεν γινεται τιποτα αλλα αυτο που ειπα και πριν αν την εβραζα σε ενα σημειο δηλαδη οσο χωραει στη κατσαρολα θα καταφερνα τιποτα;;

A. Και 500 ευρώ το κιλό να είχε...πάλι δεν είναι υποχρεωση τους. Εδω πουλάνε αρρωστα ψάρια...τη ρίζα θα καθίσουν να μουλιάσουν??? :smt020
Β. Δεν θα αλλάξει κάτι με το επιπλέον βράσιμο. Συνέχισε να στήνεις το ενυδρείο σου και ασε την ριζα με κάποιο βαρος της...μεχρι να καθισει μονη της

nikos93
12-05-13, 12:59
A. Και 500 ευρώ το κιλό να είχε...πάλι δεν είναι υποχρεωση τους. Εδω πουλάνε αρρωστα ψάρια...τη ρίζα θα καθίσουν να μουλιάσουν??? :smt020
Β. Δεν θα αλλάξει κάτι με το επιπλέον βράσιμο. Συνέχισε να στήνεις το ενυδρείο σου και ασε την ριζα με κάποιο βαρος της...μεχρι να καθισει μονη της

χαχαχα οντως δικιο εχεις σε αυτο οκ θα δω τι θα κανω

nazgul
12-05-13, 14:28
Σιγα βρε παιδια μη μας βαζουν και moss πανω, για να γινει πιο ομορφη η ριζα. Ενταξει, μην τρελαινομαστε. Αλλωστε, αν βγαλει μυκητες (που θα βγαλει) οταν μπει στο νερο, θα την παρει καποιος που δεν ξερει οτι ειναι ακινδυνοι?

Κανουν πολλα πραγματα λαθος αρκετα μαγαζια, αλλα αυτο σιγουρα δεν ειναι λαθος.

Nick74
12-05-13, 14:41
Σιγα βρε παιδια μη μας βαζουν και moss πανω, για να γινει πιο ομορφη η ριζα.

χμμμ :D δε θα ταν κακο :smt003

Γιαννης Μ5
12-05-13, 14:52

Φαντασου τι βαρος θα ειχε(και ποσο θα την πληρωνες)αν ηταν μουλιασμενη....

nikos93
12-05-13, 15:12
οντως αυτο δεν το σκεφτηκα η τιμη θα ηταν πιο βαρβατη οσο για την extra moss ουτε εμενα θα χαλαγε χαχαχαχα το θεμα ειναι ρε γαμωτο πως πρεπει να περιμενω κοντα ενα μηνα και ψαχνω κανα τροπο να τι βρασω μπας και ξεμπερδεψω πιο γρηγορα αντε ρε παιδια ριξτε καμια ιδεα ........:smt100:smt100

nazgul
12-05-13, 15:17
Δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Μονο καμια πετρα για να μενει κατω και κατα τα αλλα, μπορεις να το στησεις το ενυδρειο απο τωρα. Αρκει να την κρατας κατω και σταθερα.

Undertaker
12-05-13, 15:23
Φίλε μου καλησπέρα. Όπως βλέπω τη ρίζα, είναι σχεδόν ίδια με τη δική μου. Εγώ την έβαλα στο ενυδρείο μου στις 20/4/2013 με δυο πέτρες πάνω της καθόσον επέπλεε σα φελός και έκοβε βόλτες από δω κι από κει. Πριν από 5 μέρες τελικά κατάφερε να κάτσει στ' αυγά της χωρίς βοήθεια από πέτρες κτλ. Δεν την είχα βράσει καθόλου παρά μόνο την έκανα "μπάνιο" με καυτό νερό και μετά μπλουμ στο ενυδρείο. Υπομονή θέλει και τίποτα άλλο. Καλή συνέχεια :p

Nick74
12-05-13, 15:27
το θεμα ειναι ρε γαμωτο πως πρεπει να περιμενω κοντα ενα μηνα και ψαχνω κανα τροπο να τι βρασω μπας και ξεμπερδεψω πιο γρηγορα αντε ρε παιδια ριξτε καμια ιδεα ........:smt100:smt100

βρε μανια με τα βρασιματα, σου ειπα βρε τι εκανα εγω (που ειναι ασφαλεστερο απο τις πετρες κτλ) δεσιμο με πετονια ενα βαρυ μοπανι και υπομονη

nazgul
12-05-13, 15:28
Αλλαζει η διαρκεια που θα βυθιστει πληρως απο ριζα σε ριζα, παντως. Καποιες νωριτερα, καποιες αργοτερα. Στανταρ δεν υπαρχει.

Παρατηρηση: Nikos93, βουλιαξε την ολη κατω απο το νερο, στις φωτογραφιες φαινεται οτι μενει για λιγο εξω. Οσο να'ναι, ελαχιστα βεβαια, θα "τραβαει" προς τα πανω σε αυτα τα σημεια.

nikos93
12-05-13, 15:34
Φίλε μου καλησπέρα. Όπως βλέπω τη ρίζα, είναι σχεδόν ίδια με τη δική μου. Εγώ την έβαλα στο ενυδρείο μου στις 20/4/2013 με δυο πέτρες πάνω της καθόσον επέπλεε σα φελός και έκοβε βόλτες από δω κι από κει. Πριν από 5 μέρες τελικά κατάφερε να κάτσει στ' αυγά της χωρίς βοήθεια από πέτρες κτλ. Δεν την είχα βράσει καθόλου παρά μόνο την έκανα "μπάνιο" με καυτό νερό και μετά μπλουμ στο ενυδρείο. Υπομονή θέλει και τίποτα άλλο. Καλή συνέχεια :p

σε ευχαριστω φιλε μου μου εδωσες ελπιδες εγω την εχω δεσει με 2 πετρες η μια που φενεται και η αλλη εχει καλυφθει απο το υποστρωμα,εχω δεσει το ξυλο μαζι με την πετρα με πετονια

Undertaker
12-05-13, 15:45
σε ευχαριστω φιλε μου μου εδωσες ελπιδες εγω την εχω δεσει με 2 πετρες η μια που φενεται και η αλλη εχει καλυφθει απο το υποστρωμα,εχω δεσει το ξυλο μαζι με την πετρα με πετονια

Με δέσιμο πήγα κι εγώ να το κάνω αλλά πολλές φορές την κουβάλαγε μαζί της την πέτρα. Τις τοποθέτησα από πάνω μετά. όπως και να τις έβαλες την ίδια δουλειά θα κάνουν ..... και να δεις τι ωραια στιγμή θα είναι εκείνη που θα τις αφαιρέσεις και η ρίζα επιτέλους θα κάτσει στον πάτο.....με την πετονιά όμως θα δυσκολεύεσαι να δοκιμάσεις αν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

nikos93
12-05-13, 15:56
Αλλαζει η διαρκεια που θα βυθιστει πληρως απο ριζα σε ριζα, παντως. Καποιες νωριτερα, καποιες αργοτερα. Στανταρ δεν υπαρχει.

Παρατηρηση: Nikos93, βουλιαξε την ολη κατω απο το νερο, στις φωτογραφιες φαινεται οτι μενει για λιγο εξω. Οσο να'ναι, ελαχιστα βεβαια, θα "τραβαει" προς τα πανω σε αυτα τα σημεια.

το ξερω αλλα το θεμα ειναι πως η σταθμη του νερου φτανει μεχρι εκει δεν γινεται να βαλω παραπανω παιζει να υπαρξει κανα προβλημα ενα μικρο κλαδακι ειναι........
Με δέσιμο πήγα κι εγώ να το κάνω αλλά πολλές φορές την κουβάλαγε μαζί της την πέτρα. Τις τοποθέτησα από πάνω μετά. όπως και να τις έβαλες την ίδια δουλειά θα κάνουν ..... και να δεις τι ωραια στιγμή θα είναι εκείνη που θα τις αφαιρέσεις και η ρίζα επιτέλους θα κάτσει στον πάτο.....με την πετονιά όμως θα δυσκολεύεσαι να δοκιμάσεις αν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

θα το καταλαβω απτην αλλη πετρα παντως ανυπομονω να κατσει επιτελους κατω

Nick74
12-05-13, 16:01
οτι κανεις προσεξε με την ανωση μη σου κανει ζημια...
Η τη δενεις με μεγαλη σιγουρια η αστη να βουλιαξει οποτε θελει...

nikos93
12-05-13, 16:14
οτι κανεις προσεξε με την ανωση μη σου κανει ζημια...
Η τη δενεις με μεγαλη σιγουρια η αστη να βουλιαξει οποτε θελει...

τα εχω υποψη μου αυτα