Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : υγρό λίπασμα

Mariel
09-01-05, 16:54
έχω το ενυδρείο περίπου 3-4 βδομάδες και χτες έβαλα για πρώτη φορά υγρό λίπασμα.της tetraplant το plantamin.επειδή δεν είχα ξαναβάλει έκανα το λάθος να ρίξω όλη την ποσότητα που ΄λεγε για τα λίτρα μου και σήμερα το ενυδρείο έχει γεμίσει πρασινίλες(άλγη που κάνουν πάρτυ :? )διάβασα σ'ένα άλλο΄πόστ να μοιράζουμε τη δόση σε 6 και να ρίχνουμε κάθε μέρα εκτός απ'την αλλαγή του νερού.ήθελα να ρωτήσω αν ρίχνουμε μόνο για το νερό που αντιστοιχεί στην αλλαγή ή για όλο?π.χ.εμένα τα καθαρά λίτρα χωρίς χαλίκι είναι 80 και πρέπει να ρίχνω 40 ml.αλλάζω μία φορά τη βδομάδα το 1/3=~27 λίτρα.θα ρίχνω δια 6 κάθε μέρα το λίπασμα που αντιστοιχεί στα 80 λίτρα ή στα 27?

netblues
09-01-05, 17:10
Η δοσολογια δεν λαμβανει υποψιν τυχον αλλαγες νερου.
Αν αλλαξεις και νερο θεωρητικα προσθετεις και οσο αναλογει στην αλλαγή.
τουλαχιστον αν μιλαμε για φαρμακα.
Τα λιπασματα αναλωνονται απο τα φυτα.
Για λιπασματα δεν εχει ιδιατερη σημασια. Οποτε το 1/6 που αναλογει στα 80

Για την αλγη τωρα, σταματα το λιπασμα, κανε καμια αλλαγη νερου, μειωσε το φωτισμο σε 8 ωρες και καντου και μια διακοπη φωτισμου μιας ωρας και θα ερθει σε δυο τρεις εβδομαδες..

lasal
09-01-05, 23:21
θα ρίχνω δια 6 κάθε μέρα το λίπασμα που αντιστοιχεί στα 80 λίτρα ή στα 27?
Για 80 θα ρίχνεις.
Οταν ρίχνεις /6 τοτε υποτίθεται πως την 7η ημέρα της αλλαγής δεν έχεις λίπασμα μέσα.
Οπότε την 8η ρίχνεις κανονικότατα το 1/6 της δοσολογίας για 80 Λ.

Mariel
11-01-05, 19:20
έλεος!!σήμερα διαπίστωσα ότι μέχρι κι οι ανούμπιες έχουν πιάσει άλγη :x

annivas2000
11-01-05, 19:25
έλεος!!σήμερα διαπίστωσα ότι μέχρι κι οι ανούμπιες έχουν πιάσει άλγη :x
Δεν υπαρχει ελεος απο την αλγη........take no prisoners...... :lol: :lol:

Mariel
12-01-05, 01:02
αν ακολουθήσω τη συμβουλή του netblues και μειώσω το φωτισμό σε 8 ώρες,μείον 1 ώρα διακοπή κατα τη διάρκεια της μέρας=7 ώρες,δε θα υπάρχει πρόβλημα για τα φυτά?(έχω μία μόνο λάμπα)μετά από πόσο καιρό να ξαναχρησιμοποιήσω λίπασμα?

George-A
12-01-05, 01:11
Μαριελ,
Δεν βρίσκω περιγραφή του ενυδρείου σου, τι φυτά εχεις, φωτισμός, με/χωρίς CO2, υπόστρωμα κλπ.

πχ αν έχεις μόνο ανούμπιες δεν χρειάζεσαι κανένα λίπασμα....

netblues
12-01-05, 09:03
8 ωρες χωρις την διακοπη..
Προσωρινο μετρο μεχρι να πεσει η αλγη...
Το παρακολουθεις το θεμα βεβαια...
Συνηθως δεν υπαρχει προβλημα με τα φυτα