Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Παίζει ρόλο το χρώμα του χαλικιού;

silve992
12-04-13, 20:02
Γεια σας παιδιά. Σε λίγες μέρες ετοιμάζομαι να στήσω το ενυδρείο μου με multies και αρχίζω σιγά - σιγά και προμηθεύομαι τα υλικά. Είχα λοιπόν παραγγείλει αυτήν εδώ την άμμο (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=3295), η οποία στη φώτο φαίνεται ότι είναι "ξανθιά", ανοιχτόχρωμη. Σήμερα παρέλαβα δυο τεμάχια και είδα ότι τελικά είναι μαύρη! Ψιλό μαύρο χαλικάκι δηλαδή!

Αυτό που ρωτάω είναι ότι εγώ προσωπικά δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα με το χρώμα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για τα ψάρια και ιδίως τα multies. Επηρεάζονται δηλαδή από το χρώμα του χαλικιού;

nazgul
12-04-13, 20:41
Με το χρωμα δεν υπαρχει θεμα. Με την κοκκομετρια ισως να υπαρχει. Ειναι χαλικι ή αμμος? Γιατι τους αρεσει να σκαβουν, ουσιαστικα μεταφεροντας με το στομα τους αμμο. Αν δεν ειναι ψιλη, δεν θα χωραει στο στομα τους.

silve992
12-04-13, 20:56
Δε θα έλεγα ότι είναι άμμος. Είναι πάρα πολύ ψιλό χαλίκι σε διάφορα σχήματα. Δεν είναι δηλαδή αυτή η άμμος η τόσο ψιλή που είναι σαν σκόνη. Δεν έχω δει και πολλά χαλίκια για να πω με σιγουριά αλλά νομίζω πως είναι το πιο ψιλό χαλίκι που μπορεί να υπάρξει. Μετά γίνεται άμμος.

nazgul
12-04-13, 21:06
Δες αυτο το video που τα βρηκα να σκαβουν:

http://www.youtube.com/watch?v=oW01XEUJsW4

Αν μπορουν να το κανουν αυτο με το χαλικι σου, εισαι μια χαρα.

silve992
12-04-13, 21:11
Τέτοιο χαλίκι έχω και εγώ νομίζω αν το βλέπω καλά μόνο που είναι σχεδόν μαύρο. Εντάξει είναι λογικά.

Πάντως όταν λέω άμμο εγώ εννοώ κάτι τέτοιο (http://anatash.pblogs.gr/files/f/272244-sand_dunes%20copy.jpg). Τόσο ψιλή δηλαδή.

nazgul
12-04-13, 21:20
Μη νομιζεις, καπως ετσι ειναι και αυτη που δειχνεις. Απλα ειναι πιο μακρια και φαινεται αλλιως.

Και στο δικο μου σαν του video εχω περιπου. Αυτη τη στιγμη τα βλεπω να σκαβουν :D

Μια χαρα εισαι. Αντε με το καλο!

silve992
12-04-13, 21:33
Ωραία τότε, λογικά με τη μαύρη την άμμο θα φαίνονται και καλύτερα τα ψάρια. Πάντως πολύ σκάψιμο αυτά τα multies.. :D

nazgul
12-04-13, 21:36
Εργοταξιο θα στο κανουν! :D

Diskus fan
12-04-13, 22:50
Βάλε την κοκομετρία και το χρώμα που έχουν στο βιότοπο τους... για να βλέπεις τα σωστά χρώματα και την συμπεριφορά των ψαριών σου.-

thab
12-04-13, 23:06
Βάλε την κοκομετρία και το χρώμα που έχουν στο βιότοπο τους... για να βλέπεις τα σωστά χρώματα και την συμπεριφορά των ψαριών σου.-

+1000!

nazgul
12-04-13, 23:18

Αυτο θα ηταν το ιδανικο και θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Αλλα τωρα που την αγορασε την αμμο, τι να κανει το παιδι? :rolleyes:

silve992
13-04-13, 07:09
Ρε παιδιά εγώ άλλη αγόρασα, αλλά άλλη μου φέραν. Σας είπα ότι προτιμώ την ξανθή άμμο περισσότερο αλλά δεν έχω και κόλλημα μεγάλο. Θα κοιτάξω να πάρω άλλη αν είναι. Αυτή θα δω τι θα την κάνω...

maikl
13-04-13, 07:24
Με το καταστημα επικοινωνησες ?
:confused:

silve992
13-04-13, 07:29
Με το καταστημα επικοινωνησες ?
:confused:

Όχι αλλά δεν αξίζει και ο κόπος πιστεύω. Να το πακετάρω, να το στείλω πίσω, να μου στείλουν άλλο. Άστο καλύτερα. Εξάλλου μπορεί να μου χρειαστεί αλλού ή να το πουλήσω. Και το ένα πακέτο το έχω ανοίξει ήδη.

maria p
13-04-13, 08:48
κοίταξε την συσκευασία αν αναφέρει πάνω τους κωδικούς που γράφει για το προϊόν που παρήγγειλες. γιατί στην εικόνα που μας έδειξες είναι ξανθιά η άμμος . αν προχωρήσεις την αναζήτηση, βγαίνεις εδώ που έχει και μαύρη και ξανθιά http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=432

silve992
13-04-13, 11:49
Η παραγγελία που έκανα εγώ είναι η άμμος η ξανθιά. Κοίταξα κωδικούς τα πάντα, εγώ τα έκανα σωστά. Το χαρτί γράφει ο κωδικός και η ονομασία της άμμου ότι είναι η ξανθιά αλλά μέσα μου έβαλαν τη μαύρη. Θα πάρω τηλέφωνο να την επιστρέψω αν είναι για να μου φέρουν αυτή που παρήγγειλα.

Diskus fan
13-04-13, 12:11
Και πολύ καλά θα κάνεις.
Φαντάζομαι ότι.... ΑΝ είχες παραγγείλει μια Lamborghini και σου έστελναν ένα Fiat.... θα το επέστρεφες, αφού άλλο ζήτησες κι' άλλο σου έστειλαν... σωστά;

Κουραμπιές
13-04-13, 12:46
Παντως οφειλω να πω οτι οι καρδιναλιοι μου, με μαυρο βυθο, ειχαν απειρες φορες πιο ομορφα και εντονα χρωματα, ειδικα στην κοιλια, αποτι τωρα που εχει μπει μπεζ χαλαζιακη που υποτιθεται ειναι πιο κοντα στον βιοτοπο τους. Απο οταν εγινε αυτο, τα χρωματα τους ειναι βεβαια πολυ εντονα, αλλα καμια σχεση με πριν, και στην κοιλια εχουν βγαλει την κλασικη ασπρη περιοχη, πραγμα που πριν δεν υπηρχε και ηταν πιο ωραιοι.

maikl
13-04-13, 12:51
...ε καλα ,με τη λασπουρα των βυθων μην ζηλευεις και τοσο το μπεζ ;)

Diskus fan
13-04-13, 12:54
Πετάξου και μέχρι τον Αμαζόνιο... να αλλάξεις την άμμο τους με μαύρη τότε!!! :idea:
:smt016:smt110
:smt043

maikl
13-04-13, 13:08
Μα δε χρειαζετε να πεταχτει κανεις ....απο μονη της δεν ειναι μπεζ με τις τοσες προσμιξεις απο φερτα υλικα,ξεραμενα φυλλα,ξυλα κ.λ.π...
Πιο πολυ προς το καφε(σκ...τι :D) ειναι παρα προς το μπεζ...

Diskus fan
13-04-13, 13:21
Καλά... κι' εσύ το ξεφτίλισες τελείως!!! :p
Πάντως για να ΜΗΝ ξεχνάμε... εν προκειμένω μιλάμε για Αφρική!!! ;)

silve992
13-04-13, 13:35
Παιδιά άσχετα με τα αν φαίνονται τα ψάρια καλύτερα στη μαύρη ή στην ανοιχτόχρωμη άμμο, το φυσικό των multies (νομίζω) είναι η ανοιχτόχρωμη. Και εμείς αυτό θέλουμε, να κάνουμε μια στην ουσία προσομοίωση από το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα ψάρια μας, όχι να κάνουμε κάτι για να φαίνονται καλύτερα (αυτό μπορούμε να το κάνουμε με την αντίθεση από το φόντο μόνο πιστεύω). Αυτή είναι η γνώμη μου. Και επίσης επειδή δε φαίνονται καλά στην ανοιχτόχρωμη άμμο είναι επειδή το χρησιμοποιούν σαν καμουφλάζ στο φυσικό τους περιβάλλον. Υπάρχει κάποιο ζώο στον πλανήτη που να μην ταιριάζει με το περιβάλλον του; Να είναι άσπρο το περιβάλλον και το ζώο μαύρο; Δε νομίζω...

:)
-------------------------
Και πολύ καλά θα κάνεις.
Φαντάζομαι ότι.... ΑΝ είχες παραγγείλει μια Lamborghini και σου έστελναν ένα Fiat.... θα το επέστρεφες, αφού άλλο ζήτησες κι' άλλο σου έστειλαν... σωστά;

Λίγο ακραίο θα έλεγα το παράδειγμα αλλά κάπως έτσι είναι.
:D

maria p
13-04-13, 13:57
αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το φυσικό τους περιβάλλον και είναι φωτεινό
http://www.youtube.com/watch?v=wonYRF4e4sI&feature=player_embedded

silve992
13-04-13, 16:13
Παιδιά βρήκα μερικά τσουβάλια καθαρή ποταμίσια άμμο. Όταν λέω καθαρή δεν έχει βρομιές όχι ότι γυαλίζει κιόλας. Κάνει αυτή για το ενυδρείο; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Σας δίνω και μια φωτογραφία για να τη δείτε.

Επειδή υπάρχουν μέσα και μερικά μεγαλούτσικα χαλίκια αν τελικά τη βάλω στο ενυδρείο θα την περάσω από κόσκινο για να μείνει το ψιλό μόνο.