Επιστροφή στο Forum : Γνωμες καθως αρχαριος
sotos 1978
20-03-13, 23:52
Μωλις χθες πηρα το πρωτο μου ενυδρειο aquael με διαστασεις 60*40*40 με σκοπο να μπει ο πρωτος μου μονομαχος.
φιλτρο aquael fan1 pluw 320 litra/h
θερμοστατης aquael comfort 75w
φωτισμος aquael econoline 11w v2
το υποστρωμα που θελω να βαλω ειναι το tetra plant complete subtrate χαλαζιακη ξανθη αμμος, ριζα red moor και φυλλα catappa.
απο φυτα τα εξης:
anubias nana
echinodorus red special ή rese
limnobium laevigatum ή κριπτοκορινες
και καποιο ειδος valnseria
κατα το σρωσιμο του φιλτρου μπορω να βαλω και ετοιμα βακτηρια;
ευχαριστω εκ των πρωτερων
Nαι μπορεις να βαλεις και βακτηρια.
Βαλισνερια θα λεγα να μη βαλεις, γινεται πολυ ψηλη για τετοιο ενυδρειο.
Το ιδιο θα λεγα και για τους εχινοδωρους αυτους, θα πιασουν πολυ χωρο.
Λιπασματουχο υποστρωμα δεν χρειαζεται να βαλεις. Ενα απλο χαλαζιακο αμμοχαλικο (γυρω στο 1mm διαμετρος) ειναι μια χαρα. Σκουρο χρωμα ακομα καλυτερα.
sotos 1978
21-03-13, 00:03
τα βακτηρια τα βαζω στο νερο;
ποιο υποστρωμα λες;
σαν πολλυ καλα τα πας εσυ για αρχαριος :) βλεπω γενικα ανθρωπους να ενημερωνονται και χαιρομαι :p
Για τα ζουμια ξεματιασματος που προσφερονται ως -και καλα- βακτηρια-juice η αποψη μου ειναι να δωσεις τα χρηματα σου για κατι πιο χρησιμο (οπως πχ για μια δευτερη-τριτη-τεταρτη κοκ τροφη πχ η κανα φυτο).
Σε γενικες γραμμες παντως μια χαρα σε βρισκω και ενας ακομη μονομαχος θα σωθει απο τα βαζακια και τις γυαλες οποτε καλως ηρθες στο κλαμπ :)(πρεπει να κανουμε και συλλογο μαλλον :D)
sotos 1978
21-03-13, 00:07
ευχαριστω πολυ φιλε μου οι γνωσεις που προσφερετε ολοι εδω μεσα ειναι ανεκτημητες. διαβαζω 2 μηνες τωρα και μεχρι τα μεσα Απριλιου που θα ξεκηνησω το στρωσημο του φιλτρου θα συνεχισω το διαβασμα. το στρωσημο να το κανω μονο με τροφη;
1. τα βακτηρια τα βαζω στο νερο;
2. ποιο υποστρωμα λες;
1. Αναλογα τι λεει το καθε προιον.
Συνηθως επιταχυνουν τον κυκλο.
2. Για το tetraplant complete subtrate μιλαω, εχει και λιπασμα. Δεν ειναι απαγορευτικο ομως αν θελεις να βαλεις.
sotos 1978
21-03-13, 00:23
το καταλαβα ευχαριστω φιλε μου. τι λετε και για κανα 3-4 apple snails;
ευχαριστω πολυ φιλε μου οι γνωσεις που προσφερετε ολοι εδω μεσα ειναι ανεκτημητες. διαβαζω 2 μηνες τωρα και μεχρι τα μεσα Απριλιου που θα ξεκηνησω το στρωσημο του φιλτρου θα συνεχισω το διαβασμα.
Οταν καποιος διαβαζει δυο μηνες ειναι σιγουρο πως οτι και να κανει θα πετυχει (μικρολαθακια σιγουρα θα γινουν αλλα τουλαχιστο οχι κατι σοβαρο οπως τα πρωτα ενυδρεια που στηναμε οι παλαιοεροι στο χωρο και που προκαλεσαμε γενοκτονιες ψαριων μεσα σε αθλιες ψαροσουπες λογο ασχετοσυνης)
το στρωσημο να το κανω μονο με τροφη;προσωπικα προτιμω την αμμωνια και αυτη προτεινω που ειναι κι ο καθαροτερος τροπος.
Οι τροφες ειναι βεβαια ενας καθολα αποδεκτος εναλλακτικος τροπος αλλα προσωπικα το να σαπιζεις τροφες για να παραχθει η αμμωνια -που ειναι το ζητουμενο- το βλεπω σα να πας Αθηνα-Πειραια μεσω Παρισι... οπως και να χει ισως εχει και καποια θετικα -αλλα και αρνητικα- ως μεθοδος.
Σχετικα με το υποστρωμα, τα υγειη φυτα που αναπτυσονται γρηγορα εξασφαλιζουν εν μερι ενα υγειες αποτοξικοποιημενο περιβαλλον, ομως για κατι τετοιο δεν ειναι απαραιτητα τα ενεργα υποστρωματα (που μετα απο ενα χρονο παυουν να ειναι ετσι κι αλλιως ενεργα). Μπορεις να το εξασφαλισεις και με απλη αμμο η χαλικι χωρις προβληματα.
-------------------------
απεφυγε τα καλυτερα. (3-4 ειναι παρα πολλα εξ αλλου)
θα προτιμουσα τα mts που συμβαλουν θετικοτατα στο μινι οικοσυστημα
sotos 1978
21-03-13, 00:33
:oδηλαδη με την χαλαζιακη αμμο που θελω να βαλω, χωρις υποστρωμα, και με λιπανση [ ταμπλετες και υγρο λιπανσης] θα ειμαι οκ; τι ειναι τα mts [αρχαριος
Δεν θα εβαζα πανω απο 1-2. Υπολογισε τα κανικα στην ιχθυοφορτωση (οσο ενα ψαρι ιδιου μεγεθους με το "ποδι" τους) και υπολογισε οτι τραβανε πολλα "αλατα" και αν ριξουν πολυ τις σκληροτητες μπορει να υπαρχει ασταθεια και στο πεχα.
Αν βαλεις 2 θα πρεπει να τσεκαρεις συνεχως το καπακι για αυγα, αφου αν γεννησουν παει το ενυδρειο.
Εγω προτιμω το στρωσιμο με τροφη και βακτηρια (αν υπαρχουν) αλλιως και σκετο με τροφη.
Το καλυτερο ειναι το μπολιασμα με ανταλλαγη υλικων απο στρωμενο φιλτρο (αν παρεις απο ενυδρειο που δεν εχει ιστορικο ασθενειων)
sotos 1978
21-03-13, 00:40
το ξερω φιλε μου αλλα οσο και να εψαξα απο φιλους στην Καστορια για μπολι δεν βρηκα
Αν στρωσεις τελικα με τροφες και βακτηρια, διαβασε ενα θεμα σχετικο, πιστευω θα σε βοηθησει σε καποιες αποριες που ισως δημιουργηθουν
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52564&page=3
sotos 1978
22-03-13, 13:14
ok φιλε μου θα το κοιταξω
θα προτιμουσα τα mts που συμβαλουν θετικοτατα στο μινι οικοσυστημα
ειναι τα malaysian trumpet snails;
που μπορω να τα βρω; γιατι καστορια σιγουρα δεν μπορω
σημερα εκανα τεστ phστο νερο βρυσης με το τεστ waterlife και το χρωματικο αποτελεσμα βγηκε στο 7. δεδωμενου οτι ο μονομαχος θελει απο 6-7.5 θα ηταν καλθτερο να το κατεβασω στο 6.5 ή να το αφησω οπως ειναι;
Εγώ θα έλεγα (εάν όντως η μέτρηση είναι σωστή) να αφήσεις το νερό σου όπως είναι και απλά να ρίξεις και κανένα φύλλο catappa, το οποίο έχει διάφορες ωφέλιμες ιδιότητες.
Τα σαλιγκαράκια που λες τα έχουν οι περισσότεροι χομπίστες στα ενυδρεία τους και σε μεγάλους αριθμούς. Πιστεύω πως θα βρεις εύκολα από κάποια αγγελία.
sotos 1978
22-03-13, 13:38
αυτο εχω στο μυαλο μου και εγω απλα ηθελα και μια επιβεβαιωση απο εμπειροτερους
(εάν όντως η μέτρηση είναι σωστή)
εκανα οτι ακριβως λεει το τεστ
ακριβως, χρησιμοτατα σε ενα συστημα
sotos 1978
23-03-13, 22:14
θα ψαξω μπας και βρω στην καστορια αλιως θα κοιταξω απο το φορουμ αλλα πρωτα πρεπει να ξεκινησω το στρωσιμο του φιλτρου. αυριο θα κοιταξω απο εναν φιλο για μπολι ( τελευταια μου ελπιδα ) αλλιως με τροφες
Τα malaysian trumpet snails δεν είναι είδος λαθρεπιβάτη;Ή λάθος νομίζω;
sotos 1978
26-03-13, 16:17
τελικα το ph ειναι 7.5 να το αφησω οπως ειναι;
Το στρωσιμο το ευνοει αυτο το πεχα.
Αν και ο μονομαχος που θα βαλεις ζει σε τετοιο πεχα, στρωσε το ενυδρειο, βαλε το ψαρι, και μετα σταδιακα το κατεβαζεις λιγο κατω απο 7.
ασχετα σε στι συνθηκες θελουμε να διατηρησουμε ενα ψαρι, οταν το πρωτοαγοραζουμε το σωστο ειναι να εχουμε ιδιες συνθηκες με αυτες που ειναι στο μαγαζι που το παιρνουμε, και απο κει και περα μετα τα στρεςς των πρωτων ημερων αρχιζουμε ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ (σε βαθος 1-1.5 μηνων) τα χαμηλωματα
sotos 1978
26-03-13, 22:35
οκ παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες. τελικα βρηκα μπολι απο ενα συναδελφο οταν το παρω να ριξω ενα 10 τις εκατο στο νερο του ενυδρειου και το υπολοιπο στο φιλτρο;
sotos 1978
27-03-13, 09:23
εχω ξαναπει οτι οι γνωσεις που παρεχετε εδω ειναι ανεκτιμητες και σας ευχαριστω γιαυτο.
τωρα θα μου πεις γιατι ρωταω; για επιβεβαιωση μηπως και δεν καταλαβα τιποτα καλα. και κατι ακομη ξερει κανεις να μου πει για τις τροφες της aquariyn munster;
sotos 1978
24-04-13, 10:42
παιδια ο μονομαχος ( ενας doubletail ) αφου εγινε προσαρμογη 1:30 ωρα ειναι στο ενυδρειο. οι παραμετροι του νερου ειναι αμωνια: 0 , νιτρικα: 0 νιτωδη: 0,25. ακομη δεν εχω βαλει φυτακια ( περιμενω απο τον stanlee να μου στειλει ) απο τροφη: betta της tetra και bloodworms της prodac.
και τωρα η ερωτηση: ποση ωρα θα πρεπει να εχω ανοιχτο το φωτισμο; ξερω οτι ειναι 8 ωρες αλλα δεν εχω φυτα επιφανειας
οι παραμετροι του νερου ειναι αμωνια: 0 , νιτρικα: 0 νιτωδη: 0,25.
Ασε την τροφη και το φως και κοιτα να μηδενισουν τα νιτρωδη (ΝΟ2) πρωτα.
sotos 1978
24-04-13, 13:42
σορρυ φιλε. νιτρωδη ( NO2 ) ειναι 0 και τα νιτρικα ειναι 0,25
απο αντιχλωριο ποιο εχεις?δεν ειδα αν αναφερθηκε πιο πανω.
οι μετρησεις σου καλες ειναι,αλλα για σιγουρια ταιζε ελαφρα για μια βδομαδα για να προλαβεις να επεμβεις αν χρειαστει.
εγω θα ταιζα μια φορα τη μερα και καθε μερα σταδιακα λιγο παραπανω.και με μετρησεις βλεπεις πως παει.
βαλε και νερο σε δοχειο να ετοιμαζεται απο τωρα.η για την αλλαγη η μηπως χρειαστει αν δεις περιεργες μετρησεις.
sotos 1978
24-04-13, 14:05
αντιχλωριο εχω της tetra το aquasave. μια φορα την ημερα ταιζω και απο την ερχομενη δευτερα θα ταιζω 2 φορες (με σταδιακη αυξηση της τροφης)
οταν σου τελειωσει αυτο παρε το seachem prime.δεν εχω το λινκ ευκαιρο τωρα κ βιαζομαι να βγω,αλλα βαλε στην αναζητηση προετοιμασια νερου κ διαβασε τα θεματα.εχει πολυ μεγαλη σημασια να προετοιμαζεται σωστα κ να γινεται κ η αλλαγη σωστα(και αργα).
sotos 1978
24-04-13, 14:29
για τις αλλαγες νερου: 16 λιτρα (30%) μια φορα την εβδομαδα προετοιμασια με αντιχλωριο θερμαντιρα στους 27 βαθμους και φιλτρο και διαρκεια προσθεσης νερου στο ενειδρειο 30 με 40 λεπτα
σορρυ φιλε. νιτρωδη ( NO2 ) ειναι 0 και τα νιτρικα ειναι 0,25
Υπαρχει τεστ που μετραει σε δεκαδικο (0.25) νιτρικα????????
Μηπως εννοεις 25?
sotos 1978
24-04-13, 14:33
ναι φιλε. ολα τα λαθη γινοντε λογο κεκτιμενης ταχυτητας επειδη ειμαι στη δουλεια
Ηρεμα, γιατι τα λαθος στοιχεια οδηγουν σε λαθος συμπερασματα και λαθος προτασεις ;):cool:
sotos 1978
24-04-13, 14:42
σωστα. τωρα που αποσαφηνιστικε το θεμα με τις μετρισεις με το φωτισμο τι κανω;
6-12 ωρες μετριας εντασης φωτισμο, αναλογα και το φυσικο ή εμμεσο φωτισμο του χωρου.
sotos 1978
24-04-13, 22:55
ok ευχαριστω φιλε μου
sotos 1978
03-06-13, 23:46
καλησπερα παιδια μετα απο 1 μηνα και κατι που τρεχει το ενυδρειο οι μετρισεισ ειναι:
αμμωνια 0
no2: 0
no3: 0
kh: 7
gh: 20
ph: 7
πως σας φαινονται; θα ακολουθησουν φωτο και πληρες αναφορα στο σχετικο θεμα μαλλων αυριο.
Το εστρωσες με καποιο τροπο το φιλτρο? Γιατι οι μετρησεις σου δεν δειχνουν να ειναι στρωμενο.
Με τι τεστ μετρας? gh-20 και ph-7, μου φαινεται καπως.
sotos 1978
03-06-13, 23:52
το φιλτρο το εστρωσα με μπολι και τις μετρισεις τις εκανα στο πετ για να μην κανω καμια βλακια εγω.
αυτον τον ενα μηνα,εριχνες τροφη μεσα?παρηγαγες αμμωνια δηλαδη καπως στο ενυδρειο?
γιατι ειναι λιγο περιεργο να ειναι ολα 0 μετα απο ενα μηνα.κανεις αλλαγες νερου?
και η kh με το ph δεν "συμβαδιζουνε".με τι τεστ στα μετρησε?με στικς?
το μπολι απο χομπιστα,η απο μαγαζι?
sotos 1978
03-06-13, 23:56
αλλα αυριο θα τις ξανακανω μονος μου. η κοπελα απο το πετ που εχει αρκετες γνωσεις απο οτι καταλαβα μου ειπε πως ειναι στρωμενο το φιλτρο
[QUOTE=kgf12345;768640]αυτον τον ενα μηνα,εριχνες τροφη μεσα?παρηγαγες αμμωνια δηλαδη καπως στο ενυδρειο?
γιατι ειναι λιγο περιεργο να ειναι ολα 0 μετα απο ενα μηνα.κανεις αλλαγες νερου?[/QUOTE
εχω ενα ψαρι μεσα και μαλλων ταιζα πανω απο το κανονικο και αλλαγες κανω μια φορα την εβδομαδα το 30 τις εκατο
Ναι, επειδη εχει πολλες γνωσεις, οι μετρησεις σου δειχνουν οτι δεν ειναι στρωμενο. Κανε και εσυ αυριο και πες μας τι βγαζεις. Περιεργες οι μετρησεις σου, γενικως.
sotos 1978
03-06-13, 23:58
και η kh με το ph δεν "συμβαδιζουνε".με τι τεστ στα μετρησε?με στικς?
το μπολι απο χομπιστα,η απο μαγαζι?
με υγρα το μετρησε και το μπολι το πηρα απο χομπιστα
Ναι, επειδη εχει πολλες γνωσεις, οι μετρησεις σου δειχνουν οτι δεν ειναι στρωμενο. Κανε και εσυ αυριο και πες μας τι βγαζεις. Περιεργες οι μετρησεις σου, γενικως.
οκ φιλε αυριο το πρωι θα τις κανω και θα σας πω
αλλα αυριο θα τις ξανακανω μονος μου. η κοπελα απο το πετ που εχει αρκετες γνωσεις απο οτι καταλαβα μου ειπε πως ειναι στρωμενο το φιλτρο.
δεν ξερω ποσες γνωσεις εχει η κοπελα,μπορει και ναχει.αλλα εμενα μου φαινεται οτι καπου υπαρχει προβλημα.
εχω ενα ψαρι μεσα και μαλλων ταιζα πανω απο το κανονικο και αλλαγες κανω μια φορα την εβδομαδα το 30 τις εκατο
αν εχεις ψαρι μεσα,και ταιζεις(και πανω απτο κανονικο) και ειναι στρωμενο,θα επρεπε να μετρας μια ποσοτητα νιτρικων τουλαχιστον(κιαυτο αν υποθεσουμε οτι επιασε το μπολι).εχεις τοσα πολλα φυτα μεσα?
επισης η ανθρακικη σκληροτητα και το Ph σου δεν ταιριαζουνε.με 20 kh θαπρεπε ναχεις ph κοντα στο 9 η εστω 8(παντως σιγουρα αρκετα παραπανω απο 7 που ειναι ουδετερο).αρα η καποια μετρηση δεν εγινε σωστα,η το τεστ εχει προβλημα,η κατι αλλο παιζει.
προσεξε το,μην το χασεις το ψαρι.(αν και εχω την εντυπωση οτι δε θα ζησει και πολυ ετσι κιαλλιως).η ιδια κοπελα στο προτεινε να το βαλεις πριν στρωθει?:rolleyes:
Το κh ειναι 7, το gh ειναι 20. Αλλα και παλι, ειναι καπως, εφοσον χρησιμοποιει νερο βρυσης.
sotos 1978
04-06-13, 00:13
εχεις τοσα πολλα φυτα μεσα?
επισης η ανθρακικη σκληροτητα και το Ph σου δεν ταιριαζουνε.με 20 kh θαπρεπε ναχεις ph κοντα στο 9.αρα η καποια μετρηση δεν εγινε σωστα,η το τεστ εχει προβλημα,η κατι αλλο παιζει.
προσεξε το,μην το χασεις το ψαρι.
H GH ειναι 20 και η KH ειναι 7. απο φυτα εχω βαλισνερια σπιραλις, κριπτοκορινες
φακη, πιστια, ντενζα, λιμνοφιλια
σωστος.λαθος που δεν το προσεξα.
αλλα οπως και ναχει,το πιο σοβαρο ειναι οι υπολοιπες μετρησεις σου.
H GH ειναι 20 και η KH ειναι 7. απο φυτα εχω βαλισνερια σπιραλις, κριπτοκορινες
φακη, πιστια, ντενζα, λιμνοφιλια
οκ,κανε τις μετρησεις σου παλι αυριο και βαλτες και βαλε και καμια φωτο να δουμε;)
sotos 1978
04-06-13, 00:20
σωστος.λαθος που δεν το προσεξα.
οπως και ναχει,το πιο σοβαρο ειναι οι υπολοιπες μετρησεις σου.
οκ,κανε τις μετρησεις σου παλι αυριο και βαλτες και βαλε και καμια φωτο να δουμε;)
οταν λες πιο σοβαρο ειναι οι αλλες μετρισεις; τι να προσεξω; φωτο αυριο πρωτα ο θεος τετοια ωρα
μου φαινεται περιεργο το να εχεις πληρη απονιτροποιηση(ΝΟ3=0);)
ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο?
Τιποτα να μην προσεξεις, απλα να γινουν σωστα οι μετρησεις και να μας πεις.
Αυτο που φαινεται τωρα, ειναι οτι το ενυδρειο ειναι πιθανοτατα (οχι σιγουρα) αστρωτο και οτι εχεις πολυ σκληρο νερο. Αλλα εξακολουθω να πιστευω οτι οι μετρησεις δεν εγιναν σωστα, γιατι ph-7 με gh-20 σε νερο βρυσης, το θεωρω δυσκολο. Αν εβαζες οσμωση με καποιο buffer, κατι μπορουσε να γινει για να βγει ετσι ;)
Τωρα βεβαια την υπαλληλο που τα βρηκε ολα καλα, μην την παιρνεις και πολυ στα σοβαρα.
sotos 1978
04-06-13, 00:28
φιλε αυριο που θα κανω μετρισεις τα ξαναλεμε. ευχαριστω
ξεχασα να πω πως ςχω φυλλα μπανανας και καταπας μεσα
οκ,στα 96 λιτρα με ενα μονο ψαρι και τοσα φυτα,δεν ειναι εντελως απιθανο.κανε μετρησεις αυριο και γραψτες;)
ξεχασα να πω πως ςχω φυλλα μπανανας και καταπας μεσα
Ενα-ενα μας τα λες :D Κατι μπορει να λεει αυτο. Μετρησε και τα λεμε αυριο παλι για σιγουρια.
sotos 1978
04-06-13, 00:33
οκ,στα 96 λιτρα με ενα μονο ψαρι και τοσα φυτα,δεν ειναι εντελως απιθανο.κανε μετρησεις αυριο και γραψτες;)
φιλε τα λιτρα ειναι 60
Μωλις χθες πηρα το πρωτο μου ενυδρειο aquael με διαστασεις 60*40*40 με σκοπο να μπει ο πρωτος μου μονομαχος.
Αυτες οι διαστασεις δινουν 96 λιτρα μικτα.
sotos 1978
04-06-13, 22:20
σωστα. περασε η ωρα και γραφω οτι νανε χαχχαχ
ph: 7.5
no2 : 0
αμμωνια : 0
kh: 10
gh: 17
no3: -
το ενυδρειο ειναι 60*30*30 αρα 60 λιτρα
και εχει ριζα redmoore φυλλα καταπας και φυλλα μπανανας.
απο φυτα : Anubias barteri var. nana , Cryptocoryne wendtii ''brown'', Cryptocoryne wendtii ''green'', Bacopa monnieri, Egeria densa, Limnophila sessiliflora, Pistia stratiotes και πολυ λιγη φακη.
πως ειναι οι μετρισεις;
Νιτρικα δεν ξερουμε? Απο εκει θα φανει αν ειναι στρωμενο, ουσιαστικα.
Στρωμενο φιλτρο σημαινει αμμωνια-0, νιτρωδη-0 και μετρησιμα νιτρικα (εκτος αν εχεις πετυχει την τελεια απονιτροποιηση, πραγμα λιγο δυσκολο).
Με τι τεστ μετρησες και ποιας εταιριας?
Δυνατος πολυ για αρχαριος !
sotos 1978
04-06-13, 22:31
Νιτρικα δεν ξερουμε? Απο εκει θα φανει αν ειναι στρωμενο, ουσιαστικα.
Στρωμενο φιλτρο σημαινει αμμωνια-0, νιτρωδη-0 και μετρησιμα νιτρικα (εκτος αν εχεις πετυχει την τελεια απονιτροποιηση, πραγμα λιγο δυσκολο).
Με τι τεστ μετρησες και ποιας εταιριας?
φιλε μου νιτρικα δεν βρησκω εδω και ενα μηνα και ολο μου λενε οτι τα εχουν παραγγειλει. ας ελπισουμε αυριο η το πολυ μεθαυριο να το εχω.
ολα εκτως απο το gh ειναι της waterlife και το gh ειναι της prodac ( υγρα τεστ )
φωτο πως μπορω να ανεβασω;
Για σιγουρια, καλο ειναι να το κανεις και αυτο το τεστ.
Φωτογραφιες, ετσι (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7550).
sotos 1978
04-06-13, 22:36
Για σιγουρια, καλο ειναι να το κανεις και αυτο το τεστ.
Φωτογραφιες, ετσι (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7550).
το πετ μου ειπε οτι το πολυ μεχρι την πεμπτη θα το εχει. ευχαριστω
sotos 1978
04-06-13, 22:48
και λιγες φωτο
Τι μονομαχαρος ωραιος ειναι αυτος? :D
Να τον χαιρεσαι.
Βαλε κανενα φυτο επιφανειας (κερατοφυλλο, pistia), θα παρουν τα πανω τους και τα φυτα και θα γινει ακομα πιο ωραιο.
sotos 1978
04-06-13, 23:38
Τι μονομαχαρος ωραιος ειναι αυτος? :D
Να τον χαιρεσαι.
Βαλε κανενα φυτο επιφανειας (κερατοφυλλο, pistia), θα παρουν τα πανω τους και τα φυτα και θα γινει ακομα πιο ωραιο.
φιλε εχω πιστια και φακη. σε ευχαριστω. περιμενω κρυπτοκορινες, moss και λιγα ακομη πιστια
Ναι, δικιο εχεις. Τοτε μια χαρα εισαι, θα μεγαλωσουν για να μην τον ενοχλει το φως.
sotos 1978
04-06-13, 23:50
και ακομη μια
nikolaosbouk
05-06-13, 00:14
και λιγες φωτο
Για να βγουν καλύτερες οι φωτο βγάλε το φλας και άσε μόνο το φως του ενυδρείου με λιγο έως καθόλου φως στο δωμάτιο;-)
που το πετυχες αυτο το ψαρι?πανεμορφο:o
λιγο με χαλαει το χαλικι που εχεις κατω,αλλα δεν ειναι ασχημο το ενυδρειο σου.ειδικα αν ειναι και το πρωτο ειναι σουπερ.που να δεις το πρωτο το δικο μου πως ητανε:rolleyes:
μενει να μετρησεις νιτρικα να δουμε πως πας απο στρωσιμο και ταισμα και θασαι οκ.
αν μαλακωσεις και λιγο ακομα το νερο και το σκουρηνεις, θα δειξει πολυ πιο ομορφο και θα βοηθησεις και το ψαρι.
αλλαγες οπως κανεις,30% καθε βδομαδα και προετοιμαζε το νερο σε ξεχωριστο δοχειο καλυτερα με φυλλα,τυρφη κλπ.και η αλλαγες αργα.οχι μπλουμ και μεσα:Dαν και ταχεις διαβασει ηδη φανταζομαι αυτα.
θα προσθετα καμια κρυπτοκορινα στο βυθο γυρω απτο ξυλο και θα το σκουραινα αρκετα το νερο.κατα τα αλλα μαρεσει πολυ το ενυδρειο σου;)
υ.γ βγαλε και καμια εστιασμενη το ενυδρειο:D
πανέμορφο ψαράκι φτου φτου να το χαίρεσαι!:p
ωραιος ο μονομαχος σου και ωραιο και το περιβαλλον του.
Αν γεμισει με φυτα θα ειναι ακομα καλυτερα.
Λιγο ασχημο μονο -για τα γουστα μου- το λευκο χαλικι, αλλα αν το καλυψεις με μπολικη μος θα δειχνει καλυτερο.
Αχ θα με τρελάνεις.....ο ψαρης είναι απ τους ομορφότερους μονομάχους που έχω δει....όσο για τα φυτά πλησιάζει ο καιρός............:D:D:D:D
Σ ετοιμάζω 2 σακουλάρες!!!!!:smt066
sotos 1978
05-06-13, 17:35
που το πετυχες αυτο το ψαρι?πανεμορφο:o
λιγο με χαλαει το χαλικι που εχεις κατω,αλλα δεν ειναι ασχημο το ενυδρειο σου.ειδικα αν ειναι και το πρωτο ειναι σουπερ.που να δεις το πρωτο το δικο μου πως ητανε:rolleyes:
μενει να μετρησεις νιτρικα να δουμε πως πας απο στρωσιμο και ταισμα και θασαι οκ.
αν μαλακωσεις και λιγο ακομα το νερο και το σκουρηνεις, θα δειξει πολυ πιο ομορφο και θα βοηθησεις και το ψαρι.
αλλαγες οπως κανεις,30% καθε βδομαδα και προετοιμαζε το νερο σε ξεχωριστο δοχειο καλυτερα με φυλλα,τυρφη κλπ.και η αλλαγες αργα.οχι μπλουμ και μεσα:Dαν και ταχεις διαβασει ηδη φανταζομαι αυτα.
θα προσθετα καμια κρυπτοκορινα στο βυθο γυρω απτο ξυλο και θα το σκουραινα αρκετα το νερο.κατα τα αλλα μαρεσει πολυ το ενυδρειο σου;)
υ.γ βγαλε και καμια εστιασμενη το ενυδρειο:D
Το ψαρι απο το αζορες φιλε τον πηρα τηλ απο καστορια και του ειπα στειλε οποιο σου αρεσει και το εστειλε. Για τις αλλαγες προετοιμασια 1 ημερα πριν με θερμοστατη στη θερμοκρασια του ενειδρειου και φιλτρο και το γεμισμα γινετε αργα σε 1 ωρα. ναι ειναι το πρωτο μου ενειδρειο. κρυπτοκορινες περιμενω και αλλες. για σκουρο νερο διαβασα το diy και το σκεφτωμαι
Αχ θα με τρελάνεις.....ο ψαρης είναι απ τους ομορφότερους μονομάχους που έχω δει....όσο για τα φυτά πλησιάζει ο καιρός............:D:D:D:D
Σ ετοιμάζω 2 σακουλάρες!!!!!:smt066
αντε ξα κανε κουμαντο
πανέμορφο ψαράκι φτου φτου να το χαίρεσαι!:p
ευχαριστω μαρια
μην το σκεφτεσαι και πολυ,ξεκινα;)
sotos 1978
05-06-13, 17:37
μην το σκεφτεσαι και πολυ,ξεκινα;)
δεν θα εχει επιπτωση στα φυτα αυτο; σε σχεση με το φωτισμο;
εκει πρεπει ναχετε και σκληθρα(alder)οποτε ξεκινα και ψαχνε;)
sotos 1978
05-06-13, 18:01
εκει πρεπει ναχετε και σκληθρα(alder)οποτε ξεκινα και ψαχνε;)
ναι φιλε εχουμε. μηλας για τις ριζες; η τα φυλλα; και αλλη μια ερωτηση αν κανω τελειως προλυπτικα μελαφιχ μια φορα τουσ 2 μηνες υπαρχει προβλημα μια και δεν ειναι χημεια και ειναι εκχυλισμα τσαγιου;
ωραιος ο μονομαχος σου και ωραιο και το περιβαλλον του.
Αν γεμισει με φυτα θα ειναι ακομα καλυτερα.
Λιγο ασχημο μονο -για τα γουστα μου- το λευκο χαλικι, αλλα αν το καλυψεις με μπολικη μος θα δειχνει καλυτερο.
φιλε μου nick ποιο θα ηταν το καταληλο χρωμα χαλικιου, για το επομενο που θα κανω, να βαλω
Δεν βαζεις τιποτα στα καλα καθουμενα ουτε καν εκχυλισμα
Για το κουκουναρακι σου λεει
sotos 1978
05-06-13, 18:05
ευχαριστω φιλος. το κουκουναρακι το εχω παραγγειλει απο ebay αλλα θα ψαξω και στο βουνο
ναι φυσικα μιλαω για το κουκουναρι του δεντρου κ οχι τιποταλλο.κακως δεν το εγραψα παραπανω,μη γινει κανα λαθος.στο ιδιο δεντρο,ενα κομματι του μπορει να ειναι ευεργετικο κ καποιο αλλο δηλητηριο.αρα θελει προσοχη.
ουτε μελαφιξ ουτε πιμαφιξ χρειαζεται να βαλεις χωρις λογο.προληπτικες θεραπειες δεν κανουμε.η καλυτερη προληψη ειναι οι σωστες συνθηκες,οι σωστες ρουτινες κ το σωστο ταισμα.
τα υπολοιπα,αν και οταν χρειαστουν.
κανε μια αναζητηση εδω μεσα με τιτλο "βιοτοποι betta imbellis".θα βρεις το θεμα με λινκς για βιοτοπους με διαφορα ειδη betta.(οχι μονο imbellis)κ θα δεις και φωτογραφιες.ψαξε το aquarticles καλα.
sotos 1978
05-06-13, 18:18
ok φιλε αυτα θα προσπαθησω οσο μπορω να τα εχω και να τα τηρισω, εγω το ειπα μηπως ηταν καλυτερα για τον ψαρι. αλλα οκ μονο σταθερες παραμετρους ευχαριστω
φιλε μου nick ποιο θα ηταν το καταληλο χρωμα χαλικιου, για το επομενο που θα κανω, να βαλω
γενικα ειναι θεμα γουστου, αλλα και τα ψαρια νοιωθουν πιο ανετα σε σκουρα χρωματα χαλικιου...
Προσωπικα μου αρεσει ειτε το καφε ειτε το μαυρο (δεν εννοω βαμενο φυσικα αλλα καποια μαυρα υποστρωματα οπως το flurite που ειναι ειδικο κεραμικο παθητικο υποστρωμα ευεργετικο για τα φυτα)
γενικα βεβαια βαζεις οτι θελεις, αλλα αυτο το ολολευκο ειναι καπως αχαρο
αλλα αυτο το ολολευκο ειναι καπως αχαρο
Με blackwater, οχι και τοσο :D
Με σκουρα αμμο δεν θα φαινοταν τιποτα :D
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/26591680.jpg
http://www.mongabay.com/images/brazil/rio_negro_beach_close.gif
sotos 1978
07-06-13, 00:06
οταν το κανω σκουρο το νερο θα ανεβασω φωτο προς το παρων ειμαι σε αναμονη για να ερθει το τεστ no3
sotos 1978
10-06-13, 14:09
καλησπερα παιδια πριν απο λιγο εκανα το τεστ no3 της serra και το αποτελεσμα ειναι 10
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.