Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Το ενυδρειο μου.

Isidoros
08-01-05, 16:18
λιγες φωτο

chriskousis
09-01-05, 06:18
hi και απο εμενα!
julidocrhomis! electric blue και tropheus? :roll:
λιγο κακη μιξη ψαριων κατα τη γνωμη μου!
εκανα edit γιατι ειχα γραψει με greeklish

stefanos.f
09-01-05, 15:33
Κοιτα... σαν ενυδρειο ειναι ωραιο! Αλλα.... εχει πολλα φυτα και λιγες πετρες για ενυδρειο που φιλοξενει Αφρικανικες Κιχλιδες! Επισης σε ενα τετοιο ενυδρειο συνηθως επιλεγουμε σαν υποστρωμα αμμο, την οποια μπορεις να μαζεψεις απο οποιαδηποτε παραλια και οχι χαλικακι :wink: Και τωρα στο σημαντικοτερο λαθος σου (το οποιο ηδη τονιστηκε και στο προηγουμενο post)... ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ... Π-Ο-Τ-Ε :!: Αυτα τα λιγα απο εμενα και καλη συνεχεια :wink:

alfacom
10-01-05, 14:16
Συμφωνω με τον Στεφανο.
Πολυ πρασινο για Αφρικανες ως τοπιο και οχι καλη επιλογη ψαριων.
Αφου καθε λιμνη εχει τοσο ωραια ψαρια που ταιριαζουν μεταξυ τους γιατι πρεπει σονι και καλα να τα ανακατευουμε ετσι?Επειδη αυτα ειναι διαθεσιμα στα μαγαζια η φτηνοτερα η θελουμε εκεινη την ωρα να βαλουμε καποιο ψαρι που μας αρεσει στο ενυδρειο μας?

chriskousis
10-01-05, 16:29
Συμφωνω με τον Στεφανο.
Πολυ πρασινο για Αφρικανες ως τοπιο και οχι καλη επιλογη ψαριων.
Αφου καθε λιμνη εχει τοσο ωραια ψαρια που ταιριαζουν μεταξυ τους γιατι πρεπει σονι και καλα να τα ανακατευουμε ετσι?Επειδη αυτα ειναι διαθεσιμα στα μαγαζια η φτηνοτερα η θελουμε εκεινη την ωρα να βαλουμε καποιο ψαρι που μας αρεσει στο ενυδρειο μας?

xμμμ δε νομιζω να ειναι καθολου φτηνα τα tropheus moori :) τεσπα! ειναι αληθεια οτι ειμαστε πολυ βιαστικοι στις επιλογες μας με αποτελεσμα να κανουμε λανθασμενες αγορες επειδη βλεπουμε καποια ψαρια που μας αρεσουν.
βεβαια μπορει απλα να τον παραπλανησε και ο μαγαζατορας που του τα πουλησε λεγοντας του οτι μπορουν να υπαρξουν στο ιδιο ενυδρειο! ας περιμενουμε απαντηση του dna τωρα

Isidoros
10-01-05, 17:59
Πρωτα απ ολα ευχαριστω για τις κριτικες.Η επιλογη το ψαριων ειναι προσοπικη δεν εχει να κανει με τον μαγαζατορα γιατι ο Παρασχος οπως ξερουν οι πιο παλιοι και σχετικοι εδω μεσα δεν υπηρχε περιπτωση να μου πει να κανω κατι τετοιο.Το γιατι εβαλα αυτα τα ψαρια η απαντηση ειναι μια.Αυτα μου αρεσαν.Αν ειναι σωστο η οχι θα φανει απο το αποτελεσμα.Δεν ειμαι ασχετος αλλα ειπα να πειραματιστω.Αν κατι δεν παει καλα εδω ειστε εσεις για να χαρισω οποιο δεν προσαρμοστει.Ειναι 6 μηνες μαζι και πανε τελεια ουτε η παραμικρη αψυμαχια.Α και κατι ακομα ,να ειστε σιγουροι οτι θα παραδεχτω το λαθος μου.

stefanos.f
18-01-05, 01:30
Με συγχωρεις για την επιμονη μου, δεν ειμαι ενας ξεροκεφαλος ισχυρογνωμων που απλα θελει να αποδειξει οτι ντε και καλα εχει δικιο και εσυ αδικο, αλλα το επιχειρημα σου δεν στεκει :!: Εχω δει σε ενυδρειο να συνυπαρχουν Δισκοι και Αγγελοψαρα μαζι με Lab.caeruleus και φαινομενικα δεν υπηρχε προβλημα... αλλα αυτο δεν σημαινει κιολας οτι τα ψαρια αυτα περναγανε καλα! Απλα κανανε το αυτονοητο... επιβιωνανε! Ειμαι γενικα υπερ του πειραματισμου, αλλα παντα ακολουθωντας καποιους βασικους κανονες και ενας απο αυτους λεει οτι δεν υπαρχει σοβαρο/σωστο ενυδρειο με Αφρικανικες Κιχλιδες απο διαφορετικες λιμνες σε κοινο χωρο διαβιωσεις :!: Απλα ειναι λαθος και το γιατι σηκωνει μεγαλη κουβεντα και θα μπορουσαμε να την κανουμε καποια φορα που θα βρεθουμε απο κοντα :wink: Αυτα φιλικα.

Isidoros
18-01-05, 19:23
Στεφανε δεχομαι ολα αυτα που μου λες.Μια απο αυτες τις μερες θα βγαλω οτι malawi εχω και θα τα παω στον Παντελη.Με εκανες και αισθανομαι τυψεις για τα ψαρακια μου.Θα πρεπει να διαλυσω ολο το ενυδρειο για να τα πιασω αλλα δεν πειραζει.

stefanos.f
18-01-05, 23:45
Χαιρομαι για την επιλογη σου και θα δεις οτι στο τελος μονο κερδισμενος θα βγεις :wink: Χαιρετισματα στον Παντελη :D

Υ.Γ Δεν ειχα σκοπο να σε κανω να νιωθεις και τυψεις :!: Αλλωστε τοτε εγω για τα λαθη που εκανα ξεκινωντας με το χομπι θα επρεπε τωρα να εχω αυτοκτονησει :D

Isidoros
19-01-05, 22:48
ok Στεφανε.

Isidoros
23-01-05, 00:25
Παντως εχω μια απορια.Μιλαμε συνεχεια για συνθηκες διαβιωσης των ψαριων οπως στο φυσικο τους περιβαλον.Αν δεν κανω λαθος ολα αυτα που αγοραζουμε δεν εχουν δει τις λιμνες ουτε απο φωτογραφιες γιατι πρεπει να ειμαστε τοσο αυστηροι με καποια θεματα οπως φυτα,αμμος κτλ.Η θερμοκρασια στις λιμνες την ημερα ειναι πχ 30 βαθμους και την νυχτα 15.Δεν ειμαι σιγουρος ερωτηση κανω.

halvas69
23-01-05, 03:08
Επειδή η ποσότητα του νερού σε μία λίμνη είναι πολύ μεγάλη, ανάλογη είναι και η θερμοχωρητικότητα της.
Δεν υπάρχουν μεγάλες μεταβολές θερμοκρασίας στο νερό από την ημέρα μέχρι το βράδυ ακόμα και αν πέσει 10 βαθμούς η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας σε μιά ημέρα.
Σε μεγάλες ποσότητες νερού γίνεται πολύ αργά αυτή η προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

fishme
23-01-05, 15:26
Παντως εχω μια απορια.Μιλαμε συνεχεια για συνθηκες διαβιωσης των ψαριων οπως στο φυσικο τους περιβαλον.Αν δεν κανω λαθος ολα αυτα που αγοραζουμε δεν εχουν δει τις λιμνες ουτε απο φωτογραφιες γιατι πρεπει να ειμαστε τοσο αυστηροι με καποια θεματα οπως φυτα,αμμος κτλ.

πρωτον διοτι ολα αυτα υπαρχουν στα γονιδια των ψαριων . εαν παρατηρησεις ψαρια σε λαθος συνθηκες διαβιωσης και αλλα σε σωστες θα δεις την διαφορα.
δευτερον:ειναι ανηθικο να πηγαινεις κοντρα σε καποιους νομους της φυσης,γιατι ετσι και αλλιως δεν ειμαστε εμεις αξιοι να κρινουμε πως θα ζησει οτηδηποτε ζωντανο ,αρα το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να αντιγραφουμε οσο γινεται τις φυσικες συνθηκες των βιοτοπων τους.

halvas69
23-01-05, 18:51
Nα συμπληρώσω λίγο και εγώ σε πιό απλοϊκή μορφή.
Ο κάθε οργανισμός εχεί αναπτύξει με την πάροδο των αιώνων κάποια φυσικά χαρακτηριστικά βάση του περιβάλλοντος που ζει.
Όπως είναι το χρώμα του, το σχήμα, η γεμάτη γευση του......εεεεεε (Αυτό είναι απο διαφήμιση για λάδι), δηλαδή έχει προσαρμόσει τον εαυτό του στο περιβάλλον που ζεί και αυτό του έχει πάρει χρόοοοοονια.
Για αυτό και μόνο θα πρέπει να τηρούμε την ανάλογη ομοιότητα στα χαρακτηριστικά του νέου περιβάλλοντος χώρου.

Να ρίξω και ένα παράδειγμα από αυτά που μου αρέσουν :)

Έχουμε μία ωραιότατη ΚΑΜΗΛΑ !!!
Με την καμπούρα της γεμάτη νερό και χρωματάκι παραλλαγής άμμου (Afrika Korps), και βέβαια ζεί στην πανέμορφη Σαχάρα.

Την πακετάρουν για petshop στο Λονδίνο το οποίο και την στέλνει συστημένη (μέσω e-bay) στον τυχερό πλειοδότη, τωρινό κάτοχο της καμήλας και κάτοικο Αλάσκας. :?
Αυτός το λυπάται το κακόμοιρο το ζωάκι, γιατί κατά την κρίση του είναι βασανισμένο μέσα στο σπίτι με τις λάμπες πάνω από το κεφάλι του και με το να του δίνει νερό κάθε 1 εβδομάδα.

Οπότε..........το απελευθερώνει στην:
Έρημοοοοο ? .......όοοοχι
Τούνδρααα ? .......όοοοχι
Στο δέλτα του Έβρου ? .......όχι
Αααααα τώρα θυμήθηκα στην κάτασπρη ΕΡΗΜΟ του παγωμένου αρκτικού κύκλου.

Τώρα τι θα την κάνει την παραλαγή άμμου, που θα φαίνεται σαν την μύγα μες στο γάλα και την καμπούρα τίγκα στο νερό, που μάλλον Super-παγάκι θα γίνει.
Το κακόμοιρο το ζωντανό λες να νοιώθει άνετα ......... :wink:

Χαχαχαα τι μ@%@$(#% λέω πολύ ισοπεδοτικός ήμουν...αυτάαααα :wink:

Isidoros
24-01-05, 16:57
Φιλε Γιωργο το παραδειγμα με την καμηλα πολυ ωραιο αλλα μου μιλας για ενα πλασμα το οποιο το πηραν γεννημενο στην ερημο και το πηγαν στην Αλασκα.Εγω σου μιλαω για ψαρια τα οποια ειναι γεννημενα σε ενυδρεια που δεν εχουν ουτε χαλικι μεσα.Εσυ fishme την βαρυνες πολυ την κουβεντα με τα περι ηθικης γιατι με αυτην την λογικη δεν θα επρεπε να εχεις καν ενυδρειο με ψαρια.

Takis
24-01-05, 17:27
Δηλαδή αν μια καμήλα γεννηθεί στη Μόσχα θα έχει άλλες ανάγκες από αυτές στην έρημο? :D
Είναι λίγο τραβηγμένο το παράδειγμα του Γιώργου, αλλά η ουσία είναι αυτή που λέει

Fighter
24-01-05, 20:25
:roll: Ενα πιο απλο και πιο συχνο συμβαν-παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο...ειναι τα σκυλια ρατσας χασκι....
Αυτα τα δκυλια ειναι συνηθισμενα και "φτιαγμενα" για να ζουν σε χαμηλες θερμοκρασιες, σε χιονια κτλ....
Οταν ο γειτονας μου (πχ) το εχει στην ελλαδα το καλοκαιρι με 35 βαθμους κελσιου τουλαχιστον...δεν σημαινει οτι ειναι του θανατα....η οτι θα πεθανει επιτοπου....αλλα με τιποτα δεν θα ζει οπως αυτο αρεσκεται...ουτε η συμπεριφορα του θα ειναι η φυσιολογικη...(οπως θα ηταν στην αλασκα για παραδειγμα....η στη μοσχα.... :roll: )

Πες τωρα οτι αυτο το σκυλι μεγαλωνει εδω στην ελλαδα...και κανει μια γεννα...και παιρνω εγω το κουταβακι...τι σημαινει αυτο? οτι το κουταβι θα εχει αλλο μεταβολισμο και αλλες συνηθειες...και αλλες αναγκες....μονο και μονο επειδη γενηθηκε εδω...? Ασφαλως και οχι... :roll:

Isidoros
24-01-05, 22:20
Ωραια συμφωνω μ αυτο που λετε δηλαδη προτεινετε να βγαλω τα φυτα και το χαλικι και να βαλω ποιο πολλες πετρες και αμμο?Ισως να μην μπορω να ψυχολογησω τα ψαρια μου τοσο καλα οσο εσεις αλλα εχω την εντυπωση οτι φαινοντε μια χαρα.25 κιλα αμμος ειναι καλα?Ενα λαθος μου μεγαλο ειναι οτι δεν εχω βαλει φελιζολ στο πατο.

Takis
25-01-05, 00:11
Δεν είναι θέμα ψυχολογίας ούτε μιλάμε για το αν θα περνάνε καλά.
Είναι θέμα αναγκών τους που καλύπτουμε και βέβαια ότι ξέρουμε είναι από έρευνες που έχουν κάνει κάποιοι επί τόπου στις περιοχές που ζει το κάθε είδος. :wink:

jpatou
25-01-05, 00:57
Τα ένστικτα και η συμπεριφορά του κάθε ζώου είναι στα γονίδια του.
Να πω και εγώ ένα γρήγορο παράδειγμα.
Έχω ένα iguana το οποίο από μωρό έχει μεγαλώσει στα χέρια μου.
1)Σαν όπλο έχει την ουρά του. Υπο κανονικές συνθήκες αυτό το μαθαίνει από την μητέρα του. Μέσα στο διαμέρισμα και κλεισμένο σε κλουβί που το έμαθε?
2) Κουνάει το κεφάλι του για να δείξει χαρά ή άρνηση ή δυσαρέσκεια. Αυτό πάλι από που το έμαθε αφού είναι κάτι που κάνουν τα ζώα αυτά στην φύση? δεν έχει δει άλλο iguana ποτέ του. Και όμως τα ένστικτα υπάρχουν και εκδηλωνονται και άρχισαν να εκδηλώνονται μόνο όταν το terrarium στο οποίο το έχω απέκτησε ιδανικές για αυτό συνθήκες που πλησιαζουν το φυσικό του περιβάλλον. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ψάρια μας.
Μπορούν να ζήσουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον αλλά μόνο σε περιβάλλον που πλησιάζει το φυσικό τους, καθαρά από ένστικτο, θα δούμε τελείως διαφορετικές συμπεριφορές που είναι και οι ποιο φυσιολογικές.

Isidoros
25-01-05, 21:57
Παιδες μετα απο τοσα παραδειγματα απο ολο το ζωικο βασιλειο το διαλυσα το ενυδρειο μου μαζεψα πετρες και αυριο παω να αγορασω αμμο.Επισης εφυγαν τα malawi απο μεσα.Αν η αμμος που βαλω ειναι σκουρα ενοχλει?

Filippos
26-01-05, 08:53
Αυτό που ΄βλέπω κάτω δεξιά είναι zebra danio?

inser
26-01-05, 10:57
ego ena julidochromis kai mia frontosa vlepw.. :roll:

netblues
26-01-05, 11:05
ε πως..
μπροστα δεξια, σαν βραχακι με ριγες... για zebra danio το κοβω..

Obelix(Reifen)
26-01-05, 21:13
Αν είναι έτσι τα danio που έχετε τα ταΐζεται υπερβολικά γιατί αρχίζει να μοιάζει σε αυτό.:D :D :D :D

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1533

Isidoros
26-01-05, 21:49
Ετοιμο κυριοι.Πολλες πετρες ,αμμος,φελιζολ στο πατο και μειωση του πλυθησμου.Αυτο κατω δεξια ειναι regani.Eχω επεισης ενα frontosa,ενα duboisi,ενα tropheus moorii,ενα leleupi και ενα compressiceps.

Maverick
27-01-05, 16:25
Δεν ξέρω και πολλά από κιχλίδες, αλλα εμφανισιακά είναι πολύ καλό :D

Filippos
28-01-05, 07:49
Αυτές τις κόκκινες πέτρες με τις τρύπες από pet shop δεν τις έχεις πάρει?

Τις έχω δει σε πολλά lfs, αλλά δεν τολμώ να τις βάλω γιατί είναι πολύ "τραχιές" και φοβάμαι μην τραυματιστούν τα ψάρια...

Isidoros
28-01-05, 17:30
Ναι απο το Happy pet τις εχω παρει.

mongoose
01-02-05, 08:45
mou arese kai to prohgoumeno enydreio sou alla kai auto.alla den katalabainw giati na allakseis ta psaria sou afou ta eixes 5-6 mhnes mazi xwris kanena problhma kai pane apo ola afou sou aresan.entaksei na allakseis to decor ala giati ta psaria??ok einai apo diaforetikh limnh!!!kai??????poia h diafora ektos apo mia mikrh diafora sto PH???auto to lew oxi gia na erthw se kontra me kapoious edw ala opws kai na to kaneis to enydreio einai enydreio kai den prokeitai pote na einai san th limnh.kalh tyxh!

Filippos
01-02-05, 10:18
poia h diafora ektos apo mia mikrh diafora sto PH???auto to lew oxi gia na erthw se kontra me kapoious edw ala opws kai na to kaneis to enydreio einai enydreio kai den prokeitai pote na einai san th limnh

Εάν αφιερώσεις κάποια ώρα και διαβάσεις για το χόμπυ που αγαπάς θα καταλάβεις ποιά η διαφορά...
Η λογική όλα ψάρια είναι, εχουν λέπια, ουρά, βράγχια, δυστυχώς δεν ισχύει.

mongoose
01-02-05, 10:58
δεν καλυψες την ερωτηση μου Φιλιπε.ποια η διαφορα οτι ειναι λιγο πιο επιθετικα απο την λιμνη Tanganyika???μικρη διαφορα στο ph?αν και δεν μπορεις να συγκρινεις τα ψαρια που ειναι στην λιμνη με αυτα στο ενυδρειο!τα ψαρια που πουλιουνται στα μαγαζια συνηθως εχουν αναπαραχθει σε ενυδρεια μπορουν να αντεξουν την διαφορα στο ph θερμοκρασια κτλπ πραγμα που ενα αγριο δεν μπορει.θα ηθελα πολυ να μου πεις αυτες τις διαφορες.

Tolis
01-02-05, 14:26
Διαφορά στις παραμετρους του νερου (pH, GH, αντοχες σε υψηλοτερες θερμοκρασιες, αναγκες για συχνες αλλαγες νερου σε malawi, ευαισθησια στις αλλαγες νερου σε tanganyika).

Διαφορά στις διατροφικές συνήθειες: Εκτος των Tropheus sp. και των "gobies", ολα τα ειδη της Tanganyika τρεφονται με ζωοπλανκτον ή λαρβες - ενω ολα τα mbuna ειναι φυτοφαγα - με καταστρεπτικες επιπτωσεις στην υγεια τους αν φανε τροφες πλουσιες σε ζωικη πρωτεινη.

Ασυμβατοτητες περιοχων: Mbunas με Lamprologines στις ιδιες πετρες, σε ενηλικα ατομα τα mbunas θα υπερισχυσουν.

Filippos
01-02-05, 15:31
Με κάλυψε απολύτως ο προλαλήσας +-3

Εγώ απλά να προσθέσω ότι μπορείς προσωρινά να κρατήσεις μαζί Malawi & Victoria, ενώ δεν ενδείκνυται (λόγω των προαναφερθέντων λόγων) Malawi & Tanganika.

Isidoros
01-02-05, 23:27
Συγνωμη αλλα οπως αναφερω πιο πανω εχω μονο απο μια λιμνη τωρα.Δεν ξερω στην πορεια αν εχω προβλημα επειδη ειναι ενα απο το καθε ειδος.

stefanos.f
01-02-05, 23:31
Ναι πρεπει να βαλεις και αλλα ψαρια απο το καθε ειδος συμφωνα με την χωρητικοτητα του ενυδρειου και τις αναγκες του ειδους... αν κρατειτε σαν ζευγαρι δηλαδη ή υπο την μορφη ζευγαριου :wink:

mongoose
01-02-05, 23:55
αν αθτη ειναι η πειπτωση εγω ξερς οτι πρεπει να ειναι σε γκρουπ απο 10 και πανω για να ειναι ευτυχισμενα!και οπως ειπα και πριν δεν μπορει να γινει συγκριση στισ αντοχες ενος ψαριου απο οποιοδιποτε ειδοσ οταν προκειται για ψαρι που εχει αναπαραχθει σε ενυδρειο!ισως αν επροκειτο για αγριο ψαρι να συμφωνουσα στις παραμετρους!

Filippos
02-02-05, 07:52
Για να κλέψω το (πολύ πετυχημένο) παράδειγμα με την καμήλα, δηλ. εάν μια καμήλα γεννηθεί στο Bronx Zoo έχει διαφορετικά γονίδια από αυτήν που θα γεννηθεί στη Σαχάρα, και ως εκ τούτου αντέχει στην Ανταρκτική?

Anyway, προφανώς δεν μπορώ να σε κάνω να καταλάβεις, οπότε εγώ σταματώ εδώ.

Φιλικά,
Φίλιππος

mongoose
03-02-05, 08:42
δεν νομιζω οτι ηταν πετυχημενο πχ!δηλαδη θες τωρα να μου πεις οτι δεν υπαρχει διαφορα στο αγριο ψαρι και απο αυτα που παραγονται στα ενυδρεια????????καμια σχεση ομως!!!!! :shock: ειναι σαν να συγκρινεις το ενυδρειο σου με την λιμνη!!!ψαρευεις???????????ειναι σαν να μου λεσ τι διαφορα εχει η αγρια η τσιπουρα απο του ιχθυοτροφειου!!!!ειμαι 13 χρονια στο χομπι και αυτο πρωτη φορα το ακουω ειληκρινα!!!!το ιδιο ευκολα θα αναπαραγει ενα αγριο ψαρι ποθ τηα το βαλεις στο ενυδρειο σου και το ιδιο ενα που εχει γεννηθει σε ενυδρειο????για τα αγρια ψαρια μπορει να παρει και χρονια μεχρι να συνηθισουν στο περιβαλλον του ενυδρειου.τελος παντων δεν μπορω και δεν θελω να σου αλλαξω γνωμη.

Filippos
03-02-05, 10:42
H συνέχεια σε pm...

Tolis
03-02-05, 11:07
Οι διαφορές αναμεσα στα αγρια ψαρια και στα ψαρια αναπαραγωγης (πολλων γενιων) σε αιχμαλωσια, υπαρχουν, αλλά σε άλλες παραμετρους. Συνηθως ειναι πιο αδυναμα γενετικα, και σε καποια ειδη αυξανεται η προσαρμοστικοτητα στα ορια των παραμετρων (pH, Gh).
Ουτε οι διατροφικες αναγκες αλλάζουν ποτε, ουτε οι συμπεριφορες (δεν θα πεισεις ενα mbuna 2345ης γενιας να μην δειρει ενα lamprologus που πλησιαζει τις πετρες του).

mongoose
03-02-05, 11:42
ναι δεν θα το πεισω εχεις δικιο.επειδη μιλαμε για ψαρια που μπορουν να συνηπαρξουν μαζι και αλλα δεν μπορουν να σου πς και εγω ενα παραδειγμα.οταν εχεις 4 αγγελοψαρα και τα 2 ειναι ζευγαρι μπορεις εσυ να τουσ απογορεψεις να μην αφηνουν αλλο να πλησιαζει κοντα η να ειναι και πολυ επιθετικα?οχι δεν μπορεις.οποτε καταλειγουμε στο συμπερασμα οτι και σε ψαρια που μπορουν να ζουν μαζι υπαρχει επιθετικοτητα απο φυσικους λογουσ αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να συνηπαρξουν.και για να λεμε τα συκα συκα οταν ο ανθρωπος λεει οτι τα ψαρια ηταν μαζι για 6 μηνες χςρις προβλημα γιατι να τα αλλαξει????αυτη ηταν και ειναι η απορια μου!!

Obelix(Reifen)
03-02-05, 13:18
Αν είχες διαβάσει λίγο θα είχες μάθει ότι προσπαθούμε να έχουμε πολύ λίγη επιθετικότητα μέσα στα ενυδρεία η να προσφέρουμε κρυψώνες ώστε τα ψαριά να μπορούν να κρυφτούν σε πιο επιθετικά είδη γιατί στην φύση το ψαρί μπορεί να πάει λίγα μετρά παρακάτω στο ενυδρείο δεν έχει να πάει πουθενά .
Άλλο μια μικρή κιχλιδα και άλλο μια ενήλικη σε κατάσταση ζευγαρώματος .
(τα αγγελόψαρα είναι κιχλιδες που ζουν σε ομάδες και από τις πιο ήρεμες )

Προς Dna:

Λίγο προσοχή όταν είναι να βάλεις συντρόφους ,καλό διάβασμα για το κάθε είδος ξεχωριστά και συνεννόηση με τον μαγαζάτορα για επιστροφές αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Όταν είπες ότι θα κρατούσες μια από τις δυο λίμνες νόμιζα ότι θα κρατούσες τις Malawi για αυτό ακριβός το πρόβλημα .

Isidoros
03-02-05, 15:59
Χωρις να θελω να φανω υπερβολικος αλλα τα ψαρια μου αλλαξαν εντελως συμπεριφορα.Εχουν δημιουργησει φωλιες δηλαδη εχει το καθε ενα μια τρυπα και την χρησιμοποιει συνεχεια για να κρυβεται ,παντα ομως την ιδια,Ειναι επισης πιο ζωηρα.Το μονο προβλημα επιθετικοτητας που ειχα πριν την αλλαγη ηταν με το bottia που κυνηγουσε σχεδον τα παντα.

mongoose
03-02-05, 22:06
λοιπον δεν ξαναστελνω σε αυτο το θεμα.αλλα εγω νομιζα οτι τα forums ειναι για να συζητας προσωπικες εμπειριες και αν εχεις καταφερει κατι το διαφορετικο και οχι να λεμε τι εχουμε διαβασει σε βιβλια!αν ειναι ετσι να παρει ο καθε χομπιστας 5-6 βιβλια και να παρετηθει απο τα forums.το μονο που ακουω εδω ειναι <ανοικσε κανενα βιβλιο >δηλαδη δεν εχετε προσωπικες εμπειριες να μοιραστητε?

Tolis
04-02-05, 14:21
Αρκετοι εδω μεσα μιλανε απο χρονια εμπειριας.
Απλως οταν οι ερωτησεις και τα θεματα αφορουν πολυ βασικες αρχες, παραπεμπουμε σε διαβασμα (συμπεριλαμβανομενων και μηνυματων του forum).

Isidoros
04-02-05, 15:58
Πως μπορω να καταλαβω οτι ενα frontosa η ενα duboisi αν ειναι αρσενικο η θηλυκο σε μικρη ηλικια?

Tolis
04-02-05, 15:59
Δεν μπορεις.

stefanos.f
05-02-05, 20:51
Προς mongoose :arrow: Επειδη στο τελος θα με τρελανεις με αυτα που γραφεις εχω να σου κανω μια ερωτηση .... ΕΣΥ απο προσωπικη εμπειρια γραφεις οτι τα ειδη που τελικα κρατησε στο ενυδρειο του το παιδι πρεπει να κρατηθουν σε ομαδα των 10 ατομων και ανω για να ειναι ευτυχισμενα ή το διαβασες καπου :?: Γιατι εγω και στα βιβλια (εστω αυτα τα λιγα που εχω διαβασει) αλλα και απο προσωπικη εμπειρια (εχοντας για αρκετα χρονια πανω απο 60 ενυδρεια και εκτρεφοντας αποκλειστικα και μονο Αφρικανικες Κιχλιδες) ειδα οτι, εκτος απο δυο τρεις ειδικες περιπτωσεις, σπανια χρειαζονται πανω απο 5-6 ψαρια του ιδιου ειδους σε ενα ενυδρειο και οτι πολλα απο αυτα μπορουν πολυ απλα να κρατηθουν και υπο την μορφη ζευγαριου και να ειναι ολα μια χαρα :!: Οσο για τους λογους για τους οποιους δεν βαζουμε ειδη απο διαφορετικες λιμνες μαζι στο διο ενυδρειο... ο Τολης σου εξηγησε με απλο σαφη και κατανοητο τροπο τις αιτιες που απαγορευουν μια τετοια κινηση :!: Εσυ τι ακριβως αδυνατεις να καταλαβεις :?: Ή μαλλον για να το πω απο την σκοπια που προσπαθεις να μας το παρουσιασεις εσυ :arrow: Το οτι τα ψαρια ηταν μαζι για 6 μηνες ή και για 6 χρονια ακομη, χωρις να υπαρχουν ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ τουλαχιστον προβληματα, καθιστα μια τετοια κινηση λογικη :?: ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΕΤ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΩΝ ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ :!: Και στις δυο περιπτωσεις μπορει να βλεπεις τα ψαρια να γλυστρουν απαλα στο ενυδρειο τους, τα μεν υγιη και πραγματικα καλα... τα δε φαινομενικα καλα :!: Πιστεψε με αν ειχαν στομα θα σου το ελεγαν τα ιδια τα ψαρια :!: