Επιστροφή στο Forum : Τι είδος είναι αυτό? [Tanichthys albonubes]
Πήρα ένα σμήνος 8 ψαριών από ένα pet shop, τα οποία δεν ξέρω πως λέγονται. Ο υπεύθυνος του μαγαζιού τα έλεγε "βουνοκορφές" :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: . Ξέρει κανείς το επιστημονικό τους όνομα (ή θα τρελαθούμε τελείως???). Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω τη φωτογραφία τους...
Μπορείς να βρείς την φωτογραφία εδώ
http://www.fishprofiles.com/
http://www.fishprofiles.com/files/profiles/whitecloud.xml
Είναι αυτό?
Ειναι απο τα πιο αποτυχημενα ελληνικα ονοματα..
Προκειται για τα white cloud mountain minnows
Δεν ειναι ακριβως τροπικα ψαρια.....
(και γω το ελληνικο ονομα το εμαθα πριν λιγο καιρο....)
Καλημέρα φίλε. Εάν δεν κάνω λάθος λέγονται white cloud mountain. Κάνε αναζήτηση στο Google και θα βρεις παραπάνω λεπτομέριες.
Ναι αυτά είναι. Thanks παιδιά :)
Το επιστημονικό όνομα είναι Tanichthys albonubes, αν κάποιος ενδιαφέρεται να τα ψάξει. Έχουν πολύ πλάκα και απ'οτι είδα αναπαράγονται εύκολα...
Απ'ότι διαβάζω όμως δέν τους αρέσει η πολλή ζέστη (μέχρι 22 C). Δηλαδή το καλοκαίρι ---> -+9 ???????
:evil: :evil: :evil: Γιατί μου τα έδωσαν για τροπικά??????
Δυστυχως συμβαινει αρκετα συχνα...
με χρυσοψαρα ισως?
Απλα αντεχουν και σε παραπανω.
Απ'ότι διαβάζω όμως δέν τους αρέσει η πολλή ζέστη (μέχρι 22 C). Δηλαδή το καλοκαίρι ---> -+9 ???????
:evil: :evil: :evil: Γιατί μου τα έδωσαν για τροπικά??????
Φίλε Maverick νομίζω ότι πρέπει να σταματήσεις να στηρίζεσαι στα λεγόμενα των καταστηματαρχών και να κανεις μια ερεύνα πρωτού πας να αγοράσεις ψαράκια. Διαβασα και το post σου σχετικά με το Clarias catfish :shock: . ΚΑΝΕΝΑΣ ιδιοκτήτης pet shop εδώ στο Ηράκλειο δεν πρόκειτε να σου πει έαν ενα ψαράκι το οποίο θες ν'αγορασεις κάνει στο ενυδρείο σου..
Αν τα βάλεις με χρυσόψαρα, είναι πιθανόν τα χρυσόψαρα να σου ζητήσουν και καμια μπυρίτσα... :? Ή βάζεις chiller για το καλοκαιρι (εμένα έφτασε 30 βαθμούς!) Ή τα επιστρέφεις και πέρνεις κάτι άλλο...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.