Επιστροφή στο Forum : Απορια για ballast T5
Κουραμπιές
05-04-13, 18:24
Γεια σας, μια ερωτηση, πηρα δυο sylvania grolux που ειναι 28W η καθε μια και εφτιαξα το φωτιστικο και πηγα μολις τωρα να παρω balast για να τις τρεξω, αλλα εδω εχουν 2x24 και μετα 2x39 κλπ κλπ. Θα δουλεψουν οι λαμπες με το 39αρι? Η θα καουν?
Βλεπω εδω πχ http://www.ebay.co.uk/itm/OSRAM-INTELLIGENT-2-x-14W-21W-24W-28W-35W-39W-T5-HF-ELECTRONIC-BALLAST-LIGHTING-/221206777879?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item3380f39017
οτι ειναι ενα μπαλαστ για πολλα watt με max τα 39. Αυτο ηταν της Vossloh Schwabe που ειχαν. Ειναι ολα τα μπαλαστ ετσι?
Αυτοι μου ειπαν παρτο να το δοκιμασεις κατα 99% κανει με δικη μας εγγυηση, αλλα και να μου τα δωσουν τα λεφτα αν καουν οι λαμπες (το οποιο μπορει να μη γινει τωρα αλλα σε ενα μηνα) βαριεμαι να ξαναπαραγγελνω παλι grolux. Για πειτε.:confused:
Κάνει αυτό το μπάλαστ. Δεν εχει σημασία ότι γράφει για 2χ39. Εσύ είσαι πιο κάτω απο το ΜΑΧ.
Ωστόσο έχω να σου προτείνω πιο οικονομική λύση απο αυτή που βλέπω στο συγκεκριμένο site
Κουραμπιές
05-04-13, 18:44
Iγνατιε εχεις μπαλαστ εσυ??? :confused::confused::confused:
Αυτος μουπε 19ευρω (χωρις αποδειξη) για το 39αρι. Αλλα μουπε να περιμενω τριτη που θα φερει 28 αν ειναι. Πες μου αν ειναι να τον πω ακυρο.
Ναι της schwabe
2X28W
Το ανέβασα ειδικά για σένα τώρα :D
http://www.igna.gr/index.php/component/virtuemart/diy/ilektronika-ballast-t5
φυσικά και δεν κάνει αυτό το ballast... πρέπει να πάρεις ballast που να ''γράφει'' τα watt που θέλεις! π.χ 2χ28w
εαν ενα ballast ειναι στα όρια της λάμπας δεν σημαίνει οτι κάνει.. αυτο στο είπανε
σε μαγαζί με ηλεκτρολογικά?
υπάρχουν ballast που κάνουν για διάφορα watt π.χ 2χ14/21/28/35...
Αλλά το κάθε ένα ειναι για τα watt που γράφει..
Εάν βάλεις ballast που δεν έχει τα watt της λάμπας αλλα π.χ μεγαλύτερα η λάμπα καταπονείτε δίνει άλλο φάσμα απο αυτό που έχει φτιαχτεί και καίγεται ποιό γρήγορα... εαν π.χ ειναι λιγότερα μπορεί να μην ανάψει και καθόλου...
Χωρίς να είμαι ειδικός, στο παλιό μου ενυδρείο 2 χρόνια έτρεχε με 2χ54w ballast, και είχα πάνω 2 sylvania grolux 28w. Δεν μου τις είχε κάψει. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είναι και σωστό. Εξάλου κανονικά οι λάμπες θέλουν άλλαγμα πριν κλείσουν χρόνο (άσχετα αν εγω το είχα παρατήσει λίγο και δεν τις άλλαζα). Τώρα για το φάσμα, ίσως να είναι έτσι όπως τα λες.
Anyway το ballast που έβαλα στο λινκ είναι για 2χ28w
Είναι λάθος αυτό που έκανες αλλοιώνεται το φθόριο της λάμπας... και καίγεται ποιο γρήγορα το νήμα εσωτερικά που έχει στα άκρα της..
Εαν πάρεις ενα ηλ/νικό ballast που σηκώνει 4-5 διαφορετικά watt θα δείς οτι για κάθε watt λάμπα έχει τα αντίστοιχα αμπερ (Ια)
Υπάρχουν ballast που έχουν ενα πινακάκι κάτω (εκτός απο την πρώτη σειρά επάνο με μεγάλα γράμματα,έτσι πως βλέπεις το ballast) με τα watt που μπορουν να υποστηρίξουν, εαν ειναι σε εκείνο το πινακάκι τα watt που θέλεις τότε είναι Οκ!
Είναι λάθος αυτό που έκανες αλλοιώνεται το φθόριο της λάμπας... και καίγεται ποιο γρήγορα το νήμα εσωτερικά που έχει στα άκρα της..
Εαν πάρεις ενα ηλ/νικό ballast που σηκώνει 4-5 διαφορετικά watt θα δείς οτι για κάθε watt λάμπα έχει τα αντίστοιχα αμπερ (Ια)
Υπάρχουν ballast που έχουν ενα πινακάκι κάτω (εκτός απο την πρώτη σειρά επάνο με μεγάλα γράμματα,έτσι πως βλέπεις το ballast) με τα watt που μπορουν να υποστηρίξουν, εαν ειναι σε εκείνο το πινακάκι τα watt που θέλεις τότε είναι Οκ!
σε αυτά αναφέρεσαι αν δεν κάνω λάθος
http://prntscr.com/zbluy
jimmis1974
05-04-13, 22:08
στις Τ5 λαμπες ΜΟΝΟ ballast για τα watt της λαμπας !!!
ΟΧΙ ballast 39 να βαλουμε μικροτερη , μπορει να αναψει αλλα θα καει πιο γρηγορα !!
Μονο στις Τ8 δεν υπαρχει κανενα προβλημα .
Οποτε αναγκαστικα 2 Χ 28w , παντως καλο ειναι να κοιταξεις και για δυο μονα 28w , ισως σε βολευει αν θες να αναβεις την μια μονο η να βαλεις καναν χρονοδιακοπτη να αναβει η μια και αργοτερα η αλλη ..... !
Κουραμπιές
05-04-13, 22:19
Οκ ιγνατιε το ειδα ευχαριστω. Θα στο παραγγειλω απο δευτερα γιατι αυριο παω σαλονικα ;)
την δευτέρα θα πάω κάτι λάμπες στον πάνο, αν θες πες μου να του πάω και το balast
σε αυτά αναφέρεσαι αν δεν κάνω λάθος
http://prntscr.com/zbluy
Ναι αυτα. Τα καλύτερα που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι της osram και μετά τα άλλα..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.