PDA

Επιστροφή στο Forum : sos τυρφη

stef_alex
26-04-13, 20:01
καταρχην ενα γεια σε ολους,ειμαι καινουργιο μελος στο φορουμ κ θα θελα λιγο βοηθεια αν γινεται...? θελω να βαλω τυρφη στο φιλτρο μου για να μαλακωσω το νερο στο ενυδρειο μου,επειδη δεν εχω εμπειρια θα θελα καποιος να με βοηθησει και να με καθοδηγησει καπως.. θα θελα να μαθω αν η αλλαγη του ph γινεται γρηγορα κ αν αυτο θα επηρεασει ασχημα τα ψαρια που εχω ηδη μεσα?

LAKI
26-04-13, 20:05
καταρχην ενα γεια σε ολους,ειμαι καινουργιο μελος στο φορουμ κ θα θελα λιγο βοηθεια αν γινεται...? θελω να βαλω τυρφη στο φιλτρο μου για να μαλακωσω το νερο στο ενυδρειο μου,επειδη δεν εχω εμπειρια θα θελα καποιος να με βοηθησει και να με καθοδηγησει καπως.. θα θελα να μαθω αν η αλλαγη του ph γινεται γρηγορα κ αν αυτο θα επηρεασει ασχημα τα ψαρια που εχω ηδη μεσα?
ΚΑλος ορισες:smt051...

beeromixalhs
26-04-13, 20:10
καλώς όρισες
το φόρουμ έχει πολύ πράμα για διάβασμα μέσα η αναζήτηση επίσης βοηθάει στο να βρείς ότι θέλεις. Για ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60604&highlight=%E2%E1%F1%E5%EB%E9+%F4%F5%F1%F6%E7)θα σε βοηθήσει αρκετά πιστεύω ;)

nazgul
26-04-13, 20:12
Καλησπερα.
Η μεταβαση πρεπει να γινει οσο πιο σταδιακα γινεται για μην επηρεαστουν τα ψαρακια σου.

Διαβασε αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60604) το θεμα, υπαρχουν απειρες πληροφοριες απο τον delta66 για οποια μεθοδο και να ακολουθησεις.
-------------------------
Σωπα ρε beeromixalhs :D
Την ιδια σκεψη ειχαμε!

beeromixalhs
26-04-13, 20:13
ακριβώς όμως;)
αν έχεις λιώσει το φόρουμ αρκετά μπορείς και θυμάσαι τα καλά post:D

nazgul
26-04-13, 20:17
Ετσι :p

LAKI
26-04-13, 20:24
Ετσι :p
Mπραβο παιδες...:smt051:smt051:smt051:smt051

stef_alex
26-04-13, 20:26
να στε καλα παδια καταλαβα καποια πραγματα...

LAKI
27-04-13, 07:00
να στε καλα παδια καταλαβα καποια πραγματα...
δεν σου εξιγισαν κατι που ηθελες να μαθεις;;;ρωτα ο,τι θες:cool:

Κουραμπιές
27-04-13, 14:23
ΛΑΚΙ σταματα ρε αγορι μου να ποσταρεις παντου. Κατσε διαβασε να ποσταρεις εστω κατι ουσιωδες. ΕΛΕΟΣ.

Φιλε μυο για να απαντησω μονο στην ερωτηση σου, αν και ο κυριος ογκος πληροφοριων ειναι σε παλια θεματα που σου εδωσαν οι φιλτατοι απο πανω, να φανταστεις την ανθρακικη σου σκληροτητα σαν το φρενο του ph(buffer). Αν προσθεσεις εναν παραγοντα μεταβολης του ph οπως η τυρφη, σε νερο με χαμηλη ΚΗ, αυτο θα πεσει ευκολα, και θαναι γενικα ευμεταβλητο, πχ το βραδυ που θα παραγουν και τα φυτα διοξειδιο, θαχεις σκαμπανευασματα. Οταν λεω χαμηλο ΚΗ εννοω 1-2. Εκει ΙΣΩΣ να εχεις ph crash και γιαυτο οσοι κραταμε τετοια νουμερα συνισταται η χρηση ph controller. Οταν ειχα εγω τετοια ΚΗ δεν ειχα καποιο crash αλλα ειχα καποιες ιδιαιτεροτητες τοτε που και ναθελα να κρασαρω δεν μπορουσα. :D Οσο ανεβαινει το ΚΗ τοσο πιο δυσκολες ειναι η μεταβολες του ph. Ta υπολοιπα, και αυτα, στο λινκ. :D

delta66
27-04-13, 14:29
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα σταθεροτητας του pH με 1-2 KH.
Mονο η ανεξελεγκτη χρηση CO2 θα μπορουσε να δημιουργησει προβλημα.
Ειχα για χρονια KH 0 χωρις μεταβολες στο πεχα. Δεν παρειχα ποτε CO2 απο μπουκαλα .

YΓ η ενυδρειακη τυρφη κατεβαζει ΚΗ (αν δεν εχει γινει κατανοητο - οπως και tds), κι αυτο μαζι με την παροχη χουμικων οξεων απο την τυρφη, κατεβαζει το πεχα.