PDA

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρειο 96 λιτρων και επιπλο Expedit (ΙΚΕΑ)

stanisalus18
23-03-13, 14:04
Καλησπερα παιδια. Να σας ρωτησω. Μπορει το συγκεκριμενο επιπλο του ΙΚΕΑ το Expedit να στηριξει, να γινει η βαση, για ενα ενυδρειο 96 λιτρων διαστασεων 80Χ30Χ40 (ΜχΠχΥ) ? Το εχει κανενας το συγκεκριμενο επιπλο με καποιο ενυδρειο? Τι λετε? Το παιρνει πιστευετε? Ή ειναι ακαταλληλο μιας και ειναι σχετικα φτηνο? Μονο 20 ευρω ειναι.

http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=10908

Αν δεν κανει το συγκεκριμενο, εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο? Στην ιδια τιμη πανω κατω. Ευχαριστω προκαταβολικα. Καλη σας μερα.

Υ.Γ. : Ξεχασα να προσθεσω οτι το ενυδρειο προοριζεται για ψαρια της λιμνης Τανγκανικα, με ψιλη αμμο και με μερικες μικρες πετρες. Ποσο θα ειναι το συνολικο βαρος δεν μπορω να το υπολογισω, ποσο λετε να βγαινει?

Dimis
23-03-13, 14:10
Μια χαρα κανει,αν θελεις να εισαι εντελως σιγουρος βαλε απο κατω στα τυφλα σημεια(εκει που δεν φαινεται) 2 σιδηρογωνιες.

stanisalus18
23-03-13, 14:17
Δεν το πολυκαταλαβα αυτο με τις σιδηρογωνιες. Μπορεις μηπως να το εξηγησεις λιγο? Ευχαριστω για την απαντηση.

Εσωτερικα εκει που το τα οριζοντια ξυλα συναντανε τα καθετα βαζεις μια σιδηρογωνια και την βιδωνεις στα 2 ξυλα για να "δεσουν" μεταξυ τους και να μην παλατζαρει ή να μην εχει μποσικα.

http://www.johnart.gr/Catalogue/images/201010/GR-5050.jpg

nikolakis94
23-03-13, 14:21
Περιμενε μισο λεπτο.Απο οτι βλεπω το υλικο κατασκευης του ειναι ιδιο με αυτο:http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=8177 εχω 2 τετοια τραπεζακια στην κατοχη μου και σου λεω οτι 2 -3 φορες εκατσα επανω και αρχισε να κανει διαφορους ηχους μεχρι που το κατω μερος του ανοιξε.Ζυγιζω περιπου 70 κιλα.

delta66
23-03-13, 14:37
Στη περιγραφη ανεφερει
Μέγιστο φορτίο/ράφι 13 kg

Dimis
23-03-13, 15:06
Ναι ρε παιδια αλλα το ενυδρειο θα κατσει ομοιομορφα πανω στους 80 ποντους,απο κατω εχει 3 καθετα στηριγματα,οποτε αν στηριξει αυτα με σιδηρογωνιες στο οριζοντιο επανω και κατω αντεχει για πλακα.

maria p
23-03-13, 16:17
πάντως επειδή τα προϊόντα του ΙΚΕΑ τα συναρμολογεί καθένας μόνος του, θέλει μεγάλη προσοχή για να έχουν καλή εφαρμογή και να μην "κουνάνε"

delta66
23-03-13, 17:23
Ναι ρε παιδια αλλα το ενυδρειο θα κατσει ομοιομορφα πανω στους 80 ποντους,απο κατω εχει 3 καθετα στηριγματα,οποτε αν στηριξει αυτα με σιδηρογωνιες στο οριζοντιο επανω και κατω αντεχει για πλακα.
Αυτο δεν σε κανει να ανησυχεις?
(υποψιν το βαρος που καλειται να σηκωσει ειναι γυρω στα 130-140 κιλα, τζαμια, νερο, βυθος, διακοσμηση κλπ)
Υλικά
Βασικά μέρη: Μοριοσανίδα, Επιφάνεια από ίνες ξύλου, ABS πλαστικό, Ακρυλικό χρώμα
Υλικό γεμίσματος: Χαρτί
Σταθερό ράφι: Μοριοσανίδα, ABS πλαστικό, Επένδυση μελαμίνηςΤι είναι η μοριοσανίδα
H μοριοσανίδα ή νοβοπάν ή τσιπμπορντ, είναι ένα παράγωγο ξύλου κατασκευασμένο από κομματάκια ξύλου, πριονίδι και ότι περισσεύει από την επεξεργασία του ξύλου, που σε συνδυασμό με ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό μετατρέπεται υπό υψηλή πίεση σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων . Πιο οικονομικό από το MDF, λιγότερο πυκνό, και με λιγότερη αντοχή στην υγρασία . Η μοριοσανίδα επενδύεται συνήθως με συνθετικά υλικά-όπως μελαμίνη- αλλά και με καπλαμάδες ξύλινους . Μεγάλες επιφάνειες, κατάλληλες για ντουλάπες, γραφεία βιβλιοθήκες, κουζίνες, τραπέζια, είναι κατασκευασμένες από επενδυμένη μοριοσανίδα.http://www.epiplonet.com/ti-einai-i-moriosanida.html

Dimis
23-03-13, 17:29
Oλα τα boyu μοριοσανιδα επιπλο εχουν Σπυρο,και τα σαν σαν.

kesanis
24-03-13, 00:21
Τι εννοει "υλικο γεμισματος, χαρτι"? Τι εχει γεμισμενο με χαρτι?

Diskus fan
24-03-13, 00:28
Είναι κούφιο μέσα... ΜΗΝ το βλέπεις τόσο "παχύ" και σου φαίνεται ότι αντέχει.... θα πάει το ενυδρείο στο πάτωμα!!!!

beat89
24-03-13, 01:49
Εγω το εχω σαν βαση σε ενα 50λιτρο.
Τα ραφια του χωριζονται σε 3 κομματια.2 μικρα και ενα μεγαλο.
Εβαλα το μεγαλο που πιανει ολο το μηκος του επιπλου καθετα σαν επιπλεον στηριξη.Δεν εχει κανενα προβλημα.
Σε εσενα ειναι τα διπλασια λιτρα και αυτο που θα με προβληματιζε ειναι οτι μεσα ειναι σχεδον κουφιο.

vaspiou
24-03-13, 02:41
οταν λεει μεσα εχει χαρτι, εχει το πατενταρισμενο honeycomb οπως και το πιο φθηνο τραπεζακι τους...γιαυτο εχει 5€

https://www.google.gr/search?q=honeycomb+ikeaq&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=aEtOUdjwJcnAtAbR9IHACg&biw=1280&bih=849&sei=aktOUaCNMorUtAb-u4DoDQ#um=1&hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-GB:official&tbm=isch&q=honeycomb+ikea&spell=1&sa=X&ei=a0tOUdD6AojetAb7xIC4Cw&ved=0CEwQvwUoAA&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.44158598,d.Yms&fp=633b6571f471ceb6&biw=1280&bih=849

maikl
24-03-13, 08:30
Είναι κούφιο μέσα... ΜΗΝ το βλέπεις τόσο "παχύ" και σου φαίνεται ότι αντέχει.... θα πάει το ενυδρείο στο πάτωμα!!!!

οταν λεει μεσα εχει χαρτι, εχει το πατενταρισμενο honeycomb οπως και το πιο φθηνο τραπεζακι τους...γιαυτο εχει 5€

https://www.google.gr/search?q=honeycomb+ikeaq&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=aEtOUdjwJcnAtAbR9IHACg&biw=1280&bih=849&sei=aktOUaCNMorUtAb-u4DoDQ#um=1&hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-GB:official&tbm=isch&q=honeycomb+ikea&spell=1&sa=X&ei=a0tOUdD6AojetAb7xIC4Cw&ved=0CEwQvwUoAA&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.44158598,d.Yms&fp=633b6571f471ceb6&biw=1280&bih=849

Και εγω τετοιο οτι ειναι ξερω...δε θα το εμπιστευομουν σιγουρα -οταν καποια στιγμη θελησα να ψηλωσω βαζοντας ποδαρικα σε ενα επιπλο τηλεορασης που ειχα δε μπορουσα να βιδωσω τα ποδαρικα,ολο σε κουφιο επεφτα..

rottbea
24-03-13, 09:19
Παιδια καποτε πηγα να αγορασω ενα τραπεζι-επιπλο(για ενυδρειο) απο το συγκεκριμενο καταστημα.Ρωτωντας τον πωλητη τι βαρος μπορω να τοποθετησω μου απαντησε μαχ 60 κιλα!Λοιπον το επιπλο φορτωθηκε με ενα 120λιτρο φουλ φυτεμενο ,ενα 40λιτρο +ολη την προικα των 2 ενυδρειων!
Απλα οσο τρυπας η σκαλιζεις αυτα τα υλικα τοσο πιο πολυ τα αδυνατιζεις.
Απλα αν θες να διαλεξεις προτιμησε ενα με χαμηλο κεντρο βαρους και οχι μετακινησεις,τραβηγματα κλπ κλπ .:)

kesanis
24-03-13, 10:01

:eek:

Πείτε με λοξό, εγω εκει επανω δεν θα εβαζα τιποτα περισσοτερο απο κανενα βάζο (και αυτο χωρις νερο μεσα).

evina
24-03-13, 10:48
Καλημέρα,
εδώ και 6 μήνες έχω ένα ενυδρείο 125 λίτρων πάνω στο ακριβώς μεγαλύτερο επιπλάκι (αυτό που ουσιαστικά είναι διπλάσιο σε μήκος-ύψος,της ίδιας σειράς).
Στην αρχή είχα τρελές αμφιβολίες αλλά αφού καθίσαμε 4 άτομα πάνω και δεν κουνήθηκε καν το έβαλα..
Για την ώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα απλά προσέχω λίγο παραπάνω τα νερά κατά τις αλλαγές (επειδή φοβάμαι μην φουσκώσει).
Το επιπλάκι είναι αυτό:
http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=29297

Πάντως και το εργοστασιακό επιπλάκι που το είχε η κοπέλα πριν μου το δώσει,μην φανταστείς πως ήταν καλύτερο ;)

stanisalus18
26-03-13, 23:49
Οποτε παιδια το συμπερασμα ποιο ειναι? Οτι το επιπλο ειναι ακαταλληλο για ενυδρειο συμφωνα με τους περισσοτερους απο οτι καταλαβα ή να το ρισκαρω συμφωνα με τους αλλους που λενε οτι ειναι ενταξει? Ρωτησα σημερα σε ενα μαγαζι τυπου φτιαξτο μονος σου για ενα επιπλο παρομοιων διαστασεων με μελαμινη των 25 χιλιοστων μου ειπε οτι τα υλικα ειναι σχεδον στα 70 ευρω και δεν ηταν σιγουροι για την αντοχη του βαρους του ενυδρειου. Ειναι υπερβολη τα 25mm μελαμινης ή ειναι ενταξει? Αλλα και παλι ξεφευγει το κοστος για μια βαση. Το σκεφτομουν μεχρι το πολυ 30 ευρω. Υπαρχει καποια εναλλακτικη και καλυτερη λυση? Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

platy
26-03-13, 23:53
γιατι δεν φτιαχνεις μια βάση απο κοιλιοδοκο? και να την ντύσεις με φυλλο μελαμίνης ...δεν ξερω ποσο θα σου στοιχίσει αλλα θα ειναι καλυτερα....επίσης φθηνες βάσεις ισως βρείς στο www.petsupermarket.gr

proskinito
27-03-13, 10:14
μην σε ανησυχει!εγω εχω το ιδιο επιπλο και 140λιτρο ενυδρειο επανω!μια χαρα ειναι αρκει να το βιδωσεις καλα ωστε να ειναι σταθερο!

Diskus fan
27-03-13, 13:33
Οποτε παιδια το συμπερασμα ποιο ειναι? Οτι το επιπλο ειναι ακαταλληλο για ενυδρειο συμφωνα με τους περισσοτερους απο οτι καταλαβα ή να το ρισκαρω συμφωνα με τους αλλους που λενε οτι ειναι ενταξει? Ρωτησα σημερα σε ενα μαγαζι τυπου φτιαξτο μονος σου για ενα επιπλο παρομοιων διαστασεων με μελαμινη των 25 χιλιοστων μου ειπε οτι τα υλικα ειναι σχεδον στα 70 ευρω και δεν ηταν σιγουροι για την αντοχη του βαρους του ενυδρειου. Ειναι υπερβολη τα 25mm μελαμινης ή ειναι ενταξει? Αλλα και παλι ξεφευγει το κοστος για μια βαση. Το σκεφτομουν μεχρι το πολυ 30 ευρω. Υπαρχει καποια εναλλακτικη και καλυτερη λυση? Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Ρίσκαρε το φίλε μου... άλλωστε ΑΝ πάει στο πάτωμα... εσύ θα πληρώσεις την ζημιά!!! :rolleyes:
:D
Να βρεις κάποιο που να είναι masif ξύλο. Αυτό περί βιδώματος που γράφτηκε από πάνω... ΔΕΝ το βλέπω εφικτό.... είναι κούφιο μέσα (ξαναλέω)... και μιλάς για βάρος πάνω από 100 κιλά. Θα πας να γλυτώσεις μερικά ευρώ και ΙΣΩΣ να αναγκαστείς να πληρώσεις τελικά... τα 3πλάσια; Τα ψαράκια σου; Αξίζει; ;)

stanisalus18
07-04-13, 10:23
ενταξει παιδια δεν το προχωραω με το επιπλο του ικεα. μαλλον θα το κανω DIY με MDF των 19 η 22 χιλιοστων απο το leroy merlin δεν θα μου βγει πολυ ακριβα κ το κυριοτερο θα ειναι οπως ακριβως θα ηθελα. να ειστε καλα ολοι σας ευχαριστω για τις αποψεις σας. καλη σας μερα

Nick74
07-04-13, 15:58
ακομα καλυτρα (αλλα ακριβοτερα) με κοντρα πλακε θαλασσης

j.p.
07-04-13, 17:46
εγω θα το εκανα με μελαμινη(όπως έχω κάνει αρκετες φορές) 1,6cm εδώ το φυλλο έχει 65ε με τα κοπτικά και ταινία 75 ότι χρωμμα θελεις(με καθε φυλλο βγάζεις άνετα 2 επιπλα)
ή φτιάχνεις με λευκή στη μιση τιμη(είναι πιο φτηνή και βρισκεις μικρότερα καμματια)
θεμα αντοχης δεν τιθεται.
το mdf και το κοντρα πλακέ θελουν βάψιμο με αμφιβολο αισθητικό αποτέλεσμα αν δεν έχεις εμπειρία.