PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι άλλο άραγε;

Antonios
20-03-13, 22:41
Θα ήθελα να αυξήσω λίγο την ποικιλία στο ενυδρείο μου...(100 λίτρα,φυτεμένο, γκαπάκια, πλάτυς, γαρίδες amano και σαλιγκάρια). Πέρα από molly, τι άλλο προτείνετε βρε παιδιά; Από τα ελάχιστα που ξέρω, οι ξιφοφόροι θα υβριδίσουν με τα πλάτυς, ενώ τα corydoras θέλουν πιο μαλακό νερό... Θα ταίριαζε κάποια κιχλίδα αφρικανικής λίμνης ίσως, ή θα ήταν παρατραβηγμένο; :confused:Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

nazgul
20-03-13, 23:05
Οχι απλα παρατραβηγμενο, αλλα μεγαλο λαθος :rolleyes:

Γνωμη μου ειναι να μεινεις με αυτα γιατι σε λιγο καιρο δεν θα ξερεις τι να τα κανεις τα ζωοτοκα, μιας και αναπαραγονται με πολυ γρηγορους ρυθμους και θα σου γεμισουν το ενυδρειο. Προσωπικα δεν θα τις εβαζα, ουτε τις amano μαζι με ζωοτοκα. Μπορεις να βαλεις κανενα apple snail, παντως, εχουν πολυ γουστο και ταιριαζουν με τις συνθηκες νερου σου (υποθετω σκληρο νερακι).

delta66
20-03-13, 23:12
Αν θελεις ποικιλια πρεπει να στησεις κι αλλο ενυδρειο.

Antonios
21-03-13, 20:03
Αν θελεις ποικιλια πρεπει να στησεις κι αλλο ενυδρειο.
μακάρι...ωραία θα ήτανε. Δεν θα βρεθεί κάποιος πλούσιος θείος από την Αμερική:) ....

Οχι απλα παρατραβηγμενο, αλλα μεγαλο λαθος :rolleyes:

Γνωμη μου ειναι να μεινεις με αυτα γιατι σε λιγο καιρο δεν θα ξερεις τι να τα κανεις τα ζωοτοκα, μιας και αναπαραγονται με πολυ γρηγορους ρυθμους και θα σου γεμισουν το ενυδρειο. Προσωπικα δεν θα τις εβαζα, ουτε τις amano μαζι με ζωοτοκα. Μπορεις να βαλεις κανενα apple snail, παντως, εχουν πολυ γουστο και ταιριαζουν με τις συνθηκες νερου σου (υποθετω σκληρο νερακι).

Ph: 7,2, Gh > 14, Kh > 10 (οι μετρήσεις γίνονται με στικς, οπότε δεν θα είναι ακριβείς) Οι amano γιατί δεν ταιριάζουν με ζωοτόκα; Ποιο άλλο είδος γαρίδας θα ταίριαζε καλύτερα; (σκέφτομαι red cherry, αλλά και αυτές αναπαράγονται γρήγορα)

snakepanos
21-03-13, 20:08
Δες εδω ,,http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573
αλλα θα συμφωνήσω μετον Σπυρο φτιαξε ενα αλλο 60λιτρα ,θα βρεις ενα φτηνω εδω στης αγγελιες.

nazgul
21-03-13, 20:56
Ph: 7,2, Gh > 14, Kh > 10 (οι μετρήσεις γίνονται με στικς, οπότε δεν θα είναι ακριβείς) Οι amano γιατί δεν ταιριάζουν με ζωοτόκα; Ποιο άλλο είδος γαρίδας θα ταίριαζε καλύτερα; (σκέφτομαι red cherry, αλλά και αυτές αναπαράγονται γρήγορα)

Δεν θα τις εβαζα γιατι ερχονται απο δυο εντελως διαφορετικους κοσμους, Ν.Αμερικη και Ασια. Θα προτιμουσα να τα ειχα σε δυο διαφορετικα ενυδρεια, ενα για καθε ηπειρο. Απο την αλλη, το νερο σου ειναι καλο για ζωοτοκα (το ph πιθανως να ειναι μεγαλυτερο), αλλα για amano στα ορια τους.

delta66
21-03-13, 21:04
Αμανο και γκαπι πανε μαζι παντως.

nazgul
21-03-13, 21:06
Αμανο και γκαπι πανε μαζι παντως.

Πανε μαζι γιατι τα guppies δεν θα τις πειραξουν.

Antonios
21-03-13, 21:39
Οκ, ευχαριστώ. Πολύ καλή η παραπομπή στο υπόμνημα για την ψαροσύνθεση!

snakepanos
21-03-13, 21:42
Οκ, ευχαριστώ. Πολύ καλή η παραπομπή στο υπόμνημα για την ψαροσύνθεση!

Εκει θα βρεις της απαντήσεις που θελεις φιλος.
Καλο διαβασμα.