PDA

Επιστροφή στο Forum : Φύλο και συμπεριφορά δίσκων ???


Marie
20-01-05, 23:55
Καλησπέρα. έχω μια απορία σχετικά με το φύλο των δίσκων. Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που να τους ξεχωρίσουμε ή στηριζόμαστε μόνο στην συμπεριφορά (επιθετικότητα κλπ;) Εχω τρεις δίσκους ένα RED ένα τυρκουάζ και ένα Cobalt ,(τουλάχιστον έτσι νομίζω) μεγέθους περίπου 10 εκ. [μετράνε και τα φτερά στο μέγεθος;].
Ενώ ο κόκκινος φαινόταν να είναι ο αρχηγός, μια που ήταν ο αρχαιότερος, μετά από ένα περίπου μήνα οι δυο μπλέ άρχισαν να τσακώνονται άγρια, ενώ ο κόκκινος παραμένει αμέτοχος (και ασυγκίνητος :? )
Καμιά ιδέα ως προς το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η συμπεριφορά; Είναι για το αρχηγηλίκι ή παίζει έρωτας; Μπορεί να είναι και όλοι αρσενικοί; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Μαρί

kroud
21-01-05, 19:38
Οταν ειναι ενηλικοι υπαρχουν καποια χαρακτηριστικα αλλα το πρωτο καμπανακι ειναι η συμπεριφορα τους οταν αποφασισουν να γινουν ζευγαρι.
Απο αυτο το σημειο και μετα ψαχνεις να δεις πιο απο τους 2 ειναι θυληκος.
Ειναι πολυ δυσκολο να τους ξεχωρισεις.

[μετράνε και τα φτερά στο μέγεθος;].

Ειναι ραχιαια πτερυγια και οχι φτερα :lol:
Σχετικα εδω... http://www.greekaquarist.com/board/viewtopic.php?t=1109

Ο ενας προσπαθει να επιβληθει στον αλλον.Αν θελεις πες μας μερικα στοιχεια απο το ενυδρειο σου.
Ωπ..ξεχασα.....καλως ηρθες στην παρεα μας. :)

Marie
21-01-05, 23:37
Συγχωρέστε μου την ανακρίβεια για τα φτερά.. :oops:
Το ενυδρείο το έστησα από τον Οκτώβρη, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές του pet shop [ ΚΗ 3, Ph 6,8 ] και οι δείκτες του Aqua vital είναι φυσιολογικοί. Αλλαγές νερού κάθε 15 μέρες και τάισμα με flakes, κόκκους και κατεψυγμένη τροφή- δεν κάνω ακόμη αλχημείες με ιδιοπαρασκευάσματα-Υπάρχουν μέσα μόνο γατόψαρα και πλακόστομοι ΄(λυπάμαι αλλά δεν ξέρω ακριβείς ονομασίες) καθώς και μερικά φυτά [κατά βάση ανούμπιες] . Εσωτερικό φίλτρο και δυστυχώς μικρό μέγεθος - 120 λίτρα (που από ότι διάβασα στο forum είναι μικρό τελικά- άρα μάλλον θα πρέπει να βάλω μπροστά για μεγαλύτερο :twisted: )
Ύπάρχει άραγε κάποιο βιβλίο ειδικό για τους δίσκους; Ρώτησα στο Pet shop αλλά μου είπαν ότι τα πράγματα δεν είναι πολύ προχωρημένα σε αυτό τον τομέα..
Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα και συγνώμη αν σας ζάλισα.. :)
Μαρί

kroud
22-01-05, 12:28
Χρησιμοποιεις τυρφη απ'οτι καταλαβα.

Επειδη ειναι μικρο το ενυδρειο θα πρεπει να κανεις πιο συχνα αλλαγες.
Γυρω στις 2 φορες την εβδομαδα.Αυτο εχει να κανει περισσοτερο με το ταισμα.
Αν δεν ειχες pleco μεσα θα σου ελεγα 1 φορα την εβδομαδα αλλα η Pleco εχουν "προβλημα" με το στομαχι τους και αφηνουν πολυ πραγμα. :lol:

Βιβλια υπαρχουν αλλα ολα ειναι στα αγγλικα και πολυ δυσκολα εως σπανια θα πετυχεις κατι σε petshop.

Marie
23-01-05, 20:25
οκ. ευχαριστώ πολύ. θα προμηθευτώ κάποια από τα βιβλία και θα .. στρωθώ στο διάβασμα :)
Να είστε καλά
καλή συνέχεια
Μαρί

tasos
23-01-05, 23:13
Έχε το νού σου στους πλέκο μην περάσουν το σώμα του δίσκου για άλγη!Αν είναι οι συνηθισμένοι πλέκο,τότε πιθανό να έχεις πρόβλημα!