Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ανακατατάξεις εντος... γυάλας!

pkas
05-04-13, 17:51
Καλησπέρα. Θελω κα κανω καποιες ανακαταταξεις στο ενυδρειο μου, οπως ξεριζωματα, αλλαγη θεσεων σε φυτα, σε ρίζες, κάποια τακτοποιηση της αμμου . Καταλαβαινω λοιπόν οτι θα γινει στο ενυδρειο ο χαμός. Και εχω το εξης διλημμα: Να κανω ολα αυτα με τα ψαρια μεσα ; Θα παθουν σοκ! Να τα βγάλω ; πάλι θα παθουν σοκ απο το κυνηγι που θα πεσει (ασε που δεν προκειται τελικα να τα πιασω ολα με τοσα φυτα και τις ριζες ). Υπαρχει βεβαια και η επιλογη να μην κανω τιποτα αλλα εχουν μεγαλωσει πολυ τα φυτα και γενικα δειχνει μπουκωμενο και θελω να μετακινησω και μερικα για να ειναι πιο ομορφο. Τι θα με συμβουλευατε;

crazydiver
05-04-13, 17:55
Καλησπέρα. Θελω κα κανω καποιες ανακαταταξεις στο ενυδρειο μου, οπως ξεριζωματα, αλλαγη θεσεων σε φυτα, σε ρίζες, κάποια τακτοποιηση της αμμου . Καταλαβαινω λοιπόν οτι θα γινει στο ενυδρειο ο χαμός. Και εχω το εξης διλημμα: Να κανω ολα αυτα με τα ψαρια μεσα ; Θα παθουν σοκ! Να τα βγάλω ; πάλι θα παθουν σοκ απο το κυνηγι που θα πεσει (ασε που δεν προκειται τελικα να τα πιασω ολα με τοσα φυτα και τις ριζες ). Υπαρχει βεβαια και η επιλογη να μην κανω τιποτα αλλα εχουν μεγαλωσει πολυ τα φυτα και γενικα δειχνει μπουκωμενο και θελω να μετακινησω και μερικα για να ειναι πιο ομορφο. Τι θα με συμβουλευατε;τα ψαρια μενουν μεσα κ προσπαθεις να μη κανεις χαμο.νομιζω το να τα βγαλεις ειναι χειροτερο

Dimis
05-04-13, 17:57
Μεσα τα ψαρια,κλεισιμο φιλτρα,κυκλοφορητες,θερμοστατες και δουλευεις ηπια.

giannisqq
05-04-13, 18:04
Και μια καλη αλλαγή νερού μετά....

nazgul
05-04-13, 18:08
Γνωμη μου ειναι, παντως, αν προκειται να κανεις μεγαλες ανακαταταξεις στο χαλικι, να τα βαλεις ολα σε ενα κουβα με το φιλτρο και το θερμοστατη να δουλευει. Αν προκειται να κανεις πολυ "ησυχια", χωρις να αναταρραξεις πολυ το υποστρωμα, θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες.

pkas
05-04-13, 19:44
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Το σκεφτηκα να τα βαλω ολα σε μια λεκανη με τον εξοπλισμο να δουλευει αλλα πιστευω οτι τ ο σοκ που θα παθουν με το κυνηγητο τοση ωρα μεχρι να τα πιασω ολα θα ειναι ισως χειροτερο , οποτε τεινω προς το να δουλεψω οσο πιο ηπια και αργα μπορω. Και μετα φυσικα αλλαγη αλλα ισως και την επομενη μερα ... να ηρεμησουν λιγο:)

delta66
05-04-13, 20:56
Αν δεν κανεις αμεσως αλλαγη ισως ηρεμησουν .... περισσοτερο απο οτι πρεπει :D