Επιστροφή στο Forum : σκεψεις για μεγαλη αλλαγη
harris samos
10-05-13, 16:51
σκεφτομε να ξεστησω το ενυδρειο μου και να το ξανα στησω διαφορετηκα
να αλλαξω τη χαλαζιακη τα φυτα τα ξυλα που εχω και να βαλω χαλικακι απο ποταμι με ριζες που εχω βρει απο πλατανια και να φτιαξω ενα εντελος διαφορετικο aqua scape τωρα ομως μπενει ενα μεγαλο ερωτηματικο μιπος μαζι με τις ριζες και το χαλικακι φερω κανα περιεργο επισκεπτη καμια αρρωστια η κατι αλλο
θα ηθελα τη γνωμη σας ευχαριστω :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
nikolakis94
10-05-13, 16:55
Καλο ειναι το χαλικι,καθαριζεται πιο ευκολα απο την αμμο και οταν εχεις τερατα που βρωμιζουν πολυ,ειναι καλυτερα.Το χαλικι θα το πλυνεις καλα με ζεστο νερο.Μερικοι θα σου πουν να το βρασεις, να το καψεις,:D για ακομα μεγαλυτερη ασφαλεια.Το ιδιο θα κανεις και με τις ριζες,καλο καθαρισμα με ζεστο νερο.
harris samos
10-05-13, 17:01
η ριζες ειναι 2 χρονια πισω απο μια μαντεμενια σομπα που αναβει ολο το χειμωνα ενα πλυσηματακι θα το φανε το χαλικακι με απασχολει γιατι ειναι πολυ πολυ ψιλο σαν αμμο πειραζει αν μεινει και κανα ξυλακι μεσα ? ενα ζεματισματακι θα το θαει και αυτο
nikolakis94
10-05-13, 17:14
Απο το χαλικι ξεχωρισε οτι βλεπεις με το ματι απο σκουπιδια,μετα βαζε το σε δοσεις μεσα σε μια λεκανη με ζεστο νερο ανακατευε μεχρι το νερο που θα βγαζει να ειναι καθαρο.Τις ριζες και αυτες με ζεστο νερο, παρε και μια οδοντοβουρτσα και τριψε και δυσπροσιτα σημεια π.χ μικρες τρυπουλες και εισαι ετοιμος.
Θα κρατήσεις τα ψάρια που έχεις και θα πρέπει να μείνουν κάποιες ώρες αλλού; Έχεις τη δυνατότητα να τα κρατήσεις για κανένα βράδυ ας πούμε σε "καραντίνα"; Σε ρωτάω γιατί ίσως είναι καλύτερα να τα στήσεις όλα και να ρίξεις χλωρίνη.
harris samos
10-05-13, 17:23
ενας φιλος λεει να τους βαλω χλωρινη αντε και εβαλα μετα πως τη βγαζω ???
-------------------------
Θα κρατήσεις τα ψάρια που έχεις και θα πρέπει να μείνουν κάποιες ώρες αλλού; Έχεις τη δυνατότητα να τα κρατήσεις για κανένα βράδυ ας πούμε σε "καραντίνα"; Σε ρωτάω γιατί ίσως είναι καλύτερα να τα στήσεις όλα και να ρίξεις χλωρίνη.ναι τα ψαρια θα μεινουν τα ιδια φυσηκα τα ψαρια θα μπουν σε αλλα ενυδρεια μεχρι να να ολοκληροθει ισως και 1-2 μερες
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672072&postcount=13
harris samos
10-05-13, 18:24
μπωρο το χαλικι και της ριζες να τα καθαρισο σε ενα βαρελι που εχω με χλωρινη και να γινει ολη η απολιμανση εκει και μετα με μπολικο αντιχλοριο και ενα δυνατο κυκλοφοριτη να το αφυσο να γυρισει 1 - 2 μερες και μετα 2-3 πλυσιματα ακομα και ετοιμο :D
οι ριζες ομως δε θελουν χλωρινη ετσι καταλαβα σωστα ?
καμια ιδεα πως θα βγαλω την αμμο πριν βγαλο τα ψαρια ? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:και βασικα οχι πως θα τη βγαλω αλλα πως θα τη μαζεψω σκεφτικα να βαλο στην ακρη του λαστιχου που κανο αλλαγη μια μαξιλαροθηκη ετσι κι αλλιος αδειαζω πανω απο 300 λιτρα νερο στην αλλαγη εσεις τη λετε
πολυ καλα θα κανεις.......!!!! εγω σε ολα τα ενυδρεια μου εχω ποταμισια αμμο και δεν ειχα ποτε προβλημα...... νομιζω πως η χλωρινη ειναι υπερβολη...... αλλα αν σκεφτεσαι να το κανεις ψαξε την αναλογια.......!!!! και μετα αφου ξεβγαλεις καλα βαλε τα παντα να μουλιασουν για μερικες μερες σε σερσεμ πραιμ..... ειναι φθηνο και δυνατο!!!!!!
harris samos
10-05-13, 19:57
αντε να δουμε ελπιζω να βοιθησει και τα φυτα γιατι η χαλαζιακη δε κανει τιποτα
να το αποτελεσμα με 20 λιτρα ποταμισια αμμο..... μισο κιλο ζαχαρη (co2) και λιγες ταμπλετες βυθου!!!!! και 2 λαμπες τ5 για κουζινα!!!!! οποτε εσυ με την εμπειρια σου 8α κανεις παπαδες γιατι εγω αυτο το εφτιαξα πριν 3 μιση χρονια οντας αρχαριος ακομα!!!!
----->>> http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46259
και το αρχικο ποστ οταν το φυτεψα
---->>> http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43820
Αν το λαστιχο της αλλαγης καταληγει σε ενα βαρελακι ροφας την αμμο και οταν γεμισει θα τρεχει το νερο και θα μεινει μεσα μονο η αμμος!Εγω το εκανα ετσι ακριβως και μου πηρε 15 λεπτα για 200 κιλα αμμο αλλα με χοντρο λαστιχο αλλαγης
Χρηστος Ζ.
10-05-13, 20:35
αν η αμμος που θες να βαλεις ειναι ασβεστολιθικη, θα εχεις προβλημα με το νερο σου. αν τα ψαρια σου θελουν μαλακο νερο, δυσκολα θα ριξεις πεχα και σκληροτητες.
manolischania
10-05-13, 21:06
καμια ιδεα πως θα βγαλω την αμμο πριν βγαλο τα ψαρια ? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:και βασικα οχι πως θα τη βγαλω αλλα πως θα τη μαζεψω σκεφτικα να βαλο στην ακρη του λαστιχου που κανο αλλαγη μια μαξιλαροθηκη ετσι κι αλλιος αδειαζω πανω απο 300 λιτρα νερο στην αλλαγη εσεις τη λετε
1:βγάζεις τα ψαρια
2:αδειάζεις το νερό μέχρι την μέση
3:μαζεύεις την άμμο σε μια μεριά του ενυδρείου και την κάνεις βουναλάκι
4:αδειάζεις όλο το νερό
5:την μαζεύεις εντός του ενυδρείου σε σακούλες για κήπους μπάζα e.t.c και δεν θα έχεις λερώσει καθόλου το σπίτι σου
nikolaosbouk
10-05-13, 21:22
Αν το λαστιχο της αλλαγης καταληγει σε ενα βαρελακι ροφας την αμμο και οταν γεμισει θα τρεχει το νερο και θα μεινει μεσα μονο η αμμος!Εγω το εκανα ετσι ακριβως και μου πηρε 15 λεπτα για 200 κιλα αμμο αλλα με χοντρο λαστιχο αλλαγης
σωστος και εγω το εχω κανει ετσι;)
harris samos
10-05-13, 21:22
το θεμα ειναι να μη βγαλω τα ψαρια για την αμμο γιατι δε προλαβαινο σε μια μερα αυτι με το βαρελακι μ αρεσει η ιδεα ειχα σκεφτει μαξιλαροθηκη
δε θελουν μαλακο νερο
douran_p
εμπειρια ποια εμπειρια εμενα τρεχουν τα φυτα στον αυτοματο :rolleyes:
Με το βαρελακι και με ενα χοντρο λαστιχο εμενα ειναι 1,5 ιντσα δεν χρειαζετε να βγαλεις τα ψαρια καθως με 200-300 λιτρα νερο θα βγει και ολη η αμμος!
harris samos
10-05-13, 22:10
αυριο θα γινει αυτο
τα φυτα σε λεκανι και στο μπαλκονι τα ξυλα εξω και ξεκιναμε απο το μηδεν μονο τα ψαρια θα μεινουν μεσα
παιδια οποιος
ενδιαφερετε για πλεκοστομους και γεωφαγους ας στειλει μηνυμα πρεπει να φυγουν
οποις θελει τα βραζιλιενσις δωρο και 300 μικρα βραζιλιενσακια :smt093:smt093:smt093
ανταλασοντε και με φυτα ασια παντα η κλοουν βοτια λοτς
απλα το λαστιχο που θα ειναι στο βαρελι να ειναι πανω πανω και οχι πολυ μεσα γιατι θα σου σηκωνει την αμμο και θα την ψιλοπεταει εξω
harris samos
12-05-13, 19:58
εχω ενα θεμα οσο πλενω το χαλικακι τοσο θωλωνει εχει ιζηματα μεσα που τριβοντε τι να κανω να το πεταξω και να παρω απο κανα μαγαζι ?:rolleyes:
????:confused::confused::confused:
Θα μπορεσεις να βρεις αυτο που θες?
Αν ναι πεταμα αν οχι
Βαζεις σε ενα μεγαλο βαρελι ολο το χαλικι και το λαστιχο να τρεχει να το ξεπλυνει ολη νυχτα λογικα σε 3-4 ωρες θα ειναι τζαμι!
harris samos
12-05-13, 20:40
οσο τριβετε βγαζει :rolleyes: ενα κουβα τον επλενα 30 ΄λεπτα και συνεχησε μεχρι που με νευριασε και το παρατησα
αρα πεταμα!!!και περνεις αλλο!Δεν θα μπορουσες να βρεις απο υλικα οικοδομων ψιλο χαλικακι για σοβα και να το κοσκινιζες με μια σιτα που θα περνουσε το μεγεθος που θελεις και ειναι και πολυ οικονομικα
Χρηστος Ζ.
12-05-13, 22:57
αν σου αρεσει μπορεις να βαλεις και κοκκινη ποταμισια αμμο, δειχνει ωραια, εχω σε ενα ενυδρειο μου.
harris samos
12-05-13, 23:20
By19z67xNq8
εχω κολλισει θελω τετειο βυθο :rolleyes:
Χρηστος Ζ.
13-05-13, 00:00
μπορεις να πας παλι σε μια μαντρα με υλικα οικοδομων και να διαλεξεις ψηφιδα με πολυ μικρη διαμετρο, σαν χοντρη αμμο δηλαδη.
λογικα θα βρεις διαφορα ειδη ψηφιδας σε χρωμα, οπου μπορεις να κανεις και μειγμα και να πετυχεις παρομοιο βυθο με αυτο που θες.
έχεις δίκιο είναι καταπληκτική, ακριβής αντιγραφή της φύσης.
τα ζωάκια τι είναι στο βίντεο?
Χρηστος Ζ.
13-05-13, 00:30
υδροβια σκαθαρια. ειναι σαρκοφαγα και στη φυση τρεφονται με γυρινους, μικρα ψαρια και προνυμφες αλλων εντομων.
υδροβια σκαθαρια. ειναι σαρκοφαγα και στη φυση τρεφονται με γυρινους, μικρα ψαρια και προνυμφες αλλων εντομων.
ευχαριστώ:p
harris samos
13-05-13, 21:38
δε βρηκα χαλικι βρηκα ομως αμμο ποταμισια σημερα παιδευομαι ολη μερα :rolleyes::rolleyes::rolleyes: αλλα αξηζε ο κοπος το αποτελεσμα μου αρεσει πολυ το κοψε ραψε με τις ριζες πετυχε και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο αν ειχαμε και τα καταληλα φυτα το αποτελεσμα θα ηταν ακομα καλυτερο αλλα θα τα βρω δεν απογοητευομε
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.