Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : διαιρεση Cladophora aegagrophila

lifefx
01-04-13, 19:47
Γνωρίζει κάποιος-κάποια αν μπορούμε να κόψουμε στη μέση μια Cladophora aegagrophila?http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=000C ...Θέλω να φτιάξω δύο ημισφαιρικά κομμάτια απο ένα φυτό.

nazgul
01-04-13, 21:20
Εχω την εντυπωση οτι το μονο που μπορεις να κανεις, ειναι να την ξετυλιξεις. Ουσιαστικα απλωνει σαν χαλι. Σε ημισφαιρικα κομματια δε νομιζω να μπορεις να τη διαιρεσεις, παρα μονο αν την κοψεις. Αλλα δεν θα το συνιστουσα, προφανως θα χαλασει καποια στιγμη.

ChocolatePuma
01-04-13, 22:41
Το είχα ψάξει κι εγώ στο παρελθόν και συνάντησα αντίθετες απόψεις σχετικά με τον διαχωρισμό της
Στην ουσία πρόκειται για άλγη, άρα έχει εχθρούς & φίλους

Εγώ πάντως αφού την ξετύλιξα, την απλωσα πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο και δεν χρειάστηκε ούτε καν δέσιμο με πετονιά. Παίρνει αρκετό βάρος λόγω του νερού που κρατάει

Την κράτησα έτσι μερικούς μήνες , χωρίς να χαλάσει...(στη συνέχεια έδωσα το ενυδρείο, άρα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη)

Πάντως στην περιγραφή της υπάρχει αυτό το σημείο : Cladophora aegagrophila can be divided into smaller pieces, which become spherical with time, or which form a carpet, if attached to roots and stones

nazgul
01-04-13, 23:05
Το αρνητικό στην περιπτωση που θελουμε να τη χρησιμοποιησουμε ως χαλι, νομιζω ειναι οτι δεν θα μπορει να δεχεται φωτισμο απο την κατω πλευρα. Και πολυ πιθανο να χαλασει καποια στιγμη. Ακομα και ως σφαιρα να την εχουμε, καλο ειναι που και που να τη κυλαμε, ωστε να φωτιζεται απο ολες τις πλευρες και να παραμενει πρασινη.

Με τον καιρο και αναλογα με τις συνθηκες και την κυκλοφορια, αν τη διαχωρισουμε, θα παρει παλι σφαιρικη μορφη. Αλλα θελει πολυ υπομονη, γιατι η διαμετρος της αυξανεται περιπου 5mm το χρονο. :rolleyes:

Αλλα το θεωρω αδυνατο να γινουν ημισφαιρικα κομματια, οπως αναρωτιεται ο φιλος μας.

Nick74
01-04-13, 23:44
εγω ειχα προσπαθησει να την κανω χαλι, και τελικα καταντησε ιπταμενο χαλι περσιας απο τις χιλιες και μια νυχτες...
τα κομματια δεν ειχαν τοσο τρελο βαρος για να μεινουν παλουκωμενα σε ενα σημειο και μετακινουνταν πολυ ευκολα με τις κινησεις μεσα στο ενυδρειο

nazgul
01-04-13, 23:57
Και φανταζομαι τι θα μαζευε απο κατω. Δεν ειναι moss να υπαρχει και καποια κυκλοφορια αναμεσα του.

lifefx
02-04-13, 00:04
δεν ηξερα οτι μπωρει ξετυλιχτεί.αυτο με βολευει ακομη καλυτερα.θα την αγορασω αυριο και θα το δοκιμασω.οσο για τον φωτισμο τις κάτω πλευρας πιστέυω οτι δε θα εχει προβλημα μιας και απ'οσο εχω διαβάσει ουτε η java moss χρειαζεται.θα το μάθουμε...ευχαριστώ παιδιά.

nazgul
02-04-13, 00:07
Απλα με τη moss, λογω της μορφης της, ο φωτισμος μπορει να φτασει και χαμηλα. Η marimo ball ειναι πιο συμπαγης σε συνθεση.

Αλλα δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις. Καλη επιτυχια! :p

bloskas
02-04-13, 00:27
εγω λεω δε γινεται αυτο που λετε..

καταρχην για ποιο λογο να γινει.???

ο φιλος θα νομιζει οτι εχει καποιο φερμουαρ και ξετυλιγει..

δεν ειναι ετσι..δεν ανοιγει.. δεν διαιρεται και αν γινει θα ειναι λιγο πολυ αποτυχια.

nazgul
02-04-13, 01:05
Σιγουρα φερμουαρ δεν εχει :D και δεν θα ειναι ευκολο να γινει. Δεν το εχω δοκιμασει για να πω την αληθεια, οποτε δεν με απασχολησε για να το ψαξω παραπερα. Αλλα γινεται, ισχυει.

ChocolatePuma
02-04-13, 07:04
Πανευκολο είναι να την ξετυλιξεις
Απλα προσπάθησε να μην το κανεις βιαστικά και να μην χωρισεις τα κομμάτια, εφόσον οπως λες σε βολεύει το ένα ενιαίο κομμάτι

lifefx
02-04-13, 11:17
εγω λεω δε γινεται αυτο που λετε..

καταρχην για ποιο λογο να γινει.???

ο φιλος θα νομιζει οτι εχει καποιο φερμουαρ και ξετυλιγει..

δεν ειναι ετσι..δεν ανοιγει.. δεν διαιρεται και αν γινει θα ειναι λιγο πολυ αποτυχια.
Το ενυδρείο σου πώς ειναι διακοσμημένο?Σύμφωνα με την δική σου φαντασία.Ετσι είναι και το δικό μου και γι'αυτόν τον λόγο πρέπει να γίνει η μπάλα έτσι όπως θέλω να γίνει.Αν δε γίνετε δε πειράζει.Το μόνο έυκολο είναι να πάρω και να βάλω moss με τη μία όμως δε ταιριάζει το χρώμα της.Όσο για το φερμουάρ που λές γιατί να μήν έχει?Όλα τα φυτά έχουν!!!...φιλικά,Γιώργος

Alex_Salonica
02-04-13, 11:25
Με τη σειρά μου να προτείνω έτοιμο "χαλάκι".http://www.ebay.com/itm/140518825786?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Είναι πιασμένη με διχτάκι σε μια πέτρα(δεν φαίνεται καθόλου το δίχτυ ούτε και η πέτρα).
Το έχω κάνα μήνα τώρα πάνω σε μια πέτρα και απλώνεται.. πολύ όμορφο σκέφτομαι να αγοράσω άλλο ένα για να βάλω πάνω στη ρίζα ώστε να απλωθεί κι εκεί.

lifefx
02-04-13, 11:42
Όμορφο είναι αλλα μεγάλη η διαδικασία της παραγγελιας και δέ μου κάνει και το χρώμα.Είναι πολύ καλό πάντως