Επιστροφή στο Forum : Βακτηρια στο νερο
Γειά σας και από μένα!
Είμαι κι εγώ ένας αρχάριος στη δημιουργία ενυδρίου και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει στην παρακάτω απορία μου.
Έριξα στο καινούριο ενυδρείο μου βακτήρια aquavital conditioner μάρκας Αquarium Munster. Στην αρχή το νερό ήταν θολό. Μετά από 2 μέρες καθάρισε αρκετά αλλά όχι τελείως και πήρε μία απαλή καφετιά απόχρωση. Είναι θέμα των βακτηρίων ή έκανα κάτι λάθος εγώ; Θα καθαρίσει;
Επίσης μέσα σε ένα ξύλο που έχω τοποθετήσει μέσα και λίγο πάνω στα φυτά έχει δημιουργηθεί μια λευκή λεπτή διάφανη στρώση, μοιάζει με ζελέ.
Το ενυδρείο είναι σε στρώσιμο εδώ και 4 ημέρες.
Ευχαριστώ που με διαβάσατε!
Κλεόβουλος
30-04-13, 19:40
Καλώς ήρθες!
Το αρχικό θόλωμα είναι φυσιολογικό λόγω των "βακτηρίων".
Η καφετί απόχρωση οφείλεται στο ξύλο σου. Το "ζελέ" είναι μύκητας που θα φύγει απο μόνος του.
Έχεις τεστ για μετρήσεις?
TRYFONAS K.
30-04-13, 19:43
Καλώς ήρθες!
Η καφετί απόχρωση οφείλεται στο ξύλο σου. Το "ζελέ" είναι μύκητας που θα φύγει απο μόνος του.
...........και ο σωστοτερος τροπος στρωσιματος ειναι με αμμωνια.τι λιτρα κ τι φιλτρο εχεις???
Κλεόβουλος
30-04-13, 19:45
...........και ο σωστοτερος τροπος στρωσιματος ειναι με αμμωνια.
διαφωνώ :) ο πιο άμεσος και σωστός κατά η γνώμη μου, είναι με μπόλι απο υγιές ενυδρείο.
TRYFONAS K.
30-04-13, 19:47
σωστοοοος..αλλα που ξερει τι εχει τραβηξει το αλλο ενυδρειο??θα ναι οντως στρωμενο?θα ναι οντως υγιες???:cool:
Καλώς ήρθες!
Έχεις τεστ για μετρήσεις?
Τεστ για τισ μετρησεισ δεν εχω ακομα . Απο οτι μου ειπαν , απο το καταστημα πετσοπ καλο ειναι να το αφησω καμια 10 μερες να στρωση το νερο κ μετα να κανω την πρωτη μετρηση .
-------------------------
...........και ο σωστοτερος τροπος στρωσιματος ειναι με αμμωνια.τι λιτρα κ τι φιλτρο εχεις???
τα λιτρα ειναι 55 και το φιλτο ειναι ενα απλο φιλτρο που ηταν μεσα στην συσκευασια του ενυδρειου
καλησπέρα,
αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει έτοιμα βακτήρια, θα πρέπει να παράγεις με κάποιο τρόπο και ρύπους για να τραφούν τα βακτήρια αλλιώς θα πεθάνουν. μπορείς είτε να βάζεις κάθε μέρα λίγη τροφή ή καθαρή αμμωνία.
αν το αφήσεις 10 μέρες χωρίς ρύπους δεν υπάρχει περίπτωση να στρώσει.
Κλεόβουλος
30-04-13, 20:09
Ιωάννη θα πρότεινα να διαβάσεις προσεκτικά τα Υπομνήματα της παρούσας ενότητας ;)
Εφόσον έβαλες "βακτήρια" θα έπρεπε ο πετσοπ να σου πει με κάποιο τρόπο να τα ταίζεις :confused: Η καλύτερη λύση επιμένω είναι να βάλεις μια αγγελία για μπόλι.
Πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε υγρά τεστ (της Api είναι καλά) για να δεις πως πας.
Όταν είσαι έτοιμος και πριν βάλεις ψάρια πες μας τι σκέφτεσαι να το συζητήσουμε (θα γλυτώσεις απο ταλαιπωρία, απώλειες και χρήμα ;))
Ιωάννη θα πρότεινα να διαβάσεις προσεκτικά τα Υπομνήματα της παρούσας ενότητας ;)
Εφόσον έβαλες "βακτήρια" θα έπρεπε ο πετσοπ να σου πει με κάποιο τρόπο να τα ταίζεις :confused: Η καλύτερη λύση επιμένω είναι να βάλεις μια αγγελία για μπόλι.
Πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε υγρά τεστ (της Api είναι καλά) για να δεις πως πας.
Όταν είσαι έτοιμος και πριν βάλεις ψάρια πες μας τι σκέφτεσαι να το συζητήσουμε (θα γλυτώσεις απο ταλαιπωρία, απώλειες και χρήμα ;))
Σε ευχαριστω.......θα παω να παρω κ ενα τεστ για μετρησεις
καλως ηρθες στον υπεροχο κοσμο των ενυδρειων.
Τα μουκαλακια που περιεχουν υποτειθεμενα βακτηρια στην πραγματικοτητα ειναι placebo που χρησιμευουν μονο για ξεματιασμα :D (κοινως την πατησες)
Αν θες να στρωσεις κατανοοντας τον κυκλο του αζωτου διαβασε τους τροπους στρωσιματος με αμμωνια διαφορετικα βρες μπολι και εισαι ετοιμος
Βασικα βλεπεις το: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50753
πραγμα που σημαινει οτι δεν ειναι βακτηρια που "θελουμε" για στρωσιμο ....
Αν βαλεις μπολι ξεμπερδευεις γρηγορα ... αλλιως με την μεθοδο της αμμωνιας η με τροφη μπορεις να το "στρωσεις" :rolleyes:;)
Νικο δε πιστευω στο ματιασμα χεχε ... τι αλλη χρησιμοτητα εχουν για να τα χρησιμοποιώ και εγω?? :D:D:D
Νικο δε πιστευω στο ματιασμα χεχε ... τι αλλη χρησιμοτητα εχουν για να τα χρησιμοποιώ και εγω?? :D:D:D
εχμμμ ναι, κρεμας τα μπουκαλακια στη νοτιοδυτικοτερη πορτα του σπιτιου για καλο φενγκ σουι :D
εχμμμ ναι, κρεμας τα μπουκαλακια στη νοτιοδυτικοτερη πορτα του σπιτιου για καλο φενγκ σουι :Dκαλησπερα νικολαααα,πολυ καλη η σκεψη σου ουτε που το ειχα σκεφτει:rolleyes:...για κατσε να το δοκιμασω και θα σου πω!!!!:D:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.