Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Υλικα φιλτραρισματος

bouboulas
25-03-13, 15:35
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά. Είναι η πρώτη φορά που ποστάρω. Αφορμή είναι μια απορία μου σχετικά με τον περλιτη. Αν δηλαδή το έχει χρησιμοποίηση κάνεις σαν βιολογικό υλικό μέσα σε φίλτρο. Σύμφωνα με τα παρακάτω http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7:% CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82
Είναι παρά πολύ καλό υλικό για φιλτράρισμα και είναι πάμφθηνο. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας ?

Κλεόβουλος
25-03-13, 18:33
Καλώς ήρθες!
Μια χαρά υλικό είναι. Το είχα χρησιμοποιήσει (σε μια προ-ιντερνετ εποχή :D) σε σαμπ που βρισκόταν ψηλότερα απο το ενυδρείο. Το νερό ανέβαινε με αντλία, περνούσε απο ένα στρώμα ενυδρειακό βαμβάκι στο υλικό και κατέληγε στο ενυδρείο. Σ' αυτό το σαμπ είχα δοκιμάσει και κοινή ελαφρόπετρα αλλά και άλλα ασυνήθιστα υλικά (ούπα, ρόλεϋ μαλλιών κ.ά.)
Από τότε που χρησιμοποιώ εξωτερικά φίλτρα κυρίως, εγκατέλειψα αυτά τα υλικά λόγω του περιορισμένου χώρου που διαθέτουν.

Σε τι κοκκομετρία περλίτη βρήκες? Αυτόν που θυμάμαι εγώ ήταν σαν χαλικάκι.

bouboulas
25-03-13, 19:09
Καλώς ήρθες!
Μια χαρά υλικό είναι. Το είχα χρησιμοποιήσει (σε μια προ-ιντερνετ εποχή :D) σε σαμπ που βρισκόταν ψηλότερα απο το ενυδρείο. Το νερό ανέβαινε με αντλία, περνούσε απο ένα στρώμα ενυδρειακό βαμβάκι στο υλικό και κατέληγε στο ενυδρείο. Σ' αυτό το σαμπ είχα δοκιμάσει και κοινή ελαφρόπετρα αλλά και άλλα ασυνήθιστα υλικά (ούπα, ρόλεϋ μαλλιών κ.ά.)
Από τότε που χρησιμοποιώ εξωτερικά φίλτρα κυρίως, εγκατέλειψα αυτά τα υλικά λόγω του περιορισμένου χώρου που διαθέτουν.

Σε τι κοκκομετρία περλίτη βρήκες? Αυτόν που θυμάμαι εγώ ήταν σαν χαλικάκι.

Σε αυτόν που έχω η κοκκομετρια είναι 1 με 3 χιλιοστά. Βγαίνει σε διάφορα μεγέθη. Τη ελαφρόπετρα την έβαλες έτσι όπως ήταν η την έψησες? Περιέχει θειάφι και θέλει περίπου 300 βαθμούς και καμία ώρα ψήσιμο για να καεί το θειάφι.

Κλεόβουλος
25-03-13, 19:20
1 με 3 χιλιοστά είναι πολύ ψιλός. Σε τι φίλτρο θέλεις να τον βάλεις?

Την ελαφρόπετρα μόνο ένα καλό πλύσιμο την έκανα για να φύγει η σκόνη. Δεν είχα πάντως κανένα πρόβλημα (απ' όσο θυμάμαι :D ) .

bouboulas
25-03-13, 20:06
1 με 3 χιλιοστά είναι πολύ ψιλός. Σε τι φίλτρο θέλεις να τον βάλεις?

Την ελαφρόπετρα μόνο ένα καλό πλύσιμο την έκανα για να φύγει η σκόνη. Δεν είχα πάντως κανένα πρόβλημα (απ' όσο θυμάμαι :D ) .

Τον έχω βάλει είδη σε ένα μικρό εσωτερικό που έχω σε ένα ενυδρειακι με μια μονομάχο και μέσα σε καλσόν σε ένα diy φίλτρο πλάτης σε ένα ενυδρείο που έχω δυο σκαλαρια Όσο για την ελαφρόπετρα το θειάφι που περιέχει είναι μικρή ποσότητα και γιαυτο δεν παρατηρείτε πρόβλημα, αλλά είναι αδιάλυτο στο νερό. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι και καλό μια και το θειάφι είναι πολύ καλό ζιζανιοκτόνο, με ότι αυτό συνεπάγετε.