Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μεταφορά φυτεμένου σε νέο μεγαλύτερο

dimitris
22-04-13, 14:13
Καλησπέρα σε όλους,

Πάει πολύυς καιρός που έχω να γράψω. Τις τελευταίες ημέρες είδα νερό στο έπιπλο και ανακάλυψα ότι χάνει σιγά-σιγά και έβαλα σιλικόνη απ' έξω και το έχω σταματήσει. Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Τωρινό ενυδρειο 80x34x40. Εξωτερικό Eheim φίλτρο, υπόστρωμα για τα φυτά, όχι full φυτεμένο, 3 angelfish, 6 zebra danio, 1 ancistrus. Η ερώτηση είναι η εξής:

Το έπιπλο έχει δυνατότητα 100x42 και σκέφτομαι για Rio 180 ή κάτι παρόμοιο, αλλά πόσο εύκολο ειναι να χρησιμοποιηθεί το υπόστρωμα και χαλίκι που υπάρχει? Με τα φυτά πως τα μεταφέρω? Τι άλλο χρειάζεται να σκεφτώ και να προετοιμάσω? Στο σπίτι έχω 2 μικρά παιδιά 4,5 και 2,5 ετών και ο χρόνος μεταφοράς ειναι περιορισμένος γιατι μπορεί να δω τα angelfish στο πάτωμα με τα μικρά στο χώρο.

Kostas12
22-04-13, 14:32
Μόλις κοιμηθούν όλοι ξεκινάς την μεταφορά,.

dimitris
23-04-13, 08:34
Αφού έχω πει 2 φορές το Τζακ και τη φασολιά. Απλά, απο εμπειρία να μου πείτε αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο υπόστρωμα και χαλίκι.

Kostas12
23-04-13, 10:41
Μπορείς, καλό θα ήταν να του κάνεις και ένα καλό πλύσιμο πριν το ξαναβάλεις.

Χρηστος Ζ.
23-04-13, 11:46
καλυτερα οταν πλυνεις το βυθο, να κρατησεις και ενα μερος του σε ενα μπολακι χωρις να το πειραξεις καθολου.
μπολις στησεις το καινουριο ενυδρειο και βαλεις την πλυμμενη αμμο, προσθεσε μετα και την αλλη, ετσι ωστε να μπολιαστει ο βυθος.

τα φυτα, τα βγαζεις προσεκτικα, τα καθαριζεις απο σαπια φυλλα και ριζες και τα φυτευεις στο καινουριο.

με το φιλτρο ξερεις τι να κανεις, ετσι?

brillo
23-04-13, 12:17
Ποιο υπόστρωμα έχεις; Θα μπορέσεις να το ξεχωρίσεις από το χαλίκι;

dimitris
23-04-13, 12:34
Ευχαριστώ Χρήστο. Brillo, θα είναι δύσκολο να το ξεχωρίσω, αφού όμως μπορώ να το ξαναχρησιμοποιήσω θα προσπαθήσω.