Επιστροφή στο Forum : ΝΟΥΦΑΡΟ AMARILLO Nymphaea
NIKOS YAMA
23-04-13, 16:41
Καλησπερα θα θελα να μαθω την διαδικασια που μπορω να φυτεψω το νουφαρο AMARILLO Nymphaea .Μου εκοψαν κατι κομματια απο μια λιμνη και ειναι αρκετα μεγαλα με ριζες. επισησ αν φυτευτει στο βυθο και τα φυλα δε φτανουν στην επιφανεια υπαρχει περιπτωση να χαλασει?
Misirlis Aquarium
23-04-13, 18:14
Γεια σου Νίκο !!
τα νούφαρα που φυτεύονται στα ενυδρεία φυτεύονται κανονικά στο ενυδρείο όπως όλα τα αλλα φυτά !
μην σε ανησυχεί το ότι δεν φτάνει στην επιφάνεια , αν πιάσει θα φτάσει στην επιφάνεια και πολύ πιθανόν να καλύψει και όλη την επιφάνεια
δεν γνωρίζω όμως το συγκεκριμένο νούφαρο για να σου πω ότι θα πιάσει σίγουρα
in the pond
23-04-13, 21:41
Υπάρχουν διάφορα είδη νυμφαίων που φυτεύονται σε διαφορετικό βάθος. Αν έχεις στα χέρια σου ένα άγνωστο είδος, τότε τα 40-50 εκατοστά βάθος είναι μια καλή αρχή για να δεις αν το βάθος αυτό είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο φυτό. Εκεί ακριβώς θα κρίνεις μετά από λίγες μέρες. Το κλειδί είναι να φτάνουν φύλλα και λουλούδια στην επιφάνεια. Αν γίνεται αυτό, τότε είναι όλα εντάξει.
Εχω την εντυπωση οτι το πιο πανω νουφαρο ανηκει στο ειδος nymphaea alba η amarillo nymphaea εχει πιο μυτερα πεταλα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.