PDA

Επιστροφή στο Forum : ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

gentlem@n
06-04-13, 18:54
παιδια επειγον επειγον.
τι εχει ?το εβαλα εχθες ,το ειδα καλα δε επιτεθηκε στα αλλα 2 μπλε κιχλιδες (πσευτοτροφεους πως λεγονται) που ειχα ηδη για τρεις ημερες ουτε του επιτεθηκαν τωρα γυρισα απο το γραφειο και το ηδα ετσι.
ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!
μηπψς απλαειναι φοβισμενο δεν εχωω προλαβει να βαλω πετρεσ θα εβαζα σημερα ενα φυτο.

TRYFONAS K.
06-04-13, 18:57
προσαρμογη του εκανες????
συμπληρωσε την φορμα!(copy-paste)

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298

nazgul
06-04-13, 18:59
Αυμπληρωσε τη φορμα, γιατι ετσι δεν μπορει κανενας να πει τιποτα.

Υ.Γ. Οι mods μαλλον πρεπει να μεταφερουν το θεμα στη σωστη κατηγορια.

gentlem@n
06-04-13, 19:04
Αυμπληρωσε τη φορμα, γιατι ετσι δεν μπορει κανενας να πει τιποτα.

Υ.Γ. Οι mods μαλλον πρεπει να μεταφερουν το θεμα στη σωστη κατηγορια.
ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΩ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ
ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΤΕ

stelios816
06-04-13, 19:12
βαλε και μια γενικη φοτω του ενυδρειου καθως και των υπολοιπον ψαριων.

gentlem@n
06-04-13, 19:15
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 100Χ45Χ55 180 ΛΤ
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: ΧΘΕΣ
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 3 ΚΙΧΛΙΔΕΣ
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 0
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 0
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: ΣΗΜΕΡΑ 15:00
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΙΧΛΙΔΕΣ
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7-8 ΤΟ ΣΤΡΨΣΙΜΟΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΡΑ ΒΙΟ ΝΙΤΡΙΒΕΚ ΟΠΩ μου ειπε στο καταστημα αλλα το διαβασα και απο το φυλλαδιο της ΣΕΡΑ.
KH:ΔΕΝ ΞΕΡΩ
GH:ΔΕΝ ΞΕΡΩ
ΝΗ3 (αμμωνια):ΔΕΝ ΞΕΡΩ
ΝΟ2(νιτρώδη):ΔΕΝ ΞΕΡΩ
ΝΟ3(νιτρικά):ΔΕΝ ΞΕΡΩ
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1
2. ΔΕΡΜΑ: ΠΟΡΚΟΚΑΛΙ σημερα παντως ειναι πιο ασπριδερο το χρωμα του
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: νωχελικο
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): μπεζ ανοιχτοχρωμα
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): σχεδον καθολου ισα που κουνιουνται τα βραγχια του
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : σημερα στις 15:00 ημουν ακομαγραφειο εριξε η γυναικα μου αλλα δεν κοιταξε αν εφαγε αυτο
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: σημερα
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: εχω μονο χαλικια εχθες εκανα σωστη προσαρμογη με σβηστο φως και αεραντλια. οταν μπηκε μεσα ειχε την φυσιολιγικη κινηση της φυσης του δεν επιτεθηκε ουτε του επιτεθηκαν οι αλλες δυο (ζευγαρι ειναι) κιχλιδες

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: --
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: --
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:--
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: --
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :--
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:---

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :δεν εχω ακομα
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : δεν εκανα ακομα
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

stelios816
06-04-13, 19:19
τα ψαρακια σου υποφερουν απο αμμωνια που δεν μετρας ομως .το ενυδρειο σου ειναι απλα αστρωτο για αλλη μια φορα το pet shop εκανε θαυμα με το μαγικο μπουκαλακι .ζητα επειγοντως μπολι απο καποιο συντοπιτη σου για αρχη και ολα τα αλλα λαθη τα βλεπουμε.

nazgul
06-04-13, 19:19
Με μια γρηγορη ματια, βλεπω πως απλα εχεις αστρωτο ενυδρειο και πρεπει να βαλεις χθες μπολι. Το στρωσιμο δεν γινεται σε μια εβδομαδα.

Βαλε αγγελια αμεσα μηπως τα σωσεις ολα.

rottbea
06-04-13, 19:22
Καμια φορα ειναι καλυτερο να διαβαζουμε πριν φωναξουμε βοηθεια!!
Το προβλημα ειναι το αστρωτο ενυδρειο σου.Με μαγια πες του πετσοπα δεν στρωνοντε τα ενυδρεια!Βρες μπολι αμεσα γιατι θα χασεις και τα αλλα ψαρια.;)

gentlem@n
06-04-13, 19:28
τα ψαρακια σου υποφερουν απο αμμωνια που δεν μετρας ομως .το ενυδρειο σου ειναι απλα αστρωτο για αλλη μια φορα το pet shop εκανε θαυμα με το μαγικο μπουκαλακι .ζητα επειγοντως μπολι απο καποιο συντοπιτη σου για αρχη και ολα τα αλλα λαθη τα βλεπουμε.
χιλα ευχαριστω πρωτα απο ολα. δεν υπαρχει κανεις δυστηχως, ουτε και τα καταστηματα τωρα ειναι ανοικτα.
καλα με το πετ σοπ με κοροιδεψε εντα ξει αλλα στηριχτηκα περισσοτερο οτι η "ΣΕΡΑ" που απο οτι ξερω ειναι καλη εταιρεια ειδων ενυδρειου στο χωρο της δεν θα εβγαζε τετοιο προιον που θα την παταγα. τι αλλο να κανω παντως τωρα?

stelios816
06-04-13, 19:30
τι εννωεις τελευταια αλλαγη νερου σημερα ?ποσες αλλαγες εχεις κανει σε μια εβδομαδα?
-------------------------
χιλα ευχαριστω πρωτα απο ολα. δεν υπαρχει κανεις δυστηχως, ουτε και τα καταστηματα τωρα ειναι ανοικτα.
καλα με το πετ σοπ με κοροιδεψε εντα ξει αλλα στηριχτηκα περισσοτερο οτι η "ΣΕΡΑ" που απο οτι ξερω ειναι καλη εταιρεια ειδων ενυδρειου στο χωρο της δεν θα εβγαζε τετοιο προιον που θα την παταγα. τι αλλο να κανω παντως τωρα?

βαλε μια αγγελια υπαρχουν παιδια απο τη χαλκιδα .τουλαχιστον προσπαθησε .

rottbea
06-04-13, 19:30
Αντιχλωριο βαζεις με την αλλαγη?

gentlem@n
06-04-13, 19:33
Καμια φορα ειναι καλυτερο να διαβαζουμε πριν φωναξουμε βοηθεια!!
Το προβλημα ειναι το αστρωτο ενυδρειο σου.Με μαγια πες του πετσοπα δεν στρωνοντε τα ενυδρεια!Βρες μπολι αμεσα γιατι θα χασεις και τα αλλα ψαρια.;)

φιλε εισται εδω μια τεραστια βιβλιοθηκη που εχω χαθει προσπαθωντας να βρω τι σωστη πληροφορια -- επι τη ευκαιρια ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ --στην καταλληλη στιγμη, το βασικοτερο εναι οτι δεν εχω χρονο.
Αντιχλωριο βαζεις με την αλλαγη?
ΝΑΙ ΕΒΑΛΑ οταν το πρωτογεμισα. θα εκανα καιαυριο την πρωτη μου μερικη αλλαγη αυριο κλεινει μια εβομαδα
:(

Dimis
06-04-13, 19:33
Εκτος απο το αστρωτο ενυδρειο,εχεις μεσα 3 αφρικανες.
Μας βαζεις λιγο μια φωτο ολοκληρου του ενυδρειου να δω που μπορουν να κρύβονται αυτες,γιατι μαλλον τρομοκρατημενες φαινονται...

gentlem@n
06-04-13, 19:35
τι εννωεις τελευταια αλλαγη νερου σημερα ?ποσες αλλαγες εχεις κανει σε μια εβδομαδα?

βαλε μια αγγελια υπαρχουν παιδια απο τη χαλκιδα .τουλαχιστον προσπαθησε .
πως βαζω αγγελια????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

rottbea
06-04-13, 19:35
Εκτος απο το αστρωτο ενυδρειο,εχεις μεσα 3 αφρικανες.
Μας βαζεις λιγο μια φωτο ολοκληρου του ενυδρειου να δω που μπορουν να κρύβονται αυτες,γιατι μαλλον τρομοκρατημενες φαινονται...
Αστο Ντιμη .........
Αφρικανες χωρις πετρες για κρυψωνα, με χαλικι αντι για αμμο!!
Το παληκαρι χρειαζεται βοηθεια και πολυ διαβασμα.Αν ειχε και καπου να δωσει τα ψαρακια προσωρινα ακομα καλυτερα!!

nikolakis94
06-04-13, 19:42
Πρεπει πρωτα απ ολα να στρωσεις το φιλτρο σου και αφου το κανεις αυτο να παρεις πετρες να δημιουργησεις κρυψωνες ωστε να κρυβονται τα ψαρια σου ωστε να δημιουργηθει ενα σωστο αφρικανικο.

gentlem@n
06-04-13, 19:43
Αστο Ντιμη .........
Αφρικανες χωρις πετρες για κρυψωνα, με χαλικι αντι για αμμο!!
Το παληκαρι χρειαζεται βοηθεια και πολυ διαβασμα.Αν ειχε και καπου να δωσει τα ψαρακια προσωρινα ακομα καλυτερα!!
μου ειπαν για χαλικι οχι απαραιτητα αμμο!! αλλα πετρες δεν εβαλα ακομα. ειναι σιγουρα φοβισμενα.
...αλλα και σε φωτο που εχω δει εχουν χαλικι.. τερλωσ παντων οτι και να πω τωρα ειναι περιτο.
Χιλα ευχαριστω σε ολους σας . ειμαι χαλια , δεν υπαρχει και καποιος να του τα δωσω προσωρινα.
παω να φαω γιατι δεν εχω φαει απο τις 12:00 και μετο που γυρισα απο τη δουλεια το ειδα και μπηκα κατευθειαν να σας γραψω.
Μετα μαλλον θα το ριξω στο διαβασμα και στην προσευχη να μου αντεξουν μεχρι να κανω ΚΑΤΙ. ... τρομαρα μου.

nikolakis94
06-04-13, 19:44
Το σωστο αφρικανικο πρεπει να εχει αμμο οχι χαλικι

stelios816
06-04-13, 19:48
πως βαζω αγγελια????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=26 εδω βαλε αγγελια .

οταν το μπολιασεις και υστερα πετα το χαλικη απο μεσα βαλε αμμο κατω και πολλες πετρες απο φυτα μονο anubies και βαλισνεριες μην πας στο πετ και σου δωσει οτι θελει αυτος αν βαλεις κατι αλλο περα απο αυτα δεν θα μεινει με τα mpuna. μετα πηγενε στην κατηγορια malawi και ριξε μια ματια για το πως πρεπει να κανεις το ενυδρειο σου .τα ψαρια αυτα πανε σε χαρεμια και οχι μεμονομενα δηλαδη 1 αρσενικο με 3 + θυληκα. στα λιτρα σου καλο θα ηταν να προτημουσες 1 χαρεμι βασικα με παραπανω θα εχεις προβληματα μελοντικα αυτα τα ολιγα καλη συνεχεια.

TRYFONAS K.
06-04-13, 20:01
καλα με το πετ σοπ με κοροιδεψε εντα ξει αλλα στηριχτηκα περισσοτερο οτι η "ΣΕΡΑ" που απο οτι ξερω ειναι καλη εταιρεια ειδων ενυδρειου στο χωρο της δεν θα εβγαζε τετοιο προιον που θα την παταγα. τι αλλο να κανω παντως τωρα?βακτηρια (ο θεος να τα κανει) καμια μαρκα δεν βγαζει..ασε τι πουλαει ο καθενας..κ γω μπορει να βγαλω ενα μπουκαλακι με ενα υγρο και το βαφτισω ''βακτηρια''..ο σωστοτερος τροπος ειναι αυτος http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656

ChocolatePuma
06-04-13, 20:05
Να προτεινω κάτι:
Μπορεί κάποιος να γράψει 3-4 πραγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα μηπως και σωθούν τα ψαράκια
Εκτός από το μπόλι και τις πέτρες που πρέπει να προστεθούν, τα οποία ήδη έχουν γραφτεί

Γιατί νομίζω πως ο φίλος, σε λίγο θα χαθεί με τόσα ποστ

rottbea
06-04-13, 20:08
Να προτεινω κάτι:
Μπορεί κάποιος να γράψει 3-4 πραγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα μηπως και σωθούν τα ψαράκια
Εκτός από το μπόλι και τις πέτρες που πρέπει να προστεθούν, τα οποία ήδη έχουν γραφτεί

Γιατί νομίζω πως ο φίλος, σε λίγο θα χαθεί με τόσα ποστ
Συχνες αλλαγες 50% με προσθηκη αντιχλωριου για τωρα και απο Δευτερα μπολι και αμμο για το συγκεκριμενο ειδος!

stelios816
06-04-13, 20:10
το μονο που θα εκανε μεχρι να βρει το μπολι θα ηταν τακτικες αλλαγες με νερο ιδιας θερμοκρασιας ανα 12 ωρες και οχι ταισμα .

gentlem@n
06-04-13, 23:29
ενταξει παιδια σημερα (να ξημερωσει πρωτα) θα ξεκινησω αλλαγη νερου.
ευχαριστω και παλι.

Stivv27
07-04-13, 10:08
Ξεκινας μεγαλες αλλαγες με ιδιας θερμοκρασιας νερο και με αντιχλωριο!
ΜΑζεβεις απο καπου λιγες κοτρονες τις βραζεις και τις βαζεις μεσα ωστε να γινουν λιγες κρυψωνες για να χαλαρωσουν και αυτα λιγο!
Μεχρι να βαλεις τις πετρες δεν αναβεις καθολου φως στο ενυδρειο
Αυριο βρισκεις μπολι
Καθολου ταισμα μεχρι να μπει το μπολι στο ενυδρειο!

Alex214
07-04-13, 10:14
φιλε μου το ψαρι σου ειναι καθαρα στρεσαρισμενο,στο φιλτρο ψαχνει χωρο να κρυφτει,βαλε κρυψωνες εστω και προσωρινες μεχρι να βρεις τις καταλληλες πετρες,ταισε με το φως σβηστο,ολα θα πανε καλα

Stivv27
07-04-13, 10:30
φιλε μου το ψαρι σου ειναι καθαρα στρεσαρισμενο,στο φιλτρο ψαχνει χωρο να κρυφτει,βαλε κρυψωνες εστω και προσωρινες μεχρι να βρεις τις καταλληλες πετρες,ταισε με το φως σβηστο,ολα θα πανε καλα

Δυστηχως ταισμα σε αστρωτο ενυδρειο ειναι οτι χειροτερο!Ας ειμαστε σιγουροι για την απαντηση μας πριν την δωσουμε σε καποιον που ειναι αγχωμενος και μπορει να κανει και αυτο που του λεμε και να τον παρουμε στο κεφαλι μας!

Alex214
07-04-13, 10:59
μαλλον εσυ κανεις λαθος φιλε μου,ποιος το λεει οτι δεν ταΐζουμε? και πως θα πιασει βιολογια το ενυδρειο? και τα ψαρια τι θα κανουνε θα ψοφησουν απο την πεινα?απλα θελει να προσεχει την αμμωνια του συχνα

stelios816
07-04-13, 11:04
μαλλον εσυ κανεις λαθος φιλε μου,ποιος το λεει οτι δεν ταΐζουμε? και πως θα πιασει βιολογια το ενυδρειο? και τα ψαρια τι θα κανουνε θα ψοφησουν απο την πεινα?απλα θελει να προσεχει την αμμωνια του συχνα

αδερφε καπου μπερδευεσαι τα ψαρια ειναι μεσα ,με αυτον τον τροπο που λες κανεις στρωσιμω με ψαρια. τα ψαρια αταιστα και 10 μερες να τα αφησεις δεν παθενουν τιποτα. τι συμβουλες ειναι αυτες που δινεις δεν καταλαβενω πραγματικα, εσυ ετσι θα εκανες στο δικο σου ενυδρειο ?

Alex214
07-04-13, 11:11
ετσι εχω κανει σε ολα μου τα ενυδρεια ναι,οταν κανεις στρωσιμο με ψαρια δεν ταΐζεις? κι αν χρειαστει ενα μηνα να πιασει βιολογια τι θα κανει? απλα το ξαναλεω προσεχεις την αμμωνια

stelios816
07-04-13, 11:14
αρα κανεις στρωσιμο με ψαρια εσυ? και συμβουλευεις τον φιλο να κανει το ιδιο και οχι να βαλει μπολι. τι να πω?:confused:

ο τροπος που στρωνεις τα ενυδρεια σου ειναι ο ποιο απανθρωπος να ξερεις.

Alex214
07-04-13, 11:24
συγγνωμη φιλε μου αλλα οταν δεν εχεις μπολι τι θα κανεις? ο φιλος εδω απ οτι καταλαβα κανει στρωσιμο με ψαρια γιατι δεν εχει μπολι και προσπαθει με διαφορα σκευασματα(τα οποια δεν τα εχω βαλει ποτε και δεν τα ξερω) και δεν του ειπα να το κανει εγω απλα το κανει,και μια ερωτηση φιλε μου,εσυ πως καταλαβες οτι τα ψαρια του υποφερουν απο αμμωνια αφου δεν εχει κανει μετρησεις

stelios816
07-04-13, 11:34
αν διαβασεις τη φορμα θα καταλαβεις οτι μετα απο λειτουργεια 7 ημερων χωρις μπολι και με ταισματα η αμμωνια του ειναι στο φουλ. δεν χρειαζεται να δουμε την μετρηση για να καταλαβουμε τα αυτονοητα. τωρα εσυ πως εκρινες οτι η red zebra ειναι απλα φοβισμενη λογο πετρας αυτο δεν το καταλαβα? οσο για το τι θα κανει
ειπαμε η θα βρει μπολι η θα τα δωσει πισω στο μαγαζι που τα πηρε και θα τα παρει μολις στρωσει το ενυδρειο το . ΟΧΙ να το στρωσει με τον πλεον ανορθοδοξο τροπο που προτεινης εσυ .που και στο φιναλε η mpunes δεν προκειτε να τη βγαλουν ως το τελος δεν ειναι χρυσοψαρα που και αυτα τσακιζονται αλλα εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες επιβιωσης.

το κακο ειναι πως δεν εβαλε καν αγγελια για μπολι .

Alex214
07-04-13, 11:51
φιλε μου δεν με ρωτησε και του ειπα εγω να το κανει,αλλα τωρα ισως να ειναι μονοδρομος για τον φιλο και να μην εχει επιλογες για να δωσει τα ψαρια του τι πρεπει να κανει να μην ταισει?και ναι εγω στην φωτογραφια βλεπω ενα φοβισμενο ψαρι και εαν ειναι αρρωστο ισως να ηταν απο πριν,ας μην χαλασουμε το topic με δικες μας αντιπαραθεσεις

stelios816
07-04-13, 12:00
δεν ειναι δικες μας αντιπαραθεσεις ειναι απλα αντιλογος για να μην περασουν σε νεους χομπιστες λαθος εντυπωσεις περι στρωσιματος.;)

samilias21
07-04-13, 12:07
ςος πρωτα αγοραζεις υγρα τεστ νερου αμμωνιας νιτρωδη νιτρικα (απορω πως δεν το διαβασα απο τα εμπειρα παιδια)κανεις τα τεστ και μας τα λες.

τα σεναρια ειναι τα εξης

1) δινεις τα ψαρια πισω μεχρι να στρωσεις το ενυδρειο.και τα ξαναβαζεις τοτε

2) βρισκεις αμεσα μπολι

3) ριχνεις βακτηρια , ταιζεις ελαχιστα , και κανεις και μεγαλες αλλαγες νερου

με την σειρα οπως στα εγραψα ειναι το καλυτερο προς το χειροτερο!

το ενυδρειο σου θελει δουλεια αλλα μην απογοητευεσαι ολα θα τα φτιαξουμε
καταρχην θελει αμμο διοτι τα συγκεκριμενα ψαρακια την μασουλανε και την βγαζουνε απο τα βραγχια με αυτο τον τροπο τα καθαριζουν και ολας!
επισης θελει πετρες πολλες πετρες να κανεις 2 βουνα πχ στις ακρες διοτι πρεπει να κρυβονται για πολλους λογους
ακομη τα συγκεκριμενα πανε σε χαρεμια (1m-3,4f)
αυτα για αρχη για να παρεις μια γευση τα υπολοιπα με την σειρα!
ελπιζω να κανεις το καλυτερο για αυτα και για σενα ωστε να αρχισεις πραγματικα να χαιρεσαι το χομπι!

stelios816
07-04-13, 12:11
ριχνοντας ζουμακια και κανοντας μεγαλες αλλαγες συγχρονως τι θα γινει ακριβως??

Alex214
07-04-13, 12:14
το ξαναλεω οτι εγω δεν ειπα σε κανεναν να στρωσει το ενυδρειο του με ψαρια,εγω το εχω κανει με χρυσοψαρα ο οποιος ειναι ενας τροπος κι αυτος οταν δεν εχουμε μπολι που ειναι και ο καλυτερος (το μπολι),επισης στρωσιμο γινετε και με τροφη,εαν εδω ο φιλος τωρα δεν μπορεσει να βρει μπολι και δεν μπορει να δωσει τα ψαρια του ειναι αναγκασμενος να στρωσει το ενυδρειο του με αυτα τα ψαρια που εχει,αλλα θα προσεχει τις μετρησεις του,αυτη ειναι η αποψη μου

samilias21
07-04-13, 12:15
στις αλλαγες θα μειωνει την αμμωνια !
και καποια στιγμη θα δημιουργησουν αποικιες στο φιλτρο τα βακτηρια !

stelios816
07-04-13, 12:29
το ξαναλεω οτι εγω δεν ειπα σε κανεναν να στρωσει το ενυδρειο του με ψαρια,εγω το εχω κανει με χρυσοψαρα ο οποιος ειναι ενας τροπος κι αυτος οταν δεν εχουμε μπολι που ειναι και ο καλυτερος (το μπολι),επισης στρωσιμο γινετε και με τροφη,εαν εδω ο φιλος τωρα δεν μπορεσει να βρει μπολι και δεν μπορει να δωσει τα ψαρια του ειναι αναγκασμενος να στρωσει το ενυδρειο του με αυτα τα ψαρια που εχει,αλλα θα προσεχει τις μετρησεις του,αυτη ειναι η αποψη μου

οπως ειπες αφου δεν εχεις μπολι στρωνεις με σκετη τροφη ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ ομως μεσα η στρωνεις με αμμωνια απο ενα φαρμακειο που θα βρεις σιγουρα αλλα ξαναλεω ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ.
στις αλλαγες θα μειωνει την αμμωνια !
και καποια στιγμη θα δημιουργησουν αποικιες στο φιλτρο τα βακτηρια !

πιστευεις οτι με αυτον τον τροπο στρωνεις το ενυδρειο ? μετα απο 6 μηνες και αφου εχεις ξεκληρησει ενα κοπαδι ψαρια ισως να το εχεις στρωσει.;)

Alex214
07-04-13, 12:31
ναι φιλε μου ακριβως ετσι ειναι το ιδιο πραγμα λεμε,αλλα τωρα τα εχει και εαν δεν εχει να τα δωσει καπου τι να κανει? να τα πεταξει? οπως λεει ο φιλος ποιο πανω αλλαγες νερου τωρα εαν δεν μπορει να αλλαξει η κατασταση, ειναι η καλυτερη λυση

samilias21
07-04-13, 12:35
νομιζω οτι ημουν σαφης με την σειρα που προτεινα!

με τιποτα δεν θα διαλεγα να στρωσω ενα ενυδρειο με κατι ζωντανο μεσα
οπως αλλωστε δεν το εκανα ποτε στα ενυδρεια μου!

αλλα τωρα εχουμε ενα προβλημα και ενα γεγονος στο οποιο πρεπει να δωσουμε λυση χωρις να κατηγορουμε κανεναν ή να λεμε τι επρεπε να ειχε κανει!

για αυτο φιλικα παντα προτεινα με σειρα προτεραιοτητας τι θα πρεπει να ακολουθησει απο κει και περα θα κρινει τι μπορει και τι δεν μπορει να κανει!

οπως για μενα πριν βγαλω πορισμα το τι φταιει θελω να δω μετρησεις!

φιλικα παντα!

stelios816
07-04-13, 12:38
νομιζω οτι ημουν σαφης με την σειρα που προτεινα!

με τιποτα δεν θα διαλεγα να στρωσω ενα ενυδρειο με κατι ζωντανο μεσα
οπως αλλωστε δεν το εκανα ποτε στα ενυδρεια μου!

αλλα τωρα εχουμε ενα προβλημα και ενα γεγονος στο οποιο πρεπει να δωσουμε λυση χωρις να κατηγορουμε κανεναν ή να λεμε τι επρεπε να ειχε κανει!

για αυτο φιλικα παντα προτεινα με σειρα προτεραιοτητας τι θα πρεπει να ακολουθησει απο κει και περα θα κρινει τι μπορει και τι δεν μπορει να κανει!

οπως για μενα πριν βγαλω πορισμα το τι φταιει θελω να δω μετρησεις!

φιλικα παντα!

χρειαζεται απλα να καταλαβεις τον κυκλο του αζωτου και οχι να δεις μετρησεις σε καποιες περιπτωσης.

samilias21
07-04-13, 12:39
δεν καταλαβα τι ακριβως μου λες?
αν εχω καταλαβει τον κυκλο του αζωτου?

rottbea
07-04-13, 12:41
Mηπως το παμε μακρια το θεμα?:rolleyes::rolleyes:

stelios816
07-04-13, 12:42
να καταλαβεις τις μερες του κυκλου λεω απλα.

xostel77
07-04-13, 12:42
Αυτή τη στιγμή δεν λέμε πως στρώνονται τα ενυδρεία αλλά πως θα στρωθεί το συγκεκριμένο ενυδρειο. Από τι στιγμή που έκανε το λάθος να πάρει τα ψάρια και μετά να ρωτησει δεν έχει πολλες επιλογες, Θα το στρώσει με τα ψάρια μέσα αν δεν καταφέρει να τα δώσει για ένα διάστημα. Απλά το λιγότερο δυνατό ταισμα, συχνές αλλαγες νερού και μετρήσεις...Τα περί κύκλο του αζώτου θα τα μάθει σίγα σιγά,αν τα ήξερε ο άνθρωπος δεν θα ρωτούσε!

stelios816
07-04-13, 12:45
εχει δει καποιος πως κανουν η mpunes οταν τις υποβαλεις σε αμμωνια μου κανει εντυπωσει που λετε αφου εχει τα ψαρια μεσα να το στρωσει με αυτα μονο εγω δεν καταλαβενω τι λογικη σας?

xostel77
07-04-13, 12:50
Αν δεν καταφέρει να τα δώσει τι θα κάνει??

samilias21
07-04-13, 12:50
δλδ εσυ γνωριζεις ακριβως σε ποιο σταδιο βρισκεται τωρα το συγκεκριμενο ενυδρειο χωρις τα τεστ?

διοτι εγω δεν γνωριζω αν εχει ξεκινησει ,
αν εχει μονο αμμωνια,
αν εχει και νιτρωδη,
αν δεν εχει αμμωνια αλλα εχει μονο νιτρωδη,

φανταζομαι οτι ο κυκλος δεν ειναι για ολα τα ενυδρεια ιδιος,
εχει πολλες παραμετρους που το επιρρεαζουν οπως πχ ιχθιοφορτιση

επισης δεν καταλαβαινω το λογο που διαφωνουμε!
δεν προτεινε κανεις απο δω μεσα να αγορασει το παιδι μια γυαλα να βαλει νερο και ψαρι και βλεπουμε πως θα το αντιμετωπισουμε!

και δλδ αν δεν μπορει να βρει μπολι και ο πετσοπας δεν τα παρει πισω προτεινεις να τα πεταξει για να στρωσει το ενυδρειο με τον σωστο τροπο και μετα να αγορασει αλλα ψαρακια , σε αυτην την περιπτωση προτεινω να συνεχισει την προσπαθεια

stelios816
07-04-13, 12:54
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=4834&stc=1&thumb=1&d=1221389708

xostel77
07-04-13, 13:01
Το πως θα το στρώσει το ξέρομε, αυτό που δεν μας λες ειναι το τι θα κάνει τα ψάρια αν δεν τα δώσει...

tsoui
07-04-13, 13:03
@ stelios816 οχι ευτυχως υπαρχουν και αλλοι!
Μπορει καλιστα και καλυτερα μπορω να πω να βαλει μια αγγελια να τα χαρισει (που συνηθως εχει μια δυσκολια σαν επιλογη καθοτι οτι αγοραζουμε θεωρουμε οτι μας ανηκει ολοκληρωτικα ακομα και η ζωη οργανισμου) ,ή να τα πουλησει που ειναι και ποιο ευκολο σαν αποφαση αν δε βρεθει καποιος για τις 2 περιπτωσεις ας κανει το φιλτρο χημικο με ζεολιθο μεχρι να βρει μπολι ετσι δεν ταλαιπωρειτε κανενας.

samilias21
07-04-13, 13:04
το διαβασα το λινκ αλλα δεν καταλαβα σε τι κανω λαθος?
ειπα
1) να παρει υγρα τεστ
2) να δωσει τα ψαρια αν δεν μπορει
3) να βρει μπολι αν δεν μπορει
4) να ταιζει ελαχιστα και να κανει αλλαγες νερου για να πεφτει η αμμωνια( οπως αλλωστε δειχνει η 1η φωτο)

επισης λεει οτι ο κυκλος του αζωτου εχει πολλες παραμετρους για αυτο χρειαζοντε τα τεστ δλδ δεν ειναι ιδιος για ολα τα ενυδρεια!(4η παραγραφος)

ειλικρινα και παντα φιλικα εξακολουθω να μην καταλαβαινω που διαφωνουμε

nazgul
07-04-13, 13:21
το διαβασα το λινκ αλλα δεν καταλαβα σε τι κανω λαθος?
ειπα
1) να παρει υγρα τεστ
2) να δωσει τα ψαρια αν δεν μπορει
3) να βρει μπολι αν δεν μπορει
4) να ταιζει ελαχιστα και να κανει αλλαγες νερου για να πεφτει η αμμωνια( οπως αλλωστε δειχνει η 1η φωτο)

επισης λεει οτι ο κυκλος του αζωτου εχει πολλες παραμετρους για αυτο χρειαζοντε τα τεστ δλδ δεν ειναι ιδιος για ολα τα ενυδρεια!(4η παραγραφος)

ειλικρινα και παντα φιλικα εξακολουθω να μην καταλαβαινω που διαφωνουμε

Τα τεστ τα χρειαζεται ετσι κι αλλιως και πρεπει να τα αγορασει. Αλλα το θεμα ειναι στην παρουσα φαση, τι να μετρησει με μια εβδομαδα, νιτρικα? Αμμωνια θα μετραει. Τι να μετραει 2, τι να μετραει 5? Τοξικοτατες ειναι και οι δυο περιπτωσεις. Αν αρχισει να μετρησει και νιτρωδη, θα το καταλαβει οταν βρει και τα αλλα ψαρια σε αυτη την κατασταση. Απλα το συγκεκριμενο ψαρι προλαβε ηδη να παθει το κακο.

Το θεμα ειναι να βρει μπολι αμεσα, μηπως σωθει κανενα απο τα ψαρια στο τελος.

Αν ειναι να το στρωσει τελικα το φιλτρο με τα ψαρια, σκοτωνοντας τα αργα στην ουσια, , ταϊσει δεν ταϊσει, την ιδια καταληξη θα εχουν ολα. Απλα αν αυξηθει κι αλλο η αμμωνια, θα ταλαιπωρηθουν λιγοτερο. Πολυ απλα ειναι τα πραγματα.

Η επιλογη ειναι του φιλου μας. Τωρα αν δεν εβαλε ηδη αγγελια για μπολι, εγω δεν εχω να πω καμια αλλη αποψη.

Αυτα απο εμενα.

Stivv27
07-04-13, 13:25
Για ποιο λογο να κανει στρωσιμο με ψαρια?
Το να μπει μια αγγελεια δεν ειναι τοσο κοπος!Κανει πρωτα αυτο βαζει λιγες πετρες μεσα να ξεαγχωθουν τα ψαρια του λιγο εχει που εχει αμμωνια,νιτρικα (κανεις δεν ξερει ακριβως) κανει μεγαλες αλλαγες νερου ,εχει φωτα σβηστα,αν σε 1-2 μερες δεν βρει μπολι τοτε αρχιζει και ταιζει ελαχιστα ανα μια δυο μερες γιατι δεν πιστευω να μην δεν βρει μπολι!
Καλα ρε παιδια δεν εισαστε και απο το Καρπενησι να μην μπορειτε να βρειτε μπολι και να μην βρεις σε μια μερα σε 2-3 θα βρεις!Γιατι να καψεις τα ψαρια σου εστω και λιγο στην αμμωνια?

ChocolatePuma
07-04-13, 13:26
Το να μπει μια αγγελεια δεν ειναι τοσο κοπος!Κανει πρωτα αυτο βαζει λιγες πετρες μεσα να ξεαγχωθουν τα ψαρια του λιγο εχει που εχει αμμωνια,νιτρικα (κανεις δεν ξερει ακριβως) κανει μεγαλες αλλαγες νερου ,εχει φωτα σβηστα,αν σε 1-2 μερες δεν βρει μπολι τοτε αρχιζει και ταιζει ελαχιστα ανα μια δυο μερες γιατι δεν πιστευω να μην δεν βρει μπολι!
Καλα ρε παιδια δεν εισαστε και απο το Καρπενησι να μην μπορειτε να βρειτε μπολι και να μην βρεις σε μια μερα σε 2-3 θα βρεις!Γιατι να καψεις τα ψαρια σου εστω και λιγο στην αμμωνια?

+1000!:D

nazgul
07-04-13, 13:27

Αυτο λεω και εγω Χρηστο. Κανουμε μια ολοκληρη κουβεντα, ενω το πρωτο που πρεπει να γινει ειναι να μπολιαστει το φιλτρο.

samilias21
07-04-13, 13:34
ρε παιδια θα με τρελανετε!
που διαφωνουμε?
τι το διαφορετικο ειπα εγω?

διαφωνουμε στην 3 και τελευταια επιλογη που ειπα?
οτι να παρει τεστ να μετραει και να κανει αναλογως αλλαγες νερου συμπληρωνοντας βακτηρια και ταιζοντας ελαχιστα?

αν διαφωνουμε σε αυτο μονο τοτε πειτε μου τι προτεινετε εαν
1 δεν μπορει να τα δωσει ή δεν βρισκει να τα δωσει? και
2 αν δεν μπορει να βρει μπολι?

τα πεταει??
το παιδι δεν ηξερε τι πρεπει να κανει,
δεν ειναι οτι αποφασισε να το στρωσει με ψαρια! μην μπερδευεστε!

δεν γνωριζε και καλως η κακως φτασαμε σε αυτο το σημειο
δεν πρεπει να τον βοηθησουμε?
τι πρεπει να του πουμε δωσε τα ψαρια και μετα τα λεμε!
και αν δεν μπορει να τα δωσει δλδ να μην κανει τιποτα?να μην προσπαθηση καν!

και παλι δεν λεω οτι ειναι ο καλυτερος τροπος μαλιστα ειναι ο χειροτερος τροπος
αλλα δεν παυει να ειναι τροπος!μια εσχατη λυση

nazgul
07-04-13, 13:35
ρε παιδια θα με τρελανετε!
που διαφωνουμε?
τι το διαφορετικο ειπα εγω?

διαφωνουμε στην 3 και τελευταια επιλογη που ειπα?
οτι να παρει τεστ να μετραει και να κανει αναλογως αλλαγες νερου συμπληρωνοντας βακτηρια και ταιζοντας ελαχιστα?

αν διαφωνουμε σε αυτο μονο τοτε πειτε μου τι προτεινετε εαν
1 δεν μπορει να τα δωσει ή δεν βρισκει να τα δωσει? και
2 αν δεν μπορει να βρει μπολι?

τα πεταει??

Ε οχι βεβαια, απλα να ψαξει για μπολι ειπαμε, οπου συμφωνουμε ολοι.

Αυτο που απλα σχολιασα στα λογια σου, ειναι οτι δεν εχει νοημα να κανει μετρησεις τωρα, αφου το μονο που θα μετραει θα ειναι η αμμωνια. Βαση πρεπει να δωσει στο μπολι και οχι στο να παρει τεστ.

Δεν διαφωνουμε πουθενα.

stelios816
07-04-13, 13:39

Αυτο που απλα σχολιασα στα λογια σου, ειναι οτι δεν εχει νοημα να κανει μετρησεις τωρα, αφου το μονο που θα μετραει θα ειναι η αμμωνια. Βαση πρεπει να δωσει στο μπολι και οχι στο να παρει τεστ.

Δεν διαφωνουμε πουθενα.

τοσο απλα ειναι τα πραγματα ολοι αυτο λεμε οτι και τεστ να κανει το αποτελεσμα θα εχει αμμωνια οποτοτε ολα τα αλλα τι τα λεμε τι δεν τα λεμε ειναι το ιδιο ρε παιδες.

samilias21
07-04-13, 13:44

Δεν διαφωνουμε πουθενα.

συμφωνω οτι πρεπει να βρει μπολι χθες η να δωσει τα ψαρια προχθες!
οπως αν κανει τωρα μετρησεις θα μετραει μονο αμμωνια!

αλλα τα τεστ θα τα χρειαστει για να δει πως προχωραει ο κυκλος του!
και μην ξεχναμε οτι μιλαμε για νεο χομπιστα!
τι σου κανει ο γραπτος λογος !!!
εχουμε 2 ωρες να λεμε το ιδιο πραγμα με διαφορετικα λογια:smt035:smt035:smt035

nazgul
07-04-13, 13:48
Βρε, για μπολι μιλαμε. Ποιος κυκλος? Δεν θα κανει τον κυκλο του αζωτου με το μπολι, θα ειναι ετοιμο.

Αν δει τον κυκλο με τα ψαρια μεσα, θα τα δει και αυτα με τον κυκλο απο τα στεφανια στο κεφαλι τους!
Αντε, το λυσαμε. Δεν χρειαζεται να το συνεχισουμε. :p

samilias21
07-04-13, 13:51
Βρε, για μπολι μιλαμε. Ποιος κυκλος? Δεν θα κανει τον κυκλο του αζωτου με το μπολι, θα ειναι ετοιμο.

Αν δει τον κυκλο με τα ψαρια μεσα, θα τα δει και αυτα με τον κυκλο απο τα στεφανια στο κεφαλι τους!

οπα μην το ξαναπιασουμε απο την αρχη:):):)
αν βρει μπολι ειπαμε ολα οκ το λυσαμε αυτο!
αν δεν βρει μπολι να δωσει τα ψαρια συμφωνησαμε και σε αυτο!

τεστ να παρει για να παρακολουθει σε περιπτωση που δεν μπορει να κανει τα 2 προηγουμενα βηματα ωστε να πρατει αναλογως!(δεν το συνηστουμε αλλα ειναι η εσχατη λυση! γιατι να του πουμε να τα πεταξει δεν ειναι λυση)

ειμαστε συμφωνει?:)

nazgul
07-04-13, 14:08
:D Ειμαστε!

genecr
08-04-13, 08:14
:D:D

gentlem@n
08-04-13, 11:02
φιλε μου δεν με ρωτησε και του ειπα εγω να το κανει,αλλα τωρα ισως να ειναι μονοδρομος για τον φιλο και να μην εχει επιλογες για να δωσει τα ψαρια του τι πρεπει να κανει να μην ταισει?και ναι εγω στην φωτογραφια βλεπω ενα φοβισμενο ψαρι και εαν ειναι αρρωστο ισως να ηταν απο πριν,ας μην χαλασουμε το topic με δικες μας αντιπαραθεσεις
ναι, εδω εχω και εγω την απορια μου! μονο αυτο ειναι ετσι!!!! τα αλλα δυο που ειναι 3 ημερες πριν απο αυτο ειναι μια χαρα απο συμπεριφορα και τρωνε και κυκλοφορουν σε ολο το μηκος πλατος υψος ενυδρειου, μηπως ηταν αρρωστο οταν το πηρα?? αν ναι να τι να βαλω απο θεραπεια? κατι της sera αυτο το toxivec??
stelios816 & Alex214 διαβαζω τα λογια σας και χαιρωμαι που εχω δυο παθιασμενους με το χομπυ και εμπειρους (φυσικα και οι υπολοιποι) που ασχολουνται με τον πονο μου -εγω απλα ειμαι παθιασμενος και απειρος- . Οι αντιπαραθεσεις σας ειναι παντα φιλικες ετσι?:-P:-P:-P μονο εγω ειμαι τσαντισμενος με τον ευατο μου αλλα παλι αν δεν τη πατησω σαν απειρος πως θα γινω εμπειρος:rolleyes::rolleyes::rolleyes:.

Stivv27
08-04-13, 11:29
Aπλη αντιπαρεθεση ηταν!Εκανες τιποτα στο ενυδρειο?Εβαλες καμια πετρα για να χαλαρωσουν λιγο?Αγγελεια για μπολι εβαλες?

gentlem@n
08-04-13, 11:50
Aπλη αντιπαρεθεση ηταν!Εκανες τιποτα στο ενυδρειο?Εβαλες καμια πετρα για να χαλαρωσουν λιγο?Αγγελεια για μπολι εβαλες?
ναι εβαλα αγγελια σημερα και εχθες Κυριακη ευτυχως βρηκα μια μαντρα με υλικα οικοδομων ανοικτα ζητησα πετρες δεν ειχε, και πηρα μαρμαρο σαν την γροθια σε μεγεθος και πιο μεγαλο (5-6 κομματια), τα εχω απο σε κουβα με καυτο μερο και ξυδια απο εχθες. ειμαι στη δουλεια τωρα θα γυρισω το βραδυ αι θα τα βαλω.

nazgul
08-04-13, 12:36
ναι, εδω εχω και εγω την απορια μου! μονο αυτο ειναι ετσι!!!! τα αλλα δυο που ειναι 3 ημερες πριν απο αυτο ειναι μια χαρα απο συμπεριφορα και τρωνε και κυκλοφορουν σε ολο το μηκος πλατος υψος ενυδρειου, μηπως ηταν αρρωστο οταν το πηρα?? αν ναι να τι να βαλω απο θεραπεια? κατι της sera αυτο το toxivec??

Βρε, 3 σελιδες συζητηση ειχαμε και εσυ καταλαβες οτι ηταν αρρωστο το νεο ψαρακι? Απλα αυτο την ακουσε απο την αμμωνια κατευθειαν.

Ασε τα φαρμακα, μη σου φορτωσει κι αλλο το πετσοπ. Χειροτερα θα τα κανεις. Μπολι, αλλιως αν στρωσεις το ενυδρειο με τα ψαρια, δεν θα τα χαρεις πανω απο μηνα, με τα τοξικα που θα λαβουν. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.

gentlem@n
11-04-13, 12:49
Γεια σας παιδες και παλι.
Πνιγηκα λιγακι αλλα κατεληξα.
Ψαχνω να βρω moonstone απο μαντρα υλικα οικοδομων οπου πηρα και αμμο ποταμισια 1,5Ευρω 25 κιλα!!!! αλλα δεν μου αρεσει τελικα θα περιμενω να βρω ασπρη ή μια αλλη που εχω δει μπεζ.
Εχω κανει 20% αλλαγη νερου με λιγες ωρες φωτισμο 3-4 περιπου, και λιγη τροφη που παντα την τρωνε ολη. Αγοραζω σημερα τα πρωτα μου υγρα για αμμωνιες νιτρικα φοσφωρικα κτλ. και θα αναφερω αποτελεσματα.
Επανερχομαι δριμυτερος:smt023:smt023:smt023

gentlem@n
15-04-13, 11:45
Αγαπητοι φιλοι, το ενυδρειο ηταν "υπο κατασκευην" το σβκ πηρα νεα χαλαζιακη αμμο & βρηκα μπεζ φεγγαροπετρες.αγορασα τεστ αμμωνιου/αμμωνιας και τεστ νιτρικων της σερα.
Αποτελεσματα : αμμωνιου/αμμωνιας 0mg/l
Αποτελεσματα : νιτρικά 10mg/l
Δειτε και της φωτο και μου λετε εντυπωσεις και διατυπώσεις.

maria p
15-04-13, 12:09
γειά σου, το κίτρινο είναι αυτό που είχε το πρόβλημα? πήγε καλά?
ωραίο είναι, μήπως λίγες ακόμα πετρούλες να έβαζες?
το φυτό είναι πλαστικό?

samilias21
17-04-13, 00:19
θελεις πολλες πετρες ακομη - να χτησεις ;)
και το φυτο και σε μενα ψευτικο φαινετε αν ειναι βγαλτο

Diskus fan
17-04-13, 10:35
Έχεις ρίξει καμιά ματιά στο forum... για να πάρεις μια ιδέα/βοήθεια, του πως είναι περίπου το στήσιμο για τα αφρικάνικά;

gentlem@n
22-04-13, 08:52
ναι παιδια, το φυτο ειναι πλαστικο και οι πετρες λιγες. Εχω παρει 16 κιλα πετρα αλλα δεν εχω προλαβει να τις σπασω ακομα για αρχη εβαλα αυτες. Οσο για το φυτο το εβαλα για να εχουν πιο πολυ επιφανεια αποικισης τα βακτηρια αλλα αν εβαζα πραγματικο φυτο θα ηθελα περισσοτερο χρονο για συντηρηση του ενυδρειου, που δεν εχω. Οι κιχλιδες δεν εχουν φυτα βεβαια στο φυσικο τους περιβαλλον αλλα... ετσι ενα φυτακι θα το εκανε πιο ωμορφο χωρις να πειραζει τα ψαρακια μου (πιστευω)!!!

Για την ωρα ομως περιμενω να περασει ο μηνας να κλεισει ο κυκλος του αζωτου -το αλμινο μου ειναι καλυτερα, ευχαριστω maria p, ηθελε πιο πολλες κρυψωνες- και φιλε Diskus fan ναι ευχαριστω θα κοιταξω καλυτερα τα αφρικανικα θα πρεπει να βρω πιο πολλυ χρονο για διαβασμα. Θα το παλεψω αυτο....

stanisalus18
24-06-13, 22:42
τι απέγιναν τα ψάρακια τελικά? τα κατάφεραν? πως ειναι το ενυδρειο τωρα?

gentlem@n
25-06-13, 15:52
ναι ευχαριστω. Ταλαιπωρηθηκαν σιγουρα, μεχρι να μου ερθει στα "ισια" του το νερο μου, αλλα τωρα ειναι οπως βλεπεις καλοθρεμενο και εχω βαλει και νεα ψαρακια.
Εκανα μια αλλαγη, εβαλα μαζι με το σιραξ και το σιποραξ (γιατι εχω διαβασει οτι ειναι κορυφαιο) και σε καποιο διαστημα αργοτερα που ειχε πιασει και αυτο βακτηρια, πεταξα το σιραξ και εχω κρατησει το σιποραξ. αλλα εχασα λιγο την ισοροπια και ξαναανεβασα νιτρικα.
Τωρα για δυο-τρεις ευβομαδες θα αλαζω το νερο καθε 4 ημερες (περιπου το 40-50%) και θα μου ξαναερθει στα ισια του πιστευω. Το μετραω με της sera τα τεστ για αμμωνια και νιτρικα.