Επιστροφή στο Forum : Dwarf Puffers!!!!
piranha friend
23-03-13, 15:47
Και ναι πριν από λίγο ήρθα από το azores με τα δικά μου παφεράκια!!!+-2
Άντε να μου ζήσουν!!! Σύντομα φώτος!!!!!:D:D:D
Περιμένουμε φωτογραφίες:):)
piranha friend
23-03-13, 15:52
Σε λίγο...
Όταν αρχίσουν να βγαίνουν και να βολτάρουν!!!!!:D:D:D
nikolakis94
23-03-13, 15:57
Να σου ζησουν!
Αντε με το καλο! Σιδερενια! :D
Αστα να χαλαρωσουν και θα βγουνε μια χαρα να βολταρουν στα κοντα.
piranha friend
23-03-13, 17:48
Να τα!!!!!!:D:D
Πολύ ωραία να τα χαίρεσαι:D:D
korasidikos
23-03-13, 17:51
να σου ζησουν πανεμορφα!!ζηλευωωωωωω!!!!!!!!!!
piranha friend
23-03-13, 17:58
χαχαχαχα!! Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!!:D:D
Εντωμεταξύ πανε οι λαθρεπιβάτες!!Σε 3 ώρες!!!:smt074
να σου ζησουν τυχερακια καποτε θα βαλω και γω
piranha friend
23-03-13, 19:02
χαχαχα!!
Ευχαριστώ πολύ!;)
Εντωμεταξύ πανε οι λαθρεπιβάτες!!Σε 3 ώρες!!!
Και που εισαι ακομα. Οσο ριχνεις θα τρωνε.
piranha friend
24-03-13, 13:36
Ρε παιδιά πήγα να τους δώσω bloodworm και δεν το τρώνε!!
Ούτε καν το πλησιάζουν!!!:(
Γιατί τι έγινε και στράβωσε???
Τους έδωσα και γαρίδα αποξηραμένη ούτε αυτή την πλησίασαν..
Βοήθεια!!!!!
Ti bloodworms ειναι, κατεψυγμενα?
Ισως να ειναι απο την προσαρμογη ακομα. Θα τα φανε τα bloodworms, δως τους χρονο να νοιωσουν ανετα. Ειναι δυσκολα στο φαγητο. Τα αποξηραμενα δυσκολα θα τα δοκιμασουν, να ξερεις.
piranha friend
24-03-13, 13:52
Και τώρα τι να κάνω???:(
Το μπλοντγουόρμ ναι είναι κατεψυγμένο.. Πάντως είναι πολύ μικρό και δεν ξέρω αν θα το δούνε.:confused::confused::confused:
Και πώς να τους το δίνω??:confused:
Το φίλτρο έχει ροή και θα το ρουφήξει!!!!:(
Μην τους ξαναδωσεις τωρα αμεσως. Μετρησεις κανεις καθολου?
Μια χαρα τα βλεπουν τα bloodworms, δεν ειναι καθολου μικρα. Και δεν προκειται να τα ρουφηξει κανενα φιλτρο. Για αλλη μια φορα, ξαναδες τον τομεα της διατροφης. Γραφω τη διαδικασια για τα κατεψυγμενα:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69664
piranha friend
24-03-13, 14:59
ΑΑΑ!!!! Εσύ τα βάζεις σε σουρωτήρι!!!:)
Εγώ τα έριχνα έτσι μέσα!!!Θα ξαναδοκιμάσω το βράδυ...
Και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε!!!
Το σουρωτήρι να είναι με μικρές τρύπες ώστε να μην φεύγουν τα σκουλίκια έτσι???:rolleyes:
Πρεπει να τα ξεπαγωσεις σε νερο ενυδρειου πρωτα, γιατι θα σου ανεβασουν τα φωσφορικα. Με μικρες τρυπες, ναι. Οτι μενει κατω, μαζεψε το με σκουπα βυθου μεχρι να βρεις τους ρυθμους σου. Θα ανεβασουν τα νιτρικα.
piranha friend
24-03-13, 15:19
Α ναι??Τότε τα έχουν ήδη ανεβάσει...
Καλά θα προσπαθήσω και θα ενημερώσω...
Ναι βέβαια πρώτα θα τα ξεπλύνω τα σκουλίκια...
isle of eco
25-03-13, 09:17
δοκίμασες να τους δώσεις ζωντανή τροφή?
έλα μαι μέρα από το μαγαζί να σου δώσω μερικά ζωντανά red worms να δεις πως θα τα φάνε :smt071
Τα κατεψυγμενα bloodworms τα συγκεκριμενα τα ετρωγαν και στο μαγαζι που ηταν, τα τσακιζουν στην κυριολεξια και τα δικα μου. Κατι τα ενοχλει και δεν εχουν προσαρμοστει ακομα. Μετρησεις, το ξαναλεω και αναλογα πραττεις. Χωρις μετρησεις (αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα), συμπερασμα δεν μπορουμε να βγαλουμε. Αν αυτες ειναι καλες, τοτε μπορει να ειναι κατι αλλο. Το στησιμο ή οτιδηποτε αλλο. Οταν ειχα παρει θυμαμαι τα δικα μου δεν τα προλαβαινα στο φαγητο απο τη στιγμη που τα εβαλα.
piranha friend
25-03-13, 11:24
αμμωνια=0
, νιτρωδη=0
, νιτρικα=15
Είδες που σου είπα???:rolleyes:
Όλα οκ είναι...:smt106
Τώρα gh, ph δεν ξέρω και δεν μπορώ να μετρήσω γιατί δεν έχω....:(
Καλα ειναι. Δως τους χρονο τοτε και μη γεμιζεις το ενυδρειο τροφες, γιατι θα ανεβουν κι αλλο τα νιτρικα. Αν πεινασουν πολυ, το πολυ πολυ να σου φανε τις red cherries :D
ph, gh τα ξερουμε στη Θεσσαλονικη.
piranha friend
25-03-13, 14:07
οι κοιλιές τους όμως μαζεύτηκαν....:(:(:(
Ευτυχώς είχα προβλέψει για κάτι τέτοιο...:rolleyes:
Σε μια γυάλα είχα βάλει 20 λαθρεπιβάτες και τώρα μου έχουν μείνει λίγοι ακόμα...:D
Μετά αρχίζουν τα δύσκολα..
Έκανα όμως κάτι, οπότε δεν ξέρω αν έφαγαν..
Ξεπάγωσα την τροφή την έβαλα στο σουρωτήρι(δεν χωρούσαν να βγουν,κρέμονταν)το άφησα στο ενυδρείο και μετά από κανά 30λεπτο που πήγα δεν είχε τίποτα...
Η οι τσέρυ τα έφαγαν ή τα πάφερς... Νομίζω πως έφαγαν τα πάφερς διότι αυτά τριγύριζαν εκεί κοντα.....:smt106:smt106
Δε θα το αφηνεις στο ενυδρειο το σουρωτηρι βρε. Θα το κουνας λιγο για να βγουνε τα bloodworms. Μενουν για λιγο στην επιφανεια και μετα βυθιζονται.
piranha friend
25-03-13, 15:06
ναι όμως έτσι τα έφαγαν μάλλον....
οπότε???:D
Μαλλον....ή απλα επεσαν κατω και θα αυξησουν τα νιτρικα.
Κανε αυτο που σου λεω καλυτερα, για να εχεις τον ελεγχο και να βλεπεις τι τρωνε. Να σκεφτει οταν τα ταϊζω ετσι τα δικα μου, μονο μεσα στο σουρωτηρι δεν μπαινουν μεχρι να το αδειασω. Προφανως δεν εχουν συνηθισει ακομα το περιβαλλον και τα τρομαζεις. Δως τους χρονο και μην τα σκασεις στο φαγητο! :D
piranha friend
25-03-13, 16:43
Μετά έκανα τον καθαρισμό του νερού οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα από τα νιτρικά....Με σιφόνι κλπ....;)
piranha friend
31-03-13, 15:27
Ακόμα τίποτα.....:(
Δεν έχουν φάει και απορώ πώς ζουν ακόμα....:o
Πολυ πιθανο να νομιζεις οτι δεν τρωνε, ομως. Μπορει απλα να μην το κανουν μπροστα σου. Ταϊζεις και εισαι απο πανω τους? Μηπως δεν σε εχουν συνηθισει ακομα και δεν νοιωθουν ανετα. Δοκιμασε να ταϊσεις και να φυγεις. Μου φαινεται πολυ περιεργο αυτα τα πολυ λαιμαργα πλασματα να μην τρωνε.
piranha friend
31-03-13, 16:52
Και εμένα... ναι είμαι σχεδόν από πάνω τους. Βάζω το σουρωτήρι να επιπλέει και πάω 3 μέτρα μακρυά κάθομαι κανά 30λεπτο και τίποτα...
Ούτε το πλησιάζουν....
Δεν ξέρω έχω απογοητευτεί...
Σήμερα θα μου δώσει ευτυχώς ένας φίλος γκρίνταλ+λαθρεπιβάτες...
Βγαλε το σουρωτηρι, τι το εχεις και επιπλεει? Κουνησε το να φυγουν τα bloodworms και φυγε και εσυ. Blooworms ταϊζεις ε?
korasidikos
31-03-13, 21:33
εμενα ψιλοτσιιμπησαν σκουληκι λιγο ακομα τα βλεπω συγκρατημενα!!!θα παρω αυτο http://www.youtube.com/watch?v=rfMjxP3OORc μηπως ειναι καλυτερα στο ταισμα;;;;
Μπα, αδικα θα το παρεις. Εχω και εγω, δεν κανει δουλεια για κατεψυγμενες. Σουρωτηρι και μια χαρα θα εισαι.
Για βάλε μας καμιά φωτογραφία:p:p
piranha friend
31-03-13, 22:16
Ναι Θοδωρή κατεψυγμένο bloodworm είναι και κάνω ακριβώς αυτό από την αχή..
τίποτα.
Μου έδωσαν λαθρεπιβάτες, τους ξέσκισαν. ακόμα τρώνε. έχουν κάνει κάτι κοιλιές και έχουν έρθει στα ίσια τους!!:cool:
Δεν ξέρω όμως πόσο θα κρατήσουν, μετά πάλι τα ίδια....:(
Αν μεινουν νηστικα, δεν θα αντισταθουν και πολυ στο τελος. Μην ταϊζεις πολυ, μια φορα την ημερα προς το παρον και απο λιγο. Καποια στιγμη θα αποφασισουν να φανε και μετα δεν θα τα προλαβαινεις. Υπομονη. Ειναι δυσκολα στο φαγητο, τι να κανουμε.
piranha friend
01-04-13, 13:41
Οκ θα σας ενημερώνω...;)
Βασικά μου έδωσαν τώρα κάτι φίλοι σαλιγκάρια και τα κατασπάραξαν.Τους τα δίνω σιγά σιγά και υπολογίζω να μου φτάσουν μέχρι το Σάββατο...:smt106
Μετά έχω και γκρίνταλ...:D
Απο οτι θυμαμαι, υπηρχαν σαλιγκαρια μεσα στο ενυδρειο πριν μπουν τα παφερ, ετσι δεν ειναι?
Μπορει να τρωνε πολυ μικρα σαλιγκαρακια που δυσκολα φαινονται, τα δικα μου ετσι εχω προσεξει κ κανουν...
piranha friend
01-04-13, 16:38
Αυτά τα σαλιγκαράκια τα έφαγαν από την 1η μέρα!;);)
Τα δικα μου αν κ ειχα αρκετα σαλιγκαρια μεσα ακομη δεν εχουν φαγωθει ολα! Κ τα βλεπω τσιμπολογουν καθε τοσο.
Ετσι και με τα δικα μου. Σουλατσαρουν διαφορα σαλιγκαρια μεσα. Δεν αγχωνονται να τα φανε, αφου ειναι σκασμενα στο φαγητο μονιμα.
korasidikos
01-04-13, 19:15
Ετσι και με τα δικα μου. Σουλατσαρουν διαφορα σαλιγκαρια μεσα. Δεν αγχωνονται να τα φανε, αφου ειναι σκασμενα στο φαγητο μονιμα.
τυχερε!!!!!τα σκασμενα δοκιμαζουν πολυ λιγο απο οτι κατεψυγμενο τους εχω ριξει αλλα δεν πεφτουν με τα μουτρα στο φαι!!εχω κατι ραμσον μεσα αλλα τα ψαρακια ειναι πολυ μικρα πιστευω(1,5 εκατ.)για να τα χτυπησουν!!!!λεω τωρα εγω δεν ξερω!!!
piranha friend
01-04-13, 19:16
Βασικά κάτι apple snails το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να τους φάνε τις κεραίες!!
Τις προάλες μου σκότωσαν όλα τα χελένα...
korasidikos
01-04-13, 19:26
εχω και εγω helena αλλα λυπαμαι να τα ριξω μεσα εξαλλου δεν ξερω τοσο μικρα που ειναι αν θα τα χτυπησουν!!!!:confused:
Το μυστικο για να επιβιωσουν τα σαλιγκαρια ειναι να τα ριχνεις βραδυ και σε διαφορα σημεια με εντονη βλαστηση ταυτοχρονα :D Θα γλυτωσουν αρκετα.
Σε εμενα εχω μπολικα να σουλατσαρουν μπλεγμενα στα φυτα και οποτε κανω αλλαγη, μαζευω και ποσα αδεια. Πολλα ειναι και τα trumpet, που γλυτωνουν επειδη κρυβονται στο χαλικι. Τρωνε ολα τα μεγεθη, παντως, μην ανησυχειτε. Μου εχουν αδειασε και μεγαλα ramshorn.
piranha friend
02-04-13, 13:06
Ξέρετε κάτι??:confused:
ΕΦΑΓΑΝ ΓΚΡΙΝΤΑΛ!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΜΕ ΕΣΚΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΤΡΩΝΕ!!!!:D:D:D:D:D:D:D
Ξέρετε τώρα τι θέλω??:p
Μπόλι!!!!:smt106:smt106
piranha friend
03-04-13, 15:52
Και ναι τώρα που το βρήκαμε δεν το χάνουμε!!:D
Είναι καλό να τους δίνω γκρίνταλ κάθε μέρα???:confused::confused:
Καλο ειναι, για ζωντανη τροφη προκειται.
Μην μεινεις σε αυτο μονο, ομως. Προσπαθησε ξανα ανα περιοδους και αλλες τροφες, οπως bloodworms. Η ποικιλια κανει παντα καλο.
piranha friend
03-04-13, 17:05
Εκτός από γκρίνταλ τι άλλη ζωντανή τροφή μπορώ να τους δίνω????
Λογω του μεγεθους τους, δεν ειναι και πολλες οι επιλογες νομιζω. Τα grindal ειναι ενταξει. Τα microworms για παραδειγμα, ομως, ειναι μικρα. Ο γεωσκωληκας απο την αλλη, μεγαλος.
Με grindal, πολλα σαλιγκαρια που ειναι ο καλυτερος μεζες τους και μερικες κατεψυγμενες, θα εχουν πληρη διατροφη. ;)
piranha friend
03-04-13, 19:16
vinegar eels??
Λες να κάνουν???:rolleyes::rolleyes:
Ταϊσε αυτα που σου ειπα, απο διατροφη ειναι μια χαρα με αυτα.
Δωσε σημασια στις παραμετρους του νερου και το στησιμο του ενυδρειου που θελεις πολυ δουλεια ακομα.
piranha friend
03-04-13, 19:34
Μόνο στο στήσιμο έχω δουλειά..
οι παράμετροι είναι οκ!!
Όλες οι ζωντανές τροφές που είναι μικρού μεγέθους και μπορούν να χωρέσουν στο στόμα τους, είναι κατάλληλες, εφόσον τις δοκιμάσουν και τους αρέσουν. Σημαντική παράμετρος είναι επίσης η ευκολία διατήρησης της αποικίας (καλλιέργεια). Μεγάλη ποικιλία ζωντανών τροφών μπορείς να βρεις εδώ: http://www.isleofeco.gr/products/live-pet-food Όπως σωστά προτείνει ο nazgul, τα σαλιγκάρια που μπορείς εύκολα να βρεις από άλλα ενυδρεία (δικά σου ή συγχομπιστών) και τα grindal που μπορείς επίσης εύκολα να διατηρήσεις αφού πήρες αποικία, είναι μια χαρά τουλάχιστον για αρχή. Οδηγίες για τη διατήρηση της αποικίας σου μπορείς να βρεις εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66703 Εγώ μπορώ να σε προμηθεύσω και με άλλα σαλιγκάρια αν είσαι διατεθιμένος να περάσεις από άνω πόλη. Περισσότερα με πμ.
Και να προσθεσω, οταν πια "φουντωσει" για τα καλα η καλλιεργεια grindal, να περασεις στη δημιουργια και δευτερης. Ποτε δεν ξερεις ποτε μπορει να σου χαλασει (ειτε επειδη εχει πολυ νερο, ειτε εχει λιγο, ειτε λειπεις για μερες και δεν ταϊζεις). Καλο ειναι να εισαι προετοιμασμενος.
Τωρα, μαλιστα, που ανοιγει ο καιρος, μπορεις αν παρεις μεγαλη ποσοτητα απο σαλιγκαρια, να αναπτυξεις μια μικρη αποικια. Δεν θελουν και πολλα, ενα δοχειο και ενας μικρος κυκλοφορητης κανει. Λιγο φαγητο αν ριχνεις, θα πολλαπλασιαστουν πολυ γρηγορα και θα εχεις για αρκετο καιρο να εφοδιαζεις τα pufferακια.
βαλε και καμια φωτο ρε πιρανχα!
piranha friend
04-04-13, 10:28
Από τι να βάλω φώτο???
Από τα παφεράκια??:confused:
οχι ρε βγαλε μια απτο μπαλκονι σου να δουμε τη θεα!.. απτα μπαφερακια εννοειται.!
piranha friend
04-04-13, 10:42
Καλή θέα έχει!!;)
οχι ρε βγαλε μια απτο μπαλκονι σου να δουμε τη θεα!.. απτα μπαφερακια εννοειται.!
χαχαχα!
("μπαφερακια" :D δες παλικαρι ρε!)
piranha friend
04-04-13, 12:19
Σε λίγο θα βγάλω...
όχι ότι θα φαίνεται και τίποτα!!!!:D
Για φωτογραφιες υπαρχουν μερικα κολπακια:
-θα βγαλεις το βραδυ, με ολα τα φωτα κλειστα, αλλα και ολες τις πηγες φωτος κλειστες, ακομα και τηλεοραση. Φωτα θα εχει μονο το ενυδρειο.
-επειδη ειναι μικρα και κινουνται πολυ, πρεπει να πειραματιστεις με τη μηχανη σου. Παντα χωρις φλας και ανεβασε το ISO της μηχανης.
Σκεψου οτι για να βγαλω μερικες κοντινες και καλες στο δικο μου, βγαζω πανω απο 200. Δεν το εχω και πολυ με τη φωτογραφια, παντως, αλλα θελει υπομονη και πολλες προσπαθειες.
isle of eco
05-04-13, 16:05
Μπορείς να ταΐσεις γεωσκώληκα red worm κομμένο σε μικρά κομμάτια (χωρίς να αφήσει ζουμιά ή να βγάλει αίμα), αν και πιστεύω και ολόκληρο να το ρίξεις θα βρουν αυτά τρόπο να τον κομματιάσουν.
Δοκίμασε και δροσόφυλλα. Είναι μυγάκια (δεν πετάνε) και επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού.
piranha friend
05-04-13, 16:35
Ζωντανή τροφή ε??
Μάλιστα! Θα δω, πιθανόν να περάσω από εσάς και να πάρω δροσόφυλλα,γιατί bloodworm δεν το κόβω να μπορούν να τον φάνε..;)
Πρεπει να πετυχες στα μονα Puffers που δεν τρωνε bloodworms ομως!
Να ξαναδοκιμασεις καποια στιγμη. Απο εκει που τα πηρες, bloodworms ετρωγαν.
korasidikos
05-04-13, 17:28
εμενα παντως αρχισαν να τρωνε blood με τη βοηθεια και λιγου σκορδοζουμου!!!:smt033
Αν βαλω και σκορδοζουμο και τους ανοιξει κι αλλο η ορεξη, θα μου φανε και τα χερια! :D
korasidikos
05-04-13, 17:30
xaxaxaxaxaxaxax:smt033εμενα ειναι μωρα και τα κακομαθαινω!!:D:D
piranha friend
08-04-13, 11:26
Ναι και εμένα το ένα είναι μεγάλο και το άλλο μικρό!!
Πουλάει όμως τσαμπουκά το μικρό!!Έχει πολύ πλάκα να τα βλέπεις!!:D:D
Τις ουρές τους μια τις μαζεύουν μια τις ανοίγουν σαν παγόνι!!:confused:
Τέλως πάντων ακόμα δεν τρώνε bloodworm και το μόνο που τσακίζουν είναι γκρίνταλ!!Με το που τελειώσουν έχουν κάτι κοιλιές να!!:rolleyes:
Πόση ποσότητα να τους δίνω????:smt101
Λιγο να δινεις. Αν εχουν μια κοιλια ΝΑ, θα σκασουν. Δεν θα σταματησουν να τρωνε. Απλα να βλεπεις την κοιλιτσα γεματη, οχι σκασμενη.
piranha friend
08-04-13, 12:35
οκ και έτσι θα γίνει!!
Το κακό είναι πως μόνο το μικρό ΟΡΜΑΕΙ στο grindal ενώ το άλλο όποτε θυμηθεί και αν πέσει τίποτα πιο κάτω από την επιφάνεια μπορεί να θυμιθεί να φάει...
Και ενώ το ένα κάνει κοιλιά τούμπανο το άλλο κρατάει σιλουέτα..:D
Οσο φαει, μην αγχωνεσαι. Νυστικο δεν θα μεινει. Και σε εμενα ετσι εκανε το μικροτερο στην αρχη.
piranha friend
08-04-13, 12:40
όχι, το μικρότερο σκίζεται στην τροφή, το μεγάλο δεν τρώει!!:)
Το ιδιο πραγμα λεμε. Το μικρο ετρωγε και εμενα.
piranha friend
08-04-13, 12:46
Α.. οκ δεν το κατάλαβα!:D
Λοιπόν σε λίγο θα προσπαθήσω πάλι με bloodworm, δεν το τάισα ακόμα...;)
Και βλέπουμε......:rolleyes:
Μη ριχνεις και τα δυο. Τα νιτρικα θα φτασουν 100 στο τελος. Ή το ενα, ή το αλλο. Και κανε και καμια μερα νηστεια, δεν παθαινουν τιποτα.
piranha friend
08-04-13, 21:31
οκ!!
Ενα βιντεακι θα σας βαλω απο τα δικα μου διαβολακια!
:p
http://www.youtube.com/watch?v=-srzFAGTYXE&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=-srzFAGTYXE&feature=youtu.be
piranha friend
09-04-13, 19:09
Ωραίος!!!!:D:D
Ω ρε ενα χοντρουλι! :p
Αντε, ανοιξε ενα αλλο θεμα και κανε ολοκληρωμενη παρουσιαση να σε κραξουμε. Εεεεε...να χαζεψουμε εννοω! :D
Ω ρε ενα χοντρουλι! :p
Αντε, ανοιξε ενα αλλο θεμα και κανε ολοκληρωμενη παρουσιαση να σε κραξουμε. Εεεεε...να χαζεψουμε εννοω! :D
εχω ενα θεματακι με το ενυδρειο που θελω να τα μεταφερω, με πεδευει το μπολι:smt067, μολις τελειωσω μαυτο θα κανω παρουσιαση :)
Ενα βιντεακι θα σας βαλω απο τα δικα μου διαβολακια!
:p
να σου ζησουν ... :p
Ο "θερμοστατης" σου φαινεται θαμμενος (πιο σωστα θερμαντήρας) ... σηκωσε τον πιο ψηλα!
Τι προβλημα εχεις με το μπολι? :confused:
να σου ζησουν ... :p
Ο "θερμοστατης" σου φαινεται θαμμενος (πιο σωστα θερμαντήρας) ... σηκωσε τον πιο ψηλα!
Τι προβλημα εχεις με το μπολι? :confused:
Θα ανοιξω νεο θεμα για το μπολι να ακουσω κ τις αποψεις σας..! Οσο για τον θερμοστατη ειναι 200 η 300 βατ κ ειναι μεγαλος για το ενυδρειο μου, 100 λιτρα με 40εκατ. υψος! Αναγκαστικα ειναι ελαχιστα καλυμμενος θα ελεγα.. οχι ακριβως θαμενος. Απο οσο ρωτησα απο δω κ απο εκει προβλημα δεν υπαρχει... να ανησυχω?
Καλο ειναι να μην ειναι εκτος νερου, γιατι αναλογα με τις προδιαγραφες και τις οδηγιες του κατασκευαστη για ελαχιστη σταθμη νερου, μπορει ακομα και να σπασει. Ουτε εντος του χαλικιου, γιατι διοχετευεται η περισσοτερη θερμοτητα σε αυτο και οχι στο νερο.
Απο την αλλη, αν ειναι τοσο μεγαλος, σε περιπτωση που κολλησει, θα σου βρασει το νερο σε λιγα λεπτα. Καλο ειναι να παρεις εναν καταλληλο για τα λιτρα σου.
piranha friend
16-04-13, 23:02
Και ναι!!!!
Πήρα και άλλο puffer!!! Δεν άντεξα!!:D:D
Και μαζί πήρα και 7-8 φυτά!!;)
valinseries και ένα άλλο δεν το θυμάμαι...:(
Πάντως δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα, αν και η ουρά του "καινούριου" έχει δεχτεί επίθεση από τον άλλο μεγάλο..:(
Μάλλον είναι 2 αρσενικά, κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω. Το μικρότερο πάντα ήσυχο και φιλικό και προς τις 2 μεριές!!:rolleyes:
Θα δείξει....:smt067:smt067:smt067
.......
κανενα σωστο ενυδρειο θα παρεις?
-------------------------
εχει ενα κυβο 120 λιτρα στις αγγελιες πολυ καλο και οικονομικο
ChocolatePuma
16-04-13, 23:40
.......
κανενα σωστο ενυδρειο θα παρεις?
εχει ενα κυβο 120 λιτρα στις αγγελιες πολυ καλο και οικονομικο
Μπααααα ....άργησε...:p
Μπααααα ....άργησε...:p
τον τσιμπησες?!! χαχα και εγω το σκεφτομουν!
ChocolatePuma
16-04-13, 23:47
τον τσιμπησες?!! χαχα και εγω το σκεφτομουν!
1ον ο κατασκευαστής είναι εγγύηση!!;)
2ον οι κύβοι μ αρέσουν!
Κάτι συζητάμε τώρα...για παφερακια...για να δούμε...
Και ναι!!!!
Πήρα και άλλο puffer!!! Δεν άντεξα!!:grin::grin:
Και μαζί πήρα και 7-8 φυτά!!:wink:
valinseries και ένα άλλο δεν το θυμάμαι...:sad:
Πάντως δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα, αν και η ουρά του "καινούριου" έχει δεχτεί επίθεση από τον άλλο μεγάλο..:sad:
Μάλλον είναι 2 αρσενικά, κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω. Το μικρότερο πάντα ήσυχο και φιλικό και προς τις 2 μεριές!!:rolleyes:
Θα δείξει....:smt067:smt067:smt067
Τι να σου πω? Δεν εχω κατι αλλο να σου πω.
Η ουρα του καινουργιου δεχτηκε επιθεση, αλλα εσυ δεν εχεις προβλημα...γιατι να εχεις? Σε λιγο που μπορει να εχεις και κανενα pufferaκι τυφλο, παλι μην εχεις προβλημα. Μπορεις να βαλεις και κανενα Pangasius στα 30 λιτρα, χωραει. Και καμια 10αρια poufferακια ακομα...και αυτα χωρανε. Βαλε και ενα ΤΕΤΟΙΟ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71054)!
Ηθελα να ηξερα τι ζητας συμβουλες, αν ειναι να κανεις τα δικα σου.
Εγω δεν ξαναασχολουμαι, παντως. Τζαμπα καιει η λαμπα..
Καλο βραδυ.
ChocolatePuma
17-04-13, 09:58
Θα συμπληρώσω στο σχόλιο του Θοδωρη με το οποίο εννοείται ότι συμφωνω...πως τα ψάρια και οι λοιποί ζωντανοί οργανισμοί, δεν είναι παιχνίδια ώστε να μην μας νοιάζει αν πάθουν οτιδήποτε
Εφόσον σε συγκεκριμένα είδη υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονες....οφείλουμε να τους ακολουθούμε
Αυτα απο μένα!
piranha friend
17-04-13, 11:58
1ον: "σωστό" ενυδρείο είναι και το δικό μου!
Αν εννοείς μεγαλύτερο ναι θα πάρω 400λίτρα και πάνω το καλοκαίρι..όχι μόνο αξιοπρεπές!
2ον: Θοδωρή αν δεν θες να σαχολείσαι μην ασχολείσαι!!
Αλλά να ξέρεις ότι ακολούθησα πιστά τις οδηγίες όλων και αποφάσισα- έκρινα σωστό να πάρω ακόμα ένα κάτω από προυποθέσεις τις οποίες επίσης τήρησα
3ον: δεν είναι τόσο φαγωμένη η ουρά απλά είναι ελάχιστα μόνο σε ένα σημείο!
Ακόμα και αν κανείς δεν θέλει να ασχολείται με μένα ή με το ενυδρείο μου εγώ θα το ευχαριστιέμαι ούτως ή άλλως!!!!
Γεια σας.-+5
ChocolatePuma
17-04-13, 13:21
Το θέμα είναι να το ευχαριστιουνται και τα ψάρια σου
Καλη συνέχεια...
piranha friend
17-04-13, 13:30
Από ό,τι βλέπω μια χαρά είναι!!
Το ένα πίσω από το άλλο και φέρνουν γύρες..
ChocolatePuma
17-04-13, 13:34
Φίλε μου δεν έχεις καμία διάθεση...να ακούσεις
Εγω προσωπικά τον Θοδωρη στο θέμα των παφερς θα τον άκουγα με κλειστά ματια!
Το ότι είναι το ένα πίσω απ το άλλο, ενδεχομένως να σημαινει πως σε λίγο θα κυνηγιουνται
Δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση γιατι πολυ απλα τις αποφάσεις σου τις έχεις ήδη παρει
piranha friend
17-04-13, 13:38
Όπως νομίζεις!!
Κλεόβουλος
17-04-13, 13:39
Αγαπάτε αλλήλους και τα πάφερ σας :)
piranha friend
17-04-13, 15:07
Δεν πειράζει!
έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα άστο Κλεόβουλε...:(
Παναγιωτη θα μαθεις να ακους και πραγματα που δεν σαρεσουν.
Ετσι θα μαθεις τι ειναι σωστο και τι οχι.
Ετσι αν ενδιαφερεσαι πραγματικα θα προχωρησεις πιο βαθεια στο χομπι..
σε σχεση με αλλα φορουμ που το μονο που κανουν ειναι να σε γλυφουν και να σου λενε τι ωραια που το εχεις..
Αυτο πιστευω το καταλαβαινεις και μονος σου ετσι δεν ειναι?
piranha friend
17-04-13, 15:54
Φυσικά και θα ακούω το κάθε τι και φυσικά το άκουσα!!
Αλλά τελικά θα κάνω ΕΓΩ ό,τι θέλω!!!!
Για να ξεκαθαρισω τη θεση μου, εγω δεν ειπα σε κανεναν τι να κανει, ολοι ελευθεροι ειμαστε. Ουτε ειδικος το επαιξα, ουτε εμπειρος, ουτε τιποτα δηθεν για να κανω κατι τετοιο, γιατι δεν ειμαι τιποτα απο αυτα. Απλα ετυχε να εχω ασχοληθει με τα συγκεκριμενα ψαρακια και μετα απο πολυ διαβασμα και ατελειωτες ωρες παρατηρησης, ισως θα μπορουσα να πω ενα-δυο πραγματα που θεωρω προσωπικα οτι καλο θα ηταν να τηρηθουν. Για τι σωστη διαβιωση των ψαριων και μονο.
Αν, ομως, καποιος μου ζηταει συμβουλες πολλες φορες και απαντωντας σε παρα πολλα πμ, τελικα βλεπω οτι κανει οτι θελει, ποιο το νοημα να ασχοληθω παραπανω?
Πολυ φιλικα μιλαω και ας ληξει εδω το θεμα. Δεν εχω κατι αλλο να πω.
Καλη συνεχεια με τα ψαρακια μας σε ολους!
http://i.imgur.com/sIHBSwUl.jpg
piranha friend
17-04-13, 21:45
Let me FAIL όπως είπε και ο φίλος!!
Και εγώ αποσύρομαι τελείως!
χάρηκα..
Κοιταξε, εφοσον προκειται για φορουμ συζητησεων, θα ακουσεις και αρνητικα και δεν θα ειναι ασχημο να μαθεις να συζητας. Φιλικα στο λεω, θα σε βοηθησει στη ζωη σου. Καλο ειναι να τα δεις απο τη θετικη πλευρα, βελτιωνοντας πραγματα. Αν θελεις να τα δεις απο την αρνητικη, παντα θα μεινουν αρνητικα.
Ολοι ακουσαμε αρνητικα σχολια, αλλα μας βοηθησαν, γιατι με ενα πιο ψυχραιμο βλεμμα, ειδαμε οτι καποιοι αλλοι μπορει να ξερουν κατι παραπανω. Ολοι περασαμε εφηβεια και δεν σηκωναμε μυγα στο σπαθι μας.
Καλη συνεχεια.
Να βαλω κανενα βιντεακι παλι με παφερακια να επανερθουμε στο θεμα μας??? :-P :-P ;-)
Εληξε η παρενθεση, δεν υπαρχει νοημα να γραφτει κατι αλλο.
Επανερχομαστε στα σημαντικα παλι. τα pufferακια.
piranha friend
18-04-13, 09:29
Όλο αυτό για τα παφεράκια έγινε..
Και για του λόγου το αληθές θα βγάλω και βίντεο και φώτο για να καταλάβετε...
Να καταλάβετε πως δεν υπάρχουν ΚΑΘΟΛΟΥ συγκρούσεις..
Δεν ειναι το θεμα οι συγκρουσεις. Ή θα γινουν, οι δεν θα γινουν. Δεν μπορεις να το προβλεψεις, ουτε να κανεις κατι ουσιαστικα, απλα να μειωσεις τις πιθανοτητες να γινουν στηνωντας το καταλληλο ενυδρειο. Μπορει να ειχες 10 και να μην ειχες συγκρουσεις και 2 σε 100 λιτρα και να γινοταν σφαγη. Το θεμα ειναι οτι εχεις βαλει πολλα pufferακια στο μικρο ενυδρειο, εχεις βαλει red cherries, εχεις βαλει bamboo shrimp και δεν ξερω τι αλλο και δεν αποκλειεται να εχεις προβλημα κυριως βιολογιας με το μικρο φιλτρο. Αυτο ειναι το βασικοτερο. Με το φαγητο που απαιτουν τα ψαρια σου, χρειαζεσαι αριστη φιλτρανση. Γνωμη μου ειναι οτι επρεπε να περιμενεις να τα κανεις ολα σωστα και υπομονετικα (φιλτρο, πυκνοφυτεμενο ενυδρειο με πολλες κρυψωνες) και μετα να κανεις οτιδηποτε θελεις. Αυτο ειναι το θεμα, οχι οι συγκρουσεις.
Αντε καλημερα.
piranha friend
18-04-13, 11:42
Σε αυτά που λες μπορεί να έχεις και δίκιο, αλλά θα πρέπει να τα πεις αφού δεις τώρα πως είναι διαμορφωμένο το ενυδρείο και όχι να ρίχνεις "άστοχα βλήματα" προς εμένα, το ενυδρείο και (δεν το έχεις πει ακριβώς) την προσωπικότητά μου!
Περίμενε και αφού το δεις τότε να πεις την γνώμη σου.
Όλοι μαθαίνουμε από όλους!
bamboo shrimp δώθηκε σε ένα φίλο μαζί με άλλες 5 γαρίδες τσέρυ και τώρα έχω μόνο 1 αρσενική και 2 θυληκιές...
Δεν ριχνω βληματα προς εσενα ρε αγορι μου, ουτε στο ενυδρειο και ουτε και εσενα που δεν σε ξερω. Αν εχεις προσεξει σου εχω απαντησει σε οτι απορια εχεις σε πμ και ποστ με αρκετη προθυμια, για να μου λες οτι να'ναι.
Μαθε να δεχεσαι την κριτικη και μη βγαζεις γλωσσα σε οτι σου λεει καποιος, καλο θα σου κανει. Η κριτικη δεν ειναι προσβολη, εναυσμα για βελτιωση ειναι. Δεν κανουμε διαγωνισμο εδω για να υπαρχει ανταγωνισμος, προσπαθουμε ολοι μαζι με τη βοηθεια ολων να βελτιωσουμε τη ζωη των ψαριων μας.
Οτι βλεπω λεω. Το αρχικο στησιμο του ενυδρειου σου που δεν εχει (ή ειχε) κρυψωνες και το μικροσκοπικο φιλτρο που εχεις (ή ειχες) και ειναι ακαταλληλο να χωρεσει βιολογικο υλικο και να ανταποκριθει στη σωστη φιλτρανση. Αν εβαζες νεες φωτογραφιες, μπορει να ειχα αλλη γνωμη. Δεν ειμαι μαντης να βλεπω τι κανεις στο ενυδρειο σου.
bamboo shrimp δώθηκε σε ένα φίλο μαζί με άλλες 5 γαρίδες τσέρυ και τώρα έχω μόνο 1 αρσενική και 2 θυληκιές...
Και καλα εκανες. Αλλα το ξαναλεω, δυστυχως δεν εχω μαντικες ικανοτητες.
piranha friend
18-04-13, 15:49
πρώτον συγνώμη αν φάνηκε έτσι αλλά δεν έβγαλα γλώσσα, απλά εκνευρίστηκα(λάθος μου):(
δεύτερον, το φίλτρο δεν άλλαξε άλλαξα μόνο αυτά που έχω πει σε σκόρπια ποστς..:rolleyes:
τρίτον δεν είπα ότι έχεις μαντικές ικανότητες αλλά πρωτού πεις αυτά που είπες έπειτα από το δικό μου ,μετά από καιρό, στο παρόν θέμα έπρεπε να ζητήσεις φωτογραφίες. Δεν είπα πως είναι και το ιδανικό στήσιμο, αλλά προσπάθησα να το κάνω έτσι ώστε να έχει μπόλικες κρυψώνες..;)
Και πάλι συγνώμη αν φάνηκε κάτι άλλο..:smt102
ChocolatePuma
18-04-13, 15:56
Παμε ρε σεις να χαρούμε τα παφερακια ..κι ας λήξουν τα υπόλοιπα
Η εμπειρία στο χόμπι είναι σημαντικό πράγμα και οι περισσότεροι είμαστε εδώ για να μάθουμε
Και λάθη θα γίνουν
Το θέμα είναι να τα διαπιστώσουμε εγκαίρως και να τα διορθώσουμε!
Άντε βάλτε τώρα καμία φωτό..να πάρουμε τα πάνω μας !!!!
πρώτον συγνώμη αν φάνηκε έτσι αλλά δεν έβγαλα γλώσσα, απλά εκνευρίστηκα(λάθος μου):sad:
δεύτερον, το φίλτρο δεν άλλαξε άλλαξα μόνο αυτά που έχω πει σε σκόρπια ποστς..:rolleyes:
τρίτον δεν είπα ότι έχεις μαντικές ικανότητες αλλά πρωτού πεις αυτά που είπες έπειτα από το δικό μου ,μετά από καιρό, στο παρόν θέμα έπρεπε να ζητήσεις φωτογραφίες. Δεν είπα πως είναι και το ιδανικό στήσιμο, αλλά προσπάθησα να το κάνω έτσι ώστε να έχει μπόλικες κρυψώνες..:wink:
Και πάλι συγνώμη αν φάνηκε κάτι άλλο..:smt102
Εγω το μονο που ειδα ειναι οτι εβαλες γαριδα bamboo, οτι ζητουσες κι αλλες γαριδες και οτι εβαλες και αλλο puffer. Πριν απαντησω, δεν θα επαιρνα συνεντευξη για να δω τι εχεις κανει. Πουν να ξερω οτι κανεις αλλαγες? Οτι θελει κανει ο καθενας, δεν κανουμε τα μαντροσκυλα εδω.
Απλα θεωρησα οτι με ολα αυτα, αδικα μιλαω τοσο καιρο. Μπορουσες για παραδειγμα να γραψεις εφτιαξα πολλες κρυψωνες και εβαλα και αλλο ενα, γιατι ειδα οτι με παιρνει, βαζοντας και καμια φωτογραφια. Απλα.
Σε καμια περιπτωση δεν σου εκανα προσωπικη επιθεση και δεν θα ειχε νοημα κατι τετοιο. Εμενα τα pufferακια με νοιαζει να περνανε καλα, σε οποιο ενυδρειο και να ειναι. Αγαπες εινα αυτες, τι να κανουμε? Αν μπορω να βοηθησω, καλως. Αν οχι, παλι καλως.
piranha friend
18-04-13, 19:01
http://imageshack.us/a/img803/7619/020adb.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/803/020adb.jpg/)
http://imageshack.us/a/img163/9371/017xoj.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/163/017xoj.jpg/)
http://imageshack.us/a/img33/3285/014rls.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/33/014rls.jpg/)
http://imageshack.us/a/img705/5391/011ynv.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/705/011ynv.jpg/)
http://imageshack.us/a/img703/4470/012vig.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/703/012vig.jpg/)
http://imageshack.us/a/img248/8136/009gvl.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/248/009gvl.jpg/)
http://imageshack.us/a/img191/1706/007skr.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/191/007skr.jpg/)
http://imageshack.us/a/img547/185/005vjo.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/547/005vjo.jpg/)
http://imageshack.us/a/img201/2585/003xlz.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/201/003xlz.jpg/)
http://imageshack.us/a/img705/3120/002out.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/705/002out.jpg/)
http://imageshack.us/a/img43/4706/001vnm.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/43/001vnm.jpg/)
Έτσι πως είναι είναι καλά?
Θα πάρω ακόμα 4 είδη φυτών. Θα είναι καλά??
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω??
βρήκα αυτό το video γι αυτά τα ψαράκια
http://www.youtube.com/watch?v=6o1fw9jtRNc
εκτός από αυτά το σκέρτσα με τα σαλιγκάρια τι άλλη συμπεριφορά έχουν αν αποφασίσει κάποιος να τα ταίσει διαφορετικά? και τι άλλο τρώνε?
Εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69664) θα βρεις αρκετες πληροφοριες.
Εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69664) θα βρεις αρκετες πληροφοριες.
ευχαριστώ πολύ, τα ερωτεύθηκα!!!
έχω ένα ενυδρείο 200λ άδειο και ψάχνομαι αλλά κατάλαβα οτι δύσκολα να βάλω ομάδα απ αυτά ή κάνω λάθος?
piranha friend
18-04-13, 20:04
Καλύτερα να πάρεις ένα ζευγάρι ή το πολύ ένα χαρέμι, αλλά πρόσεχε, να έχεις καλά φυτεμένο ενυδρείο και πολύ καλή φίλτρανση με "καλή" βιολογία!!:)
Έχουν πολύ πλάκα!:D
έχω ένα ενυδρείο 200λ άδειο και ψάχνομαι αλλά κατάλαβα οτι δύσκολα να βάλω ομάδα απ αυτά ή κάνω λάθος?
και εγω ηθελα αλλα το αφησα γιατι κολλαω στη τροφη και το ταισμα. ειδικα τωρα το καλοκαιρι που μπορει να λειπω που και που.
παναγιωτη απο τι βγαζεις τις φωτο? δε μπορω να διακρινω πολλα πραγματα.. αν σου ειναι ευκολο δοκιμασε απο λιγο πιο μακρια και βαλε ενα χαρτονακι πισω να δεις τι διαφορετικο που θα δειξει! :D
τις γαριδες πολυ θαραλεες τις βλεπω! ειναι οι γνωστες γαριδες του ειδους Neocaridina heteropoda var. chuck norris :D:D
Ομαδα ειναι πολυ καλυτερα σε σχεση με 2 ή 3, γιατι μειωνεται η επιθετικοτητα μεταξυ τους. Σε μεγαλο ενυδρειο θα παρει το καθενα την περιοχη του και περα απο μικροκαυγαδακια, ολα θα ειναι πιο ηρεμα. Καλυτερα να ειναι μονα τους στο ενυδρειο, οποτε πρεπει να το σκεφτεις αρκετα καλα πριν κανεις οτιδηποτε, οπως και πολλα αλλα.
θα το επεξεργαστώ, διαβάζοντας και σκεφτόμενη να μην χαλάω το ποστ του παιδιού, ευχαριστώ πολύ
Ναι, καλυτερα οι αποριες στο θεμα που σου εστειλα πριν.
Παναγιώτη κουκλί το ενυδρείο σου άντε και καλή συνέχεια:p:p:p
piranha friend
19-04-13, 10:44
Ευχαριστώ πολύ καταρχήν και 2ον δεν πειράζει γράφετε και στο θέμα μου!!
Δεν έφτιαξα ολόκληρο θέμα για να τα παρουσιάσω!;)
Θέλω να μάθω από τις απορίες σας και τις παρατηρήσεις σας!!:)
Α, να προσθέσω και κάτι..
Θοδωρή δεν θα είναι καλύτερα να βάλει ένα αρσενικό με 2 θυληκά??:smt102
Οι αποριες πρεπει να γινονται στα καταλληλα θεματα, ωστε να μπορουν να τις δουνε ευκολα ολοι οσοι ενδιαφερονται, τωρα ή στο μελλον.
Θοδωρή δεν θα είναι καλύτερα να βάλει ένα αρσενικό με 2 θυληκά??:smt102
Σε 200 λιτρα? Πανω απο 10 θα εβαζα και δεν θα ειχα καυγαδες. Αλλα για μικρα ενυδρεια, καλυτερα να μην υπαρχουν 2 αρσενικα.
Υ.Γ. Βρε, ποσες φορες σου ειπα οτι οταν τα αγοραζουμε απο το πετσοπ ειναι ανηλικα και δεν εμφανιζουν το φυλλο τους? Με σιγουρια δεν μπορει να ξερει κανενας τι θα ειναι τελικα. Στην πορεια θα φανει τι θα "επιλεξουν".
piranha friend
19-04-13, 10:50
Ε ναι αφού το θέμα βρίσκεται στο σάιτ..
Τέλως πάντων εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να τεθούν εδώ οι απορίες...
Μιας και που είπαμε απορίες.. πόση ποσότητα γκρίνταλ να τους δίνω?
Δίνω περίπου 5 σκουλίκια στο καθένα μέρα παρά μέρα.. είναι οκ??
korasidikos
19-04-13, 10:55
τις αποψεις μου στις εχω πει,απλως επειδη τα λιτρα σου ειναι λιγα αυτη τη στιγμη πρεπει να εχεις συνεχεια το νου σου εφοσον δεν παιζει και εξωτερικο φιλτρο.ειναι κριμα να εχουν θεμα τα ζωντανα περα απο τις ζωες τους αμαρτια ειναι αφου τα εχεις πληρωσει κιολας αδρα.φτιαξε αρκετες κρυψωνες με τα φυτα οπως ειπες!
piranha friend
19-04-13, 11:48
Το έχω ήδη κάνει!;)
Πάντως πραγματικά δεν έχω δει καμία σύγκρουση μεταξύ τους!
Μόνο κάτι ψιλοκυνηγυτά!Αυτό και τίποτα άλλο!
Βασικά ο καινούριος πάει και κάθεται στην πίσω μεριά..νιώθει μάλλον πιο άνετα εκεί.. δεν ξέρω ακριβώς..:smt102:smt102
Πάντως όλη την ώρα είμαι από πάνω τους και τίποτα...:D
korasidikos
19-04-13, 12:30
;);):smt023:p
piranha friend
19-04-13, 12:48
Πόση ποσότητα γκρίνταλ να τους δίνω?:smt102:smt102
Δίνω περίπου 5 σκουλίκια στο καθένα μέρα παρά μέρα.. είναι οκ??:smt102:smt102
χαχα!!! πάντως έχουν πλάκα!παίζουν κάτι σαν κρυφτό, το ένα κρύβεται πίσω από κάποιο μεγάλο φύλο και φέρνουν γύρες γύρω απο αυτό κάνοντας έναν κύκλο!!
Σιγουρα εχεις grinal καλλιεργεια και οχι κατι αλλο? Πως δινεις δηλαδη απο 5, εφοσον αν ριξεις grindal, σκορπιζουν τα μικροσκοπικα σκουληκια σαν χιονι στο ενυδρειο? Βαλε φωτογραφια, γιατι μαλλον δεν ειναι grindal.
Τα ιδια πραγματα λεμε συνεχεια. Θα ταϊζεις μεχρι να δεις την κοιλια τους ελαφρως φουσκωμενη, οχι σαν να εχουν σκασει στο φαγητο.
piranha friend
19-04-13, 13:21
Όχι ρε παιδί μου γκρίνταλ είναι απλά παίρνω τα μεγαλύτερα σκουλίκια με ένα μολύβι κι τα ρίχνω μέσα!!
Μόλις τα τάϊσα!!
Εφαγαν πολύ καλά!!:D
Παιζουν σιγουρα ή παιζουν αν σε πιασω θα σου πω εγω?
Εγω παντος καταφερα να τα κρατησω για 1,5 μηνα σε 125 λιτρα και νομιζα οτι παιζαν και καναν χαβαλε!
Ηταν 3 και το ενυδρειο φουλ φυτα και καβαντζες!Ελα μου ομως που δεν παιζαν και βγηκαν τα 2 αρσενικα και ενα πρωι βρηκα το ενα χωρις ματια και το αλλο χωρις ουρα!
Σε εκεινα τα λιτρα θα εβαζα ξανα μονο ενα ζευγαρι ή 2-3 θυληκα και μονο 1 αρσενικο!
piranha friend
20-04-13, 12:58
όχι παίζουν παίζουν...;)
δεν είναι αρσενικό-αρσενικό μάλλον πέτυχα χαρέμι γιατί δεν βλέπω συγκρούσεις!!!:D:D
με παρεξένεψε κάτι.. βρήκα έναν εξωσκελετό των πάφερ όπως ακριβώς είναι των γαρίδων!!
Ξέρει κανείς τι γινεται?????:smt102:smt102:smt102:smt102:smt102
Ειναι ακομα 3 τα puffers? Δεν κανουν εκδιση. Ή το φαγανε, ή ειναι κατι εντελως ασχετο.
piranha friend
20-04-13, 14:06
όχι 2 είναι.. οπότε πάει το 3ο....
ChocolatePuma
20-04-13, 14:10
http://i.imgur.com/sIHBSwUl.jpg
Δυστυχώς...
Κρίμα το ψαράκι!:(
Απ τα λάθη μας μαθαίνουμε, όπως επίσης μαθαίνουμε και απ τους πιο έμπειρους
piranha friend
20-04-13, 14:12
Κρίμα όντως..
Αλλά τα έχει αυτά η ζωή..:(
ChocolatePuma
20-04-13, 14:14
Κρίμα όντως..
Αλλά τα έχει αυτά η ζωή..:(
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω
Στο είχαν πει οτι θα συνέβαινε, απλά δεν θέλησες να ακούσεις
πολύ κρίμα.... και κυρίως που έχασε την ζωή του μέσα στον τρόμο και το κυνηγητό΄...
piranha friend
20-04-13, 15:41
Να διαφωνήσεις,οκ..
Ναι όντως ήταν κρίμα...:(:(
piranha friend
25-04-13, 13:18
Πάει και το άλλο.. ένα όρθιο...:smt072:smt072
Κριμα και για τα 2 που βασανιστηκαν!
Πάει και το άλλο.. ένα όρθιο...
Κριμα ρε συ τα ψαρακια.
Μην βαλεις τιποτα αλλο,βεβαια, ακομα. Ειναι νομιζω καιρος να δεις τα περι εξωτερικου φιλτρου που σου ελεγα πριν καιρο, αν θελεις να συνεχισεις με puffers. Εστω για να σωθει το ενα που εμεινε. Ειναι ζορικα στις απαιτησεις φιλτρανσης, οσο και να ξεγελαει το μεγεθος τους και οπως φαινεται, πολυ πιθανο να υπηρχε οντως προβλημα με ελλειψη ισχυρης βιολογιας, για να φυγει και το δευτερο. Ειναι μικρο το φιλτρο σου. Θα ηταν αριστο αν ηταν μονο οι γαριδες στο ενυδρειο.
Κριμα και παλι, λυπηθηκα για τα ψαρακια.
piranha friend
25-04-13, 15:50
δεν λυπήθηκες μόνο εσύ Θοδωρή..
Παρεπιπτόντως και το άλλο φαγώθηκε..
όπως και να έχει δεν ξέρω απογοητεύτηκα και μάλλον θα το δώσω το τελευταίο, γιατί από ότι φαίνεται δεν είμαι ικανός να έχω πάφερ..:(
Οπότε όποιος το θέλει ας μου πει..
Θελουν καλη προετοιμασια τα σκασμενα. Σωστο εξοπλισμο και αρκετο διαβασμα. Ενα τριμηνο διαβαζα αγγλικη βιβλιογραφια για να τα παρω τελικα πριν εναμισυ χρονο, οταν τα πρωτοεβαλα. Σιγουρα δεν ηταν χαμενος χρονος.
Ισως θα ηταν καλυτερα να το δωσεις το τελευταιο, θα συμφωνησω. Μην απογοητευεσαι, απλα δεν ησουν ακομα ετοιμος για τα διαβολακια. Προχωρησε με κατι αλλο προς το παρον και οταν θα εισαι ετοιμος και με καλυτερες προοπτικες, μπορεις να ξαναδοκιμασεις ;)
Καλη συνεχεια.
ChocolatePuma
25-04-13, 21:20
Καλή συνέχεια κι από μένα και μην σε παίρνει από κάτω
Απλά την επόμενη φορά, μην βιαστείς στην επιλογή σου
Υπάρχουν αρκετές πιο "ευκολες" επιλογες και εδώ μέσα υπάρχουν αρκετοί για να σε βοηθήσουν...;)
piranha friend
25-04-13, 21:31
Ευχαριστώ πολύ!:)
pigasosaek
26-04-13, 02:18
"Φυσικά και θα ακούω το κάθε τι και φυσικά το άκουσα!!
Αλλά τελικά θα κάνω ΕΓΩ ό,τι θέλω!!!! " (17/4)Όπως κατάλαβες και εσύ με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο οτι κάνοντας οτι θέλεις ΕΣΥ δεν λειτουργεί.Ισως αν είχες ακούσει αυτά που σου λέγανε ,τώρα να χαίροσουν τις ψυχούλες που έχασες.
Εγώ θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς άλλο με το χόμπι, (τουλάχιστον οχι ακόμα).Όταν αισθανθείς έτοιμος να ακούσεις τι σου λένε, τι σου προτείνουν και τι σε συμβουλεύουν τότε ναι προχώρα με τα 1000!!
Μέχρι τότε ασχολήσου με κάποιο άλλο χόμπι ,που να μην περιλαμβάνει κάτι το οποίο είναι ζωντανό και αναπνέει.
Φιλε μην ανησυχείς για την απώλεια τα έχει αυτά το χόμπι μας, η γνώμη μου τώρα που έχεις δει τι χρειάζονται και πως πρέπει να τους συμπεριφέρεσε κάνε μια νέα αρχή και όλα θα πάνε καλά πλέον.
Φιλε μην ανησυχείς για την απώλεια τα έχει αυτά το χόμπι μας,
θα μου επιτρεψεις να διαφονισω.Γιατι δεν τα χει αυτα το μας για ολους τα χει για αυτους που δεν θελουν να ακουσουν και να μαθουν.Εδω δεν εγινε ενας τυχαιος θανατος ψαριου ουτε θανατος ψαριου απο ατομο που δεν ειχε τις πληροφοριες που επρεπε και ηταν καποιος ανηδεος.Εδω εγιναν 2 απωλειες ψαριων απο πισμα και απο καθαρη αδιαφορια ατομου που θελει να λεγετε υπευθηνος χομπιστας.
Δυστυχώς μερικές φορές πρέπει να πάθεις για να μάθεις, τα λάθη μας κάνουν καλύτερους την επόμενη φορά.
Όπως κατάλαβες και εσύ με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο οτι κάνοντας οτι θέλεις ΕΣΥ δεν λειτουργεί.Ισως αν είχες ακούσει αυτά που σου λέγανε ,τώρα να χαίροσουν τις ψυχούλες που έχασες.
Εγώ θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς άλλο με το χόμπι, (τουλάχιστον οχι ακόμα).Όταν αισθανθείς έτοιμος να ακούσεις τι σου λένε, τι σου προτείνουν και τι σε συμβουλεύουν τότε ναι προχώρα με τα 1000!!
Μέχρι τότε ασχολήσου με κάποιο άλλο χόμπι ,που να μην περιλαμβάνει κάτι το οποίο είναι ζωντανό και αναπνέει.
να και ενας που το προσεξε!
εγω προσωπικα αυτο το "Αλλά τελικά θα κάνω ΕΓΩ ό,τι θέλω!!!!" το θεωρω προσβλητικο για οσους καθησαν αφιερωσαν χρονο και ασχοληθηκαν δινοντας συμβουλες σε ποστ και σε πμ.
ενοειτε οτι ειναι δικαιωμα του να κανει οτι θελει αλλα να σεβαστει ανθρωπους μεγαλυτερους και με παραπανω εμπειρια που που του αφιερωσαν χρονο και τουλαχιστον να μην ειναι τοσο εριστικος και προκλητικος στα ποστ.
εγώ εκτιμώ την ειλικρίνειά του να πει οτι και το δεύτερο ψαράκι "φαγώθηκε" και αισθάνθηκα οτι πραγματικά λυπήθηκε.
είναι έφηβος, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί μαζί του.
απο δω και πέρα είμαι σίγουρη οτι θα προσέχει περισσότερο και θα ψάχνει καλύτερα.
piranha friend
26-04-13, 15:28
Όχι βέβαια να είναι αυστηροί μαζί μου διότι έχω κάνει περισσότερα λάθη από όλους!!
Και φυσικά δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε όταν κάτι δικό μας πόσο μάλλον ζωντανό πεθαίνει...
Προφανώς αν ο καθένας ψάξει τα λόγια του άλλου θα λέει:
-Πωωω τι να εννοεί τώρα?? , παρόλο που τα πράγματα είναι πολύ απλά!!
Προφανώς και αμύνθηκα αρχικά στη συμπεριφορά κάποιων συνχομπιστών του φόρουμ διότι ένιωσα ότι "απειλούμαι" και έπρεπε να "αμυνθώ"!!!!!!!
οκ??Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση σε όσους μου την έδωσαν απλόχερα και δεν έχω λόγια να πω σε όσους έδειξαν κάτι άλλο...
Α.. και πληροφοριακά : ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ!!!!!!!!
Ευχαριστώ για την κατανόηση..
θα μου επιτρεψεις να διαφονισω.Γιατι δεν τα χει αυτα το μας για ολους τα χει για αυτους που δεν θελουν να ακουσουν και να μαθουν.Εδω δεν εγινε ενας τυχαιος θανατος ψαριου ουτε θανατος ψαριου απο ατομο που δεν ειχε τις πληροφοριες που επρεπε και ηταν καποιος ανηδεος.Εδω εγιναν 2 απωλειες ψαριων απο πισμα και απο καθαρη αδιαφορια ατομου που θελει να λεγετε υπευθηνος χομπιστας.
Αδιαφορία ε??Έτσι σου φάνηκε?Τότε κάνεις μεγάλο λάθος!!Είμαι υπεύθυνος χομπίστας και το έχω δείξει πάρα πολλές φορές εντάξει? Και να μην μου μιλάς έτσι, μπορούσες να το πεις καλύτερα ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΙΔΕΟΣ!!
Και επειδή πρέπει να μάθουν άλλοι θα την πληρώσω εγώ??Επειδή άλλοι κάνουν πολύ μεγαλύτερα λάθη ΠΑΛΙ θα την πληρώσω εγώ??
Δεν κατάλαβες καλά....
Δεν σε ειπα Ανιδεο διαβασε τι εγραψα και μετα απαντησε!
Οσο για το τι επρεπε να κανεις στο ειχαν πει πολλακις καποια παιδια που τα περασαν και η απαντηση σου ηταν ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ αυτο δεν δειχνει τιποτα παραπανω απο αδιαφορια οσο και να σε πειραζει.
Το οτι ολοι κανουν ασυγχωρητα λαθη ειναι το μονο σιγουρο απλα καποιοι ακουν καποιους αλλους και προσπαθουν να τα αποφυγουν.Και του καθενος τα λαθη τα πληρωνουν τα ζωντανα τους και κανενας αλλος.
Δεν προκειτε να ασχοληθω αλλο με το θεμα σου γιατι απλα δεν ηταν προσωπικο μαζι σου
piranha friend
27-04-13, 11:22
Νομίζεις δηλαδή ότι ήθελα να κάνω τα λάθη που έκανα??
Αυτοί οι κάποιοι μου πρότειναν έπειτα από δικιά μου ¨πίεση¨ πως μπορώ να πάρω και 3ο με κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες τήρησα και με το παραπάνω!!
Και ναι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε το θέμα διότι ό,τι και να λέμε τώρα δεν ισχύει και δεν έχει νόημα να λογομαχούμε για ένα λάθος που έκανα..
Και το ξαναλέω πολλάκις πως αυτό το ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΚΑΝΩ το έγραψα πάνω στα νεύρα μου, διότι είχα ήδη χάσει το ένα μου ψάρι και προβλεπόταν να χάσω και το 2ο και το έγραψα ακόμα διότι προσπαθούσα να Α Μ Υ Ν Θ Ω απέναντι σε κάποιους οι οποίοι δεν συμπεριφέρθηκαν όπως θα έπρεπε εκείνη τη στιγμή!!!!!
Εντάξει?Το λύσαμε το θέμα?
ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ.. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ, ΜΟΥ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΩ ΛΙΓΟ ,ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ, ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!
Έντάξει??Τελείωσε η παρεξήγηση ή θέλετε να μου πείτε πως πάλι έκανα λάθος και πως κάποιος ο οποίος θα το έκανε αυτό θα ήταν αδιάφορος??
αυτό που έζησε ποιο είναι? το μεγαλύτερο που έλεγες ή το μικρότερο? και τι σκέφτεσαι να κάνεις τώρα μ αυτό?
ChocolatePuma
27-04-13, 12:54
Piranha friend, δεν καταλαβαίνω πλέον ούτε το ύφος σου, ούτε τα τόσα κεφαλαία στο προηγούμενο ποστ σου!
Απευθύνεσαι σε όλους μ αυτόν τον τρόπο και δυστυχώς δεν είναι κι ο καλύτερος
Μπορεί την πρώτη φορά να ήσουν δικαιολογημένος όπως λες λόγω των απωλείων και να είχες νεύρα...αλλά πλέον δεν έχεις καμία δικαιολογία να φωνάζεις σε άτομα τα οποία το μόνο που θέλουν είναι να σε βοηθήσουν!
Κατσε αν θες και ξαναδιάβασε τα ποστς σου...και θα καταλάβεις τι εννοω!
Στο χέρι σου είναι να το μαζέψεις το όλο θέμα...εάν κι έφοσον το θέλεις
Αυτα από μένα!
(Και μην λαμβάνεις ως αδυναμία το ότι κάποιοι δεν σου απαντάνε ;) )
piranha friend
27-04-13, 17:26
Φίλε μου, να σου πω κάτι?Δεν θέλω να φωνάζω σε κανέναν.Απλά με τα κεφαλαία θέλω να δώσω έμφαση στα λόγια που μάλλον δεν διαβάστηκαν!!!
Και όχι με τα κεφαλαία απευθύνομαι σε άτομα τα οποία μου έκαναν επανηλειμένα παρατηρήσεις κάτι το οποίο δεν μου άρεσε ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να είναι και πιο ήπιοι σε αυτό που ήθελαν να πουν.
Βασικά όχι τα κεφαλαία τα χρησιμοποίησα και για να "φωνάξω" σε κάποιους η μάλλον ας το πω καλύτερα να τους υπενθυμίσω πως δεν θα ανεχτώ κριτικές τέτοιου είδους!;)
Μαρία το ψάρι το οποίο έβαλα στη συνέχεια ήταν αυτό που έφαγε το άλλα 2 και μάλλον αφού δεν το θέλει κάποιος που θα το φροντίσει καλύτερα από μένα, θα το κρατήσω εγώ..
nikolakis94
27-04-13, 17:28
Τελικα τι θα κανεις θα πας σε αλλο ειδος ψαριου?
Με αυτο το εντονο υφος Πανο, το μονο που θα καταφερεις ειναι να αποξενωθεις απο το φορουμ και να σταματησουν να σε συμβουλευουν οι ανθρωποι που ξερουν. Αν απλα θες να ακους ωραια λογια και δεν αντεχεις κριτικης τοτε δε καταλαβα γιατι ρωτησες να σου πουμε γνωμες. Αν δε συμφωνεις με καποιον που πιστευεις οτι σε αδικει ,τοτε μπορεις να του αποδειξεις ποσο λαθος εχει. Με τις φωνες και μαλιστα προς ατομα σεβαστα που εχουν αποδειξει το υφος και το ηθος τους, κανεις δε βρηκε το δικιο του.
Μαρία το ψάρι το οποίο έβαλα στη συνέχεια ήταν αυτό που έφαγε το άλλα 2 και μάλλον αφού δεν το θέλει κάποιος που θα το φροντίσει καλύτερα από μένα, θα το κρατήσω εγώ..
πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? συγκατοικεί αυτό το ψάρι με άλλα μεγαλύτερα?
piranha friend
27-04-13, 19:36
Το ψάρι Μαρία είναι παρέα με μια red cherry και πιθανόν να πάρω και μια ή 2 amano ώστε να δω λίγο κίνηση..
Αν γίνεται να χαλαρώσουμε λιγάκι πολύ θα το εκτιμήσω. ;)
Alex_Salonica
27-04-13, 20:06
Επειδή όλοι έχουμε κάνει λάθη είτε από άγνοια είτε από αδιαφορία και όλοι μας ήμασταν έφηβοι(μερικοί πριν πολλά πολλά χρόνια :D ) θα παρακαλούσα οι αντιπαραθέσεις να σταματήσουν εδώ.
Όποιος θέλει να δώσει επιπλέον συμβουλές σχετικά με το ενυδρείο του φίλου μας ας το κάνει.
Από την πλευρά σου Πάνο προσπάθησε να δέχεσαι τις συμβουλές με πιο ήπιο τρόπο, είναι και για σένα καλό αλλά πολύ περισσότερο για τα ψαράκια σου.
Με την ευκαιρία να σου ξαναναφέρω κι εγώ ότι το παφεράκι μαζί με red cherry είναι ρίσκο. Αν πραγματικά σου αρέσουν οι γαρίδες κοίτα αν είναι να δώσεις το παφεράκι και να προσθέσεις μερικά όμορφα ψαράκια όπως π.χ Pseudomugil gertrudae και να χαίρεσαι να κοιτάς το ενυδρείο σου.
καλή συνέχεια.
piranha friend
27-04-13, 21:13
Δέχτηκα τις συμβουλες με ήπιο τρόπο και αν παραφέρθηκα ζητάω συγνώμη από όλους..
Άλλο ψάρι δεν θα βάλω.. έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι παίρνω το τέρας!!(ενυδρείο)
Δέχτηκα τις συμβουλες με ήπιο τρόπο και αν παραφέρθηκα ζητάω συγνώμη από όλους..
Άλλο ψάρι δεν θα βάλω.. έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι παίρνω το τέρας!!(ενυδρείο)
ποσα λιτρα θα ειναι το τερας παναγιωτη;:confused::confused::confused::smt072
piranha friend
28-04-13, 10:27
400-500λίτρα...
400-500λίτρα...
μεγαλο!!!ξερεις ποσα φραγκα θα σου στιχισει:confused:
piranha friend
28-04-13, 12:33
ξέρω και τα έχω....;)
ξέρω και τα έχω....;)
ποσο κοστιζει αυτο το μεγαλο ενυδρειο που θες να παρεις:confused:;);););)
korasidikos
28-04-13, 16:01
http://www.youtube.com/watch?v=zNfp2XzY7hE :rolleyes:
piranha friend
28-04-13, 16:31
Κάπως έτσι!!!:D
korasidikos
28-04-13, 17:40
:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082;)
piranha friend
28-04-13, 17:59
Ας επανέλθουμε όμως..
Μπορώ να βάλω amano στο ενυδρείο??
Και βεβαια μπορεις. Ειναι κλειστο το ενυδρειο υποθετω, ετσι? Γιατι παιζει να κανουν καμια βολτα εξω αλλιως.
piranha friend
28-04-13, 20:56
είχα παλιά και τις βρήκα το πρωί πάνω στην τροφή!!
χαχαχαχα!!
Είναι λίγο ανοιχτό από τις 2 πίσω γωνίες..
Τις κλεινεις και μετα βαζεις καλυτερα.
gianniwpopi
28-04-13, 21:01
εγω εχω δυο σε 30 λιτρα χωρις καπακι εδω και ενα χρονο
Για καλο και για κακο παντα. Πολυ πιθανο να μην κανουν το αλμα για μια καλυτερη ζωη ποτε. Αλλα για να ειμαστε σιγουροι, καλο ειναι να εχει καπακι το ενυδρειο.
piranha friend
28-04-13, 21:10
Πόσες μπορώ να βάλω??
Θα εβαζα 3 το πολυ 4 σε αυτα τα λιτρα. Μην το παρακανεις καλυτερα, γιατι γινονται πολυ μεγαλες. Εχεις και red cherries ετσι κι αλλιως.
piranha friend
28-04-13, 21:37
2 τσέρυ.. μάλλον θα πάρω 3 και εκεί θα μείνω...:cool:
Μην ξεχνιόμαστε είναι και το πάφερ μέσα..;)
Με puffers εχω 3 amano εδω και 1.5 χρονο. Αλλα ειναι εντελως λαχειο το τι θα γινει και αν θα γινει καποτε κατι.
gianniwpopi
28-04-13, 21:44
αν εξαφανισε τις αλλες τσερρυ τοτε και οι αμανο μπορει να μην ειναι ασφαλης
ChocolatePuma
28-04-13, 21:45
Με puffers εχω 3 amano εδω και 1.5 χρονο. Αλλα ειναι εντελως λαχειο το τι θα γινει και αν θα γινει καποτε κατι.
Απ οσο ξερω οι αμανο δεν συγκρινονται με τις red :D
Καποιος συγχομπιστας (Ο Σπυρος νομιζω) τις ειχε χαρακτηρισει πανεξυπνο ειδος και πως ειναι γενικα δυσκολο να πιαστουν ;)
Αυτο ισχυει. Ισως απλα να ειναι μεγαλυτερος μεζες. Το θεμα ειναι να μην δοκιμασουν ποτε. Αν κανουν την αρχη, δυσκολευουν τα πραγματα.
piranha friend
28-04-13, 22:19
Μου έχει ήδη φάει 3 τσέρυ το πάφερ..
Λέτε να μην το δοκιμάσω??
αυτό το τελευταίο παφεράκι, πολύ δρακουλίνι !!!
Σε καμια περιπτωση. Την ιδια καταληξη θα εχουν, οπως και αυτες που ειναι ηδη στο ενυδρειο αν τις αφησεις κι αλλο.
piranha friend
28-04-13, 22:27
οκ οπότε τα παίρνω όλα και τα δίνω..
Τα θέλει κανείς??
Δεν μπορώ να βάλω κάτι άλλο ε?....
τι θα κάνεις όμως μ αυτό το ψάρι? είναι εχθρικό και με το είδος του μόνο του θα το κρατήσεις?
Μια χαρα θα ειναι μονο του.
piranha friend
28-04-13, 22:33
Και με το είδος του και με όλες τις γαρίδες τουλάχιστον...
Θέλω να βλέπω και λίγο κίνηση...
Μια σταλιά είναι!!Μέχρι να το βρω....
Καλά αν είναι έτσι το κρατάω μόνο του...
με κανένα μεγαλύτερο δεν συγκατοικεί? δεν χωράει το ενυδρείο?
gianniwpopi
28-04-13, 23:16
εγω σε 300 λιτρα ειχα βαλει προσωρινα ενα μαζι με σκαλαρια....
ρωτα τον πανο τι εγινε, του ειχα στειλει και βιντεο....
κυνηγαγε τα σκαλαρια ανελυπως και αυτα τρεχανε πανικοβλητα
Μπα, δεν ειναι και πολυ καλη ιδεα. Το πιο πιθανο ειναι το αφησει χωρις πτερυγια στην καλυτερη. Ποσο μαλλον σε 30 λιτρα που δεν θα υπαρχει χωρος να ξεφυγει ενα γρηγορο ψαρι.
Μπα, δεν ειναι και πολυ καλη ιδεα. Το πιο πιθανο ειναι το αφησει χωρις πτερυγια στην καλυτερη. Ποσο μαλλον σε 30 λιτρα που δεν θα υπαρχει χωρος να ξεφυγει ενα γρηγορο ψαρι.
καλημέρα, ε αν είναι 30λ χαλάλι του, κράτα το μόνο του. αφού είναι κι έξυπνα θα γίνει το pet σου.
το καλοκαίρι με το μεγάλο θα βγάλεις το άχτι σου σε κίνηση:)
Φίλε gianniwpopi πως γίνεται τα πάφερ να κηνυγάνε τα σκαλάρια που είναι κατα πολύ μεγαλύτερα:confused::confused::confused: βάλε να δούμε το βίντεο:p:p
gianniwpopi
29-04-13, 09:58
Θα το βάλω μόλις πάω σπιτι γιατί τώρα είμαι απο το κινητό.
piranha friend
29-04-13, 10:00
Ναι ρε φίλε το θυμάμαι!!
Τι γέλιο είχα ρίξει!!!!!
καλημέρα, ε αν είναι 30λ χαλάλι του, κράτα το μόνο του. αφού είναι κι έξυπνα θα γίνει το pet σου.
το καλοκαίρι με το μεγάλο θα βγάλεις το άχτι σου σε κίνηση:smile:
Επειδη γινονται maximum 2.5 εκατοστα, δε σημαινει οτι μπορουν να ζησουν και σε 5 λιτρα. Τα 30 λιτρα ειναι μια χαρα για ενα. Η προσωπικοτητα του δεν θα το αφησει να φανει καθολου αδειο.
Φίλε gianniwpopi πως γίνεται τα πάφερ να κηνυγάνε τα σκαλάρια που είναι κατα πολύ μεγαλύτερα:confused::confused::confused: βάλε να δούμε το βίντεο:razz::razz:
Αν ειναι αργο το ψαρι με μεγαλα πτερυγια, θα το κυνηγησουν ετσι κι αλλιως. Οσο και να ειναι. Αρκει να μην ειναι επιθετικο και χωραει στο στομα του :rolleyes:
Προφανως τα σκαλαρια ειναι μικρα, γιατι μην ξεχναμε οτι ειναι κιχλιδες. Εκτος αν τους "εκοψε τον τσαμπουκα" απο την αρχη και τα εκανε οτι ηθελε μετα.
piranha friend
29-04-13, 12:50
Οπότε το αφήνω ως έχει ε??
Γνωμη μου ειναι να μεινει ως εχει.
Γαριδες δεν μπαινουν αφου δοκιμασε, puffers δεν μπαινουν γιατι μπορει να δοκιμασε, σαλιγκαρια δεν μπαινουν γιατι θα δοκιμασει...δεν ειμεινε και τιποτα που να μπορει ισως να συγκατοικησει.
piranha friend
29-04-13, 12:57
Οκ!!:D
Θα μείνει έτσι!!;)
Κάτι τελευταίο, θα μπορούσα μετά από καιρό να βάλω ακόμα ένα πάφερ?:smt051
Όταν λέω μετά από καιρό εννοώ μετά από κανα 2 μηνο, λέω τώρα μπας και "ξεχάσει" την γεύση τους...:smt119:smt119
και φυσικά θα πάρω μεγάλου μεγέθους πάφερ και όχι 1 εκατοστό όπως ήταν πριν...:smt072
Χειροτερα θα γινουν τα πραγματα. Αν μεινει μονο του θα γινει ακομα πιο επιθετικο με τον καιρο και δεν θα ανεχτει τιποτα ζωντανο στο χωρο του. Ή τωρα πρεπει να μπει, που δεν θα το εκανα, ή θα μεινει ετσι ως εχει.
Εκτος, βεβαια, αν τα αλλα "χαιρετησαν" λογω συνθηκων νερου. Αυτο δεν θα το μαθουμε ποτε και ας υπηρχαν επιθεσεις.
Aν αποδειχθει πχ οτι ειναι αρσενικο δεν θα μπορεσει να βαλει ενα θυληκο μεσα?
Για τα υπολοιπα λεω και γω οχι γαριδες κλπ αλλα ΕΝΑ ακομη?
gianniwpopi
29-04-13, 14:13
Επειδη γινονται maximum 2.5 εκατοστα, δε σημαινει οτι μπορουν να ζησουν και σε 5 λιτρα. Τα 30 λιτρα ειναι μια χαρα για ενα. Η προσωπικοτητα του δεν θα το αφησει να φανει καθολου αδειο.
Αν ειναι αργο το ψαρι με μεγαλα πτερυγια, θα το κυνηγησουν ετσι κι αλλιως. Οσο και να ειναι. Αρκει να μην ειναι επιθετικο και χωραει στο στομα του :rolleyes:
Προφανως τα σκαλαρια ειναι μικρα, γιατι μην ξεχναμε οτι ειναι κιχλιδες. Εκτος αν τους "εκοψε τον τσαμπουκα" απο την αρχη και τα εκανε οτι ηθελε μετα.
Τα σκαλαρια μου μόνο μικρά δεν είναι, το πιο μικρό είναι 10 εκατοστά.
Aν αποδειχθει πχ οτι ειναι αρσενικο δεν θα μπορεσει να βαλει ενα θυληκο μεσα?
Για τα υπολοιπα λεω και γω οχι γαριδες κλπ αλλα ΕΝΑ ακομη?
Το θεμα ειναι οτι στα καταστηματα εχουν μονο ανηλικα ψαρια οταν τα αγοραζεις, οποτε δυσκολα να ξερεις το φυλο τους. Ενα ακομη οπως ξαναειπα, μπορει να μπει. Δεν θα το εβαζα προσωπικα, ομως. Αλλα οπως επισης ειπα, δεν ξερουμε απο τι πηγαν τα αλλα δυο. Μπορει και απο συνθηκες νερου. Δεν θα μαθουμε ποτε.
Παντως οσο πιο πολυ καιρο μεινει απομονωμενο, τοσο πιο επιθετικο θα γινει, που ειναι αρκετα λογικο.
Τα σκαλαρια μου μόνο μικρά δεν είναι, το πιο μικρό είναι 10 εκατοστά.
:-D:-D Ακομα καλυτερα!
Θελω να το δω και εγω αυτο το video! :p
gianniwpopi
29-04-13, 14:38
λοιπον, δεν ειναι και τιποτα το φοβερο γιατι δεν το εχω πιασει σε καλη φαση αλλα μπορειτε να παρετε μια ιδεα...http://www.youtube.com/watch?v=Hn1KzCi87fM
λοιπον, δεν ειναι και τιποτα το φοβερο γιατι δεν το εχω πιασει σε καλη φαση αλλα μπορειτε να παρετε μια ιδεα...http://www.youtube.com/watch?v=Hn1KzCi87fM
πω πω τρομοκράτης!!!
Πόσο καιρό τα κράτησες μαζί;
piranha friend
29-04-13, 14:43
οκ υο κατάλαβα..
Άλλο τώρα δεν θα βάλω.. θα δώσω και τις γαρίδες..
αλλά αν βάλω πιο μετά όπως είπε και ο Στιβ κάποιο θυληκό?(το ξέρω ότι πουλάνε ανήλικα, αλλά αν τύχει να έχει ο Κωστής??)
Θα μπορούσα να βάλω ένα θυληκό όχι παραπάνω..
Όταν θα κάνω προσαρμογή στο νέο (με το καλό..) δεν θα μπορούσα να το βάλω σε εσωτερική γεννήστρα ,που έχω,ώστε να συνηθίσουν το ένα το άλλο και να το κρατήσω εκεί κάποιες ώρες...
gianniwpopi
29-04-13, 14:45
Πόσο καιρό τα κράτησες μαζί;
το συγκεκριμενο παφερακι εμεινε στο ενυδρειο 4 μερες μεχρι να του φτιαξω το δικο του σπιτι,(54 λιτρα ολα δικα του) το κρατησα ενα χρονο αλλα το εδωσα γιατι με κουρασε η δυσκολια στην διατροφη του ειδικα οταν ηθελα να φυγω διακοπες...φαντασου οτι καλιεργουσα σαλιγγαρια σε ενα ενυδρειακι του jumbo
Σκαλάρια και ξερό ψωμί:D:D έχω και εγώ ένα ζευγάρι κουκλιά είναι:p:p
οκ υο κατάλαβα..
Άλλο τώρα δεν θα βάλω.. θα δώσω και τις γαρίδες..
αλλά αν βάλω πιο μετά όπως είπε και ο Στιβ κάποιο θυληκό?(το ξέρω ότι πουλάνε ανήλικα, αλλά αν τύχει να έχει ο Κωστής??)
Θα μπορούσα να βάλω ένα θυληκό όχι παραπάνω..
Όταν θα κάνω προσαρμογή στο νέο (με το καλό..) δεν θα μπορούσα να το βάλω σε εσωτερική γεννήστρα ,που έχω,ώστε να συνηθίσουν το ένα το άλλο και να το κρατήσω εκεί κάποιες ώρες...
Ο Κωστης, οπως και ολα τα μαγαζια φερνουν ανηλικα. Ανηλικα πηρες, ανηλικα ειχα παρει και εγω. Στο εχω πει πολλες φορες.
Χειροτερα θα γινουν τα πραγματα με χωρισμα. Θα εκνευριζει το ενα το αλλο, θα στριμωχθουν και οταν φυγει το χωρισμα...θα γινει αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=2UGLtozSk1I) !!!
Για τελευταια φορα, ο μονος δρομος που μπορει να οδηγησει με καλες πιθανοτητες (γιατι σιγουρο δεν ειναι τιποτα) σε ομαλη συμβιωση ειναι:
- καλες συνθηκες νερου με σωστο εξοπλισμο, ωστε να ειναι ηρεμα τα ψαρια. Αν δεν ειναι καλες οι συνθηκες, λογικο ειναι να υπαρχουν νευρα.
- πολλες κρυψωνες και πολλα φυτα, ωστε να μην υπαρχει αμεση επαφη μεταξυ τους, οταν εχουν τα νευρα τους και θελουν να απομονωθουν.
Η προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη για το θεμα και δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο απο δω και περα.
το συγκεκριμενο παφερακι εμεινε στο ενυδρειο 4 μερες μεχρι να του φτιαξω το δικο του σπιτι,(54 λιτρα ολα δικα του) το κρατησα ενα χρονο αλλα το εδωσα γιατι με κουρασε η δυσκολια στην διατροφη του ειδικα οταν ηθελα να φυγω διακοπες...φαντασου οτι καλιεργουσα σαλιγγαρια σε ενα ενυδρειακι του jumbo
Ειναι μπελαλιδικα...και σε βαθος χρονου ακομα περισσοτερο.
λοιπον, δεν ειναι και τιποτα το φοβερο γιατι δεν το εχω πιασει σε καλη φαση αλλα μπορειτε να παρετε μια ιδεα...http://www.youtube.com/watch?v=Hn1KzCi87fM (http://www.youtube.com/watch?v=Hn1KzCi87fM)
Ολα τα λεφτα το video :p
Ειναι ενα απο τα απειρα πραγματα που θαυμαζω στα puffers...δεν φοβουνται και ευκολα...
piranha friend
29-04-13, 15:32
Οκ τότε το αφήνω έτσι το ενυδρείο όπως έχει!!
Και δεν θα βάλω άλλο.. αν και ήθελα να κάνω αναπαραγωγή..
Δεν πειράζει όμως!!!
Παιδιά ευχαριστώ για όλα!Από εδώ και πέρα σε αυτό το θέμα θα αναφέρω την ανάπτυξη που θα έχει!!!:-D
ChocolatePuma
29-04-13, 19:02
Βρε τον μπόμπιρα!!!!! :D
piranha friend
29-04-13, 20:15
Υπερκινητικός και φανερά άρχοντας του ενυδρείου!!:D:D
Θοδωρη σε ποσο καιρο αρχιζουν κ δειχνουν το φυλλο τους τα παφερακια??
Παιδια διατηρω 5 παφερακια εδω κ ενα μηνα κ τσαμπουκαδες δεν εχω, τουλαχιστον για να σκοτωθουν, οι μονοι μικροοτσαμπουκαδες που βλεπω ειναι οταν πεφτει το φαι... κ τσαμπουκαλευεται ενα συγκεκριμενο ολα τα αλλα, παει ενα για να φαει κ αυτο παει απο την αλλη κ τραβαει το ιδιο bloodworm !
Γυρω στους 8-9 μηνες αρχιζουν να δειχνουν το φυλο τους συνηθως. Στα μαγαζια σχεδον παντα ειναι πιο μικρα οταν τα παιρνουμε.
Οσο πιο μεγαλη ειναι η ομαδα, τοσο λιγοτερη ειναι η επιθετικοτητα, παντως. Αν ειναι και μεγαλουτσικο το ενυδρειο, θα παρει το καθε αρσενικο απο μια περιοχη και θα ειναι ηρεμα, εκτος απο την ωρα του φαγητου ;)
Αυτη τη στιγμη τα εχω σε 70 λιτρα, ακομη ψαχνω για τις καταλληλες ριζες για να το κανω παρουσιαση, ειναι γεματο καμπομπες κερατοφυλλο κ Ceratopteris thalictroides αλλα αν δω οτι κατι δεν παει καλα θα χωριστουν κ σε αλλο ενυδρειο..προς το παρον τα μονα προβληματα που εχω ειναι με μια επιμονη αλγη.... offtopic :p:D
piranha friend
07-05-13, 09:30
Πάντως το δικό μου ενυδρείο τώρα είναι μια χαρά..:D
Ούτε καυγάδες ούτε τίποτα..
Τις τσέρυ τις έδωσα εκτός από 1 μεγάλη σε μέγεθος την οποία δεν την πειράζει.. Εξάλου αυτή πάει από φυτό σε φυτό(τώρα αυτό καλό δεν είναι αλλά.. θα προσπαθήσω να την πιάσω ώστε να την δώσω και αυτήν..)...:confused:
Το πάφερ πάντως δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός από grindal και σαλιγγαράκια.
Όσο και να προσπάθησα.. Δεν πτοούμαι όμως!!!;)
Το πάφερ όταν πάρεις το ενυδρείο το καινούργιο τι θα το κάνεις:confused::confused:
nikolakis94
07-05-13, 09:41
Θα τι ταισει στο ψαρι που θα κατοικει στο μεγαλο ενυδρειο:D
piranha friend
07-05-13, 10:22
Σε κανα channa ή σε κανα red bellie...:D:D
ΘΑ παραμείνει στο μικρό..
piranha friend
13-05-13, 12:07
Πάει και το τελευταίο πάφερ.. δεν έμεινε τίποτα τώρα στο ενυδρείο εκτός από 1 τσέρυ..:(:(
Δεν έχω ιδέα τι έγινε..:smt102
Το βρήκα το πρωί φούσκα και απλά το έβγαλα από το νερό και ξεφούσκωσε..
Ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα... :(
Οπότε τώρα μένει έτσι το ενυδρείο και αρχίζει να ξεστήνεται σιγά σιγά...
Οποτε προφανως το θεμα ηταν οι κακες συνθηκες και η ελλειπης φιλτρανση...
RIP :smt051
IZGjsLDIVRE
(Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα ή πρόσωπα είναι τυχαία..)
Κλεόβουλος
13-05-13, 12:25
Εντάξει το κράτησες ενάμισυ ολόκληρο μήνα μέχρι να το πρήξεις :(
Καλή τύχη στα πιράνχας..............:confused:
piranha friend
13-05-13, 12:53
ΘΑ την έχει..
Κλεόβουλος
13-05-13, 13:03
ΘΑ την έχει..
Αν κρατήσεις την ίδια στάση, όπως σ' αυτό το θέμα....φοβάμαι πως ΔΕΝ.
Μακάρι να έβαλες σωστά συμπεράσματα :smt102
piranha friend
13-05-13, 13:05
Είπαμε στο μεγάλο θα βάλω εξωτερικό φίλτρο!!
Δεν την γλυτώνω ειδικά με πιράνχα και χόπλιας!!!
Σε 500 λιτρα θελεις τουλαχιστον 2 μεγαλα εξωτερικα φιλτρα, αν οχι sump.
Χρηστος Ζ.
13-05-13, 13:07
φιλε πιρανχα ακου τους παλιους και πιο εμπειρους, ηδη την πατησες μια φορα.
για τα πιρανχα που θελεις να παρεις εχεις διαβασει τι απαιτησεις εχουν?
piranha friend
13-05-13, 13:11
Φυσικά και έχω διαβάσει!!
Σωστά Θοδωρή samp θα κάνω και όχι 2 εξωτερικά...
Είναι και πιο οικονομικό..
Προφανως τα ξερει ολα..οπως και με τα Puffers...
Αλλα δυστυχως αν δεν ανοιξεις τα αφτια σου να ακουσεις και ξενυχτησεις ψαχνοντας στο internet, ψαχνωντας την παραμικρη λεπτομερεια, υγιες ενυδρειο δεν στηνεται.
Θα σου βγει πολυ πιο φθηνο το sump. Αλλιως τα εξοδα ανεβαινουν παρα πολυ.
piranha friend
13-05-13, 13:18
Είπα εγώ ότι τα ξέρω όλα??
Και είπα ότι τα ξέρω όλα για τα πιράνχας??
Προφανώς ακούω ότι μου λέτε αλλά το τι θα κάνω τελικά είναι δικό μου θέμα!
Εχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνω αυτή την περίοδο(βλέπε πανελαδικές) και δεν υπάρχει η πιθανότητα τουλάχιστον τώρα να κάτσω να ξενυχτήσω πάνω στα ψάρια γενικότερα ούτε στις κατάλληλες συνθήκες..
Να κάτσω να μάθω Μαθηματικά και φυσική είναι πιο εποικοδομητικά για μένα..
Και καλα θα κανεις. Γι'αυτο θελει υπομονη το χομπι, οπως και καθε ασχολια. Ποσο, μαλλον, οταν εχεις να κανεις με ζωντανους οργανισμους. Ολα πρεπει να γινουν ολα στην ωρα τους και χωρις βιασυνες.
Σε αυτο το θεμα εχουν γραφτει 9 σελιδες posts και δεν νομιζω να δεχτηκε αλλος τοσο μεγαλη βοηθεια απο αποψεις σε αυτο το forum. Το αποτελεσμα ηταν να μην ακουσεις ουτε μια λεξη απο ατομα που ασχολουνται χρονια με το χομπι, κανοντας τα δικα σου. Και ξανα τα δικα σου θα κανεις, αν συνεχισεις με την ιδια τακτικη και δυστυχως τα ψαρια σου θα εχουν την ιδια καταληξη, με μαθηματικη ακριβεια. Εκτος αν αυτη τη φορα αλλαξεις νοοτροπια, δεις τα πραγματα πιο σοβαρα και ανοιξεις καλα τα αφτια σου.
Ακουσε, λοιπον, καλα τους monster fish keepers, πλεον. Στο θεμα των puffers βοηθησα οσο μπορεσα, οχι γιατι ειμαι εμπειρος και ασχολουμαι χρονια, αλλα γιατι εχω βγαλει τα ματια μου να διαβαζω πριν τα παρω και συνεχιζω να βγαζω τα ματια μου σε διαβασμα και παρατηρηση εδω και 1.5 χρονο που τα εχω. Θα σου συνιστουσα να κανεις ακριβως το ιδιο πριν προχωρησεις στο επομενο βημα. Τα ψαρια δεν ειναι ουτε παιχνιδι, ουτε κουρδιστα για να τα κουρδισεις και να ζησουν. Εχουν απαιτησεις και καποια ακομα μεγαλυτερες απαιτησεις για να ζησουν καλα και να τα χαιρομαστε χωρις προβληματα.
Εγω να σου ευχηθω ολοψυχα καλη επιτυχια στις εξετασεις σου και να περασεις καπου που θα σου αρεσει πραγματικα. Οσοι εχουμε περασει απο αυτη τη διαδικασια, ξερουμε ποσο ζορικη ειναι.
Αντε καλο διαβασμα.
piranha friend
13-05-13, 16:22
Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για 2 πράγματα.Πρώτον για τις πανελήνιες και 2ον για την συμπαράσταση και τις συμβουλές που μου έδωσες όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι και ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώνετε για να λύσετε απορίες μου και τυχόν βλακείες μου είτε με τον καλό είτε με τον όχι και τόσο καλό τρόπο, αλλά όλα μέσα στο "παιχνίδι" είναι και το καταλαβαίνω..
Έχω κάνει πολλές βιαστικές κινήσει με όχι και τόσο ουσιαστική σκέψη πριν πράξω..Έχω κάνει αρκετά λάθη και ελπίζω να είμαι πιο προσεχτικός στο μέλλον..
Αυτά από μένα... Τώρα το μέλλημα μου είναι οι πανελήνιες και τίποτα άλλο..Όταν τελειώσει αυτό το βάσανο θα δούμε τι άλλο θα κάνουμε όσον αφορά τα ενυδρεία...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.