Επιστροφή στο Forum : Ερωτησεις περι διοξειδιου
Καλησπερα, απο οσα εχω διαβασει εχω καταλαβει πως το διοξειδιο ειναι ενας παραγοντας που περιοριζει τις αλγες, σωστα?
Γιατι σε ενα συγκεκριμενο σημειο που συγκεντρωνεται το διοξειδιο στην επιφανεια πιανουν ολα τα φυλλα των φυτων μου αλγη? Κυριως τριχοειδης(αν δεν κανω λαθος τετοια ειναι) :smt102
Και η άλγη φυτο είναι αφού εκεί δεν υπάρχουν φυτά οπου θα πατούν όλα τα συστατικά ωφελειτε η άλγη και ευδοκιμεί αυτή
Αυτό φαντάζομαι γίνεται στα φυτά αργής αναπτυξης
Το περιεργο ειναι οτι εμφανιζεται σε φυτο γρηγορης αναπτυξης!
Και η άλγη φυτο είναι αφού εκεί δεν υπάρχουν φυτά οπου θα πατούν όλα τα συστατικά ωφελειτε η άλγη και ευδοκιμεί αυτή
Αυτό φαντάζομαι γίνεται στα φυτά αργής αναπτυξης
Ακριβώς αυτό. Αν υπάρχει περίσσεια διοξειδίου θα αναπτυχθούν και άλγες. Φωτοσύνθεση κάνουν κι αυτές, χρησιμοποιούν τον άνθρακα για να αναπτυχθούν. Π.χ. Αν έχουμε 2 βαλισνέριες, 1 java fern και 1 anubia στο ενυδρείο και βάλουμε διοξείδιο περισσεύει διοξείδιο.
Αρα ο γενικος κανονας που διαβασα κατα καιρους οτι το διοξειδιο περιοριζει τις αλγες δεν ισχυει?
Ισχυει αν εχεις αρκετή φυτομαζα που θα το απορροφήσει και δεν θα το εκμεταλλευτεί η άλγη
το διοξιδιο δεν περιοριζει τις αλγες, απλως αν εχεις φυτα που αναπτυσονται ευκολα, με το διοξιδιο θα παρουν ακομα περισσοτερο τα πανω τους σε βαρος των αλγων
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.