PDA

Επιστροφή στο Forum : τι τροφοδοτικο????

ulisse
29-04-13, 17:24
τι τροφοδοτικο χρειαζομαι για 8 ανεμιστηρες http://www.e-shop.gr/product?id=PER.808851 ????

snakepanos
29-04-13, 17:35
Αμα πας σε ενα μαγαζι με Ηλεκτρονικα θα σου δώσουν και ανεμιστήρες για pc και ενα τροφοδοτικο.

delta66
29-04-13, 17:51
Πολυ ψοφιμια οι ανεμιστηρες που διαλεξες ( 19.6 cfm ).
Και γιαυτο καινε και λιγο .... 0,07 A.

Οτι ανεμιστηρες επιλεξεις τελικα, κοιτας το RatedCurrent και οτι λεει οτι πολλαπλασιαζεις με τον αριθμος των ανεμιστηρων.
πχ 0.07 χ 8 = 0.56Α
Επιλεγεις ενα τροφοδοτικο πανω απο 0.6Α.
Αν ομως επιλεξεις τροφοδοτικο πολλαπλης τασης (3-12V), πολλα απο αυτα τα τροφοδοτικα λενε τα αμπερ που δινουν στα 9V και οχι στα 12 που θα τα δουλευεις συνηθως.

Με λιγα λογια, για σιγουρια να μη καει το τροφοδοτικο, επελεξε ενα πολυ μεγαλυτερο. Δλδ για ανεμιστηρια συνολο 0.56Α παρε ενα τροφοδοτικο 1Α.

ulisse
29-04-13, 18:19
τους εχω ηδη περασει στο καπακι και ειμαι στην φαση συνδεσης. Ευχαριστω

Qbrain
01-05-13, 12:26
τους εχω ηδη περασει στο καπακι και ειμαι στην φαση συνδεσης. Ευχαριστω
12 volt 1 amper, και μην πάρεις ηλεκτρονικό πακ, κατα προτίμηση παρε με μετασχηματιστή γιατι οι ανεμιστήρες ειναι μικροι κινητήρες και οταν παίρνουν μπρος τραβάνε απότομα πολύ ρευμα, προσοχή στην σύνδεση, συνδέουμε παράλληλα οχι σε σειρά

ulisse
01-05-13, 18:57
τα δοκιμασα εχθες το απογευμα και δουλευουν μια χαρα!!! Ευχαριστω παντως παιδια....!

Nick74
01-05-13, 20:08
κατα προτίμηση παρε με μετασχηματιστή γιατι οι ανεμιστήρες ειναι μικροι κινητήρες και οταν παίρνουν μπρος τραβάνε απότομα πολύ ρευμα,

βρε συναδελφε αν μου βρεις μια καμπυλη ντεμαραζ σε ανεμιστηρακια για pc θα κοψω τις φλεβες μου με τα δοντια :D (κι εγω ειμαι υποτειθεται τελειομανης αλλα οχι κι ετσι)... btw σε ΟΛΕΣ τις ηλεκτρονικες συσκευες λειτουργουν πανω στα παλμοτροφοδοτικα και φυσικα δεν εκαψαν ποτε κανενα :D

Qbrain
15-05-13, 10:05
βρε συναδελφε αν μου βρεις μια καμπυλη ντεμαραζ σε ανεμιστηρακια για pc θα κοψω τις φλεβες μου με τα δοντια :D (κι εγω ειμαι υποτειθεται τελειομανης αλλα οχι κι ετσι)... btw σε ΟΛΕΣ τις ηλεκτρονικες συσκευες λειτουργουν πανω στα παλμοτροφοδοτικα και φυσικα δεν εκαψαν ποτε κανενα :D
θελει να βαλει 8 ανεμυστηρακια, στο 1A που του προτείνω ειναι οριακά, και πολυ εύκολα ενα παλμοτροφοδοτικο μπορεί να καει απο το "αστείο" peak που κάνουν και τα 8 μαζι, οπότε αντι να δώσει περισσότερα χρήματα να πάρει ενα ποιο μεγάλο παίρνει ενα με Μ/Τ που έχει καλύτερες αντοχές στα peak;)