PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξέρει κανείς τι είναι αυτό;

gallos
12-03-13, 18:28
Φοβάμαι για αρχή Cladophora algae(;)...Να το περιγράψω λίγο είναι πάνω σε 2 βλασταρακια αυτού του moss. Είναι σαν ένα παχύ στρώμα σκούρου πράσινου χρώματος που τα αγκαλιάζει...Κάποια άλλη άλγη;Με ένα απλό κλάδεμα και απομάκρυνση των κλαδεμάτων θα φύγει; Συγνώμη για την ανάλυση είναι απο κιν.

exelix
12-03-13, 18:37
Χωρίς να βλέπω πολύ καθαρά βέβαια, σχεδόν σίγουρα δεν είναι κλαδόφορα, αλλά τριχοειδής. Άμα μπορείς να τα κλαδέψεις να φύγουν τα πολλά θα σε βοηθήσει. Γενικά δεν είναι δύσκολη άλγη, ίσως να λιπαίνεις λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Τι αλλαγές κάνεις; Με σωστές ρουτίνες θα σε χαιρετήσει εύκολα.

Με μια καλύτερη φωτογραφία θα βλέπαμε και λίγο καλύτερα.

gallos
12-03-13, 22:26
Θα προσπαθήσω για καλύτερη φωτό αύριο...Αλλάζω 20 % κάθε βδομάδα με αντιχλώριο μαζί. Το ενυδρείο είναι 60 lt στρώμενο (μετρήσεις 0 αμμωνία, 0 νιτρώδη και 0-5 νιτρικά).

gallos
13-03-13, 21:23
Αυτή τη φωτογραφία μπόρεσα να βγάλω...Δεν είναι και πολύ καλή...

Γιαννης Μ5
14-03-13, 11:10
Αν τραβηξεις με το δαχτυλο την αλγη,βγαινει απο το φυτο;

platy
14-03-13, 12:02
εμενα γιατι μου κάνει για κυανοβ.? απο το χρώμα?...

gallos
15-03-13, 22:03
εμενα γιατι μου κάνει για κυανοβ.? απο το χρώμα?...

Τι να σου πω...Η αλήθεια είναι οτι νιτρικά δεν έχω ψηλά δεν θα είχα όμως και σε άλλα φυτά;Επίσης το νερό δεν έχει καμιά οσμή και έχω και Κερατόφυλλο που βοηθάει υποτίθεται. Πάντως με το χέρι βγήκε αμέσως...Ήταν ένα πράσινο μόρφωμα (:|) που αγκάλιαζε τα κλαδάκι τις moss..