PDA

Επιστροφή στο Forum : HELP!!


npap
31-12-04, 17:02
Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει ποιά είναι τα συμπτώματα της ασθένειας Malawi bloat...δεν είμαι σίγουρος ότι το γράφω σωστά.... και απο τί μπορεί να προκληθεί?

AFRIKANOFILOS
31-12-04, 19:37
Το malawi bloat ειναι μια αρωστια που την παθαινουν κυριως τα mbuna οταν τρωνε πιο πολυ ζωικη πρωτεινη απο οσο πρεπει.Τα συμπτωματα ειναι πρηξιμο στη κοιλια,αναπνεουν<<βαρια>> και πεθαινουν μετα απο 2 με 3 μερες.Η θεραπια τους ειναι δυσκολη.

stefanos.f
02-01-05, 01:44
Να προσθεσω οτι αν και λεγεται Malawi Bloat τα ψαρια που ειναι περισσοτερο επιρεπεις σε αυτην ειναι ψαρια της λιμνης Tanganyika και ιδιαιτερα τα ειδη Tropheus :!: Η θεραπεια ειναι οντως δυσκολη και εχει ποσοστο επιτυχιας μικροτερο του 50% και αυτο μονο οταν η θεραπεια ξεκιναει αμεσα, πραγμα που σημαινει οτι θα πρεπει να εχει γινει και εγκαιρη διαγνωση :!: Προληψη... καλη ποιοτητα νερου, προληψη κατα του στρες και σωστη διατροφη πραγμα που συναπαγεται σε ποικιλια τροφων και ιδιαιτερα σε αυτες που εχουν φυτικη βαση οπως αυτες που εχουν πλουσια περιεκτικοτητα σε spirulina και χαμηλα ποσοστα ζωικης πρωτεινης :!: