PDA

Επιστροφή στο Forum : ειδη εκτροφης πειτε την γνωμη σας


fishme
28-12-04, 19:50
Γεια σε ολους.ποια η γνωμη σας για τα ειδη εκτροφης και τα υβριδια;και γενικως για αυτην την η#$%&^&^α παρεμβαση του ανθρωπου στην φυση;;;

AFRIKANOFILOS
28-12-04, 23:47
Κοιταξε Νικο τα υβριδια που ερχονται απο την ιδια την φυση ειναι η <<δυναμη της εξελιξης>>,αυτα που ερχονται απο τον ανθρωπο ειναι η δυναμη της <<μα :wink: :wink: ας>>,ιτ's my opinion :wink: .

fishme
29-12-04, 17:14
τα υβριδια που ερχονται απο την ιδια την φυση ειναι η <<δυναμη της εξελιξης>>

ΛΑΘΟΣ στην φυση δεν υπαρχουν υβριδια και τα ειδη εξελισσονται οταν για παραδειγμα ενα ψαρι του α ειδους ζευγαρωσει με ενα αλλο του α ειδους δημιουργωντας απογονους με ενα ή πολλα παραπανω χρωμοσωματα που θα του δωσουν ειτε αλλη μορφη (χρωμα,σχημα κτλ)ειτε αλλη συμπεριφορα.Φυσικα για να γινει αυτο πρεπει να αλλαξουν καποιες συνθηκες στο περιβαλλον του.

a$wto$
29-12-04, 21:25
Μαλλον αυτα που γραφει ο φιλος Νικος ειναι "λαθος" :oops: Αποδειξη αυτου η Jennifer Lopez! :lol:

Παντως,η επικρατεστερη θεωρια της εξελιξης των ειδων ειναι αυτη του Δαρβινου.Βεβαια ειναι θεωρια οποτε και "αντικειμενικη αληθεια","σωστο/λαθος" δεν υφιστανται γενικοτερα...

Γνωμη μου ειναι οτι παρ'ολες τις φιλοτιμες προσπαθειες ενος ενυδρειοφιλου να εξομοιωσει στις φυσικες συνθηκες των ψαριων που φιλοξενει,τον περιορισμενο χωρο απο γυαλι που διαθετει(το ενυδρειο του) κατι τετοιο δεν μπορει να γινει ποτε "φυσικο περιβαλλον".Επομενως διατηρωντας το "γυαλινο κλουβι" (κοινως ενυδρειο) κανουμε εξ'αρχης μια δραματικη παρεμβαση στην φυσιολογικη ζωη των ψαριων που εχουμε.

Στην πραξη ελαχιστοι ειναι οι ανθρωποι εκεινοι που μπορουν ή θελουν να διαθεσουν πολλα χρηματα (ακριβοι μηχανισμοι) και χρονο (ιδιαιτερα αν ειναι οικογενειαρχες,εργαζομενοι) για να εχουν συνθηκες που πλησιαζουν τις φυσικες.Πρακτικα λοιπον ξεφευγουμε πολυ απο την φυση.

Για ολους αυτους τους λογους ΘΕΩΡΩ απολυτα λογικο να γινεται παρεμβαση πανω στα διαφορα ειδη πριν αυτα φτασουν στο ενυδρειο μας.Αυτη η παρεμβαση μπορει να ειναι εκουσια ή ακουσια.
-Στην πρωτη περιπτωση αναφερομαι στα εργαστηρια που με επιλεκτικες διασταυρωσεις ή απ'ευθειας παρεμβαση στο ζυγωτο(χρωμοσωμική) πετυχενουν ατομα με συγκεκριμενες ιδιοτητες (πχ εντονους χρωματισμους,ιδιαιτερα σχηματα πτερυγιων κτλ) που ναι μεν διαφερουν απο τους αρχικους συγγενεις αλλα ειναι πιο ενδιαφεροντα και ανθεκτικα για εναν ανθρωπο να τα φιλοξενει στο σπιτι του.Για παραδειγμα λιγοι θα προτιμουσαν το κουνουποψαρο απο ενα πολυχρωμο,φανταχτερο Guppy...
-Η δευτερη περιπτωση ειναι αποτελεσμα της προσαρμοστικης ικανοτητας που διαθετει καθε τι ζωντανο πανω στον πλανητη μας.Ετσι,ειναι πλεον εφικτά ή ακομη και προσσιτά ψαρια που παλιοτερα πολυ απλα δεν μπορουσαν να ζησουν σε ενυδρειακο περιβαλλον.

Με απλα λογια,δεν δικαιολογειται να ειμαστε εκνευρισμενοι με την παρεμβαση που κανει "ο ανθρωπος" πανω στα ψαρια για εμπορικους σκοπους μια και ειμαστε το αγοραστικο κοινο που απευθυνεται η πρακτικη αυτη.Ποσο μαλλον οταν εχουμε τον εγωισμο (μερακι εναλλακτικα) να εχουμε ενα γυαλιστερο,πανευμορφο ενυδρειο στην μεση του σαλονιου μας...


Φιλικά πάντα,
Σωτήρης