PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με διαροη λιγο βοηθεια!!!

pantelos
25-04-13, 07:09
καλημερα σε ολα τα μελη του forum!!!εχω ενα juwel 240 λιτρα και εχθες το βραδυ ανακαλυψα οτι εχει μια πολυ μικρη διαροη σε μια γωνια στον πατο του... δεν βλεπω πουθενα ραγισμα και ας ελπισουμε πως αυτο ειναι θετικο.... προφανως ειναι απο καποιο ανοιγμα σιλικωνης??? η απορεια μου ειναι οτι αν το αδειασω και ξαναπερασω γυρω γυρω περιμετρικα το σημειο παλι με σηλικονη το σωνω τι λετε??? ας βοηθισει καποιος.....:(:(:(

Stivv27
25-04-13, 07:22
Αμεσα αδειασμα του ενυδρειου!Το αφηνεις στεγνωνει καθαριζεις την εσωτερικη σιλικονη(μακαρονι που εχει απο μεσα μερια και βαζεις καινουργια!
Με το αδειασμα θα καταλαβεις αν ειναι ραγισμα ή αν ειναι απο σιλικονη η διαροη που εχει.

pantelos
25-04-13, 07:25
το εχω αδειασει ηδη φιλε μου.... δεν βλεπω πουθενα ραγισμα.... και τιν σιλικονη που ηδη εχει πως και για ποιον λογο να την βγαλω και οχι να περασω απο πανω και αλλη??

Stivv27
25-04-13, 07:27
Γιατι δεν θα πιασει καλα πανω στο μακαρονι!Θα παρεις ενα καλο ξυραφι και θα ξυσεις την μεσα μερια χωρις να χωθει το ξυραφι αναμεσα στα τζαμια και μετα θα βαλεις καινουργια για να κανεις εσυ ξανα μακαρονι και για να κραταν καλυτερα οι γωνιες

pantelos
25-04-13, 07:30
χμμμ ωραια τωρα καταλαβα τι εννοεις.... και ετσι πιστευεις θα το σωσω η μπα??? ευχαριστω για την βοηθεια παντως!!!

Stivv27
25-04-13, 07:46
Γιατι να μην το σωσεις?Μια χαρα θα ειναι μετα.Εχω σωσει πανω απο 5-6 ενυδρεια φιλων ετσι και ειναι μια χαρα τωρα.
Για να κανεις καλυτερο μακαρονι μετα μπορεις να παρεις μια παλια τηλεκαρτα και να κοψεις την μια γωνια λιγο και οταν περασεις σιλικονη να την στρωσεις με την καρτα και οχι με το δασχτυλο.

pantelos
25-04-13, 07:51
φοβαμαι μηπως δεν διορθωνετε γιατι και λιγο γεματο που ειναι ας πουμε πεφτει μια σταγονα καθε 2 δευτερολεπτα περιπου για να σου δωσω να καταλαβεις ποση ειναι η διαροη.....θελω να πιστευω πως δεν παει για σκουπιδια ειναι κριμα....αλλα πιστευω πως σωνετε αν δεν ειναι ραγισμα μια τοση μικρη διαροη φτιαχνετε πιστευω.....

Stivv27
25-04-13, 07:56
Aν δεν εχει ραγισει δεν ειναι τιποτα να ξαναγινει.Και στην τελικη αν μπορεις να φιλιξενισεις καπου τα ψαρια σου τοτε το ξεκολας ΟΛΟ και το κολας παλι απο την αρχη και εισαι 1000% σιγουρος

pantelos
25-04-13, 07:59
να σου πω την μαυρη μου αληθεια το ενυδρειο το βρηκε εχθες το βραδυ ενας φιλος πεταμενο στα σκουπιδια και επειδη ξερει οτι ασχολουμαι μου το εφερε.... το καθαρισα το επλινα κοιταξα για διαροες αλλα στην αρχη δεν ειδα κατι μετα το εβαλα στο σπιτι με σκοπο να το ξεκινισω να το φτιαχνω σιγα σιγα και τοτε ειδα την διαροη.... δηλαδη δεν με επιγει,δεν ειχα ψαρια μεσα οποτε εχω χρονο να το φτιαξω.... ;););)

Stivv27
25-04-13, 08:15
Οποτε ξεκολας ολα τα τζαμια,καθαριζεις πολυ καλα ολες τις παλιες σιλικονες και το ξανακολας απο την αρχη.
Μαλλον πεταχτυκε γι αυτο και σου καθησε κουτι!
Καλοριζικο!!!

pantelos
25-04-13, 08:18
και το καλο ειναι οτι δεν λειπει τιποτα ειναι ολα κομπλε και καπακια και το φςτιστικο δουλευει κανονικα και ολα..... κριμα ειναι να παει ετσι χαμενο...;););)

Stivv27
25-04-13, 08:24
Πασχαλιατικο ΔΩΡΟ!!!!

pantelos
25-04-13, 08:30
αχαχαχαχαχαχ!!!!! ναι οντος καπως ετσι..... αλλα ηθελα να του κανω παρατηρηση αυτου που το πεταξε.... μα ειναι δυνατον να πεταξει ολοκληρο ενυδρειο και να μην μου αφησει εκει περα και κανενα φιλτρο?>?? θα μπω σε εξοδα παλι τωρα.... ειχα τα αλλα θα εχω αλλο ενα τωρα...αχαχαχαχαχ!!!

sarpijk
25-04-13, 09:05
http://www.youtube.com/watch?v=XKactsdPpO8

Nα και βιντεο.

pantelos
26-04-13, 16:49
οπ φιλε μου να σαι καλα ευχαριστω για την βοηθεια σου!!!!θα ειναι χρισιμο πιστευω το βιντεακι!!!;););)
-------------------------
λοιπον το ενυδρειο μολις κολιθικε!!! αφαιρεσα μεγαλο τμημα της παλιας σιλικονης γυρω απο την διαροη και το ξανακολισα..... εχς βαλει και μπολικι σιλικονη για ποιο σιγουρα.... τωρα ποσες μερες θελει να στεγνωσει τελειως αυτο για να δουμε τι καναμε???:p:p:p

Stivv27
26-04-13, 19:23
2-3 αστο για σιγουρια

nikolaosbouk
27-04-13, 00:06
μια χαρα σου εκατσε, μοναδικο εξοδο λιγη σιλικονη, super:D:D

nikolakis94
27-04-13, 00:17
Καλα που τα βρισκετε τα ενυδρεια στα σκουπιδια ρε,σε εμας εδω μονο κατι παλια στρωματα και κανενα ντιβανομπαουλο πετανε:D

pantelos
27-04-13, 02:01
τελικα απο οτι διαπιστωσα η σιλικονη στο μπροστινο τμημα του ενυδρειου ηταν πολυ χαλια... οποτε την αφαιρεσα τελικως ολη και την ξαναπερασα με καινουργια..... ας ελπισουμε οτι θα φτιαξει και δεν θα κολημπισω μολις το γεμισω.....χαχαχχαχα!!!!

pantelos
29-04-13, 01:07
ρε παιδια να κανω μια ερωτηση.... το 240αρι της juwel δεν εχει πουθενα κοντρες?? δεν θα επρεπε να εχει κοντρες???

Κουραμπιές
29-04-13, 01:28
Γενικα μιλωντας αν το τζαμι ειναι χοντρο κανενα ενυδρειο δεν θελει κοντρες. Οσο πιο παχυ τοσο λιγοτερη η στρεβλωση στο κεντρο. Τις κανουμε για το better safe than sorry. Πχ εγω εκανα ενα 120λιτρο με 8αρι τζαμι και δεν εβαλα κοντρα πουθενα. Στρεβλωσε γεματο 1 χιλιοστο και ουτε. Αν εβαζα 6αρι ομως θαθελε πανω κατω κοντρα.

pantelos
29-04-13, 01:36
οποτε ειναι απο την μανα του χωρις κοντρες να υποθεσω..... γιατι το τζαμι ειναι αρκετα χοντρο.....

Κουραμπιές
29-04-13, 02:02
Ε υποθετω και εγω juwel ειναι αυτη. Σιγουρα καποιος ιδιοκτητης θαναι πιο σωστο να απαντησει. Αλλα δυσκολο το βλεπω ο προγγουμενος ιδιοκτητης ναχει βγαλει τις κοντρες αν υπηρχαν. :P

pantelos
29-04-13, 06:13
και εγω δεν πιστευω καποιος να εκανε κατι τετοιο.... αλλα ποτε δεν ξερεις... ρωτας και εχεις το κεφαλι σου ισηχο!!!!;);););) με την διαροη τελος παντως.... το γεμισα το ενυδρειο οχι μεχρι πανω βεβαια ακομα αλλα μεχρι στιγμης φαινεται ενταξει το σωσαμε....
-------------------------
το ενυδρειο ειναι πλεον μεχρι πανω γεματο εντελως!!!! ειναι εδω και κανα 2-3 ωρες ετσι δεν εχς δει ουτε σταγωνα..... αν περασουν μερες παιζει να ανοιξει πουθενα???η οτι βλεπω αυτην την στιγμη αυτο θα παραμενει???

samilias21
30-04-13, 12:15
εχει μια κοντρα πλαστικη μαυρη στην μεση και πανω ...

jimn
06-05-13, 14:03
τελικα απο οτι διαπιστωσα η σιλικονη στο μπροστινο τμημα του ενυδρειου ηταν πολυ χαλια... οποτε την αφαιρεσα τελικως ολη και την ξαναπερασα με καινουργια..... ας ελπισουμε οτι θα φτιαξει και δεν θα κολημπισω μολις το γεμισω.....χαχαχχαχα!!!!

Σου είναι εύκολο να βγάλεις μια φωτό,γιατί και εγώ βρήκα ένα 200αρι με επισκευασμένη τη μια πλευρά αλλά πάλι χάνει από εκείνο το σημείο.