PDA

Επιστροφή στο Forum : spathiphyllum wallisii?


nireas
12-04-13, 10:31
Αγόρασα χθες το spathiphyllum wallisii για τη νεοσύστατη λιμνούλα μου, κυρίως επειδή το ζήλεψα... Βλέπω σήμερα όμως ότι δεν είναι και το καταλληλότερο φυτό για τέτοια χρήση. Διάβασα ότι το πολύ νερό μπορεί να σαπίσει τις ρίζες του. Έχει κάποιος εμπειρία από αυτό το φυτό σε λίμνη? Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις διαχείρησης.:confused: Ευχαριστώ.

maria p
12-04-13, 14:38
το κυριώτερο είναι πως δεν αντέχει τον ήλιο αυτό το φυτό. θέλει σκιερό μέρος. επίσης θέλει υγρασία περιβάλλοντος αλλά να μην είναι συνέχεια υγρό το χώμα του. πρέπει να στεγνώνει εντελώς μεταξύ των χορταστικών όμως ποτισμάτων.
αν γύρω απ την λιμνούλα σου έχεις ψηλά φυτά με πυκνό φύλλωμα, μπορείς να το τοποθετήσεις από κάτω τους, αυτό απλώνεται εις μήκος και βέβαια να φυτευθεί εκτός της λίμνης.
διαφορετικά κράτησέ το, είναι πανέμορφο και βάλτο σε κάποιο σημείο ακόμα και εσωτερικού χώρου

nireas
12-04-13, 16:46
Μαρία δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα φυτά προς το παρόν. Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο φυτό που αγοράζω για τη λιμνούλα μου. Απογοητεύτηκα λίγο γιατί το αγόρασα από μεγάλο ενυδρειακό κατάστημα και δεν πήγε το μυαλό μου σε τέτοια περίπτωση. Θα το βάλω μάλλον σε κανονικη γλάστρα και προστατευμένο μέρος μέχρι να γεμίσει ο χώρος της λίμνης. Έχω αγοράσει από aquaristic χύμα χοντρή τύρφη για τα φυτά της λίμνης. Να χρησιμοποιήσω την τύρφη σ'αυτό ή χώμα?

maria p
12-04-13, 16:52
θέλει ελαφρύ χώμα αλλά αν είναι ακριβή η τύρφη σου μπορείς να του βάλεις και οτιδήποτε άλλο. πάντα στον πάτο της γλάστρας, πριν το χώμα, μια σειρά χαλίκα για καλύτερη στράγγιση του νερού

nireas
12-04-13, 17:21
Μαρία ευχαριστώ πολύ.