PDA

Επιστροφή στο Forum : αλλαγες νερου σε καινουργιο θαλασσινο


chrisstam
16-01-05, 21:58
πριν δεκα μερες ξεκινησα το θαλασσινο ενυδρειο μου 150 λιτρων.αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο ζει ενα damsel και μια ανεμωνη,δεν γνωριζω το ειδος,που μου την μοσχοπουλησε ενας καραγκιοζης ακουαριστας αφου εμαθα εκ των υστερων οτι δε θα επιβιωσει.εχω αυξηση νιτρικων και αμμωνιας.θα βοηθησουν οι αλλαγες νερου η οχι?πρεπει να χρησιμοποιησω καποια φαρμακα?δυσκολα τα πραγματα εδω στη θεσσαλονικη σε οτι εχει σχεση με ενυδρεια και ελαχιστοι οι γνωστες του αντικειμενου.οι περισσοτεροι κοιταζουν να βγαλουν χρημα απο τους αρχαριους.δωστε καμια συμβουλη.ευχαριστω εκ των προτερων.

manosdr
17-01-05, 00:31
Εχεις κάνει δύο τραγικά λάθη.Πρώτο δεν βάζουμε ζωντανά στο ενυδρείο
εάν δεν ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου και δεν μετρήσουμε Αμμωνία και ΝΟ2 μηδέν. :( Δεύτερο η ανεμώνη σε ενυδρείο 10 ημερών είναι
ωρολογιακή βόμβα. :!: Πέτα την αμέσως. :!: Είναι απίθανο να ζήσει και
το Damsel. :cry: Κάθησε και μελέτα καλά το forum και θα μάθεις
πολλά χρήσιμα πράγματα.Εάν μπορείς δώσε πίσω το ψάρι μέχρι να είσαι
έτοιμος.Δώσε μας όμως αναλυτικές πληροφορίες για την εμπειρία σου στα ενυδρεία και τον εξοπλισμό σου για να σε βοηθήσουμε. :roll: :)

panosb
17-01-05, 00:52
Μάνο, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, όπως και μόνος σου καταλαβαίνεις...Η ανεμώνη, σε αυτό το σύστημα,όντως αποτελεί ωρολογιακή βόμβα, που μπορεί να έχει ήδη σκάσει...Και όντως το damselάκι όσο "σκληρό" να είναι δεν θα την παλέψει, όχι μόνο από την αυξημένη αμμωνία και τα νιτρικά, αλλά βάλε και ό,τι τοξικό απελευθερώσει η ανεμώνη με το θάνατό της!
Η συνταγή είναι μία και αυτήν ακολουθώ μαζί με πολλούς ακουαρίστες:
ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΔΙΑΒΑΣΜΑ και ίσως μετά αποκτήσεις μία ιδέα και την προσωπική σου άποψη! Το hobby είναι ίσως ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και δημιουργικά και ειδικά στην Ελλάδα έχει ανάγκη από πολλούς και ενημερωμένους εραστές του! Διάβασε, ενημερώσου όσο αντέχεις από διάφορα forums, ρώτα, ξαναρώτα και κάνε μία σωστή αρχή! Καλή τύχη! Κι εγώ στην αρχή είμαι...

panosb
17-01-05, 00:54
Sorry, διορθώνω: chrisstam και όχι Μάνο... :oops:

manosdr
17-01-05, 01:05
Συμφωνώ μαζί σου panosb ότι χωρίς μελέτη η αποτυχία είναι πολύ
πιθανή.Είναι κρίμα να γίνονται τέτοια λάθη ενώ θα μπορούσαν εύκολα
να αποφευχθούν.Πάντως δεν είναι ντροπή να ρωτάει κάποιος πρίν προβεί
σε κάποια ενέργεια για την οποία δεν είναι σίγουρος. :roll: