PDA

Επιστροφή στο Forum : λάμπες

ανδρεα
23-03-13, 20:41
σήμερα ηρθε το 2ο ενυδρείο μου όπου δεν είχε λάμπες και πήγα πήρα 2 λάμπες τ8 15w το ονομα της λάμπας είναι leuci relco group κάνουν για φυτά?

ευχαριστώ πολύ !!

Dimis
23-03-13, 20:43
Λεει καπου ποσα κελβιν ειναι πχ 6000 ή 4000 ή 3700?
Ή αν λεει daylight,cool white,warm white?

Nick74
23-03-13, 20:50
Βασικα λιγο πολυ ολες οι λαμπες κανουν για φυτα, ομως καποιες εχουν φασμα το οποιο βοηθαει επι πλεον την καλη τους υγεια και ισως και την σωστοτερη αναπτυξη τους, και συνηθως κινουνται στο φασμα της τροπικης ανατολης / απογευματος

ανδρεα
23-03-13, 21:04
Λεει καπου ποσα κελβιν ειναι πχ 6000 ή 4000 ή 3700?
Ή αν λεει daylight,cool white,warm white?

φιλέ λέει DAYLIGHT G13 αυτό τι σημαίνει??

Dimis
23-03-13, 21:07
Μια χαρα ειναι τοτε.
Ρεαλιστικα χρωματα για φυτα και ψαρια...

Η προτίμηση μου στις απλες λαμπες.

ανδρεα
23-03-13, 21:21
οπότε καλή είναι ευχαριστώ πολυ!!!

Nick74
23-03-13, 23:00
τι καλη καλε? επειδη αρεσει στο dimis1978 σημαινει πως ειναι και καλη? :)
μπιαχ και φτου ειναι :D

προσωπικα μου βγαζει αντιαισθητικοτατη "καθαριλα":D

τεσπα, με τα φυτα ειναι οκ, (αν και δεν ειναι αναπτυξης αλλα αυτο δεν ειναι πραγματικα προβλημα) απο κει κι επειτα αν σου αρεσει εσενα αυτος ο φωτισμος ειναι οκ.
Προσωπικα εχω παιξει διαφορετικα με το φως και μου αρεσει περισσοτερο μια εξομοιωση της ημερας απο την ανατολη ως τη δυση (κοκκινα-κιτρινα-κοκκινα ) που ειναι πιο φυσικο.
Αλλοι παλι μπορει να θελουν πιο λευκο η πιο κιτρινο... γενικα καλο θα ηταν να δεις δειγματα φωτισμου

kraken21
23-03-13, 23:02
καλησπερα συγνωμη για την αλλαγη του θεματος απλος δεν θελω να ανοιξω καινουργιο θεμα ποια λαμπα απο αυτες που πουλανε σε καταστηματα με ηλεκτρικα ειδη κανει για αναπτυξει των φυτων? και παλι συγνωμη!

ανδρεα
23-03-13, 23:02
τι καλη καλε? επειδη αρεσει στο dimis1978 σημαινει πως ειναι και καλη? :)
μπιαχ και φτου ειναι :D

προσωπικα μου βγαζει αντιαισθητικοτατη "καθαριλα":D

τεσπα, με τα φυτα ειναι οκ, (αν και δεν ειναι αναπτυξης αλλα αυτο δεν ειναι πραγματικα προβλημα) απο κει κι επειτα αν σου αρεσει εσενα αυτος ο φωτισμος ειναι οκ

καλός είναι ;) εξαλλου θα βάλω εύκολα φυτά και απου κάνουν η λάμπες είναι οκ ;)

Nick74
23-03-13, 23:07
καλησπερα συγνωμη για την αλλαγη του θεματος απλος δεν θελω να ανοιξω καινουργιο θεμα ποια λαμπα απο αυτες που πουλανε σε καταστηματα με ηλεκτρικα ειδη κανει για αναπτυξει των φυτων? και παλι συγνωμη!

sylvania gro-lux

kraken21
23-03-13, 23:09
sylvania gro-lux

:smt023 ευχαριστω !!

Dimis
24-03-13, 02:32
Μην ακους τον Nick,ειναι αιρετικος...:smt042

Την καλυτερη λαμπα διαλεξες,βλεπεις τα φυτα με τα πραγματικα χρωματα τους και τα ψαρια οπως πραγματικα ειναι,ασε δε που εχει το καλυτερο φωτισμο για φωτογραφιση...:cool:

maikl
24-03-13, 09:15
:smt023 ευχαριστω !!

Και σε Daylight (6500 Κ) να παρεις ειναι μια χαρα .Οι gro-lux καλες ειναι ,αλλα σε συνδυασμο με daylight.
Αν εχεις μια μονο λαμπα προτιμησε τα 6500 Κ -φως ημερας ;)

ανδρεα
24-03-13, 11:30
Μην ακους τον Nick,ειναι αιρετικος...:smt042

Την καλυτερη λαμπα διαλεξες,βλεπεις τα φυτα με τα πραγματικα χρωματα τους και τα ψαρια οπως πραγματικα ειναι,ασε δε που εχει το καλυτερο φωτισμο για φωτογραφιση...:cool:

ναι γιατί θα συμετεχο στο διαγωνισμο και με αυτό το ενυδρειο ;)

kraken21
24-03-13, 11:42
Και σε Daylight (6500 Κ) να παρεις ειναι μια χαρα .Οι gro-lux καλες ειναι ,αλλα σε συνδυασμο με daylight.
Αν εχεις μια μονο λαμπα προτιμησε τα 6500 Κ -φως ημερας ;)

με μια λαμπα ειμαι και σκευτομαι να βαλω λεντακια μαζι ποια να προτιμησω?? :)

bandit7
24-03-13, 20:06
aquastar (10000Κ) με grolux δεν θα ήταν καλός συνδυασμός?

Nick74
25-03-13, 00:18
Παιδια δεν υπαχουν ρεαλιστικα χρωματα και μη ρεαλιστικα (ενα πρασινο φυλο στο σκοταδι ΜΑΥΡΟ ειναι κι οχι πρασινο που δε μπορουμε να δουμε το χρωμα του... φυσικη γυμνασιου)
Ο φωτισμος που εχω επιλεξει προσωπικα ως φυσικοτερος (ανατολη μεσημερι δυση, δηλαδη κοκκινο-κιτρινο-κοκκινο) ειναι αρκετα ρεαλιστικος, ομως στην πραγματικη φυση δεν αποκλειονται οι μερες με απολυτη συννεφια (6-10Κ) η μερες με απολυτα μπλε ουρανο (10-30Κ) κτλ κτλ κτλ οποτε με αυτο το δεδομενο οτι και να κανει κανεις θελει χιλιαδες διαφορετικους συνδυασμους για να φτασει να εξομοιωσει το μεγαλο καλλιτεχνη που ειναι η ιδια η φυση, και οτι συνδυασμο κι αν δοκιμασει αυτος ειναι 100% ρεαλιστικος για καποια δεδομενη στιγμη.
Απο κει και περα προσωπικα θεωρω σωστοτερο η μερα να ξεκιναει με μια grolux σε ηπιο αργο αναμα και να τελειωνει παλι με μια grolux με ηπιο και αργο σβησιμο, οχι βεβαια τοσο για την αναπτυξη των φυτων, αλλα γιατι ενα σχετια σταθερο δεδομενο ειναι η ανατολη και η δυση οταν δεν ειναι ο ουρανος πνιγμενος στα συννεφα να ειναι στο κοκκινο.